ο φιλος μου ο Λευτερακης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member

ο φιλος μου ο Λευτερακης

Ας τον πουμε Λευτερη . Επελεξα αυτην την ενοτητα , γιατι δεν ξερω τι εχει . Τον γνωρισα το 1982 , συμφοιτητες , κ το μονο περιεργο στην συμπεριφορα του ηταν οτι κοιταζε κοπελες πανω απ' τα ' κυβικα ' του , κ ετρωγε ignore , που λετε κ εσεις . Πηγε στην Αγγλια για μεταπτυχιακα , τα ολοκληρωσε , αλλα σε καποια φαση που δυσκολευτηκε πολυ , παρουσιασε κλεπτομανια , σε ρουχα , τα οποια του ηταν αχρηστα . Ηρθε πισω , κ αρχισε να μπλεκει με τον καθε απατεωνα , που του εταζε λαγους με πετραχηλια , οπως ενεπλακη κ με μια χρηματιστηριακη την χρυση εποχη , που ολοι οι χρηματιστες βγαλανε χρηματα , κ αυτος , αντι να βγαλει , κατεληγε καθε φορα στα δικαστηρια ( μαλλον επειδη τον ειχαν βρει θυμα , κ του φορτωναν ολες τις απατες ) . Το κοινο στοιχειο των επιχειρησεων που ανακατευοταν ηταν το κηνυγι του ΠΟΛΛΟΥΥΥ χρηματος , δλδ οι υψηλοτατοι στοχοι , που εμφανως δεν ειχε τα προσοντα . Αυτη η ταση κλιμακωθηκε απο το 2000 , κ μιλαγε για επενδυσεις εκατομ. , να φερει ρευμα απο την Κινα , να φτιαξει εμπορικα κεντρα στην Αφρικη , κατασκευες στην Αραβια , να ναυλωσει τανκερ , να φτιαξει εργοστασιο κ.ο.κ. Κατα τα αλλα δεν εχει λεφτα να παρει ενα μικρο αμαξι ( δεν εχει ) Κ ευτυχως του αφησε ο πατερας του ενα σπιτι κ μενει . Πλεον δεν μπορω να τον συναναστραφω εδω κ πολλα χρονια , διοτι δεν μπορω νακουω φαντασιοπληξιες , οσο φιλος κ να ηταν , κ οποτε με παιρνει τηλ . μου λεει για δουλειες που δεν πεφτουν κατω απο δεκαδες εκατομ. Μια φορα που του εκανα νυξι , οτι μπορει να τα φανταζεται αυτα , μεταξυ αστειου κ σοβαρου , θυμωσε κ μου ζηταγε τα ρεστα .
    Απο τι πασχει ο φιλος μου κ πως μπορω να τον βοηθησω ( αν μπορω , διοτι αν αναφερω την λεξη ψυχιατρος , δεν θα μου ξαναμιλησει ) .

ΥΓ θα ελεγα μεγαλομανια , αλλα αυτο ξεπερναει κατα πολυ την μεγαλομανια , κ εισχωρει σε εναν κοσμο φανταστικο .

Senior Member
    Μπορει να ναι μεγαλομανια, μπορει να ναι ψυχωση, μια σαφη διαγνωση μονο ο ψυχιατρος θα σου δωσει αν εξετασει το φιλο σου τον λεφτερακι. Αλλα απο τι στιγμη που λες οτι δεν θελει να δει γιατρο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα.
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    Μπορει να ναι μεγαλομανια, μπορει να ναι ψυχωση, μια σαφη διαγνωση μονο ο ψυχιατρος θα σου δωσει αν εξετασει το φιλο σου τον λεφτερακι. Αλλα απο τι στιγμη που λες οτι δεν θελει να δει γιατρο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα.

Ποιος ειναο ο ορισμος της ψυχωσης ? περναει με φαρμακα ?

Banned
    που την ειδες τη ψυχωση δε μπορω να καταλαβω καλα το λεει ο ιδιος ειναι μεγαλομανης αυτο που λες δεν εχει καπια σχεση με το θεμα

Senior Member
    μπραβο αλεξανδρε ευτυχως που το καταλαβες εσυ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ποιος ειναο ο ορισμος της ψυχωσης ? περναει με φαρμακα ?
    http://e-psychology.gr/psychosis/503...rs-and-therapy μιας και βρισκεσαι στο σαιτ δες το.

Banned
    αμα ειναι ετσι θα το παιξουμε κ κορονα γραματα για να βρουμε τι εχει δε παιζουμε κανενα προπο καλυτερα

Banned
    ειναι απλο νομιζω ειναι εγωκεντρικος κανει τα παντα για να τραβιξει τη προσοχη

Senior Member
    αμα ειναι ετσι θα το παιξουμε κ κορονα γραματα για να βρουμε τι εχει δε παιζουμε κανενα προπο καλυτερα
    παιξε οτι θελεις εσυ! εγω του πα για να εχει μια σαφη διαγνωση να τον παει σε γιατρο εκτος κι αν δεν το ειδες κι το προσπερασες να γραψεις την ατακα σου. Ισα ισα που εβγαλες εσυ τη διαγνωση οτι ειναι μεγαλομανης.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    ειναι απλο νομιζω ειναι εγωκεντρικος κανει τα παντα για να τραβιξει τη προσοχη
    οπως ειπες νομιζεις!

Senior Member
    flatl , σευχαριστω για το link . Αναγνωριζω αρκετα απο τα συπτωματα στον φιλο μου , οπως οι παραληρηματικες ιδεες μεγαλειου , ο ασαφης λογος , κ αυτη η ελαφρα καταθλιψη , το κενο οπως αναφερεταικ η αποδιοργανωση . Δεν τον βλεπω να εχει ολη την σοβαρη συμπτωματολογια του αρθρου , αλλα σιγουρα ειναι way beyond μεγαλομανης ( εγωκεντρικος Αλεξανδρε δεν ειναι , ποτε δεν ηταν ) . Ασχημα τα μαντατα λοιπον .

Member
    Επειδή τυχαίνει και έχω μια ίδια περίπτωση με ξάδερφο μου,και όσο διάβαζα το αρθρο σου τόσο περισσότερο μου τον θύμιζε... Δε θα τη χαρακτήριζα μεγαλομανία την περίπτωση του. Μάλλον ιδεοψυχαναγκαστική μυθομανία. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ασθενής φτάνει σε σημείο να πιστευει κι ο ίδιος το παραμύθι που πλάθει..

Senior Member
    Nαι , Lamya , τα πιστευει κ ο ιδιος . Βλεπω ομως οτι με τα χρονια κλιμακουται η κατασταση του . Τωρα ειναι 54 . Καποια στιγμη προσγειωνεται η συνεχιζει ξερω γω για που ?

Member
    Το άτομο πάντως που ξέρω εγω,συνεχίζει ακάθεκτος και καταστρέφει τον εαυτό του σταθερά (δυστυχώς). Ακριβως όπως το είπες κι εσυ δεν τολμάς να του μιλήσεις αμφισβητώντας τα λεγόμενα του,κάνει σαν υστερικός! Ολες οι σχέσεις που έχει κάνει τις εχει κερδίσει με τα ψεμματά του,και μολις τον καταλαβαίνουν την κανουν με ελαφρα.Εχει κάνει 3 γάμους και τωρα τον παράτησε και η τελευταία κι εχει μεινει και χωρίς δουλειά γιατι φυσικά την ασκούσε χωρίς να τη γνωρίζει! τοσο τραγικά..

Banned
    οπως ειπες νομιζεις!
    ε δεν τον περασα απο ιερα εξεταση για να πω σιγουρα

Page 1 of 2 12 LastLast