Results 1 to 15 of 25
Thread: υπαρχει ελπιδα?
-
19-05-2014, 22:07 #1
υπαρχει ελπιδα?
γεια σας παιδια.ειμαι 20 χρονων και εκανα για 2 χρονια καθημερινη χρηση κανναβης και για ενα χρονο περιστασιακα ποιο σκληρων ναρκωτικων(lsd,mdma και καποιες λιγες φορες κοκα),αυτα τα εκοψα πριν 4μισι μηνες και το χορτο πριν 2 μισι.αφου εκοψα το χορτο(ισως γιατι τοτε καταλαβα τι παιζει μεσα στο κεφαλι μου) μετα απο λιγες μερες αρχησε να γκρεμιζεται ο κοσμος μου,εχασα το ενδιαφερον μου για τα παντα,απεραντι θλιψη,απομονωση,υπνηλιες στην αρχη και τωρα δεν κοιμαμαι καθολου καλα.στον μηνα πανω ξαναειπια χορτο και επαθα κατι σαν ψυχωση(εβλεπα τα πραγματα γυρω μου να κινουνται καπως περιεργα),αυτο υποχωρησαι μεσα σε λιγες μερες αλλα μου εχει μηνει ο φοβος οτι θα τρελαθω,μου εχει γινει εμονη,ακουω τους γειτωνες να μηλανε και αναρωτιεμαι αν ισχυει,ακουω τον αερα και βγαινω εξω να δω αν φυσαει...εχω χαζεψει τελειως,ξεχναω ευκολα,το κεφαλι μου ειναι τοσο θολωμενο απο την καμενιλα που νιωθω οτι θα κανω μπαμ και θα σπασω.προσπαθω να γυρησω πισω τον χρονο και να καταλαβω το γιατι?γιατι κατεστρεψα ετσι τον εαυτο μου?μια ζωη θα μετανιωνω...δεν ξερω αν θα μπορεσω ποτε αραγε να δω το μελλον αισιοδοξα και να κανω παλι ονειρα.υπαρχει αραγε επιστροφη?ειναι καποιος εδω που περασε τετοιο σταδιο μετα την διακοπη της χρησης και τωρα ειναι καλα?οτιδηποτε πειτε ειναι δεκτο,ετσι και αλλιως εχω κανει την αυτοκριτικη μου.σας ευχαριστω εκ των προτερων
- 19-05-2014, 22:30 #2
είναι πολύ καλό και παρηγορητικό για σένα που νιώθεις ότι ήταν κακό,μπράβο που μετάνιωσες.
δεν ξέρω τι θα συμβεί κι αν υπάρχει επιστροφή.δεν έχω κάνει ποτέ χρήση και δεν ξέρω.
αλλά .......καλή υπομονή.Συγχώρησε τον εαυτό σου για αυτό που έκανε.Καλό είναι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς.
19-05-2014, 22:32 #3
σε ευχαριστω για το σχολιο σου...το εχω στο προγραμμα να παω σε καποιον ειδικο
19-05-2014, 22:38 #4
Εβγαλες εις περας επιτυχως το δυσκολοτερο κομματι . Αυτη τη στιγμη δεν εχει τοση σημασια το γιατι κατεστρεΦες (και οχι κατεστρεΨες) τον εαυτο σου αυτα τα 3 χρονια, ουτε το να μετανιωνεις και να σε κατηγορεις. Αυτο μονο ασχημα μπορει να σε κανει να νιωσεις, και δεν υπαρχει λογος, γιατι ο,τι εγινε εγινε και δεν υπαρχει η δυνατοτητα να το αλλαξεις. Μπορεις ομως να σχεδιασεις το απο'δω και στο εξης, για να ειναι διαφορετικο και καλυτερο!
Ναι σαφως και υπαρχει επιστροφη, αλλα θελει προσπαθεια. Οπως και το καθετι σ'αυτη τη ζωη ομως...καθετι δυσκολο θελει αγωνα, και οχι τοσο για να το πετυχεις, οσο για να διατηρησεις το αποτελεσμα που πετυχες. Εκει κοιταξε να εστιασεις , οχι στο πως, ποτε, που και γιατι, πριν μερικα χρονια, εκανες για πρωτη φορα χρηση...
Επισης, θα σε συμβουλευα να πας σε καποιο ειδικο, για να σε βοηθησει να δεις πιο καθαρα, και για να σε κρατησει σταθερο στο στοχο σου, χωρις να παρεκκλινεις απ'αυτον!
19-05-2014, 22:49 #5
κοκκινοσκουφιτσα 2 χρονια ηταν.απλα τον πρωτο χρονο επινα μονο φου και τον 2ο και τα αλλα μαζι...εσυ εχεις προσωπικη εμπειρια απο αυτα?
19-05-2014, 22:51 #6
οχι οτι εχει τοσο σημασια αν ηταν 2 η 3 χρονια
19-05-2014, 22:54 #7
19-05-2014, 22:56 #8
ελπιζω και εγω να ξεφυγω καποια στιγμη απο ολο αυτο.το μονο συγουρο ειναι οτι αν ξεφυγω θα βγω ποιο δυνατος...εμαθα πολλα απο τα λαθη μου αυτα
19-05-2014, 23:03 #9
αφου καταλαβες οτι σου κανουν κακο και μπορεσες και πηρες την αποφαση να τα κοψεις,πιστευω ειναι ενα μεγαλο βημα,τωρα απο εκει και περα,θελει προσοχη,υπομονη και πιστευω και την βοηθεια καποιου ειδικου!
οπως ελεγε ο al pacino "Just when I thought I was out...they pull me back in"
20-05-2014, 20:56 #10
βασικα καταλαβα το κακο που μου εκαναν αφου τα εκοψα...και αυτο ειναι που με ανισυχει...νομιζω οτι αντι να γινομαι καλυτερα χοιροτερευω μερα με τη μερα
23-05-2014, 00:38 #11
Γειά σου Φίλε Ντιμ..
διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα όσα λες.. κ μου θύμισες τον εαυτό μου πριν 15 χρόνια.. όταν ήμουν 18 που είχα βρεθεί σε παρόμοια φάση με σένα απο καταχρήσεις τότε..
Θέλω να σου πω ότι δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.. απλά να δουλέψεις πάνω σ αυτό το κομμάτι που ανακάλυψες μέσω ενός ψυχοθεραπευτή/ψυχαναλυτή ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου κ να μάθεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα συναισθήματα που σε δυσκολεύουν σήμερα!!
Έψαχνα να σου στείλε pm αλλά δεν βρήκα.. μιας κ είμαι νέος στο forum
23-05-2014, 00:47 #12
Επίσης θέλω να σου πω.. ότι μην φοβασαι για το αν υπάρχει ελπίδα..
σε διαβεβαιώνω.. ότι όχι μονο θα δεις τον εαυτό σου όπως παλιά.. αλλα θα τον ξεπεράσεις και θα εκπλαγείς με το πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις!
Επίσης για μένα αυτό που διαβάζω και περιγράφεις.. το θεωρώ πολύ φυσιολογικό! Απλά πρέπει να πάρεις απαντήσεις για την κρυμμένη μελαγχολία κ σύγχυση που κρύβεις μέσα σου.. ίσως να μην είναι τα ναρκωτικά τελικά .. αλλά αν το ψάξεις ίσως ο λόγος να είναι αυτός που σε οδήγησε κ στα ναρκωτικά!
23-05-2014, 14:35 #13
φιλε λευτερη σε ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου,με παρηγορουν πολυ αυτα που λες...σημερα σε τι κατασταση εισαι?τα εχεις αφησει ολα πισω?γυρνωντας τον χρονο πισω νομιζω οτι εμπλαιξα απο μαλακια μου στην αρχη,μετα ειδα οτι αρχιζω να γινομαι ποιο κοινωνικος(προσωρινα)και εκει την πατησα πιστευω,δεν αναλογιστηκα τις συνεπειες...οσο για την ψυχοθεραπει που λες,εχω κλησει σημερα ραντεβου με ψυχιατρο...για να δουμε
23-05-2014, 18:51 #14
Γειά σου φίλε Ντιμ..
σήμερα νιώθω πιο δυνατός απο ποτέ με το συγκεκριμένο θέμα του παρελθόντος..
και κατάλαβα ότι η ανθρώπινη εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ εφόσον όλοι έχουμε την διάθεση όπως κ συ!
Την πλευρά της έντονης εφηβείας την αποδέχτηκα, την κατανόησα, την αγάπησα γιατί ήταν και είναι ένα κομμάτι δικό μου!
Όλα αυτά όμως αφότου δούλεψα με τους φόβους και τις ανασφάλειες μου κ έμαθα να τις ελέγχω και όχι να με ελέγχουν αυτές!
Σαφώς αυτό το σχολείο δεν τελειώνει ποτέ.....
Να συμπληρώσω ότι είσαι αρκετά νέος και ότι έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου ώστε να εκπλαγείς με τις δυνατότητες και τα προτερήματα που έχεις κρυμμένα μέσα σου!!!
Ελπίζω να πάει καλά το πρώτο ραντεβού και να σου κερδίσει την εμπιστοσύνη ο συγκεκριμένος/η
23-05-2014, 20:45 #15
χερομαι πολυ λευτερη για την κατασταση σου...ελπιζω να ερθει η στιγμη που θα βλεπω και εγω ετσι τα πραγματα...πηγα στον ψυχιατρο,μου ειπε οτι δεν εχω κατι το σοβαρο,και οτι ειναι λογικο αυτο μετα την αποχη απο τις ουσιες να περναω τετοια φαση και οτι δεν υπαρχει περιπτωση μονιμης βλαβης για 2 χρονια χρησης που εκανα εγω...και νιωθω καπως καλυτερα η αληθεια ειναι...μου εγραψε και καποια φαρμακα,αλλα το σκευτομαι για το αν θα τα παρω η οχι,ειμαι λιγο διστακτικος με αυτα