Results 1 to 15 of 33
Thread: τρελλαινομαι?βοηθεια παλι!
-
12-05-2014, 09:47 #1
τρελλαινομαι?βοηθεια παλι!
καλημερα σε ολους.
ενω ολο το σκ ενιωθα οτι ειχα τον ελεγχο της σκεψης μου κλπ..κ ολα καλα, ξυπνησα να ρθω στην δουλεια.κοιμηθηκα σαν το βοδι κ ξυπνησα με το ζορι, ετοιμαστηκα κ οταν μπηκα στο αυτοκινητο να οδηγησω ενιωθα να τρελλαινομαι, δεν μπορω να το περιγραψω ευκολα, θα σας πω καποια πραγματα ομως μπας κ καταλαβετε, ενιωθα φοβο απωλειας ελεγχου, οτι θα παρω το αυτοκινητο κ θα το ριξω καπου, οτι τρελλαινομαι, να λεω απο μεσα μου "νταξ δνε παω καλα" , να τρεμουν τα χερια μου μετα κ η ψυχη μου, να νιωθω οτι δεν μπορω να κεντραρω σε ενα σημειο το βλεμμα μου, συγχιση και γενικοτερα φοβος οτι διαλυεται το μυαλο μου σιγα σιγα κ μετα αρχισα να σκεφτομαι "αυτο ειναι εχω παθει σχιζοφρενεια κ δεν μπορω να με ελεγξω, με κραταω με νυχια κ με δοντια μη κανω καμια μαλακια", μεχρι που καποια στγμη δνε αντεξα κ πηρα μισο λεξοτανιλ καπως ηρεμησα τωρα αλλα παλι σκεφτομαι γιατι τα πρωινα ειμαι τοσο χαλια κ νιωθω τοση ανασφαλεια κ τα οσο περναει η μερα σιγα σιγα ηρεμω νιωθω οκ, πιο ασφαλης κ πιο συγκροτημενη.
τα πρωινα δεν μπορω να σκεφτω, δεν μπορω να κανω πραγματα απλα, δεν μπορω να συγκροτησω τον εγκεφαλο μου, νιωθω πληρως αποσυντονισμενη σαν να εχω πρωινη σχιζοφρενεια! χαχαα!
γιατι με πιανει αυτο?εχετε καμια ιδεα?θελω να τα πω κ στον ψυχοθεραπευτη μου αλλα ειναι πολυ νωρις να τον ενοχλω ή μπορει να περιμενω μεχρι το επομενο ραντεβου μας.
θα θελα πολυ την βοηθεια σας γιατι παλι εχω αρχισει να φοβαμαι οτι τρελλαινομαι.
πολυ φοβαμαι την τρελλα ρε παιδια! πολυ!
σκεφτηκα οτι ειναι ιδεοληψιες, εμμονες οτι κ καλα θα χασω τον ελεγχο κ μου φερνει ταραχη ολο αυτο.
αλλα δεν μου φερνει ταραχη ας πουμε του στυλ ταχυκαρδια κ τετοια , επηρεαζει μονο τη σκεψη μου.το μονο σωματικο συμπτωμα που εχω οταν νιωθω ετσι ειναι τρεμουλα στα χερια.αυτα.σας ευχαριστω που με ακουσατε κ παλι!
- 12-05-2014, 11:16 #2
Καλημερα καλη μου μπουμ! Καλο μου κοριτσι ειναι 100% σιγουρο οτι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ! Μην στεονοχωρεις αδικα τον εαυτο σου. Εχεις προφανως συσσωρευσει μεσα ενα τεραστιο ΑΓΧΟΣ,το οποιο προς το παρον και το εννοω ,το προς το παρον,ειναι λιγο δυσκολο να διαχειριστεις. Αυτο και μονο αυτο,σου δημιουργει ολη αυτη την παλιοκατασταση.,και τις σκεψεις και τα αναλογα συναισθηματα. Σε παρακαλω ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ!,ακακο ειναι και χαρτινο βουνο,αυτη ειναι η αληθεια! Τι να κανουμε που και που θα εχουμε και τα πισωγυρισματα εως οτου σταθεροποιηθουμε. Ειναι ολοδικιες σου σκεψεις ΜΠΟΡΕΙΣ να τις τακτοποιησεις εστω και σ'αυτη την κατασταση απλα ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ. Οτι θελεις στη διαθεση σου,μην μου απογοητευεσαι γιατι αργοτερα θα στενοχωριεσαι,για την τζαμπα τωρινη σου στενοχωρια θυμησου τα λογια μου.
12-05-2014, 11:29 #3
αχ να σαι καλα.μετα απο καποια ωρα ενοιωσα παλι καλυτερα.δηλαδη εφυγε ο φοβος απωλειας ελεγχου.
βγηκαν τωρα κατι αιματολογικες εξετασεις που εκανα κ αγχωθηκα γιατι εχω χαμηλο ασβεστιο κ χαμηλη χοληστερινη LDL και μπηκα στο νετ η ηλιθια κ κατι διαβασα για καρκινους οταν υπαρχει ελλειψη ασβεστιου κ τωρα αγχωθηκα παλι.
ξερω οτι ειναι λαθος που μπηκα νετ..αλλα ειναι μαλλον συνεπεια ολου του στρες που περνω.
πφφφ! τι θα κανω?με μενα?αντε να τελειωνω με ολο αυτο.εχω αγωνια τωρα με τις εξετασεις μου.μεσα στην εβδομαδα θα τις δει κ ο γιατρος(ψυχιατρος).
μου τις εγραψε προληπτικα.
12-05-2014, 11:42 #4
Αντε μπραβο! Το διαβασα κι εγω το σχετικο αρθρο για την συσχετιση καρκινου χοληστερινης. Αλλα νομιζω οτι η LDL δεν ειναι η κακη χοληστερινη; Αρα αυτο ειναι καλο. Οσο για το ασβεστιο μηπως φταιει η διατροφη σου; Αν ναι την ρυθμιζεις με εναν διαιτολογο και εισαι σουπερ ντουπερ! Θα τελειωσει θα το δεις και δεν θα το πιστευεις οπως λενε! Απλα χρειαζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και αυτο το λεω και στον ανυπομονο εαυτο μου! Ειναι αληθεια οτι ο ψυχικος πονος ειναι αστα να πανε,αλλα και παλι εχει ημερομηνια ληξης ΣΥΝΤΟΜΗ αυτο ειναι σιγουρακι. Παντως να ξερεις σε καταλαβαινω ΑΠΟΛΥΤΑ, ουτε'γω ειμαι στα καλυτερα μου..Παιρνω μισο λαντοζ με ψιλοπαρενεργειες 6 μερες τωρα και να δουμε..Αυτη η αποπροσωποποιηση ειναι...Δεν ξερω εμενα παντως αυτο ειναι που με ριχνει.Θα τα πουμε παλι λιγο αργοτερα γιατι βρηκα τωρα λιγο χρονο να παω Gym! Τι να κανω προσπαθω να την παλεψω οπως μπορω. Που θα παει υπαρχει και Θεος! Και κατι τελευταιο. Μηπως πρεπει να επανεξετασει ο ντοκ την χρηση λαντοζ; Εννοω μηπως πρεπει να γινει καποια αντικατασταση του; Εκεινος βεβαια θα εκτιμηση την ολη κατασταση.
12-05-2014, 12:32 #5
ΑΛΗΘΕΙΑ πως πας με το λαντοζ? εμενα μου εχει φτιαξει τον υπνο κ μου εχει κοψει το πολυ στρες.τωρα εχουν μεινει οι εμμονες ιδεες του στυλ "βοηθεια τρελλαινομαι" οπως ειδες.
ειναι καλο φαρμακο.μπορει να φερνει ενταση στην αρχη αλλα μετα ηρεμη πνευμα κ σωμα.
το χω παρει ξανα παλαιοτερα οπως σου ειχα πει κ ειχα βρει τον εαυτο μου.
τωρα οσον αφορα το χαμηλο ασβεστιο..εγω εχω κ θεμα με θυρεοειδη και γενικως τωρα φοβαμαι τον καρκινο.εστειλα με mail στον γιατρο μου τα αποτελεσματα κ περιμενω απαντηση.για να δουμε.....
12-05-2014, 14:28 #6
Το λαντοζ το παιρνω οπως σου ειπα 6 μερες τωρα μισο. Εχω καποια ψιλοπονακια στην κοιλιακη χωρα αλλες φορες περισσοτερο,αλλες λιγοτερο,και δεν ξερω τι να κανω..Και τον γιατρο να το πω ξερω οτι θα δω στο προσωπο του μια εκφραση αποριας. Θα μου προτεινει προφανως καποιο αλλο φαρμακο,και φτου κι'απ'την αρχη. Βασικα ρε μπουμ το δικο μου θεμα ειναι αυτη η αποπροσωποποιηση. Γενικα κατα τα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι τραγικα τα πραγματα,γι'αυτο και νευριαζω με τον εαυτο μου,που καταφευγω στην ευκολη λυση των φαρμακων αμεσως. Δεν ξερω ειναι σα να μην μπορω να συμφιλιωθω με το γεγογονος οτι υπαρχω,οτι ζω. Ενω η αληθεια ειναι οτι αγαπαω την ζωη πολυ και θελω να ζησω, να νιωθω,να αγαπαω,να εχω παρεες και φιλους.Δεν ειμαι κανενας μουντρουχος οπως λενε στο χωριο μου. Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι μου βγαινει αυτη η ιδεα να το πω η εμμονη να το πω δεν ξερω.
12-05-2014, 14:44 #7
Μη μασάς, όλο αυτό είναι μια ιδεοληψία όντως. Ας πούμε όπως κάποιοι που φοβούνται να μπουν σε λεωφορείο γιατί φοβούνται ότι ξαφνικά θα αρχίσουν να χτυπάνε κάποιον (ναι υπάρχει αυτό). Κι εγώ είχα για ένα διάστημα τον ίδιο φόβο με σένα, ιδέα μου ήταν. Όταν οδηγείς φρόντισε να ακούς μουσική που σου αρέσει και να είσαι συγκεντρωμένη σε αυτήν και σε θετικές σκέψεις γύρω από αυτήν και δε θα έχεις πρόβλημα. Μη συγκεντρώνεσαι στις σκέψεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι, απλά παράτα τες.
12-05-2014, 15:24 #8
ποσο καιρο την εχεις την αποπροσωποποιηση? εμενα μου περασε με το λαντοζ .τις τελευταιες μερες δηλαδη δεν το εχω συνεχεια.μπορει να τυχει καποια μερα για λιγο νομιζω. γενικως περναει αυτο με τα λαντοζ.τα παιρνεις πολυ λιγο.μετα τον 1 μηνα θα περασει.οταν χαλαρωσει ο εγκεφαλος θα περασει κ η αποπροσωποποιηση.κ με συγχωρεις εινια πολυ ζορικη! δικαιως νιωθεις ετσι ! κ δικαιως πηρες κ λαντοζ.δνε παιζει να ζεις με αυτο το πραμα.εγω αν το ειχα περισσοτερο παιζει να ζηταγα να μου κανουν ηλεκτροσοκ!!! δεν παιζει. ειναι ο.τι χειροτερο υπαρχει.ειμαστε σοβαροι τωρα?να τα βλεπεις ολα γυρω σου λες κ ειναι ταινια?ψευτικα?να μην νιωθεις? μιλαμε για τεραστια φρικη.επεμεινε στα λαντοζ.καλο θα σου κανουν.κακο δεν παιζει.εγω που τα πηρα παλιοτερα για 8 μηνες μια χαρα ! δεν μου αφησαν καποιο κουσουρι ή κατι.ουτε κανουν εξαρτηση.οταν εγω ενιωσα δυνατη κ ετοιμη απλα τα εκοψα σταδιακα σε μια εβδομαδα.
θεωρω οτι ειναι τοσο καινουριο φαρμακο που δεν εχει παρενεργειες.εμενα δνε εχει τουλχιστον.κανε υπομονη σε 1 μηνα θα δεις πως θα σαι! αλλος ανθρωπος.
βεβαια συνδυασε το κ με ψυζοθεραπεια.ειναι το ιδανικο.
12-05-2014, 15:25 #9
12-05-2014, 15:32 #10
το λαντοζ θεραπευει κ τις ιδεοληψιες..
12-05-2014, 15:49 #11
Να σε ρωτησω κατι μπουμ. Εσυ στην αποπροσωποποιηση το μονο που εννιωθες ηταν αυτο δλδ η ζωη σαν ταινια; Γιατι εμενα μου βγαινει στο υπαρξιακο περισσοτερο. Δλδ μου φαινεται περιεργο που υπαρχω που βλεπω που κινουμαι,και αλλα τετοια χαζα. Παντως και εσυ στο παρελθον τα ξεπερασες χωρις φαρμακευτικη αγωγη ετσι δεν ειναι;
12-05-2014, 17:13 #12
αποπροσπωποποιηση ειναι οταν νιωθεις οτι βλεπεις ταινια,σαν ενα φιλμ μπροστ στα ματια σου, μπορει να νιωθεις περιεργα σε σχεση με τους αλλους, σαν να βλεπεις ονειρο.κανεις μηχανικες κινησεις επειδη δεν εχεις αυθορμητισμο, δεν εχεις συναισθηματα νιωθεις ξεκομμενος απο τους αλλους σαν να τους βλεπεις στην τηλεοραση.δεν νιωθεις οικεια τα μερη που πας κ το σπιτι που μενεις.
μηπως δεν εχεις αποπροσοποποιηση καλε μου?ή απλα μπορει να εχεις καποια μορφη της γιατι δινει την αισθηση οτι νιωθεις περιεργα που υπαρχεις κ τετοια.δεν ειναι ψυχωση.εχεις απολυτη λογικη κ κανεις τα ιδια που εκανες.απλα νιωθεις σαν να μην βιωνεις τιποτα.στο παρελθον το ξεπερασα χωρις φαρμακα κ μου βγηκε το λαδι 6 μηνες! τωρα αυτο δεν θα το ξαναεκανα με τιποτα.δεν υπαρχει λογος να ταλαπωρουμαι αλλο.οταν το πρωτοπαθα ενιωσα πως τρελλαθηκα.ετρεξα πανικοβλητη στον ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη μου κ μου ειπε να παρω αντικαταθλιπτικα κ lexotanil (για 2 εβδομαδες αυτο), δεν δεχτηκα με τιποτα και ηταν κ πολυ πιο ισχυρη αποπροσωποποιηση απο τωρα.εβλεπα κ τα χρωματα πιο εντονα, τα φωτα το βραδυ πιο εντονα γενικως ηταν συνεχομενο για 6 μηνες κ πολυ βαρυ. ο ψυχιατρος με διαβεβαιωσε οτι προκειται για συμπτωμα του αγχους κ οτι λεγεται αποπροσωποποιηση κ μου ειπε οτι δεν τρελλαθηκα κ να κανω υπομονη τοτε αφυο δεν ηθελα να παρω φαρμακα.κ απλα εκανα υπομονη.τωρα ομως δεν παιζει! εχω χασει την υπομονη μου σε αυτα.τα παιρνω κραναρα κ προτιμω να τα αντιμετωπισω με φαρμακα.με κουρασαν καταρχην.ελεος πια..
εσυ παιρνεις λαντοζ, σε ενα μηνα θα εισαι οκ.
12-05-2014, 18:25 #13
Οντως νιωθω περιεργα και αβολα που υπαρχω,δλδ δεν νιωθω οικεια με τον εαυτο μου και αυτο με τρομαζει. Αυτο ειναι το μοναδικο μου θεμα. Δεν εχω προβλημα οπτικο με χρωματα η φωτα ουτε με την μνημη μου.Πριν απο 17 χρονια το ειχα ξαναπαθει,μετα απο εντονο αγχος και εφυγε χωρις φαρμακα αλλα μετα απο κανα χρονο ισως και λιγο περρσσοτερο. Τοτε ειχα παθει και καταθλιψαρα φοβερη. Το μονο που εκανα τοτε ηταν πολυ προσευχη και ακομη περισσοτερη υπομονη. Και ξερεις αυτο που δεν θα ξεχασω ποτε ηταν εκεινο το απιστευτο αισθημα ειρηνης και γαληνης που ειχα νιωσει τοτε,αλλο να σου το περιγραφω και αλλο να το βιωνεις. Ηταν σα να ξαναγεννηθηκα. Τι να πω, εγω πιστευω οτι ηταν κυριολεκτικα ενα δωρο απο τον Θεο.
12-05-2014, 19:37 #14
ποιο ηταν δωρο θεου?η αποπροσωποποιηση?δεν καταλαβα..
πως αντεξες κ το ειχες 1 χρονο και?ιναι δυνατον?οχι οχι..εγω δεν την παλευω.θυμωνω.θελω τον εαυτο μου πισω.
τωρα λοιπον αφου παιρνεις λαντοζ θα περασει γρηγορα.
σημερα νομιζω οτι το εχω παντως..μου την εχει δωσει.δεν ξερω γιατι το εχω σημερα κ δεν το ειχα ας πουμε χτες.
απλα θελω να τελειωνει ολο αυτο.βαρεθηκα.οκ.φτανει.αντ ε να δουμε τι θα γινει...
12-05-2014, 19:54 #15
boom ζεις μονη σου?