φωνες - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 117

Thread: φωνες

Senior Member
    Όσο για το οτι δεν σου απάντησα στα πριβε μηνύματα σου είναι επειδή θέλω να μας διαβάσουν όλοι.

Senior Member
    Γι\'αυτο και συμπέρανα πως η συμπεριφορά σου είναι κάποιου που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών παρα κάποιου που έχει σχιζοφρένεια.

Σημείωση: απόσο ξέρω υπάρχει και η ψύχωση μέσω παραισθησιογόνων ουσιών οπότε μάλον έχεις ανάγκη απο απεξάρτηση παρά φαρμακοθεραπεία. Η χρήση ναρκωτικών δεν δημιουργεί απο μόνη της σχιζοφρένεια αλλα κάνει κακό σε αυτούς που ήδη έχουν σχιζοφρένεια.

Administrator
    Originally posted by vince

Σημείωση: απόσο ξέρω υπάρχει και η ψύχωση μέσω παραισθησιογόνων ουσιών οπότε μάλον έχεις ανάγκη απο απεξάρτηση παρά φαρμακοθεραπεία. Η χρήση ναρκωτικών δεν δημιουργεί απο μόνη της σχιζοφρένεια αλλα κάνει κακό σε αυτούς που ήδη έχουν σχιζοφρένεια.
    Τελευταία, ολοένα και πληθαίνουν οι έρευνες που ενοχοποιούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για εμφάνιση κρίσεων άγχους και ψυχωσικών επεισοδίων.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    Δηλαδή μπορεί να είχα δοκιμάσει μικρός έστω και λιγες φορές χόρτο (άγνωστης προεύλευσης) και να μου βγήκε σε κακό? Πλέον βέβαια εδώ και χρόνια δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά (σχετι΄κό αυτο μιας και ακόμα καπνίζω τσιγάρα και πίνω καφέδες).

Senior Member
    Και άν θυμάμαι καλά τη πρώτη φορά που είχε \"τύχει\" να κάνω μου προσφέρανε τσιγάρο \"κανονικό\" το οποίο με είχε πειράξει.

Senior Member
    Επίσης έχει \"τύχει\" (πάντα τύχη ε ;) να πιώ και αλκοόλ με ασυνήθιστη γεύση και ακόμα πιο ασυνήθιστες παρενέργιες.

Senior Member
    Κοίτα να δείς αναμνήσεις που μου σκάνε τώρα ε;

Senior Member
    Οκ ζητάω συγνώμη απο τον pythagora23 αλλα βλέπετε ποσο τραγικά είναι τα πράγματα έτσι ;

Senior Member
    vince
    δεν τρεχει τιποτα .....και συγνωμη και απο μενα για τους χαρακτηρισμους

Senior Member
    Εγώ όταν είχα πάθει ψύχωση δεν είχα καν τη δύναμη να σκεφτώ και να γράψω όπως εσύ κάνεις. Αντίθετα ήμουνα τελείως αποδιοργανομένος και ζούσα στο δικό μου κόσμο. Αν άκουσα φωνές ήταν χαμηλής έντασης και όχι σαν ηχεία διπλα στα αυτιά που λες κι εσύ. Και δεν είχα παραδεχτεί σε κανέναν οτι έχω πρόβλημα πριν αρχίσω να παίρνω τα φάρμακα για αρκετό καιρό.

vince

οταν επαθα το πρωτο επεισοδειο ουτε και γω το ειχα καταλαβει...αλλα θυμαμαι πολυ καλα οτι σε καποια φαση ειπα πως σκεφτομαι ετσι?\"
    στο δευτερο με τις \"φωνες\"πραγματικα ουτε καν ηξερα ποιος ειμαι και τι μου γινεται ημουνα και σε ξενη χωρα κιολας μονος μου....δεν με επαιρνε με τιποτα να μην ζητησω βοηθεια.....οταν ηρθα στην ελλαδα δεν μιλουσα καν...μου μιλουσαν και εγω ακουγα τη φωνη.....το ιδιο πραγμα συνεχιζεται μεχρι και σημερα αλλα η ενταση της φωνης ειναι πολυ μικροτερη .....και την εχω συνηθσει και λιγο...εννοω οτι ....τι θα μου κανει το πολυ πολυ να με αρχισει σε τιποτα μπινελικια παλι......και φτου και απο την αρχη....παντως πολλες φορες οταν με βριζει στο τελος καπως με πειθει οτι εγω φταιω που συμβαινει αυτο....και μολις σκεφτω τετοιο πραγμα \"αιτιολογημενο\" και \"δικαιολογημενο\" η φωνη/σκεψη/αλλος εαυτος/διαολος/θεος(οπως θες πες το it doesnt matter)..... ηρεμει....μεχρι να βρει κατι allo...

παμε ελλαδαρα !!!!! αρχισε το ματς γεια σας!!

Senior Member
    ΔΕΝ ΣΑς ΔΟΥΛΕΥΩ.....

εχει ακουσει κανεις για bicameral mind????μου ειχε πει και ενας ψυχιατρος οτι δεν αποκλειετε να ψιλοισχυει......μπορει να λεει και μ......ς

http://en.wikipedia.org/wiki/Bicameralism_(psychology)

Senior Member
    μην πατησετε το λινκ
    αντιγραφτε το στον browser σας για καποιο λογο αφησε το _(psychology) εξω.....και βγαινει αλλου για αλλου...

Junior Member
    παιδιά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ακούουν φωνές. Εμένα μετά από μία φοβία με κάποιους ανθρώπους πριν ένα χρόνο, άρχισα να ακούω τις φωνές αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων να με βρίζουν. Ακουγα επίσης τη σκέψη μου να επαναλαμβάνεται. Πήρα μία θεραπεία με χάπια τα ρισπεντάλ. Τώρα δεν ακούω. την σταμάτησα πριν ολοκληρώσω τα χάπια. Μου είχαν μείνει πέντε. Την εκανα για 10 μήνες περίπου. Τώρα όταν ξαπλώνω έχω ένα σύμπτωμα όπως ένα πέρασμα στιγμιαίο στο κεφάλι μου, σαν ρεύμα. δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν είναι επίδραση της λήξης της θεραπείας. Εκανα και δύο εγκεφαλογραφήματα όπου έδειχναν κάτι θ κύματα. ο γιατρός μου έλεγε ότι σημαίνουν διαταραχή σκέψης. ενώ άλλος γιατρός μου έλεγε ότι δεν προκαλούν τίποτα αυτά. Τα χάπια τα έπινα για τις φωνές μου είπε ο πρώτος γιατρός, και μετά μου είπε να συνεχίσω για τα θ κύματα. οι απόψεις διίστανται των γιατρών. Ο δεύτερος λέει ότι δεν προκαλούν τίποτα τα θ κύματα και ότι τα χάπια είναι για τις φωνές και μόνο. έχω μπερδευτεί το τι μου λένε. Εν πάση περιπτώσει, τώρα είμαι καλά, δεν ξέρω αν ξαναεμφανιστούν αυτές οι φωνές. ας ελπίσουμε πως όχι. ευχαριστώ που με ακούσατε.

Member
    Το risperdal ειναι για ψυχιατρικες και οχι για εγκεφαλικες διαταραχες.

Senior Member
    Αρχικα να πω, οτι 2 φιλοι μου καποτε μου ειχαν πει οτι ακουν φωνες. Ο ενας μαλιστα δεν επαιρνε τιποτα. Ουτε καποιο φαρμακο ουτε καποιο ναρκωτικο κλπ. Συνηθως το περιεγραφαν σαν πολλες φωνες μαζι. Παιδια που τραγουδανε και διαφορα τετοια. Ποτε δεν πηγαν σε γιατρο, ποτε δεν φανηκε να εχουν ψυχωση/σχιζοφρενια.

Εγω απο την αλλη, ειχα ακουσει φωνες (λιγες φορες), οταν ειχα ψυχωση. Ηταν σχετικα χαμηλοφωνες και η εντυπωση που μου εδιναν ηταν οτι προερχονται απο αποσταση 2-3 μετρων. Ηταν φωνες απο γνωστα μου ατομα. Και παντα μιλαγε μονο ενας. Δεν ακουσα δηλαδη να μιλανε πολλοι μαζι.

Επισης φωνες εχω ακουσει λιγο πριν ξυπνησω ή μολις εχω ξυπνησει. Δεν μπορω να το προσδιορισω ακριβως αυτο. Και ειναι φωνες που δεν μπορω να διακρινω τηνος ειναι ή τι λεει ακριβως.

Αλλα το καλυτερο ειναι μερικες φορες που παω για υπνο. Τοτε συμβαινει το εξης και ισως ειναι και αυτο που λεει και ο pythagoras σε προηγουμενο post. \"Σκεφτομαι\" φωνες. Δεν μπορω ακριβως να το εκφρασω με λογια. Σε αντιθεση με τις προηγουμενες περιπτωσεις που αναφερα, αυτες οι \"φωνες\" δεν ειναι ηχοι ακριβως. Ερχονται σαν σκεψη, σαν μνημη, πραγματικα απο το πουθενα. Τις ακουω, με αποδιοργανωνουν, μερικες φορες με τρομαζουν. Σε καποια φαση σταματουν. Οταν σταματησουν κανω το εξης απλο. Προσπαθω να φερω στην μνημη μου μια φραση απο καποιο γνωστο σε μενα προσωπο, πχ απο τη μανα μου. Το κανω και παντα διαπιστωνω οτι δεν ειναι το ιδιο με αυτες τις \"φωνες\". Αυτα.

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast