αγγλική φιλολογία , πού;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Junior Member

αγγλική φιλολογία , πού;

γεια ! το πρόβλημά μου είναι το εξής : είμαι σε μία σχολή που τη μισώ (χημεία ) και θέλω να αλλάξω , αλλά θέλω να ασχοληθώ με κάτι θεωρητικό (αγγλική φιλολογία) και δεν ξέρω ποιες εναλλακτικές υπάρχουν ! Έχει βρεθεί κανείς σε παρόμοια θέση ;

Senior Member
    Katse ekei pou eisai, i xhmeia einai gamath
    Last edited by christos78; 20-11-2012 at 02:28.

Εγώ σπούδασα Αγγλική στη Θεσ/νικη. Έκανα και μάστερ εκεί...προσωπικά μου άρεσε πολύ. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Τώρα έχω τα ιδιαίτερά μου και δουλεύω και σε φροντιστήριο. Αν δε σου αρέσει η σχολή σου μην κάθεσαι...θα τα κάνεις όλα με το ζόρι. Το ξέρω από πείρα γτ ο αδερφός μου το ίδιο έκανε και πάνε δέκα χρόνια και τη σχολή του δεν την έχει τελειώσει...

Senior Member
    Αν εισαι κοντα στη ληψη πτυχιου στο χημικο, τοτε μπορεις με το ζορι να το τελειωσεις κ μετα βλεπεις για κατατακτηριες ή κατι αλλο. Φανταζομαι ομως οτι δεν ισχυει αυτο. Οι επιλογες σου ειναι να δωσεις πανελληνιες κ να βαλεις την αγγλικη φιλολογια. Η βαση της ειναι πολυ μικρη, πιο μικρη απ το χημικο. Δε θα χεις προβλημα. Πως κ δεν πηγες απο την αρχη?

Banned
    Καλησπέρα σας.

Συγνώμην για την προσφώνηση αλλά αφενώς προσωπικά δε σας γνωρίζω και αφετέρου ήμουν του 16 στην Έκθεση.

Είμαι 24 ετών και μετά από 4 χρόνια παραμονής στη σχολή του Χημικού Αθήνας, αποφάσισα να πάρω διαγραφή. Ο λόγος είναι ότι δε μου άρεσε καθόλου τελικά το τμήμα και οι καθηγητές ήταν μερικώς έως παντελώς αδιάφοροι. Έτσι, μετά από τόσα χρόνια, αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλαδικές για να περάσω σε ένα άλλο τμήμα, έτσι ώστε να μπορέσω να σπουδάσω κάτι.

Αποφάσισα να μπω στο τμήμα της Αγγλικής Φιλολογίας.

Από την Α'λυκείου ήμουν πολύ καλός στις θετικές επιστήμες στο λύκειο κι έτσι έκανα το μεγάλο λάθος να δηλώσω πρώτη επιλογή το Χημικό Αθήνας, στο οποίο μάλιστα πέρασα και ενδέκατος.

Θα ήθελα, αν έχετε φυσικά χρόνο και προθυμία, να διαβάσετε το μήνυμά μου γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα που προέκυψε στη ζωή μου.

Συγχωρέστε με για τον τρόπο που χρησιμοποιώ τη γραμματική και το συντακτικό, αλλά δεν είμαι πλέον παρά ένας απλός απόφοιτος γενικού λυκείου.

Πριν από 6 χρόνια, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις, αρίστευσα με 18.069 μόρια, βαθμό απολυτηρίου 19,3 και κατόπιν, πέρασα 11ος στο χημικό Αθηνών. Σας παραπέμπω στα αρχεία του Υπουργείου Παιδείας. Τελικά όμως, η σχολή δεν ήταν έτσι όπως την περίμενα και μετά από 4 χρόνια παραμονής στη σχολή, αναγκάστηκα να πάρω διαγραφή.

Πιστέψτε με, τελικά η σχολή μου ήταν εντελώς για τα πανηγήρια. Αδιάφοροι και προκλητικοί ''καθηγητές'' σε όλους και σε όλα, δύσκολα μαθήματα ακόμη και με πολύ μεθοδικό διάβασμα όπως το δικό μου, αποτυχημένες εξεταστικές με διαλυμένα εργαστήρια της δεκάρας και φοιτητές που βασανίζονταν επί χρόνια να περάσουν σχεδόν τα μισά μαθήματα, αχανές περιβάλλον, διάδρομοι σαν δημόσια ουρητήρια, πολυπληθή αμφιθέατρα, αυστηρός τρόπος βαθμολόγησης, αναγκαστική εγγραφή σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια από μερικούς σπουδαστές, χάσιμο πολύτιμου ελεύθερου χρόνου και αρκετών χρημάτων, κομματικές αφίσες πεταμένες από την είσοδο έως τις μέσα αίθουσες, μέχρι και στο ανσασέρ, εξασθενημένη μεταδοτικότητα των εν λόγω ''καθηγητών'', υποχρεωτικές παρουσίες σχεδόν σε όλα τα μαθήματα... Θέλετε κι άλλα?? Sad

Στο μακρινό και κοντινό παρελθόν μου, συνέβησαν πολλά και-θα μπορούσα να σας πω ακόμα-τραγικά γεγονότα στη ζωή μου. Ίσως, διαβάζοντας το μήνυμα, να θεωρήσετε ότι λίγο πολύ όλοι μας τα έχουμε περάσει αυτά. Όμως, πιστέψτε με, χτυπήθηκα πολύ άσχημα ψυχολογικά, πράγμα το οποίο μού προκάλεσε κατάθλιψη και διάφορες ψυχώσεις.

Έστειλα διάφορα απειλητικά μηνύματα, βρίζοντας και απειλώντας τους καθηγητές του λυκείου και του πανεπιστημίου, ζητώντας εκδίκηση για όλα αυτά που μου έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν να κινδυνέψει ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία μου και να κινδυνέψω ο ίδιος να καταλήξω έγκλειστος και απομονωμένος, ακόμα και σε κάποιο νοσοκομείο.

Φυσικά, έδειξα μεταμέλεια και μετάνιωσα πικρά για όλα αυτά που έκανα, αλλά αυτή η τεράστια αδικία που υπέστην ήταν αυτή που με κατέτρωγε και με έκανε να φτάσω ως εδώ.

Σε 3 χρόνια λήγει η αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών.
    Ο πατέρας μου πέθανε πρόσφατα, η μητέρα μου είναι άνεργη 20 χρόνια και όλοι μας ζούμε με μία πενιχρή και πολύ μικρή σύνταξη του αείμνηστου πατέρα μου.

Δεν είμαι ούτε ψυχασθενής ούτε τρελός. Το μόνο που θέλω είναι να ζω μαζί με τους γονείς μου, μέχρις ότου κάνω τη δική μου οικογένεια και να ζω ευτυχισμένα. Πιστέψτε με, είμαι σε μία φάση όπου είμαι έτοιμος να κάνω κακό στον εαυτό μου και να βάλω ένα τέλος σε αυτό το φρικτό μαρτύριο όπου ζω.

Είμαι άνεργος, δεν μπορώ να βρω ούτε μία αξιοπρεπή δουλειά και έχω απελπιστεί έντελως από την ίδια μου τη ζωή.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν αξίζει να ασχολείστε με τα ψυχολογικά προβλήματα του κάθε κομπλεξικού και ανύπαρκτου κακομοίρη, σαν κι εμένα. Από την άλλη, έχετε και τα δικά σας προβλήματα. Ίσως και να έχετε δίκιο... Εδώ που κατάντησα, είναι φυσικό και σίγουρο ότι θα θεωρηθώ ως ένα ποταπό και τιποτένιο ανθρωπάκι, που δεν έχει καμία θέση σ'αυτόν τον κόσμο.

Συγχωρέστε που το μήνυμά μου ήταν κάπως άσυντακτο και φλου, αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να γράψω και πού αλλού να απευθυνθώ...

Εσείς μπορεί να νομίζατε ότι απλά βαριόμουν, δε διάβαζα και γι'αυτό μου φάνηκαν τα πάντα δύσκολα και τα παράτησα. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω.
    Είναι εύκολη σχολή η Αγγλική Φιλολογία Αθήνας??

Μέχρι στιγμής, ρώτησα φοιτητές της σχολής αυτής στην Αθήνα και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές, μου είπαν ότι είναι εύκολο το τμήμα, καθώς τα θέματα που πέφτουν στις εξεταστικές είναι πολύ βατά και οι καθηγητές πολύ συνεργάσιμοι. Smile

Το ξέρω ότι αυτό είναι υποκειμένικο. Θέλω όμως μία στοιχειώδη γνώμη και άποψη για το τμήμα της Αγγλικής Φιλολογίας.

Είναι όντως τόσο εύκολη σχολή όσο με πληροφορούν?? Μπορεί κάποιος με κανονικό διάβασμα να το τελειώσει σε 4 χρόνια, έστω και με τη βάση??

Παρότι μπήκα στο site της σχολής, μου έχουν μείνει μερικές απορίες.

Θα ήθελα, αν έχετε φυσικά κι εσείς χρόνο και προθυμία, να μου απαντήσετε σε μερικές κρίσιμες για μένα ερωτήσεις:

1.Είναι εύκολο το τμήμα της Αγγλικής Φιλολογίας?? Πώς είναι τα μαθήματα?? Εύκολα?? Δύσκολα??
    2.Πώς είναι οι καθηγητές εκεί μέσα?? Γιατί στο χημικό ήταν τελείως για τα πανηγύρια.
    3.Χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις στο τμήμα ή αρχίζουν τα Αγγλικά από πολύ χαμηλό επίπεδο?? Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει το Proficiency του ΤΙΕ. Στο παρελθόν, είχα πάρει μία μέθοδο εκμάθησης αγγλικών την οποία ξεφύλισα για λίγο και όταν την πρωτοείδα, μπορώ να πω ότι μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα και στη γραμματική και στο συντακτικό!!!
    4.Πιστεύετε ότι αξίζει να ξαναδώσω πανελλήνιες για να γίνω φιλόλογος της Αγγλικής?? Βλέπετε, παρότι ήμουν από θετική κατεύθυνση, στα φιλολογικά ήμουν πάντα πολύ καλός και ειδικά στη γραμματική των αρχαίων, αλλά και στην έκθεση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Δημήτρης Παπαδημητρίου

Senior Member
    Και συ ρε φιλαρακι μισες δουλειες κανεις, αφου σε πειραζανε οι καθηγητες γιατι εμεινες μονο στις απειλες? Επρεπει να τους ζητησεις το λογο. Να τους ελεγες μη με ξανανοχλεισετε γιατι θα σας δειξω εγω, θα δειτε τι θα παθετε. Φοβερα θελουν γτ την εχουνε δει εξουσια.
    Δε χρειαζεται παντως να πας αγγλικη φιλολογια, με ενα προφισενσυ διδασκεις ανετα. Γιατι να ταλαιπωρεισαι?

Banned
    Έχεις δίκιο kerasi. Με το Proficiency μπορώ να διδάξω κιόλας, γιατί λοιπόν να ταλαιπωρηθώ τζάμπα??

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου στο ερωτημά μου.

Να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο.
    Θεωρείς ότι το Παιδαγωγικό Αθηνών είναι πιο εύκολο από την Αγγλική Φιλολογία και το ΦΠΨ??

Έχω ρωτήσει πολλά άτομα και όλοι, μα όλοι μου λένε ότι Παιδαγωγικό είναι η πιο εύκολη σχολή ΑΕΙ, αφού το 82,5% των φοιτητών παίρνει πτυχίο σε 4 ακριβώς χρόνια. Ακολουθεί η σχολή της Αγγλικής Φιλολογίας με 78% και μετά το ΦΠΨ με 62%. Από τις τελευταίες στην κατάταξη είναι το Χημικό Αθήνας, που ήμουν εγώ, αφού μόνο το 25% παίρνει πτυχίο στην ώρα του. :thumbdown:

Εσύ τι γνώμη έχεις??
    Θέλω οπωσδήποτε να τελειώσω μία σχολή ΑΕΙ που να μην έχει τόση πολύ δυσκολία, όσο η προηγούμενη σχολή μου. Τα παιδαγωγικά μου αρέσουν πολύ. Ειλικρινά, έφτυνα αίμα για να την τελειώσω και δεν θέλω να ξαναπεράσω το ίδιο λούκι.

Senior Member
    Δεν πας καλυτερα στο τμημα στατιστικης? Νομιζω το χεις! :-P

Banned
    Λες ε?? Μπα δεν μου αρέσει καθόλου. Το παιδαγωγικό μού φαίνεται πολύ εύκολο, οπότε λέω να πάω εκεί. ;)

Senior Member
    Tην κοινωνικη θεολογια την εχεις αποκλεισει?

Banned
    Νομίζω ναι.