υπαρχει ελπιδα? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Junior Member
    Hello Ντιμ, ελπιζω να γινεις καλυτερα και να εισαι δυνατος γτ η απεξάρτηση είναι δύσκολη αλλα περνάει. Έχω γνωστους π έχουν περάσει παρρόμοια φάση. όσο γ τ φάρμακα σίγουρα θα σ κάνουν καλό , ίσως όχι αμέσως αλλα βοηθάνε. έγω παίρνω αντικαταθ. λόγω καταθλιψης π πέρασα κ δύσκολων συπτωμάτων π είχα αλλα νιώθα καπος καλύτερα με τ καιρό! Υπομονη φιλε

Member
    Quote Originally Posted by Ντιμ View Post
    χερομαι πολυ λευτερη για την κατασταση σου...ελπιζω να ερθει η στιγμη που θα βλεπω και εγω ετσι τα πραγματα...πηγα στον ψυχιατρο,μου ειπε οτι δεν εχω κατι το σοβαρο,και οτι ειναι λογικο αυτο μετα την αποχη απο τις ουσιες να περναω τετοια φαση και οτι δεν υπαρχει περιπτωση μονιμης βλαβης για 2 χρονια χρησης που εκανα εγω...και νιωθω καπως καλυτερα η αληθεια ειναι...μου εγραψε και καποια φαρμακα,αλλα το σκευτομαι για το αν θα τα παρω η οχι,ειμαι λιγο διστακτικος με αυτα
    Κ γω το πιστεύω 100% ότι αυτές οι καταστάσεις είναι αναστρέψιμες.. δεν έχεις να φοβηθείς κάτι!

Τώρα σχετικά με τα φάρμακα και γω δεν είμαι υπέρ οπότε επέλεξα να δουλέψω με ψυχαναλυτή και όχι ψυχίατρο ώστε να αποφύγω το μπλοκάκι με τις συνταγογραφήσεις του.. και δεν πήρα ποτέ στη ζωή μου τέτοιου είδους φάρμακα!

λευτερη πως ακριβως βοηθαει η ψυχαναλυση?(σορρυ για την αφελεια της ερωτησης μου αλλα δεν εχω ιδεα)λες τα προβληματα σου στον ψυχαναλυτη και αυτος δινει καποιες συμβουλες ως προ το που να κινηθεις για να καλυτερεψεις την ζωη σου?δωσε μου ενα παραδειγμα αν μπορεις

Member
    Γειά σου Ντιμ

εμένα προσωπικά η ψυχανάλυση λειτουργούσε ως εξής..
    στο κάθε ραντεβού είχα την δυνατότητα να μιλήσω για όλα όσα με απασχολούσαν και να τα εκφράσω,
    πάντα μέσα απο μια διαδικασία που μου επέτρεπε κ με βοηθούσε να ανοιχτώ και να εξωτερικεύσω όλες τις σκέψεις μου!

Κ η μέθοδος που ακολούθησα ήταν μη κατευθυντική, όπου ο ψυχοθεραπευτής σπάνια σου έδινε συμβουλές..
    απλά είχε την δυνατότητα να σου προτείνει επικοινωνιακούς τρόπους ή ασκήσεις..
    μέσα απ τα οποίες έδινες απαντήσεις απο μόνος σου στον εαυτό σου για όλα αυτά που σε απασχολούν.

Μέσα απ όλο αυτό σιγά σιγά ερχόταν η αυτογνωσία όπου περνώντας ο καιρός ένιωθα ότι αναλύοντας όλες τις τρελές και ανακατωμένες ερωτήσεις που μπλόκαραν το κεφάλι μου.. σιγά σιγά το φορτίο που κουβαλούσα μέσα μου, με τον καιρό σαν να γινόταν όλο και πιο ελαφρύ!

Αναλύαμε τους φόβους μου, τις ανασφάλειες μου,
    τις πιο χαζές και τρελές σκέψεις μου και όλα είχαν ένα νόημα για μένα..
    όλα σιγά σιγά είχαν μια απάντηση για μένα!

Ο φόβος ότι είμαι τρελός και ότι ολοένα τρελαινόμαι και περισσότερο...
    η ανασφάλεια ότι είμαι καμένο χαρτί..
    ο θυμός που ήταν κρυμμένος μέσα μου και με καταπίεζε και δεν το ήξερα..
    το γιατί αισθάνομαι έτσι..
    το ποιός είμαι τελικά εγώ σήμερα και τί θέλω πραγματικά απ την ζωή μου..

όλα αυτά και πολλά άλλα άρχισαν να εξωτερικεύονται, να βρίσκω τις απαντήσεις και να γιατρεύομαι αυτόματα..

Μέσα απ αυτη την διαδικασία παρατήρησα ότι είχα ξεκινήσει να ξεμπλοκάρω..
    να βρίσκω πάλι την χαμένη και νέα μου ταυτότητα..
    και να διαχειρίζομαι τους φόβους και τις ανασφάλειες μου..
    καθαρά και μόνο μέσα απ την γνώση και την εξωστρέφεια των προβλημάτων μου!

Μετά μπκήκα σε ομάδες..
    όπου ένιωσα οτι μπορώ να μοιραστώ τα πάντα με άλλους ανθρώπους,
    οπότε εκεί ξαναένιωσα κοινωνικός μου τους ανθρώπους που παλιότερα φοβόμουνα να έρθω σε επαφή..

Είναι πολλά..

Στην πορεία έμαθα να αγαπάω τον εαυτό μου και να τον εμπιστεύομαι περισσότερο από ποτέ!

σε ευχαριστω πολυ λευτερη για τον χρονο σου...το προβλημα μου εμενα ειναι οτι δυσκολευομαι να εκφρασω αυτα που νιωθω(δειγμα του οτι εχω χαζεψει και οχι ντροπης)...αναφερεις στην αρχη για μια διαδικασια που σου επετρεπε να εκφραστεις...δηλαδη ο ψυχαναλητης χρησιμοποιει καποιες μεθοδους ωστε να σε ξεμπλοκαρει?επισεις καθε ποσο επισκεπτσοσουν τον ψυναλητη σου?γιατι εδω μπαινει και το οικονομικο στην μεση!

Member
    ΝΑΙ υπάρχουν τρόποι όπου ο ψυχαναλυτής χωρίς να σε πιέζει σου δίνει την ευκολία ώστε να εκφραστείς χωρίς να μπλοκάρεις!

στην αρχή ήταν 2 φορές την εβδομάδα..
    μετά έγινε 1 φορά την εβδομάδα
    και μετά από 1μιση χρόνο στην ομάδα που πήγα ήταν μιά φορά την εβδομάδα ή 1 φορά ανα 2 βδομάδες!!

Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι είναι ένα μεγάλο θέμα για πολλούς.. ιδίως σήμερα με την κρίση
    απ την άλλη γνωρίζω ότι πάρα πολλοί ψυχοθεραπευτές έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και έχουν ρίξει τις τιμές τους!

Απ την άλλη είναι επένδυση για τον ίδιο μας τον εαυτό.. το παρόν μας και το μέλλον μας

πωπωπω...το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι οικονομικα ανεξαρτητος(πραγμα που με θληβει αλλα δεν ειμαι σε κατασταση να ψαχτω για δουλεια αυτη την περιοδο)και δεν θελω να επιβαρυνω την μητερα μου και αλλο...εν ολιγοις δεν με βλεπω να τα γλιτωνω τα μαμημενα τα ψυχοφαρμακα...παντως αν βρεις πως στελνεις πριβε προτεινε μου αυτον που εχεις υποψην σου

Member
    ΟΚ! θα σε χω στα υπόψη μου..
    Last edited by Lefteris82; 01-06-2014 at 02:21.

Junior Member
    πο Ντιμ..σε καταλαβαινω.. κ εγς δν ειμαι οικονομικα ανεξαρτητος ουτε σε φαση γ ψαξιμο δουλειας αν κ ηθελα πολυ γ καλοκαιρι πφ.. κ νιωθω τυψεις πρεπει ν ζηταω συνεχεια..:/

Senior Member
    μην παρεις τιποτα και μην πινεις
    καλοκαιρι ειναι πηγαινε παραλια πινε κανα καφε το ποτακι σου χαλαρα το σαββατο κανε νηφαλια ζωη και μεχρι το τελος του καλοκαιριου θα εχεις ηρεμησει
    αμα εκανες καταχρηση mdma για ενα χρονο ειναι οτι πιο φυσιολογικο να νιωθεις τωρα χαλια αλλα θα περασει απο μονο του

Page 2 of 2 FirstFirst 12