Δίλημμα – Χάλια ψυχολογική κατάσταση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Δίλημμα – Χάλια ψυχολογική κατάσταση

Καλησπέρα σας!
    Το θέμα αφορά τις σπουδές μου και επιρροή αυτών στη ψυχολογική μου κατάσταση. Πριν 2 χρόνια έδωσα Πανελλήνιες, έγραψα καλά και αποφάσισα έτσι να σπουδάσω στη Γερμανία νομική. Η αποφάση δε μου ήρθε ουρανοκατέβατη, καθώς έχω γεννηθεί Γερμανία και έχω περάσει τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας μου εδώ.
    Σπούδασα ένα έτος νομική, αλλά επειδή δε μου άρεσε το αντικείμενο αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία, πράγμα το οποίο ήθελα από τα 15 μου. Πλέον βρίσκομαι στο β’ εξάμηνο. Το αντικείμενο αυτό μου άρεσε απο την αρχή και γι’ αυτό διάβαζα καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου. Τα αποτελέσματα της εξεταστικής δυστυχώς όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα. Από τα 6 μαθήματα πέρασα με την 1η τα 2. Ένα το περασα με την 2η. Σε 2 κοπηκα 2 φορές και έχω άλλη μια ευκαιρία, η οποία είναι προφορική. Το τελευταίο μάθημα δε το έδωσα καθόλου γιατί δεν είχα χρόνο, καθώς έπρεπε να διαβάσω και για τα μαθήματα που κόπηκα. Αυτό το δίνω για 2η φορα σε 1,5 εβδόμαδα περίπου. Όλο αυτό με οδήγησε να έχω χάλια ψυχολογική κατάσταση, καθώς στα 3 μαθήματα δε το περίμενα καθόλου να κοπώ. Είχα αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος χωρίς το ανάλογο αντίκτυπο. Έφτασα μάλιστα στο σημείο να κλαίω μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το οποίο έχει να μου συμβεί χρόνια.
    Το τελευταίο καιρό, λοιπόν, μεγάλο μέρος της ημέρας βρίσκομαι σε θλίψη. Έχω να πάω στην Ελλάδα από τα Χριστούγεννα και προβλέπεται να ξαναπάω τον Αύγουστο. Από τον Ιανουάριο διαβάζω εντατικά με ελάχιστα μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα. Συνεχίζω το διάβασμα για να περάσα τα υπόλοιπα μαθήματα. Μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχω περάσει με το καλό και τα προφορικά. Αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να διαβάζω. Δηλαδή 6 μήνες ασταμάτητο διάβασμα. Πώς να μην έχει αυτό επιπτώσεις στην ψυχική μου υγέια... Εκτός αυτού θα πρέπει να συνεχίσω το διάβασμα για την εξεταστική του Ιουλίου. Εννοείται ότι δε θα μπορέσω να τα περασω ολα. Και γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάσω με τακτική. Δηλαδή να πάρω δικαιολογητικό από ιατρό κλπ.
    Μεγάλο μέρος της εβδόμαδας το περνάω διαβάζοντας. Το βράδυ να βγω το πολύ 1 φορά την εβδομάδα. Γυμναστήριο έχω να πάω από τα Χριστύγεννα και βλέπω να αυξάνονται τα κιλά μου, το οποίο επίσης έχει αρνητικό αντίκκτυπο στη ψυχολογίας μου, καθώς δεν αισθάνομαι καλά με το σώμα μου. Να φανταστείτε ότι δε πηγαίνω στο πανεπιστήμιο για να διαβάσω!
    Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι να γυρίσω Ελλάδα για να πάρει ένα τέλος όλο αυτό το βασανιστήριο που περάω. Στην Ελλάδα είμαι εγγεγραμμένος στη Γερμανική Φιλολογία. Δεν με ενθουσιάζει το αντικείμενο, αλλά δεν θα έχω προβλήματα να βγάλω τη σχολή. Το πρόβλημα είναι ότι θα ασχοληθώ στο υπόλοιπο της ζωής μου με κάτι που δεν με ενθουσιάζει. Από την άλλη η ψυχολογία μου αρέσει. Εκτός αυτού θα πρέπει να ξαναγυρίσω στη Γερμανία για μεταπτυχιακό, το οποίο θα είναι μια τραυματική για εμένα εμπειρία πλέον. Η ιδέα ότι θα περάσει το υπόλοιπο μέρος της ζωής μου εδώ με την πάροδο του χρόνου όλο λιγότερο με ενθουσιάζει. Παρόλο που αρχικά μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Επίσης η ποιότητα ζωής μου θα ήταν καλύτερη στη Γερμανία.
    Από την άλλη δε θέλω να πάνε χαμένα τα λεφτά των γονιών μου αυτών των 2 χρόνων. Και επίσης αηδιάζω στην ιδέα όταν θα πρέπει να δικαιολογηθώ σε γνωστούς και φίλους, γιατί επέστρεψα στην Ελλάδα.

Senior Member
    Μαλλον δεν εχεις πιασει το πνευμα των θεματων και πελαγωνεις. Πως τα ειδες τα θεματα? αφου ειχες διαβασει πως και τα κανες σαλατα?

Banned
    Γειά σου jojo...διάβασα ό,τι είχες να πεις.Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ φοιτήτρια είμαι και περνάω το λούκι με τα μαθήματα.Η ψυχολογία σου αρέσει,η Γερμανία έχει περισσότερες προοπτικές απο την Ελλάδα,μεταπτυχιακό στη Γερμανία θες να πάρεις,η σχολή στην Ελλάδα δε σου αρέσει..........τι άλλο πρέπει να σκεφτείς;;; Τίποτα,μείνε στη Γερμανία.
    το ότι έχει χαλάσει η διάθεση σου προσωρινά δε σημαίνει ότι θα τα σηκώσεις όλα στον αέρα και θα φύγεις.επίσης,άλλοι τρελαίνονται να φύγουν κι εσύ έχεις δίλημμα.
    Μιά χαρά τα πήγες στα μαθήματα,δεν καταλαβαίνω γιατί το κουράζεις;; έχουμε τις επιτυχίες μας έχουμε και τις αποτυχίες μας.Δεν πέρασες μερικά, ε και; θα τα διαβάσεις και θα τα περάσεις.

Μήπως σε στενοχωρούν άλλα πράγματα..;;;

αυτό που έχω να σου πω είναι ότι πολύ καλά κάνεις και διαβάζεις πολλές ώρες.και που λείπεις από το μάθημα έιναι οκ,αν είναι να περνάς μαθήματα θα κερδίσεις!
    και οι άλλοι που είναι όλοι μέρα έξω και τελευταία στιγμή λένε να στρωθούν στο διάβασμα,είναι καλύτερα;;;
    Στη Γερμανία να μείνεις,μη γυρίσεις πίσω,εκεί είναι καλύτερα.....τελείωσε τη σχολή σου και βλέπεις! Μήπως σε επηρεάζει το αντικείμενο των σπουδών; είναι λίγο στενάχωρο
    για σένα; γιατί ξέρω ότι η ψυχολογία ως τμήμα είναι λίγο βαρύ...

έχεις ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά,και για τον τόπο διαμονής αλλά και για τις σπουδές!
    το μόνο που μένει είναι να αρχίσεις πάλι τις επισκέψεις στο γυμναστήριο και να μιλήσεις και με κανέναν άνθρωπο εκεί! κάνε γνωριμίες κλπ πήγαινε σε events! και θα νιώσεις καλύτερα!

Junior Member
    δεν είναι αυτό το θέμα μας... ήξερα τι μορφή θα είχαν τα θέματα... αλλά είχα και πολλή ατυχία... άτομα με πολυ λιγότερο διάβασμα περνούσαν τσίμα τσίμα ... ενώ ε΄γω είχα την ατυχία να πέφτουν πράγματα που δεν είχα διαβάσει...

Senior Member
    E τοτε μη μας λες οτι εχεις ξεσκιστει στο διαβασμα και δεν περασες. Ειχες διαβασει αποσπασματικα. Μηπως να στρωσεις λιγακι ποπουδακι και να αφησεις τα περι γερμανιας και ελλαδας? Ενταξει δεν τελειωσε και η ζωη, δεν ξερεις καποια υλη θα στρωθεις να τη διαβασεις. Στην αρχη ομως το παρουσιαζεις οτι τα χες μαθει ολα τελεια και δεν περασες.

Junior Member
    Quote Originally Posted by κοπέλα93 View Post
    Γειά σου jojo...διάβασα ό,τι είχες να πεις.Σε καταλαβαίνω γιατί και εγώ φοιτήτρια είμαι και περνάω το λούκι με τα μαθήματα.Η ψυχολογία σου αρέσει,η Γερμανία έχει περισσότερες προοπτικές απο την Ελλάδα,μεταπτυχιακό στη Γερμανία θες να πάρεις,η σχολή στην Ελλάδα δε σου αρέσει..........τι άλλο πρέπει να σκεφτείς;;; Τίποτα,μείνε στη Γερμανία.
    το ότι έχει χαλάσει η διάθεση σου προσωρινά δε σημαίνει ότι θα τα σηκώσεις όλα στον αέρα και θα φύγεις.επίσης,άλλοι τρελαίνονται να φύγουν κι εσύ έχεις δίλημμα.
    Μιά χαρά τα πήγες στα μαθήματα,δεν καταλαβαίνω γιατί το κουράζεις;; έχουμε τις επιτυχίες μας έχουμε και τις αποτυχίες μας.Δεν πέρασες μερικά, ε και; θα τα διαβάσεις και θα τα περάσεις.

Μήπως σε στενοχωρούν άλλα πράγματα..;;;

αυτό που έχω να σου πω είναι ότι πολύ καλά κάνεις και διαβάζεις πολλές ώρες.και που λείπεις από το μάθημα έιναι οκ,αν είναι να περνάς μαθήματα θα κερδίσεις!
    και οι άλλοι που είναι όλοι μέρα έξω και τελευταία στιγμή λένε να στρωθούν στο διάβασμα,είναι καλύτερα;;;
    Στη Γερμανία να μείνεις,μη γυρίσεις πίσω,εκεί είναι καλύτερα.....τελείωσε τη σχολή σου και βλέπεις! Μήπως σε επηρεάζει το αντικείμενο των σπουδών; είναι λίγο στενάχωρο
    για σένα; γιατί ξέρω ότι η ψυχολογία ως τμήμα είναι λίγο βαρύ...

έχεις ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά,και για τον τόπο διαμονής αλλά και για τις σπουδές!
    το μόνο που μένει είναι να αρχίσεις πάλι τις επισκέψεις στο γυμναστήριο και να μιλήσεις και με κανέναν άνθρωπο εκεί! κάνε γνωριμίες κλπ πήγαινε σε events! και θα νιώσεις καλύτερα!
    Κοίτα όχι δεν με έχει επηρεάσει η σχολή, γιατί δεν έχουμε ακόμα σε τέτοια θέματα που θα μπορούσαν να με επηρεάσουν. Να σου πω κατι που με έχει απαγοητεύσει? Το γεγονός ότι μια συμφοιτητρια με πολύ χάλια γνώσεις στη γερμανική μπόρεσε και τα πέρασε όλα εκτός από ένα. Ε, εκεί τα πήρα με τον ευατό μου... Γνωριμίες κάνω εύκολα. Δεν είμαι κλειστός άνθρωπος. Απλά συνειδητά δε βγαίνω για να μπορώ να ξεκινήσω το διάβασμα από νωρίς. Όσον αφορά το γυμναστήριο και αυτό μου τρώει αρκετή ώρα από το διάβασμα. Ίσως να το χώσω κάπου το βράδυ μετά το διάβασμα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    E τοτε μη μας λες οτι εχεις ξεσκιστει στο διαβασμα και δεν περασες. Ειχες διαβασει αποσπασματικα. Μηπως να στρωσεις λιγακι ποπουδακι και να αφησεις τα περι γερμανιας και ελλαδας? Ενταξει δεν τελειωσε και η ζωη, δεν ξερεις καποια υλη θα στρωθεις να τη διαβασεις. Στην αρχη ομως το παρουσιαζεις οτι τα χες μαθει ολα τελεια και δεν περασες.
    Όχι δεν τα είχα διαβάσει όλα τέλεια και δε γίνεται να τα διαβάσεις όλα τέλεια όταν έχεις να μάθεις 300 ερωτήσεις απ' έξω. Η άλλη με 30 τοις εκάτο διάβασμς της ύλης περνάει, εγω με 80 δεν περναω... Ε αδικια δεν ειναι αυτο?

Banned
    Quote Originally Posted by jojo22 View Post
    Κοίτα όχι δεν με έχει επηρεάσει η σχολή, γιατί δεν έχουμε ακόμα σε τέτοια θέματα που θα μπορούσαν να με επηρεάσουν. Να σου πω κατι που με έχει απαγοητεύσει? Το γεγονός ότι μια συμφοιτητρια με πολύ χάλια γνώσεις στη γερμανική μπόρεσε και τα πέρασε όλα εκτός από ένα. Ε, εκεί τα πήρα με τον ευατό μου... Γνωριμίες κάνω εύκολα. Δεν είμαι κλειστός άνθρωπος. Απλά συνειδητά δε βγαίνω για να μπορώ να ξεκινήσω το διάβασμα από νωρίς. Όσον αφορά το γυμναστήριο και αυτό μου τρώει αρκετή ώρα από το διάβασμα. Ίσως να το χώσω κάπου το βράδυ μετά το διάβασμα.
    ρε μην τρελαίνεσαι! όλα θα τα χωρέσεις! δεν είναι μόνο διάβασμα η ζώη..μήπως είσαι αγχώδης τύπος;;; νομίζεις ότι δε θα τα προλάβεις;;
    κοίτα η καλύτερη ώρα για γυμναστική αλλά και για διάβασμα,είναι το πρωί!!!!!
    εννοείται πως το διάβασμα θα βάλεις πάνω απ'όλα αλλά και τη γυμναστική καλύτερα να μην την αφήσεις στην άκρη για πολύ καιρό.
    εναλλακτικά μετά το διάβασμα πήγαινε για ένα περίπατο σε κανένα πάρκο εκεί έχει πολύ πράσινο! λίγο ίσα ίσα να ξεσκάσεις και ξαναέλα πίσω
    για διάβασμα.ή αλλιώς τέλειωσε το διάβασμα και βγες!
    τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι; να σου πω και εγώ,όταν ήμουν στο 2ο έτος μιά κοπέλα μου είχε δώσει σημειώσεις δικές της και έγραψα καλύτερα
    από αυτήν,εγώ 8 κι αυτή 6! σκύλιασε μόνο αυτό σου λέω!!!!! θες να γίνεις σαν αυτήν;; μη σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι μωρέ!
    θα σου πω και κάτι που μου έχει πει ένας ξάδερφός μου ''η δική σου πρόοδος δεν εξαρτάται από του άλλου''..! πού να ήσουν και στην Ελλάδα που
    σφάζονται οι φοιτητές μεταξύ τους για το ποιός θα έιναι πρώτος και κάνουν διάφορες κακίες.! μη σε νοιάζει ,αγνόησε τους όλους και κοίτα τη
    δουλειά σου!

Senior Member
    Aτυχια ειναι οχι αδικια. Θα μπορουσε κ σενα να σου συμβει, να διαβασεις 50 σελιδες απ τις 1000 και να γραψεις αριστα. Αλλα για ποσο θα τα περνας μεσω τυχης? Αντε να πεσεις μεσα λιγες φορες. Εγω πιστευω οτι δεν εχεις πιασει το νοημα των καθηγητων και των εξετασεων. Στο πανεπιστημιο δε τα μαθαινεις ολα τελεια, αλλα προσαρμοζεσαι στο τι θα σου ζητησουνε, αλλιως πρεπει να γινεις καλογερος.

Junior Member
    ρε μην τρελαίνεσαι! όλα θα τα χωρέσεις! δεν είναι μόνο διάβασμα η ζώη..μήπως είσαι αγχώδης τύπος;;; νομίζεις ότι δε θα τα προλάβεις;;
    κοίτα η καλύτερη ώρα για γυμναστική αλλά και για διάβασμα,είναι το πρωί!!!!!
    εννοείται πως το διάβασμα θα βάλεις πάνω απ'όλα αλλά και τη γυμναστική καλύτερα να μην την αφήσεις στην άκρη για πολύ καιρό.
    εναλλακτικά μετά το διάβασμα πήγαινε για ένα περίπατο σε κανένα πάρκο εκεί έχει πολύ πράσινο! λίγο ίσα ίσα να ξεσκάσεις και ξαναέλα πίσω
    για διάβασμα.ή αλλιώς τέλειωσε το διάβασμα και βγες!
    τι σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι; να σου πω και εγώ,όταν ήμουν στο 2ο έτος μιά κοπέλα μου είχε δώσει σημειώσεις δικές της και έγραψα καλύτερα
    από αυτήν,εγώ 8 κι αυτή 6! σκύλιασε μόνο αυτό σου λέω!!!!! θες να γίνεις σαν αυτήν;; μη σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι μωρέ!
    θα σου πω και κάτι που μου έχει πει ένας ξάδερφός μου ''η δική σου πρόοδος δεν εξαρτάται από του άλλου''..! πού να ήσουν και στην Ελλάδα που
    σφάζονται οι φοιτητές μεταξύ τους για το ποιός θα έιναι πρώτος και κάνουν διάφορες κακίες.! μη σε νοιάζει ,αγνόησε τους όλους και κοίτα τη
    δουλειά σου!
    ναι, ειναι αγχωδης... αλλα αυτο ειναι ασχετο με το αν θα προλαβω την υλη :P
    μωρε μαγκια τους που περνανε, το θεμα ειναι οτι συγκρινομαι μαζι τους και γι' αυτο τα βαζω με τον ευατο μου.
    εννοειται οτι δε τους σχολιαζω απο πισω η κατι τετοιο... αυτα ειναι κατινιστικα

Banned
    Quote Originally Posted by jojo22 View Post
    ναι, ειναι αγχωδης... αλλα αυτο ειναι ασχετο με το αν θα προλαβω την υλη :P
    μωρε μαγκια τους που περνανε, το θεμα ειναι οτι συγκρινομαι μαζι τους και γι' αυτο τα βαζω με τον ευατο μου.
    εννοειται οτι δε τους σχολιαζω απο πισω η κατι τετοιο... αυτα ειναι κατινιστικα
    δε με πιάνεις μου φαίνεται!!!! είπα πως δεν πρέπει να συγκρίνεσαι με τους άλλους και να μη σε νοιάζει!
    Τέλος πάντων,θα τα βρεις εσύ.
    Φαίνεσαι σκυλί στο διάβασμα.

Junior Member
    δε με πιάνεις μου φαίνεται!!!! είπα πως δεν πρέπει να συγκρίνεσαι με τους άλλους και να μη σε νοιάζει!
    Τέλος πάντων,θα τα βρεις εσύ.
    Φαίνεσαι σκυλί στο διάβασμα.
    Σε ευχαριστώ για τις απαντησεις σου!

Senior Member
    Εγω σου ευχομαι την επομενη φορα να σαι πιο τυχερη!