ενα περιστατικο ...πωσ διαμορφονονται χαρακτηρεσ... - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 197
    Senior Member
    aphelia χαιρομαι που το βλεπεις έτσι:)

εγω παλι αν κ συμμετείχα δεν τις ευχαριστήθηκα ξερεις γιατι?
    γιατι δεν ειδα ουτε εναν να λεει αυτο που ειπες εσυ:\"Και μπορεί να διαφωνώ με πολλούς αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι διαφωνίες είναι πιο εποικοδομητικές από τις συμφωνίες γιατί με κάνουν να σκέφτομαι και άλλες οπτικές γωνίες, να σκέφτομαι και να αιτιολογώ καλύτερα τις δικές μου απόψεις, να τις αμφισβητώ και να τις θέτω σε νέες βάσεις.\"

Αντίθετα ειδα εναν αγώνα επιβολης αποψεων κ ελάχιστου χωρου για ανταλλαγη αποψεων

Senior Member
    Το πρόβλημα με τον αγώνα επιβολής απόψεων δεν είναι ότι δεν περιέχουν απόψεις για σκέψη αλλά ότι αναγνωρίζοντας το ύφος με κάνουν τουλάχιστον εμένα να αντιδρώ αυθόρμητα από την αρχή. Χρειάζεται προσπάθεια μετά να διαλύσω το \"θόρυβο\" που προκαλείται και να λάβω αυτό που πρέπει. Μερικές φορές δε γίνεται γιατί τα συναισθήματα (ανταγωνισμού, εκνευρισμού, συμπάθεια ή όχι, κλπ) καταπνίγουν την καθαρή σκέψη.

Senior Member
    συμφωνω μαζί σου.

σκεφτομαι ποσες φορες ο καθενας μας ακουει πρωτα, και μετά απαντάει.ακουει και αφηνει τον αλλο να εκφραστει.εχεις αναλογιστεί ειδικα στον προφορικο διάλογο ποσες φορές συνεπαρμενοι (απο οργή ή ενθουσιασμο ή ότι αλλο) κολλαμε σε ενα σημειο, παραβλέποντας το \"ολο\"?

και τελικά ποσο λιγοι ακουνε? ειναι σπανιο προσον (?) τελικά.

το ? παει στο οτι καμια φορα ισως να μην ειναι κ τοσο καλο να ακουει κανεις (ο ιδιος ο ακροατης εννοω)....

Senior Member
    Originally posted by Sofia

γιατι δεν ειδα ουτε εναν να λεει αυτο που ειπες εσυ:\"Και μπορεί να διαφωνώ με πολλούς αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι διαφωνίες είναι πιο εποικοδομητικές από τις συμφωνίες γιατί με κάνουν να σκέφτομαι και άλλες οπτικές γωνίες, να σκέφτομαι και να αιτιολογώ καλύτερα τις δικές μου απόψεις, να τις αμφισβητώ και να τις θέτω σε νέες βάσεις.\"

Αντίθετα ειδα εναν αγώνα επιβολης αποψεων κ ελάχιστου χωρου για ανταλλαγη αποψεων
    Έχεις πάρα πολύ δίκιο. Αν και στις συζητήσεις μου με τον Φίλο Κρίνο, πάντα έτσι μιλάμε. Άλλωστε (άσχετα με το πόσο το παραδεχόμαστε) πάντα στους διαλόγους μας φαίνεται κάτω από τις λέξεις η όποια ταύτιση ή συμφωνία.

Senior Member
    Originally posted by Aphelia
    Θα ήθελα να πω ότι αυτή την εβδομάδα έχουν ανοιχτεί 4-5 θέματα και έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις που τις έχω καταευχαριστηθεί. Καιρό είχα να ευχαριστηθώ έτσι συζητήσεις στο internet. Και μπορεί να διαφωνώ με πολλούς αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι διαφωνίες είναι πιο εποικοδομητικές από τις συμφωνίες γιατί με κάνουν να σκέφτομαι και άλλες οπτικές γωνίες, να σκέφτομαι και να αιτιολογώ καλύτερα τις δικές μου απόψεις, να τις αμφισβητώ και να τις θέτω σε νέες βάσεις.

Απλά ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτό.
    Aphelia και εγω θα συμφωνήσω μαζί σου ! Εχω ακριβώς την ίδια αίσθηση ! (το κακό είναι οτι άφησα κάποιες δουλειές στην άκρη)

Senior Member
    Originally posted by Aphelia
    Θα ήθελα να πω ότι αυτή την εβδομάδα έχουν ανοιχτεί 4-5 θέματα και έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις που τις έχω καταευχαριστηθεί. Καιρό είχα να ευχαριστηθώ έτσι συζητήσεις στο internet. Και μπορεί να διαφωνώ με πολλούς αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι διαφωνίες είναι πιο εποικοδομητικές από τις συμφωνίες γιατί με κάνουν να σκέφτομαι και άλλες οπτικές γωνίες, να σκέφτομαι και να αιτιολογώ καλύτερα τις δικές μου απόψεις, να τις αμφισβητώ και να τις θέτω σε νέες βάσεις.

Απλά ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτό.

Μαζι σου Αφελεια μου... πραγματικα ειναι πολυ χωρταστικεσ οι κουβεντεσ μασ ,ικανοποιουν την επικοινωνιακη μασ αναγκη...ειμαι σιγουρη πωσ ολοι μασ εδω εχουμε να επικοινωνισουμε τοσο πολυπλευρα και χωρταστικα αρκετο καιρο!!

κ εγω ευχαριστω πολυ για τισ αποψεισ ολων...;)
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Originally posted by Pappas10

Έχεις πάρα πολύ δίκιο. Αν και στις συζητήσεις μου με τον Φίλο Κρίνο, πάντα έτσι μιλάμε. Άλλωστε (άσχετα με το πόσο το παραδεχόμαστε) πάντα στους διαλόγους μας φαίνεται κάτω από τις λέξεις η όποια ταύτιση ή συμφωνία.
    Pappas εμένα μου άρεσε η αντιπαράθεση ! Εγινε με χιουμορ !

Σοφία , ακόμα και ο αγώνας να υπήρχε κάποιες φορές, όλοι κάτι πήραμε απο αυτή την κουβέντα ! Στην τελική \'\'Πάρε την ευθύνη του εαυτού σου!\'\', όπως θα λέγανε κάποιοι εδώ μέσα ! ;)

Πάντως εγω προσωπικά , δεν θέλω να επιβάλλω τις αποψεις μου, αλλά να καταλάβω και οταν δεν καταλαβαίνω, παθιάζομαι και επιχειρηματολογώ, ώστε να υπάρξει επικοινωνία ! Και για αυτό και κόλλησα !

Αντε να πάω και στην δουλειά τώρα ! Καλή βδομάδα σε όλους ! :)

Senior Member
    :):):):) filia:)
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Originally posted by liberchild
    :)ευχαριστω κρίνο, με κάλυψες!
    Σε τι ακριβώς σε κάλυψε βρε Λίμπερ;

Που ισχυρίστηκε ακριβώς ο Κρίνο ότι η αγένεια είναι έκφραση προσωπικής ελευθερίας και σωστή διαπαιδαγώγηση;;;;

Μηδένα προ της απάντησης του Παππά ευχαρίστησε... μας βλέπουν κι άλλοι.

Μουάτς... και εσύ παϊδάκι δεν έχει για να μάθεις. Μόνο εγώ κι ο Κρίνο θα τα φάμε... η Ατζίκου δεν τρώει ούτως ή άλλως.

:):):):P

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Mε κάλυψε σε όλα Μιχάλη. Ξέρεις όλη η φασαρία έγινε διότι κάποιοι συν εγω δεν θεώρησαν τη συμπεριφορά της μικρής σαν αγένεια η αν θες δεν στάθηκαν σ αυτό σαν άξιο λόγου. Μετά κόλλησαν στο οτι μίλησα για απεριόριστη ελευθερία. Μα είναι προφανές οτι τα λόγια μου πήραν άλλη έκταση. Δηλαδή έπρεπε να μπει ο κρίνος και να εξηγήσει οτι φυσικά δεν αφήνεις ένα παιδί να πέσει απο τον πέμπτο? Αλλά όλα καλά αφού το περιστατικό της Αντας έγινε αφορμή να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Δηλαδή εγώ στην απόξω για παιδάκι ε??? Καλά, θα τα πούμε δε θα σε πετύχω στο μινι μάρκετ???:P

Banned
    ο παππας απλα εκφραζει ενα μεσοβεζικο συντηριτισμο που σημερα ειναι κυριαρχος στην ελληνικη οικογενοια.
    Καθαριζει τα προβληματα διαπαιδαγωγησης με τα παιδια εμφυτευοντας τους τις ηθικες αξιες του.
    Εδω αποστασιοποιούμαι και λεω οτι δεν ειμαι αυτης της αποψης και ειμαι υπερ του να δινεις στο παιδι ποιες κατευθυνσεις μπορει να εχει στην ζωη του ασχετα αν συμφωνεις με αυτες εσυ.

Μιλαμε για ενα αλλο ανθρωπο οχι για εσας, παρολο που οσοι κανετε παιδια δυστυχως βλεπετε τον εαυτο σας σε αυτα.
    Και αυτη ειναι η καταστροφη τους.

Senior Member
    Πάντως η διαδικασία του διαλόγου είναι πολύτιμη, διότι :

1. αναγκαζόμαστε να σκεφτούμε και να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας

2. βλέπουμε πως αντιλαμβάνεται ο άλλος αυτά που λέμε και μαθαίνουμε απο τα πιθανά λάθη που κάναμε στην έκφραση των ιδεών μας

3. ακούμε πράγματα τα οποία δεν είχαμε σκεφτεί και αναθεωρούμε, διαμορφώνοντας τελικά μια ολοκληρωμένη άποψη.

Εγώ νιώθω οτι βγήκα κερδισμένη απο τον διάλογο για όλους τους παραπάνω λόγους ! Επιπλέον σας γνώρισα (κατα κάποιον τρόπο) ! (όπως και το εαυτό μου καλύτερα ;) )

Το θέμα δεν το εξαντλήσαμε (πιστευω) γιατί τόσα είναι αυτά που πρέπει να σκεφτούμε για την διαπαιδαγώγιση, τον ρόλο του γονέα και τις αξίες που πρέπει να έχει ένας ενήλικας !

Παρολαυτα ειπώθηκαν κάποια πράγματα !
    Ο καθένας ας κάνει την δική του αξιολόγηση και ταξινόμηση !
    Ενήλικες είμαστε και υποτίθεται οτι έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας !!!!!!!!!!!! ;)

Φιλιά !!!

Senior Member

συμφωνω μαζί σου.

σκεφτομαι ποσες φορες ο καθενας μας ακουει πρωτα, και μετά απαντάει.ακουει και αφηνει τον αλλο να εκφραστει.εχεις αναλογιστεί ειδικα στον προφορικο διάλογο ποσες φορές συνεπαρμενοι (απο οργή ή ενθουσιασμο ή ότι αλλο) κολλαμε σε ενα σημειο, παραβλέποντας το \"ολο\"?

και τελικά ποσο λιγοι ακουνε? ειναι σπανιο προσον (?) τελικά.

το ? παει στο οτι καμια φορα ισως να μην ειναι κ τοσο καλο να ακουει κανεις (ο ιδιος ο ακροατης εννοω)....

Αν όσοι ακούν πριν μιλήσουν, διάβαζαν και τι γράφουν, ίσως να μπορούσαν να βλέπουν και να χαίρονται περισσότερα.

Senior Member
    o καθε ενας ξερει απο μονος του....

Senior Member
    Mε κάλυψε σε όλα Μιχάλη. Ξέρεις όλη η φασαρία έγινε διότι κάποιοι συν εγω δεν θεώρησαν τη συμπεριφορά της μικρής σαν αγένεια η αν θες δεν στάθηκαν σ αυτό σαν άξιο λόγου. Μετά κόλλησαν στο οτι μίλησα για απεριόριστη ελευθερία. Μα είναι προφανές οτι τα λόγια μου πήραν άλλη έκταση. Δηλαδή έπρεπε να μπει ο κρίνος και να εξηγήσει οτι φυσικά δεν αφήνεις ένα παιδί να πέσει απο τον πέμπτο? Αλλά όλα καλά αφού το περιστατικό της Αντας έγινε αφορμή να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Δηλαδή εγώ στην απόξω για παιδάκι ε??? Καλά, θα τα πούμε δε θα σε πετύχω στο μινι μάρκετ???:P
    Εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν σε κάλυψε πουθενά πάντως. Απλά αντί να δεχτείς ότι η αρχική σου τοποθέτηση περί \"απόλυτης ελευθερίας\" ήταν λάθος στην βάση της, οχυρώθηκες πίσω από την άποψη του Κρίνο η οποία - απροπώ - ουδόλως συμφωνεί με την δική σου 1ον και είναι τελείως θεωρητική μιας και δεν έχει παιδιά 2ον.

Είμαι σίγουρος πως ΑΝ το δικό σου παιδί φώναζε στη στάση δείχνοντας με το δάχτυλο σε μία κοπελίτσα για το πόσο καλά είναι βαμένο το νύχι της θα του έκανες τουλάχιστον στο σπίτι παρατήρηση. Και ξέρεις.. το ότι ήταν 10 χρονών και όχι 5 σημαίνει ότι το είχε ξανακάνει.

Με όλο το σεβασμό που έχω για τον Κρίνο, μόνο να μην πέσει από τον πέμπτο δεν αφήνεις ένα παιδί; Ή μόνο να μην παίζει με μπρίζες; Έδωσα και άλλα παραδείγματα.

Μην κρύβεσαι πίσω από τον Κρίνο και μην βιάζεσαι να συμφωνήσεις γιατί εκτίθεσαι. Με όλη μου την αγάπη αυτή είναι η άποψη μου.

Καλά θα σου δώσω παϊδάκι... λουκάνικο όμως χωριάτικο ΔΕΝ ΕΧΕΙ για να μάθεις.

Μιχάλης.

Senior Member

Εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν σε κάλυψε πουθενά πάντως. Απλά αντί να δεχτείς ότι η αρχική σου τοποθέτηση περί \"απόλυτης ελευθερίας\" ήταν λάθος στην βάση της, οχυρώθηκες πίσω από την άποψη του Κρίνο η οποία - απροπώ - ουδόλως συμφωνεί με την δική σου 1ον και είναι τελείως θεωρητική μιας και δεν έχει παιδιά 2ον.

Είμαι σίγουρος πως ΑΝ το δικό σου παιδί φώναζε στη στάση δείχνοντας με το δάχτυλο σε μία κοπελίτσα για το πόσο καλά είναι βαμένο το νύχι της θα του έκανες τουλάχιστον στο σπίτι παρατήρηση. Και ξέρεις.. το ότι ήταν 10 χρονών και όχι 5 σημαίνει ότι το είχε ξανακάνει.

Με όλο το σεβασμό που έχω για τον Κρίνο, μόνο να μην πέσει από τον πέμπτο δεν αφήνεις ένα παιδί; Ή μόνο να μην παίζει με μπρίζες; Έδωσα και άλλα παραδείγματα.

Μην κρύβεσαι πίσω από τον Κρίνο και μην βιάζεσαι να συμφωνήσεις γιατί εκτίθεσαι. Με όλη μου την αγάπη αυτή είναι η άποψη μου.

Καλά θα σου δώσω παϊδάκι... λουκάνικο όμως χωριάτικο ΔΕΝ ΕΧΕΙ για να μάθεις.

Μιχάλης.

Στην πυρά, στην πυρά...αλήθεια πήγες να δεις τον ελ γκρέκο?

:P

Page 8 of 14 FirstFirst ... 678910 ... LastLast