αγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: αγχος

Junior Member

αγχος

Γεια σας,με λενε γιωργο και ειμαι 14 ετων.Ειμαι τριτη γυμνασιου και γενικα εχω πολυ αγχος για τα μαθηματα.Πριν 1 χρονο με ειχε πιασει κατι σαν σαν μην ειμαι εγω σαν μην ξερω που ειμαι στην ταξη.Λοιπον αυτο το χρονο με με εποιασε στις αρχες σεπτεμβρη για 1 μερα μετα στις 10-12 νοεμβριου και μετα απο δεκεμβριο μεχρι σημερα.Μπορουσα να το χειριστω αλλα υπηρχαν αρκετα συμπτωματα οπως να μην ξερω αν τα πραματα ειναι αληθινα γυρω μου ειχα σφυξιμο στην κοιλια λες και με μαχαιρωναν..Αυτο με εχει αναγκασει να μενω σπιτι και να παρατησω τους φιλους μου.Κουτσα στραβα προσπαθουσα και εμενα στο σχολειο αλλα δεν μιλουσα πολυ δεν εβγαινα στα διαληματα.Μετα το πασχα το επαθα ακομα πιο εντονα με αποτελεσμα να μην παω σχολειο(δεν μενω ταξη ειμαι στο οριο).Γενικα αρχησα και το τσιγαρο απο αυγουστο μεχρι δεκεμβρη σε υπερβολικο βαθμο.Τελευταια αρχηζω και το παθαινω μεστο σπιτι και κουκουλονομαι η ξαπλωνω προσπαθωντας να ηρεμησω.Νιωθω λες και δεν ειμαι εγω τους γονεις μου ενω ξερω οτι ειναι αυτοι ειναι λες και δεν τους ξερω.Οταν με ποιανει εντονα εχω μουδιασματα σε ολο μου το σωμα ο λαιμος μου ξαιρενετε.Σε μια εβδομαδα απο τωρα αρχιζουν οι εξετασεις και αν δεν παω μενω μεταξεταστεος σεπτεμβρη ενω βγαζω 18,6 μεσο ορο.Επισης εχω παει σε εναν ψυχιατρο-ομοιοπαθητικο μου δωσε καποια φαρμακα τα οποια δεν εκαναν δουλεια και το τελευταιο με εκανε χειροτερα...Αυτο που εχω τι ειναι και πως λυνεται;;Χρειαζομαι οπωσδηποτε βοηθεια γιατι αν χασω και τη χρονια μετα μου φαινετε θα τα παρατησω ολα..αν γινετε να απαντησετε οσο το δυνατον γρηγοροτερα

Senior Member
    Καλησπέρα,εγώ φυσικά δεν είμαι ψυχολόγος αλλά και να ήμουν θα έπρεπε να μου πεις πολλά περισσότερα πράγματα για να καταλάβω τι έχει γίνει.

Αρχική συμβουλή

Δεν χρειάζεται τόσος πανικός,αν τα μαθήματά σου είναι αυτά που σε αγχώνουν τόσο-καλό είναι να χαλαρώσεις λίγο το διάβασμα για να ηρεμήσεις....
    Δεν πειράζει αν θα βγάλεις πολύ χαμηλότερο βαθμό,δεν χρειάζεται να κυνηγάμε τον βαθμό,αλλά την εποικοδομητική γνώση και όση μπορούμε.

Γι αυτό ηρέμησε,χάζεψε στην τηλεόραση σου-βγες και λίγο πιο συχνά έξω και δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεφύγει από το τρυπάκι που έχεις μπει
    Νομίζω ότι αυτό που σου συμβαίνει με το να μην ξέρεις που βρίσκεσαι και να μην αναγνωρίζεις τους γονείς σου ή κάτι τέτοιο είναι αποτέλσαμα του υπερμετρου άγχους που έχεις...σταμάτα να πιέζεις τον εαυτό σου-άφησε το διάβασμα για κάποια περίοδο-ώστε να συνεχίσεις να πηγαίνεις σχολείο και να μην χάσεις την χρονιά σου....

Οι βαθμοί και το σχολείο δεν μας ορίζουν την ζωή μας-μόνο στην γ'λυκείου χρειάζεται λίγο στρίμωγμα τώρα χαλάρωσε και απόλαυσε την ζωή σου και ας βγάλεις και 13....μαγκιά σου!

Senior Member
    Σταμάτα το κάπνισμα,δεν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα,ούτε είναι καλό να καπνίζεις...
    Πάρε τον χρόνο σου να χαλαρώσεις να τρως καλά και όλα θα σου φύγουν αμέσως και θα το δεις.....μην στεναχωριέσαι για τίποτα.!!!

Η υγεία σου είναι πάνω από το οτιδήποτε!
    Ελπίζω να αισθάνθηκες προς το παρόν καλύτερα...

εγώ είμαι 31 :D

Junior Member
    Το θέμα ειναι οτι δεν μπορώ ούτε να βγαίνω έξω γιατι με Ποιανει ένας πανικός ένα άγχος λες και δεν ξερω που είμαι και αυτο με αναγκάζει να κλείνωμαι μέσα στο σπίτι.

Senior Member
    βγαινε το βραδυ εξω κατα τις 10 μόνος σου κ κάνε ένα περίπατο-κάπου στο κέντρο δεν χρειάζεται κρυφά,θα δεις ότι αμέσως θα σε χαλαρώσει αυτό!
    να τρως καλά και να μην καπνίζεις και θα δεις ότι σιγά-σιγά τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.!

Junior Member
    Μακάρι!..... :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by georgearvan View Post
    Μακάρι!..... :)
    Ξεκίνα από σήμερα-χωρίς όλη την ωρα να σκέφτεσαι τα ίδια και τα ίδια-απόλαυσε τον περίπατό σου και θα δεις ότι αύριο θα ξυπνήσεις πιο ήρεμος!

Junior Member
    Αν πάρω ανχωλιτικα θα βοηθήσουν;

Να ακους την ντιανα,αυτα που σου λεει ειναι ολα σωστα. Αυτο που εχεις οφειλεται σε υπερβολικο αγχος και ονομαζεται αποπροσωποποιηση. Ειναι ενα αβλαβες συμπτωμα του αγχους,δεν προκειται να παθεις τιποτε απολυτως,να μην το φοβασαι. Οσο το σκεφτεσαι τοσο θα σε ταλαιπωρει. Θα δεις οτι μολις το ξεχασεις,θα φυγει μονο του. Αγχολυτικα εισαι πολυ μικρος για να παρεις. Μπορεις ομως να δοκιμασεις καποιο βοτανο με ηρεμιστικη-αγχολυτικη δραση,οπως μελισσοχορτο,βαλεριανα,πασ ιφλορα,λεβαντα,σκουτελαρια . Αλλα και αυτα ρωτησε καποιον πριν τα παρεις.

Junior Member
    Όταν με Ποιανει έξω τι να κανω για να ηρεμώ;καμία συμβουλή ;

Senior Member
    Θα στέκεσαι 2 λεπτά ακίνητος θα παίρνεις βαθιές ανάσες και θα βγάζεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου
    Βγαίνε κάθε μέρα για βόλτα το βράδυ κατα προτίμηση και θα δεις ότι μέρα με τη μέρα τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν.

Ετσι και θα σκεφτεσαι οτι ειναι κατι παροδικο και οχι μονιμο. Δεν θα εισαι για παντα ετσι να το πιστευεις αυτο. Φιλους δεν εχεις; Αν ναι τοτε προσπαθησε να περνας καποιες ωρες μαζι τους. Αυτα που ειπα τα βοτανακια τα εψαξες;

Junior Member
    Μίλησα με έναν ψυχίατρο και μου είπε θα μου δώσει μια μικρή δώσει ανχωλιτικων για να δώσω εξετάσεις!

Senior Member
    Πρωτα απ'όλα η λέξη είναι άγχος και όχι ανχος.
    Αρα γράφουμε "αγχολυτικά" και όχι "ανχωλιτικά"

Κανε όπως σου είπε ο γιατρός σου αν και δεν μου φαίνεται καθόλου καλό να ξεκινάς με τέτοια πράγματα σε αυτή την ηλικία,αλλά αφού σου το είπε ο γιατρός....

Junior Member
    Γειαα,ειμαι 22 κ εχω κ εγω αυτο το οταν βγαινω κ γνκ τ αγχος κ τ νευρικοτητα οταν βγαινω απο σφιξιμο στ στομαχι μεχρι μουδιασματα..ειναι σαν μικρες κρισεις πανικου. και αποπραγματοποιηση εχω :p αν κ εισαι μικρος, νταξει 1/4 αγχολυτικου δεν θα σ κανει κακο, μπορει ν βοηθησει! ολο αυτο π εχεις ομως ειναι μια εξαρση αγχους αλλα γτ? εχεις κπ προβλημα η θεματα π κρατς μεσα σ?αν εχεις καλο ειναι να τα συζητας γτ μαζευονται κ γιαυτο συμβαινει αυτο :/ παντως απο συβουλη μλν καλυτερο ειναι σιγα σιγα να προσπαθησεις ν βγαινεις αλλα βολτουλες αρχηκα ..να παρατηρεις τσ αλλους κ γνκ τ κοσμο ..εμενα ετσι μ ειπε η ψυχαναλυτρια :p εμενα ακομα δν μ εχει περασει αλλα προσπαθω

Page 1 of 2 12 LastLast