Results 1 to 11 of 11
Thread: Ενας φαυλος κυκλος (νοσοφοβια)
-
16-05-2014, 14:16 #1
Ενας φαυλος κυκλος (νοσοφοβια)
Καλησπερα σε ολους σας. Ελπιζω να ειστε ολοι καλα. Σας γραφω σημερα γιατι δεν εχω που αλλου να μιλησω και ειμαι σε αθλια κατασταση αυτη τη στιγμη. έχω μεγαλο ιστορικο με το φοβο για τις αρωστιες (άρχισε απο τα 13). Δε θα σας κουρασω πολύ με όλη την ιστορια απλα να σας πω ότι τα τελευταία χρόνια ήμουν καλά αλλά άρχισε ξανα αυτη η απαισια κατασταση το νοεμβριο. Απειρες εξετάσεις, πολλες σπανιες και θανασιμες αρωστιες και τελικα δεν έχω τίποτα.
Αυτόν τον καιρό έχω τη φοβία του όγκου στον εγκέφαλο. Πριν δυο μήνες άρχισα να έχω ένα μόνιμο βαρος στο κεφάλι όπου πολλές φορές το συνόδευαν ταση για εμετο, ζαλάδα και πονοκέφαλος. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία γιατί ξέρω ότι πάσχω από σπαστική κύφωση στον αυχενα και το αυχενικό σύνδρομο τα έχει όλα αυτά. αφού έβλεπα όμως ότι δεν περνάει πήγα στον ορθοπεδικό μου να μου γραψει κανενα φαρμακο μπας και συνέλθω. Μου έγραψε αντυφλεγμονόδη αλλά τίποτα. Εκεί άρχισα να αγχώνομαι. Άρχισαν να μπαίνουν ιδεες στο μυαλό μου. Πήγα σε νευρολόγο η οποία τα βρήκε όλα φυσιολογικά και δεν ανέφερε καν μαγνητικη (εγώ ήμουν σίγουρη ότι θα μου γραψει να κάνω μια). Μετά από λίγες μέρες αρχισαν τα ψιλομουδιάσματα στις παλαμες και στις πατουσες ενώ το βαρύ κεφάλι να συνεχίζει να είναι μόνιμο. Άρχισα να νιώθω μια πιεση στη μύτη και τη δεξια μερια του μετώπου. Πήγα και σε άλλο ορθοπεδικο που είπε όι ο αυχενας δε δικαιολογει όλα αυτα τα συμπτωματα. τοτε εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου. αρχισα να κανω σπαστικές κινήσεις σα να μη μπορώ να συντονίσω τα χερια μου και τα πόδια μου. Μετά αρχισα να νιωθω αδυναμια στο αριστερο πόδι. περπατουσα και λίγιζε. μετα αδυναμια και στα δυο τα ποδια. μετα στα χερια. η αδυναμια στα ακρα ερχετε και φευγει. η ζαλαδα δυναμωσε. Ο ορθοπεδικος εντωμεταξυ μου εργαψε μια μαγνητικη αυχενα για να ειμαστε σιγουρη την οποια θα κανω την δευτερα. Αλλά εγώ θέλω να κανω μαγνητικη εγκεφαλου. ειμαι 100% σιγουρη οτι εχω ογκο εγκεφαλου και οτι μεχρι να τον βρουμε θα ειναι πολυ αργα. φοβαμαι οτι σιγα σιγα θα μεινω παραλυτη. δεν αντεχω αλλο. οι δικοι μου αν ακουσουν ξανα για γιατρο θα πεσουν να με φανε. η μαμα εχει ΣΚΠ και οι γιατροι λενε οτι δεν πρεπει να αγχονετε αλλά μπορει η γυναίκα. ο αδερφος μου προσφατα περασε μια καταθλιψη και εγώ ειμαι έτσι όπως είμαι. τι θα κανώ τι; φοβαμαι. ολη την ωρα ειμαι στον κοσμο μου. δε μπορω να χαρω τπτ. δεν εχω ονειρα, χομπι, φυλοδοξιες, σχεδια για το μελλον. δε νιωθω τπτ εκτως απο απογνοση. και ειμαι 19. θα επρεπε να εχω ολη τη ζωη μπροστα μου. υπαρχει περιπτωση να έχω ογκο και να μην το καταλαβε η νευρολογος;
- 16-05-2014, 14:24 #2
δε διαβασα επακριβως ολο αυτο το κατεβατο αλλα απο ολο αυτο συμπαιρενω οτι μαλον κατι στους γυρω σου σε πειραζει η κατι διπλα σου δε αντεχεις
16-05-2014, 14:53 #3
αν ειχες ογκο τωρα δνε θα εγραφες ετσι.κ αν εχεις ογκο για να γραφεις ετσι τοτε σημαινει οτι ειναι πολυ αρχη.που δεν το πιστευω.ξερεις κ συ η ιδια οτι ειναι μια φοβια.κατι κρυβεται πισω απο αυτην.εννοω κατι ψυχολογικο.σωματοποιεις το αγχος σου κ ισως γι αυτο τρεμουν τα χερια κ ποδια.
επειδη περασα πολυ στρες πριν 1 μηνα κ περισσοτερο θα σου πω οτι καθε μερα ετρεμαν τοσο πολυ τα χερια μου που δεν μπορουσα ουτε να ντυθω κ δεν κανω πλακα!
το ειπα στον γιατρο κ με καθυσηχασε οτι ειναι απο το στρες.μολις περασε το στρες σταματησαν τα χερια να τρεμουν.φαντασου τι μπορει να κανει το στρες στο σωμα μας.
αραξε.μη το σκεφτεσαι.κανε υπομονη να περασει το σκ κ πηγαινε ..αλλα μετα μην ξαναασχοληθεις. ειμαι σιγουρη οτι ειναι αυθυποβολη.
διαβασε καποιο βιβλιο αυτοβοηθειας για την νοσοφοβια.ψαξτο λιγο..
16-05-2014, 15:04 #4
16-05-2014, 15:48 #5
μη κοιτας το google!! θα σε επηρρεασει σιγουρα! γραφουν πολλα κ ασχετοι.
εγω ετσι επηρρεαζομουν μεχρι που σταματησα.μου πε ο γιατρος οτι το google εχει κανει πλουσιους τους γιατρους.
ακου καλυτερα λιγο μουσικη μεχρι να ρθει η δευτερα.κανε καμια βολτα κλπ.
ξερω ιεναι δυσκολο να ξεκολλησεις αλλα σκεψου θετικα κ θα σε συμβουλευα οταν ερχεται η κακη σκεψη να κανεις την εξης ερωτηση στον εαυτο σου "πιστευω οτι εχω ογκο στο κεφαλι, κατα ποσο εγκυρη ειναι η σκεψη μου?" κ σημειωνε κατα ποσο τοις εκατο ειναι εγκυρη.θα δεις οτι με τιποτα δεν ειναι εγκυρη κ θα χαλαρωνεις.
προσπαθησε να παιρνεις αναπνοες απο την μυτη κ να γεμιζει η κοιλια αερας κ βγαζε κατα τον διπλασιο χρονο αερα παλι απο την μυτη.κρατα την αναπνοη σου κ μετρα εως το 4 μετα την εισπνοη.θα δεις πως θα χαλαρωσει το βαρος στο κεφαλι.εκει θα καταλαβεις κιολας οτι ολο αυτο ειναι στρες.επισης σημερα το απογευμα πηγαινε κ παρε ενα βιλιο αυτοβοηθειας για στρες.να το εφαρμοσεις ολο το σκ.θα δεις οτι θα αποφορτισθεις παρα πολυ.κανε αυτα κ θα δεις ολα καλα.
16-05-2014, 15:54 #6
Υπάρχουν φορές που κάποιοι παρουσιάζοντας συμπτώματα κατάθλιψης εμφανίζουν και σωματικά συμπτώματα, ο εαυτός έχει πειστεί ήδη ότι νοσεί, η σκέψη διαταράσσεσαι και το άτομο είναι πεπεισμένο για αυτό που έχει και οι άλλοι (οι γιατροί συνήθως) δεν το βλέπουν. Η υποχονδρίαση λοιπόν κάνει την εμφάνιση της κυρίως με σωματικά συμπτώματα.
Τα άτομα αυτά κυρίως έχουν μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό κλοιό που οι γονείς δείχνουν έντονα ανήσυχοι μόνο με την σωματική τους υγεία και κυρίως με ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση, αν δηλαδή υπάρχει κάποιο εξωτερικό στοιχείο για το οποίο να νιώθουν αμήχανα, ακόμα και ντροπή, η δυσκολία της αποδοχής, τους ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές προς τον εαυτό τους, θα λέγαμε ακόμα ότι επιβάλλουν στον εαυτό τους ότι κάτι έχουν. Ο ενήλικας δυσκολεύεται να καταλάβει και να δεχθεί ότι οι βαθύτερες ανησυχίες του είναι αντιμετωπίσιμες από τον ίδιο οπότε τις μετουσιώνει πολύ εύκολα σε μία σοβαρή ασθένεια και σε επαναλαμβανόμενες αδιαθεσίες
19-05-2014, 12:10 #7
ακολουθησα τις συμβουλες σου και ειμαι λιγο καλυτερα.... ο φοβος μου δεν ειναι τοσο εντονος και οταν ξεχνιεμαι το τρεμουλο και η αδυναμια στα ακρα φευγει... αλλα δεν το εχω ξεπερασει εντελως... μερικες φορες (οπως τωρα) το τρεμουλο επανερχεται και ο φοβος μεγαλωνει... θα παω σε νευρολογο-ψυχοθεραπευτη αλλα το θεμα ειναι οτι στην ακρη του μυαλου μου υπαρχει η σκεψη... και αν οντως εχω κατι που δεν το ειδε ο νευρολογος και εγω θα χασω χρονο τρεχοντας σε ψυχοθεραπευτες; και διαβασα καπου για μια γυναικα που διαγνωστικε με καταθληψη αλλα τελικα ειχε ογκο.... πφφ ωρες ωρες νομιζω οτι χανω τον ελεγχο... τους εω φερει στο αμην τους δικους μου...
19-05-2014, 12:55 #8
αναπνοες κ γιογκα και κατα ποσο ειναι εγκυρη η σκεψη.μη το ξεχνας!! οι γιατροι δεν ειναι ηλιθιοι..ξερουν καλυτερα απο εμας.
ξεκινα ψυχοθεραπεια γιατι αλλιως θα γινει χειροτερο.
θα τα πας μια χαρα.
παντα να σκεφτεσαι την εγκυροτητα της σκεψης κ το "πιστευε κ μη ερευνα".
θα πανε ολα καλα!
19-05-2014, 12:59 #9
α επισης ο ογκος στο κεφαλι δεν φερνει καταθλιψη..! μη διαβαζεις google την καθε ασχετη σελιδα..ειαν αναρμοδιοι οι περισσοτεροι.
βρε εγω εκανα εξετασεις κ εχω χαμηλο ασβεστιο, μολις εβαλα στο google χαμηλο ασβεστιο ελεγε οτι στανταρ ειναι ενδειξη καρκινου.το ειπα στον γιατρο μου κ γελαγε!
ο ογκος στο κεφαλι εχει αλλα συμπτωματα.καταρχην δεν θα ησουν εκει που εισαι να γραφεις.αν ειχε φτασει σε σημειο να εχει στρες τρεμουλες κ τετοια σημαινει οτι θα ειχε καταλλαβει μεγαλο μερος κεφαλιου.
επισης σκεψου οτι τα χερια σου τρεμουν οταν εχει στρες..αν ετρεμαν απο τον ογκο τοτε θα ετρεμαν all the time.εσενα τρεμουν μονο οταν το σκεφτεσαι κ φοβασαι.
οποτε βγαλε συμπερασμα..
19-05-2014, 14:13 #10
Αυτό με τον όγκο στον εγκέφαλο με πιάνει και μένα μερικές φορές. Κάνω και εγώ συχνά το λάθος και γκουγκλάρω ότι σύμπτωμα μου εμφανιστεί και φυσικά με βάση τα όσα διαβάσω στην κάθε άσχετη ιστοσελίδα θα έπρεπε να έχω ήδη φύγει από αυτό τον κόσμο :P Αλλά περνάνε οι μέρες και οι μήνες και βλέπω ότι ακόμα είμαι καλά, κάτι που θα γίνεται και στην δική σου περίπτωση φαντάζομαι. Όταν χαλαρώνεις και ξεχνιέσαι είσαι μια χαρά! Αν είχες όντως κάτι, θα είχες συνεχώς συμπτώματα. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα όσα σου έγραψε η BOOM. Ηρέμησε, χαλάρωσε και θα γίνεις περδίκι
21-05-2014, 19:25 #11
καλησπερα για αλλη μια φορα... αγαπητη/ε BOOM. μπορω να πω οτι πραγματικα με βοηθας αρκετα... πιστευω οτι ειμαι λιγο καλυτερα τωρα... οι πονοκεφαλοι, ζαλαδα, ασταθια με ειχαν ξαναπιασει το φεβρουαριο και τοτε ημουν σιγουρη οτι ειχα κατι πολυ σοβαρο αλλα τελικα ο ορθοπεδικός μου ειχε πει οτι ηταν απο το αυχενικο. τοτε το ειχα παρει στην πλακα... οταν με ξαναεπιασε ομως το μαρτιο δε ξερω γτ με φοβισε ξανα τοσο ενω ηξερα τι ηταν. ισως οι πονοκεφαλοι δε φευγουν πλεον λογο αγχους... τελος παντων σημασια εχει οτι δε θα παω να πληρωσω τζαμπα μαγντικη... θα ακουσω τη γιατρο μ... και θα προσπαθησω να μην ξαναπαω σε γιατρο για αυτο το προβλημα... μονο για ψυχοθεραπεια... Mariah05 τελικα ολοι σχεδον την περναμε αυτη τη φοβια..