Results 1 to 4 of 4
Thread: Οικογενεια
-
24-04-2014, 02:29 #1
Οικογενεια
Καλησπερα. Ειμαι 19 χρονων και ζω με τον αδερφο μου που ειναι 16 χρονων και τους γονεις μου. Εχω αριστες σχεσεις με ολους και μαλιστα πιστευα οτι ειχα την καλυτερη οικογενεια του κοσμου!Μοιραζομασταν τα παντα και δεν ειχαμε ποτε κανενα μυστικο μεταξυ μας και ειχαμε απολυτη εμπιστοσυνη ο ενας στον αλλον. ωσπου μια μερα που ετοιμαζομουν να βγω το βραδυ και ο αδερφος μου ελειπε,ακουσα τυχαια τους γονεις μου να συζητανε,συγκεκριμενα η μαμα μου παρακαλουσε τον μπαμπα μου να την συγχωρεσει για κατι,το οποιο δεν καταφερα να ακουσω και ο μπαμπας μου ηταν αμεταπιστος και της ζητουσε να χωρισουνε!Εχασα τη γη κατω απ'τα ποδια μου.Δεν το πιστευα αυτο που ακουγα.Προσπαθησα να κρυφακουσω για να καταλαβω το λογο αλλα δεν τα καταφερα.Στεναχωρηθηκα απιστευτα,ωστοσο τους χαιρετησα κανονικα και εφυγα κανοντας την ανηξερη,στον δρομο πηρα τον αδερφο μου τηλεφωνο γιατι ηθελα καπου να μιλησω και του ειπα οσα ακουσα και εμεινε αφωνος!Φυσικα οπως ηταν αναμενομενο περασα χαλια!Το πρωι που ξυπνησα την επομενη μερα οι γονεις μου παλι συζητουσαν για το ιδιο θεμα και ο μπαμπας μου καθ'ολη τη διαρκεια της ημερας ηταν φανερα στεναχωρημενος,οχι οτι η μαμα μου πηγαινε πισω!Μετα απο καποιες μερες και αφου το ειχα ψιλοξεχασει το θεμα ενα πρωι ξυπνησα απο τις φωνες του μπαμπα μου ο οποιος ωρυοτανε,εβριζε και ελεγε στη μαμα μου να φυγει!Δεν ηξερα τι να κανω,τελικα εμεινα μεσα στο δωματιο μου και περιμενα να τελειωσει ο καβγας.Μετα απο λιγο μιλαει η μαμα μου σε εμενα και τον αδερφο μου και μας λεει οτι φευγει και οτι χωριζουνε,μετα απο πιεσεις μας ειπε οτι ο λογος ειναι οτι παιχτηκε κατι με εναν αλλον αντρα!Εκεινη τη στιγμη κουφαθηκα,κλονιστηκε ολος ο κοσμος γυρω μου!Δεν μπορουσα να το πστεψω!Ηταν το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσε να μου πει και το θεωρω ασυγχωρητο,κρατιομουν για να μην βαλω τα κλαμματα!Επειτα ηρθε και ο μπαμπας μου κι αφου η μαμα μου του ειπε οτι τα ξεραμε ολα,αρχισαμε τη συζητηση.Η μαμα μου συμπληρωσε οτι ηταν ενας αντρας απο τον χωρο εργασιας της που την φλερταρε εντονα κι αυτη δεχτηκε να παει μαζι του για καφε και την καλεσε στο σπιτι του,της περασε απ'το μυαλο να παει αλλα τελικα δεν πηγε!Εκεινη τη στιγμη καπως ηρεμησα γιατι τελικα δεν ηταν τοσο τραγικο οσο το φανταζομουν.Ο πατερας μου απο την αλλη υποστηριζε οτι εφοσον το σκεφτηκε ειναι σαν να το εκανε κι οτι δεν υπηρχε κανενας λογος αφου ηξερε οτι της την επεφτε να παει μαζι του για καφε.Συμφωνω απολυτα μαζι του,αλλα επειδη δεν ηθελα να χωρισουν αρχισα να λεω οτι απλα κολακευτικε και οτι δεν την γνωρισε χθες για να μην της εχει εμπιστοσυνη κι αλλα τετοια,ο αδερφος μου απο την αλλη ηταν πιο καθετος και θεωρουσε απαραδεκτο το γεγονος οτι βγηκε μαζι του αφου ηξερε τις προθεσεις του.Καθ'ολη τη διαρκεια της συζητησης η μαμα μου εκλαιγε με λυγμους και αυτο με εκανε να την λυπηθω!Τελικα τα βρηκαμε ολοι μαζι και ειπαμε να κανουμε σαν να μην εγινε ποτε.Ετσι κι εγινε μεχρι που μια μερα με πιανει η μητερα μου και μου λεει οτι ολα αυτα ηταν ψεματα και οτι το ειπε στον μπαμπα μου επειδη το ειδε σε ενα εργο και ηθελε να δει αν θα ζηλεψει αλλα μετα ειδε οτι νευριασε και δεν του ειπε οτι ειναι ψεματα για να μην την θεωρησει αναξιοπιστη!Ομολογω οτι φαινεται πολυ ''κακο'' ψεμα αλλα ''αναγκασα'' τον εαυτο μου να το πιστεψει...γιατι...ηλπιζα να ειναι η αληθεια,το ειπα και στον αδερφο μου.Περασε πολυς καιρος και παλι τυχαια μια μερα που γυρισα νωριτερα σπιτι ακουσα τους γονεις μου να συζητανε και ο μπαμπας μου να λεει οτι δεν πιστευει λεξη απ'οσα λεει η μαμα μου,η οποια συμφωνα με αυτα που ακουσα ειπε στον μπαμπα μου οτι ειπε και σ'εμενα αλλα του ειπε οτι η αληθινη ειναι μια αλλη ιστορια την οποια σε εμενα δεν ειπε,οτι δηθεν απλα της κολλαγε και την στριμωχνε ο συγκεκριμενος αντρας κλπ. Το ξερω οτι το προβλημα μου ειναι πολυ συνηθισμενο και οχι τοσο σοβαρο οσο αλλα, αλλα πραγματικα δεν αντεχω θελω καπου να μιλησω και δεν μπορω!Δεν θελω να θιξω το θεμα στον αδερφο μου ο οποιος εμεινε στο οτι απλα η μαμα μου ειπε ενα ψεμα για να μην τον στεναχωρησω και δεν θελω να πιστευει ασχημα πραγματα για τη μαμα μας,ντρεπομαι να μιλησω ακομα και στους πιο κοντινους μου φιλους η στο αγορι μου,οι οποιοι φυσικα πιστευουν οτι εχω την τελεια οικογενεια και εκατσα και σκεφτηκα οτι το πιο πιθανο ειναι οτι απλα η μαμα μου βρικε ενα φθηνο ψεμα για να δικαιολογηθει,γιατι αν ηταν οντως ψεμα δεν θα το αφηνε να παρει τετοια εκταση!Ειλικρινα ειμαι χαλια,ειναι οτι χειροτερο να μαθαινεις τετοιο πραγμα για την μητερα σου,που την θεωρεις ως παραδειγμα προς μιμηση!Δεν περιμενα ποτε οτι θα προδιδε τον μπαμπα μου, ο οποιος ειναι και πολυ ευαισθητος ανθρωπος!Το ολο θεμα μου εχει γινει εμμονη ιδεα και το σκεφτομαι καθε μερα και κλαιω!Κανενας δεν το ξερει,σε ολους το παιζω ανετη και χαμογελαω για να μην καταλαβουν τι εχω...δεν ξερω τι να κανω....
- 24-04-2014, 11:01 #2
Το ότι οι γονείς μας είναι για μας παράδειγμα προς μίμηση, τέλειοι και ιδανικοί, δε σημαίνει ότι είναι αλάνθαστοι,χωρίς αδυναμίες και συναισθήματα.
Όλοι κάνουμε λάθη,γιατί όχι και οι γονείς ; Η μαμά σου πήγε για έναν καφέ με κάποιον που τη φλέρταρε. Σκέφτηκε να πάει σπίτι του όταν την το πρότεινε, βρέθηκε σε δίλημμα,και τελικά αρνήθηκε. Αν έγιναν έτσι τα πράγματα, δεν θεωρώ ότι έκανε κάτι ασυγχώρητο. Μπορεί στο παρελθόν να έχει κάνει πολύ χειρότερα, είτε η μητέρα σου είτε ο πατέρας σου. Δεν λέω ότι πρέπει να πετάς από τη χαρά σου, αλλά κάτι τέτοιο για μένα δεν είναι λόγος χωρισμού (όταν μιλάμε για παντρεμένο ζευγάρι, σοβαρούς ανθρώπους με οικογένεια, και όχι παιδάκια γυμνασίου).
Τώρα αν όλο αυτό όντως το είπε η μαμά σου επειδή το είδε σε ένα έργο και ήθελε να τσεκάρει την αντίδραση του μπαμπά σου, μάλλον έχει θέμα και θέλει να τραβάει την προσοχή.
Απλή πλάκα δεν ήταν,γιατί δε θα άφηνε το θέμα να πάρει διαστάσεις . Με το που είδε το αγριεμένο βλέμμα του πατέρα σου θα έβαζε τα γέλια κ θα έλεγε ότι κάνει πλάκα.
24-04-2014, 11:05 #3
Αφηνε και καμία παράγραφο,γιατί μας έβγαλες τα μάτια....
Τίποτα να μην κάνεις...πες της μαμάς σου,να μη φλερτάρει με άλλους άνδρες γιατί μετά της βγαίνουν τύψεις...τώρα αν έκανε κάτι με τον εν λόγω κύριο,δεν ξέρω-αλλά μάλλον δεν έκανε γιατί δεν θα τοο αφηνε να μαθευτεί...είναι αργά για μπαλώματα πες της.
Οσον αφορά τον μπαμπά σου,να τον πείσετε όλοι σας,ότι για να είναι τόσα χρόνια μαζί όλοι δεμένοι σημαίνει ότι η μητερα σου τον αγαπάει πολύ και να εκτιμήσει το γεγονός ότι του τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι γιατί αισθανόταν άσχημα απέναντί του.
Πολύ χαζό για μία τέτοια οικογένεια να χαλάσει για μία σαχλαμάρα!!!!!
Κρίμα από τον Θεό,ένα αθώο φλερτ ήταν,αυτό συμβαίνει σε όλους μας παντρεμένους και ανύπαντρους και έτσι ανανεώνεται και η αυτοπεποίθησή μας...δεν έγινε δα και καμία μοιχεία.
Κατά την γνώμη μου κάνε τα αδύνατα-δυνατά να μην χαλάσει ένας τόσο όμορφος δεσμός για μία σαχλαμάρα.Καθίστε όλοι στο τραπέζι και συζητήστε πόσο χαζό είναι για ένα αθώο φλερτ να χαλάσει μία ολοκληρη οικογένεια...!!!!
05-05-2014, 09:46 #4
Το λάθος είναι και των δύο. Ανεξάρτητα με το τι κάνουν στην προσωπική τους ζωή, θα έπρεπε να φροντίσουν εσάς να σας αφήσουν απ έξω. Θα σου έλεγα εσύ να μην ασχολήθείς με αυτό το θεμα και να τους αφήσεις να βγάλουν την άκρη μόνοι τους. Το ξέρω πως νοιώθεις άσχημα αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.