Results 1 to 5 of 5
Thread: Βοηθεια......
-
25-04-2014, 13:34 #1
Βοηθεια......
Καλησπερα σας,εχω αναφερθει και στο παρελθον για το συγκεκριμενο θεμα,αλλα τον τελευταιο καιρο οσο παει γινεται και χειροτερο!!!Το προβλημα μου ειναι η κοινωνικη φοβια που λιγο πολθ ξερετε τα "συμπτωματα" της....Εχω φτασει σε σημειο να αποφευφω τους παντες,και τ παντα και κλεινομαι στον ευατο μου!!!Δεν παει αλλο δεν μπορω καθε φορα που μου λενε ν παω για καφε ν σκεφτομαι,μηπως στην παρεα ειναι και καποιος που δεν ξερω,πως θα μιλησω τι θα πω....Ακομα νομιζω οτι ολοι ριχνουν τ βλεμματα τους πανω μου,και με σχολιαζουν,και πολλα αλλα.. Το θεμα ειναι ομως, οτι η κοινωνικη φοβια,μ εχει δημιουργησει καποια μορφη καταθλιψης,δεν εχω ορεξη ν φαω να κανω τπτ.. Παιδια σας ευχαριστω για τον χρονο σας,οι απαντησεις σας θα με βοηθησιυν παρα πολυ.......
- 25-04-2014, 13:47 #2
Το ξέρεις φαντάζομαι και ο ίδιος/η ίδια ότι η έκθεση στο αγχογόνο ερέθισμα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεπεράσεις τις φοβίες. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, αλλά θα σου πρότεινα να βγεις έξω, στην αγορά, σε μια πλατεία (με παρέα αν θέλεις) και να κάτσεις με τις ώρες... 1, 2, 3, 4 ώρες συνεχόμενα έξω από το σπίτι, σε πολυσύχναστα μέρη. Την άλλη μέρα πάλι το ίδιο. Και την επόμενη κοκ. Και να μιλάς σε κόσμο, να τραβάς την προσοχή καποιων ανθρώπων πάνω σου, ρωτώντας τους ας πούμε πώς να πας σε κάποιο σημείο της πόλης. Να "βομβαρδίζεις" τον εαυτό σου με άγχος. Και μετά όταν βλέπεις ότι δεν ήταν τίποτα και ότι τελικά "επιβίωσες" θα νιώσεις πιο ανάλαφρος/ανάλαφρη. Να επιμένεις, αυτό έχει σημασία. Ο φόβος νικιέται με φόβο. Και στις παρέες να πιέζεις τον εαυτό σου να μιλάει. Καλό θα ήταν να μην κάνεις πρόβα από πριν τί να πεις, πότε και σε ποιόν, αλλά να αυτοσχεδιάζεις, ανάλογα με την περίσταση. Να αφήσεις τον εαυτό σου αυθόρμητα να εκφράζεται... Και φυσικά αν τα βρεις σκούρα, ο ειδικός ψυχικής υγείας πάντα αποτελεί την καλύτερη λύση!!!
25-04-2014, 14:15 #3
Συμφωνώ, επίσης βγες για αρχή με κάποιο φίλο σου, δε χρειάζεται να κάτσετε κάπου, απλά περπατήστε στο δρόμο και σε μια πλατεία. Την επόμενη φορά πήγαινε σε μερος με πιο πολύ κόσμο, τη μεθεπόμενη καθίστε σε μια καφετέρια. Το πρόβλημά σου λύνεται με το να συνηθίσεις την τριβή με κόσμο, αλλά αυτό καλύτερα να το κάνεις λάου λάου.
02-05-2014, 16:20 #4
Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια,ειναι ειδη σε εφαρμογη,και αν δε...Ο ψυχολογος την επομενη φορα....
02-05-2014, 18:47 #5
Μπράβο! Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά...
Τί να αποφεύγετε αν πάσχετε ή έχετε προϊστορία με ΓΑΔ και...
15-06-2025, 01:41 in Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία