Results 1 to 15 of 43
Thread: σχεση κ ενα σοβαρο εμποδιο...
-
08-04-2014, 17:23 #1
σχεση κ ενα σοβαρο εμποδιο...
γεια σας κ παλι.. θα ηθελα αυτη τη φορα να θηξω ενα σοβαρο θεμα που εχω κ με απασχολει κ θελω την βοηθεια σας...
εδω κ καποιο καιρο εχω μια σχεση... τον αγαπαω με αγαπαει περναμε φανταστικα μαζι ... ομως εχω ενα παρελθον ασχημο... οπως ολοι μας αλλωστε .. αν οχι ολοι.. οι περισσοτεροι... εκανα καποια πραγματα στο παρελθον τα οποια ναι μεν δεν μετανιωσα αλλα αντιθετα ειμαι περιφανη για τον ανθρωπο που με εκαναν σημερα... δεν θελω να αναφερθω στο τι εκανα.. αλλα στο οτι σε προηγουμενες σχεσεις μου οταν μετα απο καποιο καιρο αποκαλυπτα αυτο το παρελθον μου ολοι με αφηναν κ δν εμεναν διπλα μου με τον εξης λογο.. οτι καταπαταω τα πιστευω τους κ οτι πιστευουν πως θα ξανα επιστρεψω αργα ή γρηγορα στο παρελθον αυτο κανωντας παλι αυτα που εκανα παλια.. να σημιωσω πως απο το παρελθον ορκιστικα πως θα απεχω εντελως.. κ απο τοτε εχουν περασει 5 χρονια...
λοιπον ερχομαστε τωρα στη τωρινη μου σχεση.. απο την αρχη του ειπα πως εχω να του πω καποια ασχημα πραγματα για μενα.. εκεινος ομως θεωρεισαι να τα μαθει οταν θα ειναι ετοιμος να με ακουσει.. εως τωρα δεν ξερει τιποτα... τον εχω μαθει σαν ανθρωπο κ ολα τα πιστευω του κ τις αρχες που εχει σαν ανθρωπος.. πιστευω πως μολις του αποκαλυψω τι εγινε παλια θα με αφησει.. αλλα βαθια μεσα μου θελω να πιστευω πως θα με αποδεχτει με το παρελθον αυτο κ θα μεινει κοντα μου κ θα κανει την εξαιρεση... φοβαμαι ομως...
τι να κανω? να του κρυψω αυτο το ενα πραγμα που πιστευω πως θα μας χωρισει ή να πω τα παντα κ οτι γινει??
θα εκτιμουσα αν με βοηθουσατε με τις γνωμες σας...
ευχαριστω πολυ για το χρονο σας...
- 08-04-2014, 18:17 #2
Οτι και να κρυψεις, οσο καλα και να το κρυψεις, θα ερθει η στιγμη που, με τον εναν η τον αλλον τροπο, θα βγει στην επιφανεια. Οταν αυτο συμβει, απο μονο του, δεν θα εχει κανενα μα κανενα λογο να παραμεινει κοντα σου, γιατι θα εχει γινει κατι χειροτερο απο το παρελθον σου, θα εχει χασει την εμπιστοσυνη του σε σενα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να του πεις την αληθεια, και το τι θα κανει αυτος, τι θα αποφασισει ειναι μετα δικο του θεμα. Η αληθεια ειναι οτι το παρελθον δεν πρεπει να επηρεαζει τοσο πολυ τις αποφασεις μας. Το τι εκανε ενας ανθρωπος καποτε, ειναι πισω, και δεν πρεπει να ειναι το καθοριστικο κριτηριο που τον κρινουμε, συμφωνω μαζι σου. Επειδη ομως ολοι οι ανθρωποι δεν κρινουν το ιδιο, και ο καθενας εχει τον δικο του τροπο σκεψης, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι ξεκαθαρη, ωστε να καταλαβει ο αλλος οτι μπορει να σε εμπιστευτει.
08-04-2014, 18:35 #3
σε ευχαριστω πολυ! μακαρι να πανε ολα καλα! κ γω την αληθεια θελω να πω κ οτι γινει!
08-04-2014, 18:45 #4
Στο ευχομαι ολοψυχα! Και παντα ψηλα το κεφαλι, το παρελθον δεν πρεπει ποτε να φερνει ντροπη αλλα το παρον!
08-04-2014, 19:06 #5
Νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου ακόμα 100%. Δηλαδή, ξεκινάς μια σχέση και λες έχω να σου πω κάποια άσχημα πράγματα για μένα. Δεν σου λέω να πεις ότι ήταν καλά αλλά δεν καταλαβαίνω την ανάγκη σου να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως κακό. Δηλαδή, θα μπορούσε αυτή η πρόταση να ήταν έχω να σου πω κάποια πράγματα για μένα. Θα μου πεις δεν λέω πάντα αυτή την πρόταση αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η φράση σου συνοψίζει το πώς νιώθεις εσύ προς αυτά τα πράγματα και κατά συνέπεια εσένα. Πιστεύω ότι οι άλλοι επηρεάζονται πάρα πολύ από τη στάση που τηρούμε εμείς. Δηλαδή αν πηγαίνεις με ύφος βρεγμένης γάτας δίνεις και το πάτημα στον άλλον να φερθεί ανάλογα. Αν όμως είσαι αποφασιστική ότι όλα αυτά που έκανες δεν ήταν κάτι κακό απλά ανακάλυπτες τον εαυτό σου, δίχνεις και στον άλλον ότι δεν θα δεχτείς πολλά πολλά πάνω σε αυτό.
Επίσης, δεν βρίσκω το λόγο να το ανακοινώνεις. Είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που έχεις αφήσει πίσω σου. Αν κάποτε το φέρει η κουβέντα μπορεί να πεις κάποια πράγματα, αν όχι οκ. Νιώθω ότι το λες σε μια προσπάθεια οι άλλοι να σε αποδεχτούν και εσύ να αποδεχτείς τον εαυτό σου μέσα από αυτούς...
08-04-2014, 19:39 #6
08-04-2014, 19:42 #7
συμφωνω σε οσα λες.. αλλα εχω αποδεχτει τον εαυτο μου .. αν δεν τον ειχα αποδεχτει 100% θα ελεγα τα χειροτερα κ οχι πως απλα εκανα καποια ασχημα πραγματα.. ειμαι σιγουρη για μενα απλα φοβαμαι το κατα ποσο απολυτος θα ειναι ο δικος μου, οσο αποφασισμενα κ αν τα πω.. οταν ερθει σε συγκρουση το παρελθον μου με τα πιστευω του οσο κ αν ειναι παρελθον πιστευω πως θα τον επιρεασει.. γιατι πιστευει πως αν καποιος/α κανει κατι ασχημο.. τοτε καποια στιγμη θα το ξανακανει.. οπως προανεφερα... αυτο ακριβως φοβαμαι αλλα ειμαι ετοιμη να το αντιμετωπισω...
08-04-2014, 21:17 #8
Απλά δεν ξέρεις,ποτε τι θα γίνει...τζόγος είναι όλα.
Χώσου η μη,δικη σου επιλογή..
Το θέμα είναι ότι αργά η γρήγορα πρέπει να είσαι καλά εσύ με των εαυτό σου.
Γάμησε το το παρελθόν.
Πέρασε.
Τώρα είσαι αλλου.
08-04-2014, 21:19 #9
- In this old house where every door is open
τι λες μωρε πας καλα?? χαζεψες??
θα βαλεις μοναχη σου τα χερια σου να βγαλεις τα ματια σου??? γιατι να το πεις δεν καταλαβαινω. Αφου ειναι παρελθον και πανε 5 χρονια που αλλαξες συνηθειες. το τωρα τι εισαι πρεπει να νοιαζει τον ανθρωπο, οχι τι ησουν. διαφωνω καθετα και οριζοντια, εκτος και αν υπαρχει περιπτωση να μαθει κατι απο αλλου, αλλα και παλι εγω δε θα ελεγα τπτ. Για τον πολυ απλο λογο το παρελθον ειναι πισω. Ουτε θελω να ξερω τι εκανε ο γκομενος μου πριν απο μενα, ουτε θελω να θελει αυτος να ξερει τι εκανα εγω. Μιλαω για λεπτομερειες. Και διαφωνω με τη θεοποιηση της ειλκρινειας. Δε χριεαζεται παντα, καποιες φορες, οπως σε αυτη, το να εισαι ειλικρινης κακο μπορει να κανει περισσοτερο παρα καλο. Αν θες τη σχεση σου προσπαθησε για αυτην, και αυτα πουε κανες οτι και να ηταν, πολυ απλα ξεχασε τα και εσυ, γιατι οσο καθεσαι και τα θυμασαι τοσο εχουν σημασια για σενα και τοσο μπορει να παρεισφρυσουν στην παρουσα κατασταση. ΞΕΚΟΛΛΑ.
08-04-2014, 22:28 #10
Δε μου φαίνεται απαραίτητο να "απολογείσαι" για κάτι του παρελθόντος. Εγώ πάντως δεν θα το έκανα ποτέ, εκτός πια αν το μάθαινε από αλλού κ τότε θα έπρεπε να εξηγήσω. Κ όταν λέω να εξηγήσω εννοώ να στηρίξω τον εαυτό μου! Είναι αυτό που είπε κ η melissa, σημασία έχει πώς θα το παρουσιάσεις. Κ επειδή μου έχει τύχει, πολύ απλά κ θαρραλέα απάντησα ότι "ναι, έγινε αυτό κ αυτό γιατί εκείνη την περίοδο δεν ήμουν πολύ συγκροτημένη κ ψυχολογικά επιρρεπής, αλλά δεν το μετανιώνω γιατί αυτό με έκανε ό,τι είμαι σήμερα. Κι αν γυρνούσα το χρόνο θα το ξαναέκανα γιατί αυτά τα λάθη με εκαναν να ωριμάσω. Κ στο κάτω κάτω γι'αυτό δεν έχω απωθημένα, γιατί πολύ απλά το δοκίμασα κ είδα ότι δεν μου άρεσε."
Αλλά κ πάλι, επαναλαμβάνω.. δε χρειάζεται καν να το αναφέρεις από μόνη σου! Τι είναι αυτή η κρίση ειλικρίνιας? Εισαι αυτή που είσαι τώρα κ ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Αυτός που είναι δίπλα σου καλά θα κάνει να σε θέλει γι'αυτό που είσαι κ όχι γι'αυτό που ήσουν κάποτε!
09-04-2014, 09:24 #11
Υπάρχει δλδ ενδεχόμενο βάσιμο κάποτε να τα μάθει από αλλους που γνωριζουν? Εσύ (τουλαχιστον στους πρωην) τα ειπες φοβουμενη τετοιο ενδεχομενο ή απλα για λόγους ειλικρινειας κλπ? Αν ισχύει μονο το δευτερο, νοουμενου ότι πράγματι απεκόπηκες σωματικά και κυρίως ψυχικα απο το παρελθον, γιατι τους τα ειπες??
Για να σε αφησουν με το που εμαθαν για το παρελθον, καταλαβαινω ότι ήταν ατομα σοβαρα που σε εκτιμησαν ως ατομο και σε ηθελαν για σοβαρη σχεση, διοτι αν ηταν απ αυτους που στη σκεψη τους θα τους ησουν αντικειμενο ηδονης δε θα σε εγκατελειπαν αλλα θα συνεχιζαν. Υπαρχει το ενδεχομενο καποιος να μη σε αφησει για το παρελθον αμα του δωσεις αποδειξεις ότι εχεις οντως αποκοπει και νοουμενου ότι κατορθωσε να σε αγαπήσει.γιάννης
09-04-2014, 10:21 #12
09-04-2014, 10:22 #13
09-04-2014, 10:24 #14
09-04-2014, 10:26 #15
υπαρχει αυτο το ενδεχομενο... πολλοι δεν θελουν την ευτυχια του αλλου... γιαυτο κ θα τα πουν αλλοι.. το ξερω καλα αυτο.. ζω σε επαρχια κ ολα αργα ή γρηγορα μαθαινονται!!! γιαυτο κ θελω να τα ακουσει απο μενα!!!! κ αν οντως με αγαπαει οπως λεει δεν θα τον επηρεασει τπτ.. απλα φοβαμαι τι θα κανει...