ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ!

Έχω παρατηρήσει ότι όταν με πονάει ο λαιμός μου ή έχω κάποια άφθα στο στόμα παράγω άθελά μου πολλά σάλια. Συνέχεια, δε σταματάνε... Και αναγκάζομαι ή να τα φτύσω ή να τα καταπιώ. Στην πρώτη περίπτωση, βρίσκομαι συνέχεια πάνω από το νιπτήρα και φτύνω κάθε 10 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη, επειδή μάλλον καταπίνω και αέρα μαζί, μου έρχεται συνέχεια να ρευτώ. Μετά το ρέψιμο, όμως, νιώθω ότι πνίγομαι και αντανακλαστικά, χωρίς να το ελέγχω, ξανακαταπίνω, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος ρεψίματος-κατάποσης. 'Οταν τρώω δε με ενοχλεί.
    Αλλά την υπόλοιπη μέρα είναι τόσο ενοχλητικό και πολλές φορές και αηδιαστικό αυτό το πράγμα, που δε με αφήνει να κοιμηθώ. Σταματάει μόνο αφού στριφογυρίσω για αρκετά λεπτά έως και ώρες στο κρεβάτι. Την άλλη μέρα που θα ξυπνήσω, πάλι τα ίδια.
    Το έχει περάσει κανείς αυτό; Έχετε να με συμβουλεύσετε κάτι; Λέτε να είναι λόγω νεύρωσης; Δοκίμασα να φάω φρυγανιές να μου μαζέψει τα υγρά, αλλά τίποτα...

Senior Member
    Aρχινα το καπνισμα... ΛΟΛ

Senior Member
    Περα απτη πλακα μασωντας τσιχλα δεν κανεις δουλεια;;;

Member
    Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον... Δεν το δοκίμασα. Η τσίχλα δε βγάζει πιο πολλά σάλια;

Senior Member
    http://www.diakonima.gr/2014/05/06/%...λησπερα φιλε μου διαβασα το προβλημα σου κ βρηκα αυτην την δημοσιευση

Senior Member
    Οι άφτρες στη στοματική κοιλότητα είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα το οποίο όταν δεν περιορίζεται σε μία μόνο άφτρα αλλά είναι πιο εκτεταμένο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λήψη τροφής, καθώς το φαγητό συχνά προκαλεί ερεθισμό και πόνο.
    Έτσι ο ασθενής ο οποίος έχει άφτρες ή κάποιου άλλου είδους πληγή στο βλεννογόνο του στόματος καταλήγει να μην μπορεί να φάει και να μένει νηστικός μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή, καλό είναι ο ασθενής να καταναλώνει τρόφιμα ελαφριά και ήπιας μαγειρικής παρασκευής όπως είναι ο πουρές πατάτας, οι βελουτέ σούπες, τα ζυμαρικά και τα διάφορα μιλκσεϊκς.

Θα πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα που ερεθίζουν τις πληγές στο στόμα όπως είναι τα καυτερά καρυκεύματα, τα όξινα τρόφιμα (χυμός λεμόνι, ξύδι, χυμός ντομάτας, το τουρσί και τα εσπεριδοειδή), το αλκοόλ και η καφεΐνη.

Τέλος τα τρόφιμα που καταναλώνονται δεν θα πρέπει να έχουν ακραίες θερμοκρασίες, ενώ ένα καλό κόλπο είναι να χρησιμοποιείται καλαμάκι για τα υγρά τρόφιμα, ώστε να κατευθύνετε το υγρό μακριά από τα σημεία των πληγών και να μην τα ερεθίζετε με την επαφή με το τρόφιμο

Member
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες