Results 1 to 12 of 12
Thread: φοβάμαι το διάβασμα
-
24-04-2014, 20:18 #1favvelGuest
φοβάμαι το διάβασμα
παιδιά γεια σας..θα γράψω για άλλη μια φορά εδώ χωρίς να υπάρχει λόγος,χωρίς νόημα,
γιατί δεν περιμένω να αλλάξει κάτι μέσα από τις κουβέντες που ανταλλάσσω με όποιον κι αν το κάνω κάθε φορά,είτε είναι η μητέρα μου είτε ο ψυχαναλυτής τώρα που ξεκίνησα είτε..δεν υπάρχει άλλο είτε..είτε εδώ που γράφω καμιά φορά..
Το μόνο που καταφέρνω όταν λέω συνέχεια το πρόβλημά μου,όπου κι αν το λέω,είναι να μου δώσουν σημασία οι άλλοι καθώς επίσης και να σκοτώσω για λίγο την πληκτική μου ώρα..
Είμαι συνειδητοποιημένη,ξέρω τι μου γίνεται,ξέρω τι θέλω,ξέρω και ποιο είναι το πρόβλημά μου,ξέρω και τη λύση του αλλά δεν κάνω τίποτα..
Κι αυτό είναι πρόβλημα πάνω στο πρόβλημα..
Το πρόβλημά μου είναι το διάβασμα..έχω φοβηθεί το διάβασμα από την τελευταία τάξη του λυκείου μέχρι τώρα και συνεχίζω..έχω συμπληρώσει 8 χρόνια τώρα αποχής από το διάβασμα..βλέπω βιβλίο,θέλω να το διαβάσω πολύ,πάω να το πιάσω και με πιάνουν τα κλάματα και το παρατάω..
Το διάβασμα θέλει πολλά ψυχικά αποθέματα..για ένα διάστημα που δεν είχα ψυχικά αποθέματα είχα δικαιολογία που δε διάβαζα,τώρα όμως είμαι καλά πια κι όμως έχω την ίδια ψυχολογία απέναντι στο διάβασμα..βλέπω βιβλίο,το ανοίγω,λέω από μέσα μου αα τι ωραία θα ήταν να το διάβαζα και να μάθαινα ωραία πράγματα,μετά βλέπω ότι δεν μπορώ να το κάνω γιατί το φοβάμαι,αρχίζω να κλαίω και το παρατάω..
Και προσπαθώ να σκεφτώ τι άλλο μπορώ να κάνω σαν δουλειά που να μη θέλει διάβασμα αλλά δε βρίσκω τίποτα που να μ'αρέσει..
Μ'αρέσει η σχολή που έχω περάσει αλλά δεν μπορώ να την υποστηρίξω αφού δε διαβάζω..
Το αποτέλεσμα είναι 8 χρόνια σχεδόν να πηγαινοέρχομαι στη σχολή ανώφελα..το αποτέλεσμα είναι 8 χρόνια να μην κάνω τίποτα ουσιαστικό,8 χρόνια να είμαι στον αέρα με το όνειρό μου να τελειώσω τη σχολή και να ανεξαρτητοποιηθώ κάποια στιγμή να μοιάζει όνειρο μακρινό,όνειρο βγαλμένο από παραμύθι..
Τα λέω λίγο τραγικά αλλά έτσι με εκφράζουν..
- 24-04-2014, 22:42 #2
νομίζω τα έχουμε ξαναπεί εμείς.....χρειάζεται θέληση και κίνητρο.
εγώ περισσότερο πιστεύω πως σε κυριεύει η τεμπελιά και άσε τα προβλήματα.
είναι δικαιολογίες.
βάλε μικρούς στόχους π.χ. αν περάσω 5 μαθήματα θα πάω εκδρομή στο...με τους.... κλπ κλπ.
24-04-2014, 22:45 #3
Favvel το να φοβασαι το διαβασμα ειναι σχεδον αδυνατο . Το πιο πιθανο ειναι να επαναπαυεσαι στο οτι δεν προσπαθεις , αρα εχεις δικαιολογια για το οτι δεν εχεις τελειωσει ακομα την σχολη.
Κατα τα αλλα συμφωνω με αυτα που σου εγραψε η κοπελια απο πανω.
25-04-2014, 01:43 #4
Καλησπερα φιλη μου,οπωσδηποτε το προβλημα σου ειναι κατι που με βασανιζει κ μενα παροτι αποφοιτησα,καλη μαθητρια ημουν κ πολυ μετρια φοιτητρια μετα απο 6 χρονια πηρα πτυχιο με ελαχιστο διαβασμα ισα ισα για να παρω την βαση,Εισαι σιγουρη οτι σου αρεσει η σχολη που περασες?Πιθανον πασχεις απο διασπαση προσοχης κ θελεις κινητρο για να συγκεντρωθεις δοκιμασε να διαβαζεις με ενα οικειο σου προσωπο που θα σε βοηθαει να συγκεντρωθεις,Ετσι κ δεις οτι δεν προλαβαινεις να ολοκληρωσεις την σχολη επειδη καταργουν τους αιωνιους φοιτητες τωρα προτιμησε κατι πρακτικο που δεν διαθετει πολυ διαβασμα μια ιδιωτικη σχολη (παραδειγμα αισθητικη) 1 η 2 χρονια φοιτησης κ θα βγεις στην αγορα εργασιας,Πιθανον σε εκφραζει καλυτερα κατι πρακτικο που να χρησιμοποιεις χερια παρα διανοητικη εργασια,Καλη δυναμη!
25-04-2014, 06:53 #5favvelGuestκορίτσια δε συμφωνώ ότι είμαι τεμπέλα γιατί παλιά δεν ήμουνα..δλδ έγινα στην πορεία?
εν τω μεταξύ δεν είναι ότι δεν κάνω τπτ και κάθομαι όλη μέρα..τώρα ας πούμε που κάθομαι στο σπίτι κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι..αλλά δεν μπορώ να πω ότι μ'αρέσουν οι δουλειές του σπιτιού..απλά βλέπω ότι τις προτιμώ απ'το να κάθομαι να διαβάσω..δλδ ίσως έχει δίκιο η μυσπ..προτιμώ κάτι χειρωνακτικό επειδή είναι πιο εύκολο κ ας μη με γεμίζει από την πνευματική εργασία που ναι μεν με γεμίζει αλλά μου δημιουργεί άγχος..ίσως σαν οργανισμός δεν τραβάω άλλο άγχος και χρειάζομαι κάτι πιο απλό..
μυσπ κι εγώ τα ίδια μ'εσένα είμαι κάπως..ήμουνα καλή μαθήτρια και σα φοιτήτρια έστω και τα 4 μαθήματα που έχω περάσει,επειδή με πίεσε τότε μια περίοδο η ψυχίατρός μου να τα δώσω,με μέτριο βαθμό τα πέρασα,ίσα ίσα για να τα περάσω δλδ αφού δεν μπορούσα και τότε να διαβάσω..
Ίσως αν κάνω μια προσπάθεια πάλι να παρακολουθήσω τις παραδόσεις και να κρατήσω σημειώσεις και με πολύ λίγο διάβασμα εε τη βάση να την πιάσω..αλλά έχει νόημα αυτό?
Εγώ σκέφτομαι ότι αν κάνεις κάτι,σκοπός είναι να δοθείς σ'αυτό,να αφοσιωθείς και να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται..
Τώρα το να διαβάζω με ένα οικείο μου πρόσωπο είναι λίγο δύσκολο..το έχω πει στη μητέρα μου αλλά δε θέλει..κι εγώ νομίζω ότι δε μου φταίει αυτό..
Μια διάσπαση συγκέντρωσης την έχω λόγω αυτού που πέρασα..ο γιατρός μου είπε ότι αυτό θα είναι το μόνο μου πρόβλημα αλλά θα μου περάσει λέει με τον καιρό..έχει περάσει όμως αρκετός καιρός,οπότε λογικά δε νομίζω ότι την έχω ακόμα..
μυσπ εσένα δε σου άρεσε η σχολή?σ'έχει βοηθήσει το πτυχίο που πήρες για να βρεις δουλειά?ξέρω ότι τώρα έχουμε πέσει και σε δύσκολη περίοδο βέβαια..
25-04-2014, 08:00 #6
σχετικα με το διαβασμα εγω θυμαμαι μονο οτι μου αρεσει υπαρχουν βιβλια που επιδη μου αρεσαν τα αποστηθισα οπως ηταν για αυτο το λογο κ αλλα που ζοριστικα πολυ για να τα θυμιθω επιδη απλα δε μου αρεσαν αρα δεν ειναι τοσο οτι δε σου αρεσει το διαβασμα απλα δε σου αρεσουν τα συγκεκριμενα βιβλια
25-04-2014, 16:10 #7
άκου favvel...εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να παρατήσεις κάτι που έχεις ξεκινήσει.
πανω απολα γιατι ακομη κ το λιγοτερο κοπο να εκανες ειναι κοπος,και γιατι να μην το ολοκληρωσεις για
να δεις αποτελεσμα των κοπων σου; εστω αυτα τα μαθηματα οσα ειναι,διαβασες για να τα περασεις.
αν τα περασεις ολα και παρεις πτυχιο θα ανταμειφθεις ψυχικα.
αν παλι δε θελεις να συνεχισεις,οκ,δεν ειναι για ολους αρεστο το διαβασμα..
ειναι τοσα πραγματα που μπορει να κανει ο καθενας.δε βαζουμε κανονες στη ζωη μας..
ο,τι αρεσει στον καθενα κανει.δεν ειναι κακο.
τωρα αυτο που λες ''φοβαμαι'' το διαβασμα,δεν μπορω να βρω μια λογικη εξηγηση.
25-04-2014, 18:29 #8favvelGuestόχι τα βιβλία αυτά μου αρέσουν..αυτό μου συμβαίνει με όλα τα βιβλία και μ'αυτά που μ'αρέσουν και που δε μ'αρέσουν..
όταν λέω φοβάμαι το διάβασμα εννοώ ότι επειδή μου φαίνεται πολύ και ατέλειωτο,φοβάμαι να το πιάσω..φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να το τελειώσω..
δεν ξέρω με στενοχωρεί το διάβασμα..χρειάζεται πολύ κόπο ψυχικό και δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένη να τον καταβάλω..
25-04-2014, 19:00 #9
Νομίζω εστιάζεις πολύ στο αποτέλεσμα. Προσπάθησε να αφήσεις το αποτέλεσμα στην άκρη και να επικεντρωθείς στην ίδια τη διαδικασία του διαβάσματος. Δηλαδή να πεις: "Σήμερα θα διαβάσω για αυτό το πράγμα. Από περιέργεια, θα το διαβάσω μία και μοναδική φορά και ας μου μείνει μόνο ο τίτλος. Μετά, όταν κουραστώ, θα ξεκουραστώ, δε θα ξανασχοληθώ καθόλου με αυτό το θέμα και αργότερα, ΟΠΟΤΕ θέλω, έχω την επιλογή να το ξαναδιαβάσω ή να διαβάσω κάτι άλλο."
Αρχικά αυτό σου προτείνω να κάνεις. Δες το σαν χαλάρωση, σκότωμα του χρόνου σου, ακόμα και διασκέδαση. Μην αφήσεις τα "πρέπει" του μέλλοντος να σου στερούν το τώρα.
26-04-2014, 02:01 #10
Καλησπερα φιλη μου πιστευω κ εγω οτι μπορει να προτιμησεις κατι χειρωνακτικο που δεν θα θελει τρομερη συγκεντρωση κ σκεψου το η θα ζοριστεις κ θα αποφοιτησεις η θα στραφεις σε ιδιωτικη σχολη για κατι χειρωνακτικο μην απελπιζεσαι θα την βρεις την ακρη,Εμενα το πτυχιο φιλοσοφικης που πηρα δεν με βοηθησε βρηκα ιδιαιτερα για μικρο διαστημα κ τωρα τιποτα αλλα εστω το πηρα,Παντα το πρωτο βημα ειναι να ολοκληρωνεις αυτο που κανεις γιαυτο προτεινω η να ολοκληρωσεις την σχολη σου η μια ιδιωτικη σχολη γιατι ετσι κ δεν ολοκληρωσεις τιποτα τα πραγματα ειναι ακομα πιο ζορικα,Η φιλοσοφικη δεν μου αρεσε πολυ κ για την ακριβεια δεν μου αρεσε τιποτα στο μηχανογραφικο μιας κ το ονειρο μου ηταν να παω σε ιδιωτικη σχολη σχεδιο μοδας αλλα αφενος ειμαι παρα πολυ κλειστος χαρακτηρας για να κανω κατι που απαιτει επαφη με πολυκοσμια αφετερου οι δικοι μου επεμεναν να παω πανεπιστημιο κ πιεστηκα τρομερα γιατι δεν μου αρεσε κανενα πανεπιστημιο κ απλα πηγα φιλοσοφικη για να την βγαλω με λιγοτερο διαβασμα μιας κ ειμαι καλη στα θεωρητικα,απεχθανομαι το πολυ διαβασμα κ δεν ειμαι σε θεση να συγκεντρωθω παρα πολυ αλλα στα θεωρητικα μαθαινω ευκολοτερα με λιγοτερο κοπο κ ειναι αυτος ο λογος που πηγα φιλοσοφικη,βεβαια η σχολη δεν μου αρεσε κ διαβαζα ισα ισα για να την βγαλω αλλα τα καταφερα κ αποφοιτησα,Πιθανον δεν σου αρεσει πραγματικα το διαβασμα γιατι αν ησουν παθιασμενη με αυτο κ με την σχολη τοτε θα πηγαινες αριστα κ θα εισαι πολυ ικανοποιημενη σε κατι χειρωνακτικο,Καλη δυναμη σ ο,τι κανεις!
26-04-2014, 06:50 #11favvelGuestjim έχεις δίκιο..αυτό που λες όμως εν μέρει το κάνω όλα αυτά τα χρόνια που δεν έχω ένα συστηματικό διάβασμα..δεν το είπα..είπα ότι δε διαβάζω καθόλου αλλά αυτό που ισχύει είναι ότι κάτι θα πιάσω στα χέρια μου κατά καιρούς και θα το διαβάσω λίγο..μετά θα το παρατήσω..μετά την άλλη μέρα μπορεί να πιάσω ένα άλλο βιβλίο να διαβάσω λίγο και να τ'αφήσω κι αυτό..και όχι μόνο της σχολής..πιάνω διάφορα βιβλία επειδή μ'αρέσουν τα βιβλία,τα ξεκινάω και τα παρατάω..ή μπορεί να πιάσω το βιβλίο απλά να το δω,να κλάψω λίγο και μετά να τ'αφήσω..μου συμβαίνουν και τα δύο απλά το πρώτο δεν το είπα,ότι δλδ κάτι διαβάζω,γιατί δεν το θεωρώ διάβασμα αυτό..αυτό το θεωρώ,όπως είπες,σκότωμα χρόνου γιατί δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα..δλδ δεν μαθαίνω κάτι από αυτό που διαβάζω αφού δεν εστιάζω στο να μάθω κάτι απ'έξω όπως πρέπει να κάνεις όταν διαβάζεις για τη σχολή,ή που πρέπει να συνδυάσεις αυτά που έχεις διαβάσει και να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα μέσα από συνδυαστική σκέψη..κι έτσι δε μου μένει τπτ..απλά το κάνω για να περάσω λίγο την ώρα μου τις φορές που έχω κουραστεί να μην κάνω τπτ όλη μέρα..
μυσπ..αφού σ'αρέσει το σχέδιο μόδας ποτέ δεν είναι αργά για να το ξεκινήσεις!και ο κλειστός χαρακτήρας που λες πως είσαι δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα..αρκεί να είσαι ευχάριστη,θετική και πρόθυμη με τους ανθρώπους,όπως είσαι κι εδώ που γράφεις και οι άλλοι θα το εκτιμήσουν αυτό..θα σε συμπαθήσουν!αυτό έχει σημασία..δε χρειάζεται δλδ να είσαι η ψυχή της παρέας και υπερεκδηλωτική για να σε συμπαθήσουν οι άλλοι..αν είσαι επίσης καλή στη δουλειά σου και αυτό θα το εκτιμήσουν οι άλλοι..και αν σε στενοχωρούν κάποιοι άνθρωποι δε θα δίνεις σημασία..και δε θα δείχνεις ότι σε ενοχλούν αυτά που λένε ή κάνουν..απλά θα δείχνεις κατανόηση σε ό,τι κι αν κάνουν ή πουν κι έτσι οι άλλοι θα διαμορφώσουν μια καλή εικόνα για σένα..δεν τα λέω βέβαια να τα κάνεις με το ζόρι προκειμένου να κερδίσεις τη συμπάθειά τους αλλά να νιώθεις και να σκέφτεσαι μ'αυτόν τον τρόπο και δε θα'χεις πρόβλημα..ο κλειστός χαρακτήρας σου θα σε ακολουθεί ό,τι δουλειά και να κάνεις..παντού χρειάζεται να είσαι επικοινωνιακή και ευχάριστη..
Τώρα όσο για το διάβασμα εγώ είμαι το αντίθετο..δλδ τα θεωρητικά μαθήματα πάντα με παίδευαν και με μπέρδευαν κιόλας..μάθαινα δύσκολα..χρειαζόμουν πολλή ώρα για να μάθω κάτι απ'έξω..ίσως αυτό με κούρασε..ενώ στα θετικά χρειαζόμουν λιγότερο διάβασμα..απλά επέλεξα τη θεωρητική κατεύθυνση γιατί αυτά τα μαθήματα έβλεπα σαν πρόκληση για να τα κατακτήσω..αυτό που με δυσκόλευε δλδ αυτό με προκαλούσε..
Πάντως κι εγώ νομίζω δε χρειάζεται να αγχώνομαι..θα τη βρω την άκρη κάτι θα κάνω..ίσως πάω σε κάποιο ιεκ τελικά..
26-04-2014, 07:58 #12
Μου χε τυχει και μενα ειχα αφησει κι εγω τη σχολη για 2 χρονια σχεδον και με ειχε πιασει ενα αγχος οτι δεν θα ξεμπερδεψω μετα μαθηματα! και μενα θεωρητικη σχολη με εργαστηρια αλυσιδες που αμα δεν περνουσα καποιο εχανα εξαμηνο! Αυτο που προσπαθουσα να κανω τουλαχιστον σε μαθηματα οπως κοινωνιολογια και ψυχολογια που ηταν δυσνοητα γραμμενα να διαβαζω και να προσπαθω να βγαλω νοημα να το καταλαβω και να το αποδωσω με δικα μου λογια. Ειχα γραψει 9 στην κοινωνιολογια με τετοιο τροπο πραγμα που δεν το περιμενα. Μια αποφαση ειναι να κατσεις να διαβασεις απλα να οργανωθεις και να κανεις ενα χρονοδιαγραμμα στο τι θα δινεις καθε εξαμηνο! Οσα μαθηματα μπορεις καθε φορα!
Η αρχη ειναι το ημιση του παντος!Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!