Results 16 to 24 of 24
Thread: ο φιλος μου ο Λευτερακης
-
14-04-2014, 21:58 #16
- 14-04-2014, 22:20 #17
Lamya , μια απο τα ιδια κ ο δικος μου . Ευχαριστω για την ενημερωση .
20-11-2016, 03:07 #18
Επαναφερω αυτο το θεμα , διοτι με στεναχωρει αυτη η κατασταση , συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο ....................προ 6 μηνου , μου τηλεφωνησε , μου ζητησε δανεικα 400 ευρω , για τα οποια εκανα την παπια , λεγοντας του , ' καλα , δεν εχεις 400 ευρω , και μιλας για δουλειες εκατομμυριων ? ' ...........μου λεει , δεν ευκολυνομαι αυτη την στιγμη , θα στα επιστρεψω αυριο ............. ειχα πλεον βαρεθει νακουω τα σχεδια του , για κατασκευαστικη εταιρεια στο Ντουμπαι , για δουλειες στην Φλοριντα ( ηθελε να τον φερω και σεπαφη με μια φιλη μου , που μενει εκει , σε εξεχουσα θεση , που τον γνωριζει ) , για ναυλωσεις πλοιων , ρευμα απο την Κινα , και οτιδηποτε μεγαλο μπορεις να φανταστεις ........... δεν ειναι φτωχος , ζει απο ενα ενοικιο , εχει δικο του σπιτι , η αδελφη του δουλευει , νορμαλ , αλλα απο τοτε , το 82 που τον γνωρισα , συνσπουδαστες , κοιταγε κοπελες , που δεν μπορουσε να ' εχει ' , η ειναι μεγαλομανης , η κατι ασχημο ψυχολογογικο του συμβαινει , το πιθανοτερο .........αμα διαβασετε την 1η παραγραφο ...................με πηρε τοτε μερικα τηλεφωνα , δεν απαντουσα , μεχρι που σταματησε να καλει ...........καταλαβε οτι ισως δεν θελω να του δωσω τα 400 , αλλα δεν μπορουσα πλεον νακουω παλαβα πραματα , ηταν η αληθεια ...............ολο δουλειες και σχεδια εκατομμυριων , και δεν εχει χρηματα να παρει ενα αμαξι της πλακας .........εχει καλη μορφωση , αλλα ουδεποτε τον θυμαμαι ναχει βγαλει χρηματα , ολο ηταν μπλεγμενος σε δικαστηρια , ως κατηγορουμενος , τον εμπλεκαν δλδ καποιοι ..................., καλο παιδι ειναι , εντιμο, και επειδη δεν με πηρε στην γιορτη μου,, για 1η χρονια , καταλαβα οτι δεν θελει ουτε αυτος μαζι μου πολλα πολλα ..............................εγω δεν ξερω παρα μονον απο κτθλψη , μπορω καπως να τον βοηθησω ? διοτι μπηκε στα 57 , και η ζωη του , ειναι ενα αεναο κυνηγι ( πολυ ) πλουτου , που σιγουρα μπερδευει την φαντασια με την πραματικοτητα , αφου δεν εχει φραγκο .....................προσωπικη ζωη , δεν εχει , αφου ειναι συνεχως απασχολημενος με τα μεγαλεπηβολα σχεδια του ...........
ξερει κανεις κατι για αυτο που περιγραφω ? παιρνει γιατρεια ? υπαρχει περιπτωση ναχουν βαση οι ισχυρισμοι του , περι ( μεγαλο ) δουλειων ........? η ειναι εντελως αβασιμοι ?
μεχει φιλοξενησει το 90 στο εξοχικο του , εχουμε υπαρξει φιλοι , εχουμε παει διακοπες , δεν ηταν ετσι , αλλα καπου του οφειλω νομιζω , αλλα δεν ξερω τι να κανω ......αμα του πω για ψυχιατρο , θα με παρει με τις πετρες .........................................Last edited by Macgyver; 20-11-2016 at 04:44.
20-11-2016, 03:47 #19
Πω.. το έγραφα κ σε ένα άλλο θέμα πρόσφατα, τελευταία όλο μου τυχαίνουν τέτοιες περιπτώσεις. Έχω δύο παρόμοιες με τον φίλο σου.
Ο ένας κοντεύει τα 40, με πολύ καλές σπουδές αλλά δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του και το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με αυτές τις καταπληκτικές ιδέες που έχει περί γρήγορου πλουτισμού. Ο συγκεκριμένος είχε περάσει κατάθλιψη παλιότερα, δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό και για αρκετά χρόνια, τότε που θεωρητικά θα έμπαινε στην αγορά εργασίας έμεινε κλεισμένος στο σπίτι. Προσωπικά θεωρώ πως το χρησιμοποιεί ως άμυνα για τον εαυτό του, για να νιώσει ο ίδιος καλύτερα δηλαδή οτι μπορεί να καταφέρει πράγματα. Άσχετο βέβαια που όλοι όσοι ακούμε τα σχέδια του, φρικάρουμε. Επίσης έχω καταλάβει οτι ο τρόπος που μεγάλωσε ήταν τέτοιος (γονείς πολύ επικριτικοί κτλ) που έχει συνδέσει την αγάπη με την εξυπνάδα και το χρήμα. Οτι μόνο μέσω αυτών μπορεί να γίνει αποδεκτός δηλαδή.
Ο άλλος κόντα στην ηλικία του φίλου σου που λες, αυτός δουλεύει μεν, αλλά αλλάζει δουλειές σαν τα πουκάμισα, μιας και δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά. Επίσης, δεν έχει χρήματα ποτέ και ζητάει δανεικά συνεχώς γιατί έχει γεμίσει με χρέη από μεγαλεπήβολα σχέδια που έκανε στο παρελθόν, αλλά ακόμα συνεχίζει να έχει τέτοιες ιδέες. Ενδεικτικά σου αναφέρω οτι μιλάει για πατέντες που σκέφτηκε και μπορεί να πουλήσει για τρελά λεφτά και τέτοια. Το αποτέλεσμα είναι να χρεώνεται συνεχώς παντού. Με αυτόν δεν ξέρω τι τρέχει, γιατί είχε γενικώς διάφορα μπλεξίματα και με ουσίες στο παρελθόν και με παρανομίες.
Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, αυτό που βλέπω εγώ είναι έντονη ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί από τους άλλους, φοβερός εκνευρισμός όταν αμφισβητήσει κάποιος το παραμικρό σα να εξαρτάται από αυτό ολόκληρη η ύπαρξη τους.
Για ψυχίατρο ούτε κουβέντα λες, για ψυχολόγο ίσως; Εγώ τον εναν τον "έπεισα" και ξεκίνησε. Δεν του είπα κάτι για τον ίδιο ούτε υπονόησα οτι έχει πρόβλημα, απλά του μιλούσα πολύ για τέτοια θέματα επειδή έτσι κι αλλιώς με ενδιαφέρουν και μένα και κάπως τον παρακίνησα. Οτι θα τον βοηθήσει να κινητοποιηθεί περισσότερο και τέτοια.
20-11-2016, 04:17 #20
Σευχαριστω , Ελισαβετ , ο φιλος μου , εχει δουλεψει , οποτε δεν ανηκει στην πρωτη κατηγορια ....................πλησιαζει αρκετα στην περιπτωση του δευτερου , υπαρχουν κι αλλοι τετοιοι τυποι , με τρελλες ιστοριες , απλα τεμπεληδες , εχω συναντησει 2 τετοιους .....................αυτος ομως , σου λεει σχεσδια που ' στεκουν ' , οχι παλαβομαρες , ουτε παρανομιες , απλα τον εμπλεκαν οι επιτηδειοι, ουτε ουσιες , γυμναζεται , οταν προλαβαινει βεβαια , τρωωει υγεινα , ειναι απο μια καλη οικογενεια , με μια διαφορα , ο πατερας του , ' παει ' εδω και 10 χρονια , σκληροπυρηνικος στρατιωτικος , τον εβαζε και κουβαλαγε τα λαστιχα ποτισματος , οταν ηταν 17-18 , στο κτημα του , και αμα δεν εκανε κατι καλα , τον εδερνε κανονικοτατα , και μετα τον ' φορτωνε ' στο αμαξι , και τον πηγαινε νοσοκομειο .................ισως αυτο εχει επηρρεασει την συμπεριφορα του , αλλα προς τι η μεγαλομανια , η η φαντασιοπληξια ? για ψυχολογο , ουτε κουβεντα , ειχε παει την παθουσα και αναρρώσασα ) απο καρκινο αδελφη του σε μια ψυχολογο , και η ψυχολογος , ' τσιμπησε ' αυτον , ο οποιος εκνευριστηκε , παρολες τις παραινεσεις μου να ξαναπαει ...............οποτε αν σε αυτην την ηλικια , 57 , του ( απο) δειξεις οτι ζει μια ζωη , σενα παραμυθι , αυτο ειναι ικανο , αν το πιστεψει , να τον κανει να καρταρρευσει .........................δεν χρεωνεται απο δω κι απο κει , αλλα ζει μια ζωη που υπαρχει μαλλον μονο στην φαντασια του .......αφου εχει τα προς το ζειν , απο τον πατερα του ........αμα αρχιζω και του μιλαω , θα πρεπει να μιλησουμε για τα σχεδια του , να με ρωτησει πραματα , που τα ξερω λογω δουλειας μου , δλδ μονο ' στο ψητο ' , οτι αποκλινει , δεν ειναι αποδεκτο , και θα με παρεικαι την επαυριον τηλεφωνο , να μου εξηγησει τι εννοουσα ...............................
δουλευε την χρυση εποχη του χρηματηστηριου , ως χρηματιστης , συνεταιρος , σε γνωστη χρηματηστηριακη εταιρια , οχι δλδ ανυπαρκτη , και το μονο που καταφερε , ειναι να του χρεωσουν οι ' επιτηδειοι' 1.3 εκατομ. ευρω , για φορους , απο τα κερδη , που ετρεχε στα δικαστηρια , ναπαλλαγει απο τις κατηγοριες , οπερ και εγενετο .......
σευχαριστω που ασχοληθηκες ........
20-11-2016, 11:35 #21
Χμ... τότε βρήκαμε κι άλλη ομοιότητα με τον δικό μου! Κι ο δικός μου προέρχεται από μια "καλή" οικογένεια, όχι πλούσιοι, αλλά γονείς νοικοκυραίοι που λέμε, με έναν πολύ βίαιο πατέρα όμως που δεν έμενε ευχαριστημένος μαζί του με τίποτα ως παιδί και συχνά τον χτυπούσε όταν πχ δεν έφερνε αρκετά καλούς βαθμούς στο σχολείο ή έκανε κατι λάθος. Κατά δήλωση του, αυτός ήταν και ο λόγος που έμπλεξε στην εφηβεία με τα διάφορα που σου είπα. Να ξεφτιλίσει τον πατέρα του. Παρολη την αντίδραση του πάντως, εγώ πιστεύω οτι ακόμα , μέσω αυτών των φαντασιώσεων, προσπαθεί να κάνει τον πατέρα του να τον θαυμάσει και να πάρει την αποδοχή που δεν είχε ως παιδί, έστω και φαντασιακά.
Αν σκεφτείς οτι ο πατέρας στην οικογένεια, ακόμα περισσότερο μέχρι κάποια χρόνια πριν, συμβολίζει την οικονομική- κοινωνική ισχύ, νομίζω οτι αυτό κάνει κι ο φίλος σου. Ίσως ο πατέρας του είχε υψηλές προσδοκίες για αυτόν και μέσω όλων αυτών των σχεδίων προσπαθεί ακόμα να τον εντυπωσιάσει. Τι θα του λεγε δηλαδή ο πατέρας του αν ήξερε οτι δεν κατάφερε και τίποτα σπουδαίο στην ζωή του; "Δεν πειράζει,παιδί μου, εγώ σ' αγαπάω" ; ή "τίποτα δεν κάνεις σωστό!" και θα τον έδερνε;
Αν είναι τόσο αρνητικός με ψυχολόγους κτλ, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις, μάλλον τίποτα. Απλά να τον ανέχεσαι όσο μπορείς γιατί ξέρω πως μερικές φορές είναι αδύνατον να τους αντέξει για πολύ κάποιος με όλες αυτές τις παλαβομάρες και συνήθως μένουν μόνοι τους.
20-11-2016, 13:58 #22
Καλα τα λες , Ελισαβετ , μαλλον καπου οφειλεται η κατασταση στον πατερα του , δεν ειχα ιδεα πως του φεροταν , οταν δεν ημουν μπροστα ,,,,,,,,,,,,,,στεκει η εξηγηση σου , δεν μπορω προφανως να τον βοηθησω , και πραματι , δεν εχει φιλους .........αρα θα συνεχισει το βιολι αυτο , μεχρι δευτερας παρουσιας , δλδ μαλλον ειναι καταδικασμενος να ζει σεναν φανταστικο κοσμο .............κριμα , πολυ .............
σευχαριστω και παλι που ασχοληθηκες .........
20-11-2016, 14:38 #23
Μη με ευχαριστείς καλέ σιγά το θέμα :)
Επειδή είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστεύω οτι αν τα άτομα αυτά σταθούν τυχερά και βρουν στη ζωή τους κάποιον άνθρωπο, σύντροφο κυρίως που να τους δείξει οτι τα αποδέχεται κι ότι δεν χρειάζονται τρομερές επιτυχίες για να αγαπηθούν (δικαιούνται και οι μέτριοι αγάπη στη τελική!), νομίζω οτι σιγά σιγά μπορούν να βγουν από αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Ή έτσι θέλω να το σκέφτομαι τουλάχιστον :)
20-11-2016, 15:41 #24
Οχι σ ευχαριστω που σαπαντησες .....αλλα ειναι σε αυτο το μοτιβο επι 20 χρονια ηδη , ποια θα κοιταγε εναν αντρα , που δεν εχει να της δωσει τιποτα .........................εχει και αναλογα υψηλα στανταρντς και στις γυναικες , οχι οτι κι οτι ..........αναλογη με το επιπεδο των ' υποτιθεμενων ' υπερεπιχειρησεων .......