άγχος και διαβασμα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

άγχος και διαβασμα

Γειά σας!
    Είμαι φοιτητής στο 6ο έτος σε μία σχολή πληροφορικής στο πολυτεχνείο.
    Η σχολή μου δεν μου αρέσει καθόλου, δεν μου αρέσει ούτε το αντικείμενο, ούτε οι καθηγητές, ούτε και οι φοιτητές ακόμα.
    Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι πως κάθε φορά που προσπαθώ να διαβάσω τα τελευταία 7 χρόνια(από την 3η λυκείου δηλαδή) με πιάνει κάτι σαν κρίση πανικού. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπόρεσα να διαβάσω τόσο πολύ στις πανελλήνιες. Δυσκολεύω να αναπνεύσω και έχω απίστευτο άγχος, ακόμη και όταν διαβάζω κάτι εύκολο σχετικά με την σχολή. Όταν δεν διαβάζω δεν έχω άγχος ακόμη και όταν ξέρω οτι με αυτόν τον τρόπο θα κοπώ. Αν όμως προσπαθήσω να διαβάσω έστω και λίγο παθαίνω αυτή την "κριση". Όταν διαβάζω λογοτεχνία ή κάτι άλλο που με ενδιαφέρει , συνήθως βιώνω πάλι κάποια μικρή κρίση στην αρχή, η οποία όμως ξεπερνιέται εύκολα.
    Ξέρετε αν έχει όνομα αυτό που παθαίνω;
    Τι θα μου προτείνατε να κάνω; Γιατί με έχει πάει πολύ πίσω αυτή η κατάσταση με την σχολή και γενικά υποφέρω τώρα που ζορίζομαι να πάρω πτυχίο/
    Ευχαριστώ πολύ!

Senior Member
    Aφου δε σ αρεσει η σχολη γιατι δεν αλλαξες?

Senior Member
    το λαθος ειναι οτι πας με το σκεπτικο οτι θα σε κοψουν στο μαθημα για αυτο και σε πιανει αυτο το αγχος!! Αφου δεν σε ενδιαφερει η σχολη ενας λογος παραπανω να διαβασεις χωρις να σκεφτεσαι αν θα περασεις η οχι, αν δεν εχεις βρει κατι που να σου αρεσει κανε αυτο!! κατσε διαβασε ασχολησου χωρις να σκεφτεσαι οτι θα σε κοψουν!!
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    Κουραγιο φιλε κ μενα δεν μου αρεσε η φιλοσοφικη που αποφοιτησα ιδιαιτερα ομως την ολοκληρωσα μηπως μου χρειαστει καποτε αυτο το πτυχιο,λυπησου τον κοπο σου ολα αυτα τα χρονια ολοκληρωσε την σχολη σου παρε πτυχιο κ μακαρι να μην το χρειαστεις κ να κανεις επειτα αυτο που σου αρεσει,Εγω επισης διαβαζα με το ζορι ισα ισα για να παρω την βαση σε καθε μαθημα,τωρα για το αγχος απευθυνσου σε ειδικο ο οποιος μπορει να σου μαθει τεχνικες χαλαρωσης,εγω οταν βιωνα τρομερο αγχος πηρα λιγες μερες ζαναξ κ μου περασε αλλα βεβαια παντα με συνταγη γιατρου προσπαθησε να εισαι μεσα σε ηρεμο περιβαλλον κ ετσι κ ειναι δυνατον διαβαζε μαζι με ενα οικειο σου προσωπο για να σε βοηθαει να συγκεντρωνεσαι κ να σε ηρεμει,Καλη δυναμη!

Το πρόβλημα ξεκινά πιστεύω στο ότι δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όταν διαβάζεις κάτι ενδιαφέρον δεν το κάνεις απο υποχρέωση το κάνεις γιατί σου αρέσει και το διασκεδάζεις. Και πάνω απ όλα πέρα απο πτυχία στην τελική πρέπει να κάνουμε αυτό που μας γεμίζει αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Αναγνωρίζω βέβαια πως εν καιρό κρίσης είναι δύσκολο κάτι τέτοιο το να κάνεις τέτοιες μεγάλες αλλαγές. Αλλά αν ενδιαφέρεσαι να ακολουθήσεις αυτό το αντικείμενο θα πρέπει μια ζωή να διαβάζεις. Βέβαια χωρίς το άγχος των εξετάσεων αλλά μια ζωή θα πρέπει να ενημερώνεσαι. Το ξέρω γιατί κι εγώ είμαι στον ίδιο χώρο με σένα. Δουλεύω 5 χρόνια στο χώρο + 5 χρόνια στη σχολή και δεν έχω σταματήσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα. Παρ όλα αυτά να σου πω την αλήθεια ειμαι κι εγώ έτοιμος να τα παρατήσω γιατί νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν με γεμίζει ποια. Για διάφετικούς λόγους βέβαια. Και εφόσον δεν νοιώθω καλά, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω κάτι τελειώς διαφορετικό.