Νοσοφοβία: αυτή τη φορά φόβος ανευρίσματος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Thumbs down Νοσοφοβία: αυτή τη φορά φόβος ανευρίσματος

Γεια σε όλους. Το όνομά μου είναι Νεφέλη και είμαι 19. Η ιστορία μου με τη νοσοφοβία άρχισε από τα παιδικά μου χρόνια και με κυνηγάει από τότε. Σα μια σκια που με ακολουθεί όπου κι αν πάω. Πριν λίγο καιρό είχα φοβία για την καρδιά και αφού ηρέμισα μετά από χιλιάδες εξετάσεις, βρήκα άλλο θέμα να ασχοληθώ.

Πριν απο 3 περίπου εβδομάδες άρχισαν οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες. Από το πρωί δηλαδή που ξυπνάω το κεφάλι μου είναι βαρή και στην πορεία έρχονται και οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες. Στην αρχή δε φοβήθηκα επειδή έχω κύφωση στον αυχένα και με είχε ξαναπιάσει κάτι παρόμοιο. Πήγα στον ορθοπεδικό, μου έδωσε αντιφλεγμονόδη και πίστευα ότι το θέμα θα τελείωνε εκεί. Αμ δε. Τα αντιφλεγμονόδη δε με έπιασαν, η κατάσταση συνεχίστικε κι εγώ ξαναπήγα στον ορθοπεδικό. Μου είπε ότι είναι από τις πολλές αλλαγές καιρού, την υγρασία και το άγχος. Φυσικά εγώ δε πίστικα και πήγα σε νευρολόγο όπου μου έκανε νευρολογικές εξετάσεις και όλα ήταν νορμάλ. Της ζήτησα να μου γράψει αξονική αλλά είπε ότι δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που όλα είναι φυσιολογικά. Μου έδωσε να πίνω norgesic πρωί βράδυ. Από τότε οκ οι πονοκέφαλοι εξαφανίστικαν αλλά το κεφάλι μου είναι ακόμα κουρκούτι. Είναι βαρύ και έχω ζαλάδες. Επίσης νιώθω μια συνεχόμενη, ελαφριά πίεση στη μύτη δίπλα από το μάτι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού τα οποία όταν φοράω το κολάρο σταματάνε.

Το θέμα είναι ότι εγώ έχω κατατρομάξει. Διάβασα στο διαδύκτιο ότι πολλά άτομα με ρίξη ανευρίσματος δεν έχουν νευρολογικά συμπτώματα. Διάβασα επίσεις ότι πριν υποστεί ρίξη και αν είναι μεγάλο προκαλεί πόνο και στα μάτια (κάτι που έχω).
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Οταν ξεχνιέμαι τα συμπτωματα δεν είναι τόσο έντονα. Help me :'( (συγγμώμη αν σας κούρασα)

Junior Member
    Aγαπημενη/ε Νελ.
    Κι εγω πασχω απο την ιδια φοβια αυτο το διαστημα λογο ενος θανατου ενος θειου.
    Οπως βλεπω εμεις που πασχουμε απο αγχος και φοβιες ,μας ταλαιπωρουν και οι ιδιες''αρρωστιες''.
    ειχα κι εγω πονοκεφαλο πηγα σε δυο παθολογους την ιδια μερα και σε δυο νευρολογους την επομενη.
    οπως καταλαβαινεις ολα φυσιλογικα.το μονο που ειχα ειναι κεφαλαλγια τασεως κατι που συμβαινει λογο του αγχους.και ασε,με το που πηγα στη δευτερη νευρολογο,και καναμε και μια πιο
    εκβαθεων συζητηση,με καθησυχασε και κατεβαινωντας τις σκαλες ο πονοκεφαλος ειχαν εξαφανιστει.
    τωρα απλα μου ειχε μεινει ενα τρελο αγχος για τα παντα και μια αρρωστοφοβια.
    μα κι εμεις πια ομως?!!!!!
    με το που δουμε καποιο σημαδι τσουπ στο ιντερνετ για διαγνωση.βλεπεις δυο τρια αλλα τρομαζεις και αντε παλι απο τη αρχη.

Junior Member
    Αγαπητή/ε mimi. Άρα με καταλαβαίνεις. εγώ κάθε μήνα "πάσχω" και από κάτι άλλο. Ενώ ξέρω ότι τα δικά μου συμπτώματα είναι από το αυχενικό μου, δε μπορώ να σταματήσω. το μυαλό μου πάει στο κακό. αμάν πια. μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Έχουν περάσει από το μυαλό μου χιλιάδες αρώστιες τα τελευταία 5 χρόνια... και αυτό το ίντερνετ ο χειρότερος εχθρος μας...

Junior Member
    Καλησπερα , Να πω και εγω το ιδιο πασχω ,δυστηχως καθε μερα νομιζω οτι θα πεθανω απο την καρδια ,καθε μερα νιωθω ενα πλακωμα στο στηθος ,καθε μερα νιωθω ζαλαδες τρεμουλα ,καθε μερα νομιζω πως θα λυποθιμησω ,καθε μερα ,εφτασα σε βαθμο να εχει χαλασει η πιεση μου , παω να κοιμηθω και ξυπναω με ταχυκαρδια πιασιμο στο στηθος ,παλι και παλι τα ιδια καθε μερα

Senior Member
    Οσο ασχολεισαι με την αρρωστοφοβια και οσο κανεις εξετασεις ανευ λογου τοσο θα χειροτερευει η κατασταση σου.
    Σταματα να ψαχνεις στο ιντερνετ συμπτωματα και μην πηγαινεις σε γιατρο με το παραμικρο . Το καλυτερο θα ηταν να εχεις εναν γενικο γιατρο ο οποιος να ειναι ενημερος για την κατασταση σου και να σε παραπεμπτει αυτος οταν κρινει πως πρεπει σε γιατρους αλλης ειδικοτητας.

Junior Member
    Μιλας σωστα betelgeuse.
    απλα οπως καμια φορα ειναι δυσκολο να ηρεμησεις το μυαλο και εκει χανεις τον ελενγχο.
    παιδια και που ειμαστε εδω μεσα και μιλαμε και ανταλασουμε αποψεις και λεμε κι εγω αυτο ειχα,α! κι εγω το αλλο εχω,ειναι ευλογια.
    οσο δε μπορουμε να μιλησουμε σε δικους μας ανθρωπους για να μην τους φανουμε τρελοι ή οτιδηποτε,ας τα λεμε εδω!
    ο ενας διπλα στον αλλον μονο καλο θα κανει!!

Senior Member
    Στην αρχη ειναι οντως ευκολο να χασεις τον ελεγχο , αλλα αν αποδεχτεις οτι εχεις αυτο το προβλημα και πραγματικα θελησεις να απαλλαγεις απο αυτο , τοτε μπορεις να το ελεγξεις .
    Το πιο συνηθισμενο λαθος ειναι οταν καποιος εμφανιζει ενα συμπτωμα πχ ζαλαδα , αντι να σκεφτει αν αυτο ειναι αποτελεσμα της φοβιας του και αν δωσει λιγο χρονο στον εαυτο του να ηρεμησει πανικοβαλεται και παει στον γιατρο , ηρεμει για λιγο και μετα αρχιζει παλι ο ιδιος κυκλος.
    γενικα οσοι εχουμε φοβιες προσπαθουμε να κοιμησουμε τους φοβους μας για λιγο , αντι να τους αντιμετωπισουμε μια και καλη .
    Καπου ειχα διαβασει μια ωραια ατακα ενος ψυχοθεραπευτη νομιζω , μου διαφευγει το ονομα που ελεγε οτι αν καποιος εχει υψοφοβια το καλυτερο που μπορει να κανει ειναι να γινει αλεξιπτωτιστης. .

Senior Member
    Κουραγιο φιλη μου ειστε απειροι με το ιδιο προβλημα εδω μεσα πιστευω στους περισσοτερους η φοβια αυτη ειναι καθαρα ψυχολογικη κ δεν συμβαινει κατι στην πραγματικοτητα,Ετσι κ δεις οτι δεν μπορεις να ελενξεις αυτην την φοβια για το ανευρισμα ουτε με επισκεψη σε ειδικο ουτε με προσωπικη προσπαθεια κανε εξεταση στον αξονικο τομογραφο που βλεπει πως ειναι ολοκληρο το σωμα σου για να βεβαιωθεις οτι δεν εχεις κατι,Κανε κ αιματολογικες εξετασεις ισως η ζαλαδα να οφειλετε σε αναιμια κ να θελεις σιδηρο,Εμενα αυτο μου συνεβει πηρα σιδηρο τωρα νιωθω πολυ δυνατη κ δεν ζαλιζομαι,Οταν τα κανεις ολα αυτα ετσι κ δεις οτι δεν εχεις κατι θα ανακουφιστεις πραγματικα αρκει να μην τρεχεις διαρκως στους γιατρους,Πιστευω οτι ενας καλος ψυχολογος αρκει για να του εκθεσεις τις φοβιες σου,κ σου ευχομαι τα καλυτερα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νελ View Post
    Το θέμα είναι ότι εγώ έχω κατατρομάξει. Διάβασα στο διαδύκτιο ότι πολλά άτομα με ρίξη ανευρίσματος δεν έχουν νευρολογικά συμπτώματα. Διάβασα επίσεις ότι πριν υποστεί ρίξη και αν είναι μεγάλο προκαλεί πόνο και στα μάτια (κάτι που έχω).
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Οταν ξεχνιέμαι τα συμπτωματα δεν είναι τόσο έντονα. Help me :'( (συγγμώμη αν σας κούρασα)
    To θέμα δεν είναι ότι μας κούρασες,αλλά με αυτή τη λογική κάθε μήνα πρέπει να έχεις και κάποια αρρώστια εσύ.
    Θέμα:Νοσοφοβία,αυτή τη φορά φόβος ανευρίσματος....την επόμενη φορά τί θα γράψεις;
    Αυτή τη φορά φόβος νεφρικής ανεπάρκειας;

Κάθε πότε σκέφετσαι να αρρωσταίνεις και από κάτι;
    Και για να μη νομίζεις ότι έχω κάτι μαζί σου...καλύτερα είναι να ξεκινήσεις κάτι που σου αρέσει για να φύγουν οι εμμονές από το μυαλό σου-άντε και καλή Ανάσταση!

Junior Member
    Γεια σας ειμαι 21 ετων..αντιμετωπιζω κ εγω παρομοιο προβλημα..εχω φοβο για την καρδια..εγω κανει εξετασεις αιμα πιεση καρδιογραφημα κ υπερηχο.ολα μια χαρα..ειναι απλα αγχος.το δικο σου θεμα το περασα στα 15..για να το παρω απο την αρχη στα 9-10 η μαμα μ 35 ετων τοτε επαθε ανευρισμα...δοξα το θεο το ξεπερασε και ειναι καλα τωρα.καο ξες και κατι?δν αγχωνεται οσο εμεις..στα15 ειχα ημικρανιες.παθολογοι νευρολογοι ηρεμηστικα και μαγνητικη..την ημερα π βγηκε η μαγνητικη σταματησαν εντελως οι πονοι...οποτε χαλαρωσε τσεκαρε εναν οφθαλμιατρο την μυωπια σου και επθσκεψου εναν καλο ψυχολογο..εμενα με βοηθαει..,