φωνες - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 117

Thread: φωνες

Junior Member
    παιδιά, επειδή δεν μας μιλάνε οι γιατροί γιατί όπως διάβασα κάποιος είπε ότι δεν του μίλαγε και με μένα το ίδιο συμβαίνει δεν μου μίλαγε, δεν απαντούσε στις απορίες μου (ας προσπαθήσουμε εδώ ανάλογες με τις εμπειρίες του καθενός να μάθουμε μερικά πράγματα).
    κατ αρχήν, όταν ακούει κάποιος φωνές, αυτό είναι τρέλα? γιατί νόμιζα ότι τρελός είναι αυτός που χάνει τα λογικά του. Εγώ θυμάμαι λειτουργούσα κανονικά, έκανα μάθημα, δεν με εμπόδιζαν. απλώς όταν έκανα μάθημα, άκουγα επίσης να επαναλαμβάνεται με μια φωνή το μάθημά μου.

Γιατί συμβαίνει αυτό? πως μπορεί να συμβαίνει. Ερμηνεύονται σαν ακουστικές ψευδαισθήσεις. Πριν πάω σε ψυχίατρο-νευρολόγο, πήγα σε ωριλά. Μου είπε μια χαρα είναι τα αυτιά σου. Με ρώταγε αν η φωνή συγκεκριμένων ατόμων που ακούω, είναι ικανή να μου έχει κάνει μάγια. Αρχισα να αναρωτιέμαι μήπως είναι μάγια κι εγώ. Μετά σκέφθηκα να πάω σε ψυχίατρο.

Επίσης κάποιος από εσάς, όταν πήγε στο γιατρό, του είπε να κάνει εγκεφαλογράφημα? Ξέρετε το εγκεφαλογράφημα είναι επικίνδυνο? Μπορεί να έχει παρενέργειες?
    αυτά προς το παρόν.

Senior Member
    Οταν είχα πάει στο γιατρό για το πρόβλημα μου συναισθηματικής διαταραχής, με έβαλε να κάνω εγκεφαλογράφημα. Είναι κάτι τελείως ακίνδυνο, σου βάζουν ηλεκτρόδια στο κεφάλι και καταγράφουν κύματα με κλειστά και ανοιχτά τα μάτια. Δεν πονάει καθόλου και κρατάει γύρω στα 20 λεπτά.

Junior Member
    εσένα σου βρήκαν θ κύματα? εμένα έλεγε χωρίς παθολογικά αίτια ως συμπέρασμα. Και κάπου έγραφε μικρές αυξήσεις θ κυμάτων. Μήπως ξέρεις τι είναι αυτά τα θ κύματα? γιατί ο γιατρός που με εξέτασε μου είπε διαταραχή σκέψης. αλλά ένας άλλος γιατρός μου είπε δεν είναι τίποτα, δεν προκαλούν τίποτα.
    Και ενώ τα ρισπεντάλ τα έπαιρνα για τις φωνές και μου είχεπει ότι θα τα σταματήσω στους 10 μήνες. οταν ξαναπήγα και του είπα ότι τα τελείωσα σχεδόν, δεν υπάρχουν φωνές πια στο μυαλό μου, μου είπε να συνεχίσω με αμπίλιφι (άλλα χάπια δηλαδή) για να εξαλειφθούν απ ότι είπε τα θ κύματα.
    Ενώ ο άλλος γιατρός που πήγα του φάνηκε περίεργο, γιατί μου είπε αφού σου σταματήσαν οι φωνές, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις με τα αμπίλιφι. Και δεν καταλαβαίνω μου είπε γιατί σου είπε να συνεχίσεις, για τα θ κύματα, αφού αυτά δεν προκαλούν τίποτα.

Senior Member
    ...ναι αυτος που ακουει φωνες ειναι τρελος ...αλλα τι ειναι αυτο??τι σημαινει ειναι τρελος?.....και τι σημαινει αυτος εχασε τα λογικα του???......τι ειναι η λογικη?
    κοκορετσι?
    in my thoughts I have seen rings of smoke through the trees
    And the voices of those who stand looking...

Junior Member
    Δεν συμφωνώ πυθαγόρα. Ολοι αυτοι που γράφουν ότι ακούνε φωνές είναι δηλαδή τρελοί? Τρελός είναι να μην καταλαβαίνεις τι κάνεις για μένα. Εγώ όταν άκουγα φωνές καταλάβαινα τι έκανα, και σκεφτόμουν και λειτουργούσα κανονικά.

Senior Member
    εχεις δικιο συγνωμη για την επιθεση.....τι ειδους φωνες ακουγες??

Junior Member
    εμένα μου συνέβη πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν είχα κάποια προβλήματα με κάτι ανθρώπους που με είχαν φοβίσει υπερβολικά. άκουγα τις φωνές αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, να μου λένε έβγα έξω μωρύ...κλπ. να με βρίζουν δηλαδή. με τη φωνή τους επαναλαμβανόταν επίσης αυτό που σκεφτόμουν στο μυαλό μου.
    αλλά μετά από τα ρισπεντάλ δεν ακούω πια. Δεν πίνω άλλα χάπια τα διέκοψα γιατί ένοιωθα υπερβολική κόπωση. Τώρα είμαι καλά. Πιστεύω επίσης ότι εάν ασχολείσαι με κάτι άλλο και είσαι αφοσιωμένος σε αυτό, δεν έχεις καιρό να σκεφθείς αυτό που πέρασες. το ξεχνάς και συνεχίζεις τη ζωή σου.

Senior Member
    οντως

Junior Member

Φωνές, μυστήριο και επώδυνο σύμπτωμα.

Άρχισα να ακούω φωνές ένα χρόνο μετά από ένα ψυχωσικό επεισόδιο. Στην αρχή ήταν φρικτή εμπειρία νόμιζα ότι με είχαν βάλει κάτι στο εγκέφαλο και με μιλάνε από δορυφόρο. Οι φωνές σχολίαζαν οτιδήποτε έκανα, συνήθως ήταν 2 με 3 αλλά μερικές φορές γινότανε πολλοί. Το παράξενο είναι ότι αναγνώρισα κάποιες στιγμές και φωνές από γνωστούς μου και η σύγχυση ήταν απερίγραφτη και ο φόβος. Μερικές φορές όταν ήμουν μόνος π.χ. στο δωμάτιο ή στο αυτοκίνητο, προσπαθούσα να τους μιλήσω, παραμιλούσα μερικές φορές έντονα με αυτά που λέγανε, το έκανα όταν ήμουν μόνος μου λόγω του είχα κάποια συνείδηση και φοβόμουν μη με βγάλουν τρελό. Ήταν τόσο αφόρητη η κατάσταση που δεν ήξερα πως θα ζήσω αν δεν έφευγε. Προσπάθησα να το συνηθίσω και έριχνα τις ελπίδες μου στο Θεό να με απαλλάξει από το βασανιστήριο. Πήγα και στο γιατρό και του το είπα αλλά τα φάρμακα που μου σύστησε είχαν παρενέργειες και τα σταμάτησα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στην αρχή δε μπορούσα να εκτιμήσω την κατάσταση και προσπαθούσα να εξηγήσω τα πράγματα ρεαλιστικά, ήταν πρωτοφανές για μένα γιατί ούτε ουσίες έπαιρνα και γενικά είχα αθλητική ζωή. Στη συνέχεια και με υπομονή συνήθισα τις φωνές και πήγαινε και έδινα εξηγήσεις μεταφυσικές, ότι είναι μαγικά και ότι κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο. Οι φωνές συνεχίστηκαν για δύο χρόνια περίπου με το χαρακτηριστικό ότι στο τελικό στάδιο δεν ήταν συνεχείς αλλά εμφανιζόταν κατά διαστήματα. Στα πρώτα άηχα διαστήματα η ανακούφιση ήταν μεγάλη, οι ελπίδες μου πραγματοποιήθηκαν και οι προσευχές μου εισακούστηκαν. Η ιστορία κατά την εξέλιξή της είναι πολύ μυστήρια αλλά αν καταφέρεις να φτάσεις να την ελέγξεις και στο τέλος να το ξεπεράσεις μετά βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα.

Member
    Βασικά pythagoras δεν δίαβασα όλλη τη συζήτιση μόνο τη πρώτη σελίδα. Αλλά ....
    εχεις ποτέ σκεφτεί την ύπαρξη της σκέψεις. Δηλαδή του να σκέυτεσε και να νομίζεις οτί η σκέψει σου είναι φωνές?
    Μετά απο ένα σόκ ο νούς αποσυντονίζετε και λειτουργεί αλλοπρόσαλα. Ίσος είναι σκέψεις σου που δε βρήκαν λύση. Το πέρασα κι εγώ αυτό το στάδιο και μου δωσαν φάρμακα που με έκαναν πολύ χειρότερα όταν τα έκοψα όμως μετά απο προσπάθεια βρήκα μία αρμονία στις φωνές και κατάλαβα οτι ήταν η σκέψη μου που ήταν διαταραγμένη.
    Δοκήμασε το αυτό και μή φοβάσε τίποτα.

Junior Member
    Όσο για το πόσο δυνατά ακούγεται θα έλεγα γύρω στο 5. Είναι μέσα από τον εγκέφαλο, μπορεί και από τη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται πεντακάθαρα.

Junior Member
    Παιδια θελω να ρωτησω κατι και εγω με την σειρα μου!
    Πριν απο ενα χρονο περασα μια καταθλιψη συνοδευομενη απο υπερμετρο αγχος!(Αξιζει να αναφερω οτι ενα απο τα κυρια συμπτωματα μου ηταν η εμμονη και το αγχος οτι τρελλαινομαι!)
    Ακολουθωντας θεραπεια με αντικαταθλιπτικα ξεπερασα την καταθλιψη ομως τωρα ειμαι παλι σε μια φαση πολυ εντονου αγχους!
    Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης!Τις τελευταιες μερες και οταν υπαρχει απολυτη ησυχια ακουω κατι σαν φωνες!Και οταν λεω κατι σαν φωνες εννοω σαν να ειναι μια τηλεοραση ανοιχτη στο αλλο δωματιο πολυ σιγα και εγω να την ακουω χωρις να μπορω να καταλαβω ακριβως τι ακουγεται (επειδη προφανως ειναι πολυ σιγα!).Κατα την αποψη μου ειναι απο το υπερβολικο αγχος αλλα ανησυχω!!!
    Υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια ψυχωση??
    Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Junior Member
    Φίλε είναι κι αυτό ένα αρχικό σύμπτωμα όπως να ακούς κάποιους να μιλούν στο διπλανό δωμάτιο ή έξω από το παράθυρο. Να πας το συντομότερο στο γιατρό να το προλάβεις όσο και να νομίζεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Junior Member
    Ξεχασα να αναφερω οτι 8 στις 10 φορες που θα εχω αυτη την αισθηση και θα αναζητησω απο που προερχονται αυτες οι φωνες οντως προερχονται απο καποια τηλεοραση που ειναι ανοιχτη μεσα στο σπιτι ή οντως απο καποιους που μιλανε εξω απο το σπιτι!

Member
    To xerete oti skeftete kai i kardia kai ta ENTERA. Den kano plaka. Me mia anazitisi sto diadiktio mporeite na vrite plirofories. Pera apo afto o egefalos ine xtismenos se 3 epipeda to protogono pou ine sth vasi tou to deftero epipedo kai o to trito epipedo kato apo to flio pou anaptixthike apo to kinoniko anthropo. Kai giauto mporite na vrite plirofories.
    Gia tis fones an thelete mporite na kanete ena pirama px na klisete ta matia otan akoute fones kai na prosdiorisete apo poio meros tou somatos sas akougete poli sigekrimena vrite ti pigi. Einai pragmatika adinato na akougete exo apo to soma sas. Sigoura oi perisoteroi tha nomisete oti ine piso apo ena tixo. ekei iparxi to provlima ite ston egefalo lathos sinapsi ite kati sinesthimatiko pou den iste akoma etimi na to antimetopisete.
    Kai afiste afta ta pragmata akouo fones kai se ti entasi ... ti ine afta vromizete o enas tou alou ti fantasia kai to poio pithano ine na apoktisete tou alou ta simptomata. O egefalos den ine nefro kathe egefalos opos kai kathe anthropos ine xexoristos. I lisi den tha erthi apo exo (psixiatroi farmaka ktl) alla apo mesa.
    Ektos kai an vlepete to theo sta matia kapoiou psichiatrou pou tote iste axioi tis miras sas.
    Prin 3 xronia imouna eglistos se psixiatrio kai tora de perno oute miso lexotanil triari. Mou pire kairo na anadomitho meta apo ta psixofarmaka pou mou mpoukonane , KATASTOLI NA MI ENOXLI legonte ta psixofarmaka. Kai o psixiatros legete DOSTE MOU KAI ALLA LEFTA-KANTE ME NA NIOSO THEOS. Exei kanis antirisi?
    Me ti sizitisi me sostous psixologous simfono. Aftoi mou edosan kouragio na ta xeperaso me valeriana. Kai de milao gia tous psixologous pou kanoun erotisis kai simionoun alla gaiutous pou exoun sindisi kati pou prepei na apoktisoume oloi gia na epiviosoume. Alios mas troi to kato meros tou egefalou kai ginomaste zoa.

Page 4 of 8 FirstFirst ... 23456 ... LastLast