Results 16 to 28 of 28
Thread: mirtazapine,olanzapine?
-
07-06-2014, 01:25 #16
Γεια σου φιλε μου Ντιμ. Καταρχας ηρεμησε. :-) :-)
Τις ιδιες φοβιες ειχα ΑΡΧΙΚΑ , πριν παρω το αντιψυχωσικο (ζυπρεξα) '' μηπως με κανουν χειροτερα..? '' κτλ. Ειχα πολυ ανησυχια, για αυτο το θεμα αλλα ο γιατρος με διαβεβαιωσε οτι ασκοπα ανησυχω. Κ οτι το μονο ''κακο'' που μπορουν να κανουν -ειναι απλα να μην δρασουν.
Επισης συμφωνω με αυτο που ειπε ο Στελιος : ''παρενεργειες εχουν ΟΛΑ τα φαρμακα.Δεν ειναι ομως και απαραιτητο οτι ολοι οι ανθρωποι που θα παρουν καποιο φαρμακο θα αναπτυξουν τις παρενεργειες που αναφερονται μεσα."
Επισης, εφοσον ο γιατρος σου ειπε να ακολουθησεις την αγωγη, καλο θα ηταννα τον ρωτησεις πριν κοψεις το οτιδηποτε.
Εγω το ζυπρεξα το παιρνω για την ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη.( Παιρνω κ αντικαταθλιπτικο τελευταια)
Σου ειχα γραψει σε προηγουμενο μηνυμα, οπως κ αλλα μελη , οτι βοηθαει κ σε γενικες γραμμες δεν εχει βαριες παρενεργειες.
- 07-06-2014, 02:18 #17
To mirtazapine, προκειται για αντικαταθλιπτικο, αγχολυτικο, το οποιο δρα στην σεροτονινη με διαφορετικο τροπο των επιλεκτικων αναστολων(ladose, cipralex κτλπ), οι πιο συχνα εμφανιζομενες παρενεργειες του ειναι η υπνηλια και η αυξηση της ορεξης για φαγητο. Εχει πολλες αλλες παρενεργειες, απο αυξομειωση της λιμπιντου, εως θολουρα στην οραση. Το zyprexa ειναι ατυπο αντιψυχωσικο, που κατα κυριο λογο ανταγωνιζεται την ντοπαμινη. Ειναι ενα απο τα επικινδυνοτερα φαρμακα της συγχρονης ιατρικης, προκαλει καθε παρενεργεια που μπορεις να φανταστεις και επισης μπορει να προκαλεσει μονιμη οψιμη δυσκινησια και ενα σωρο αλλα μονιμα προβληματα. Παρολα αυτα, για να μην παραβω τους κανονες του φορουμ, θα σε συμβουλεψω να μιλησεις με την γιατρο σου περι του θεματος. Ευχομαι καλη συνεχεια και αναρρωση!
07-06-2014, 02:37 #18
07-06-2014, 03:34 #19
Tην αληθεια λεει... Αυτο που λετε πολλοι , οτι ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες, ειναι απολυτα παραπλανητικο. Οι πιθανοτητες να προκληθουν παρενεργειες απο ψυχοτροπα ειναι απειρως περισσοτερες απο το να παρεις αντιβιωση η ντεπον και ειναι πολυ περισσοτερες φυσικα απο το ποσοστο που "επιστημονικα" πλασαρεται προς τα εξω. Ως παθων ο ιδιος σοβαρων συνεχιζομενων παρενεργειων απο ψυχοτροπα οφειλω να σε παροτρυνω φιλε Ντιμ(κι αφου βλεπεις πως το παλευεις ακομα το θεμα) να κανεις το οτιδηποτε πριν καταληξεις σε φαρμακευτικη αγωγη κι αν δεις οτι δεν συνερχεσαι σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα σκεψου και τη λυση των φαρμακων. Σου στελνω αυτο το μηνυμα για τον επιπλεον λογο οτι θα ηθελα κι εγω να δω παρομοια μηνυματα και να κανω τη δικη μου ερευνα για αυτα τα φαρμακα , οπως μπορεις κι εσυ και ολοι να την κανουν, αφου πλεον η γνωση διαρρεεται. Γιατι αν την ειχα κανει πριν καταφυγω στα φαρμακα , θα προτιμουσα να ειχα πιει 5 λιτρα χλωρινη...
07-06-2014, 06:53 #20
σας ευχαριστω πολυ παιδια για τα σχολια σας...φιλε στελιο καταθλιψη εχω που την αποκομησα μετα την διακοπη απο ουσιες,ειχα παθει ενα ψυχωτικο επεισοδιο πριν κανα 2μηνο που ξαναειπια χασις για 2 3 μερες και απο τοτε μου εμεινε ενας φοβος οτι θα τρελαθω(φοβος που εχει κατεβνασει τωρα σε μεγαλο βαθμο),ο γιατρος μου το εγραψε για να μου φυγει αυτος ο φοβος απ'το μυαλο απο οτι μου ειπε,ενω θα βοηθουσαι και στον κακο υπνο που κανω συμφωνα με τα λεγομενα του...φιλε κουραντ ο γιατρος δεν μου φανηκε να ασχοληθηκε και τοσο με την περιπτωση μου ωστε να ξερει κατι παραπανω απο μενα και μετα τα λογια των παιδιων(που δεν βρησκω κατι απεριγραπτο,στο οτι απαντανε με ειλικρινια σε αυτο που ρωτησα)και απο μια μικρη προσωπικη ερευνα που εκανα μαλλον θα συνεχησω μονο με το αντικαταθληπτικο,ετσι και αλλιως 1 μηνας ειναι δεν μαμιεται...στρατο τι παρενεργειες επαθες εσυ απο φαρμακα;συνεχιζεις να περνεις ακομα;
07-06-2014, 11:06 #21
Δεν εχω παραβει τιποτα. Οι παρενεργειες που αναφερω αναγραφονται στις οδηγιες της συσκευασιας και ως χρηστης οφειλεις να τις ξερεις και εσυ. Επισης προειδοποιηση γι αυτες υπαρχει ακομη και στην τηλεοπτικη διαφημιση του φαρμακου.
Περιττο να προσθεσω πως ειμαι και εγω παθων και υποφερω 11 μηνες μετα απο παρενεργειες που προκαλεσε το αντικαταθλιπτικο cipralex(δραστικη ουσια εσκιλατροπαμη) το οποιο ειχα χρησιμοποιησει για 9 μερες μονο. Οποτε τις αποψεις σου περι α π ι σ τ ε υ τ ο υ να τις κρατησεις για τον εαυτο σου.
07-06-2014, 11:15 #22
07-06-2014, 16:12 #23
07-06-2014, 22:57 #24
Ενταξει ρε παιδια μην φερνετε την καταστροφη!! Ξαφνικα σ'αυτο το σαιτ ολοι γιναμε ειδημονες της φαρμακολογιας; Δηλαδη ολοι οι ανθρωποι που παιρνουν ατυπα αντιψυχωσικα,η αντικαταθλιπτικα αρρωσταινουν και γινονται χειροτερα; Δεν νομιζω. Αν εγω παρω ενα συγκεκριμενο φαρμακο και με πειραξει,αυτο σημαινει οτι καλα και σωνει θα πειραξει και ολους τους αλλους;Μην καταστροφολογειτε ρε παιδια για το ονομα του Θεου! Περισσοτερη ζημια κανετε παρα καλο. Και το λεω αυτο εγω που ειμαι κατα των φαρμακων! Αν θελετε διαβαστε προσφατα θεματα μου και δειτε την θεση μου για τα φαρμακα. Αλλα και λιγη διακριση δεν βλαπτει,μαλλον καλο κανει.
07-06-2014, 23:02 #25
Και κατι ακομη στον φιλο Στρατο. Μηπως ξερεις φιλε μου ποσοι εχουν φυγει αδιαβαστοι που λεει ο λογος απο αντιβιωσεις;Ντιμ να ξερεις οτι αυτοι που φοβουνται οτι θα τρελαθουν δεν τρελενονται ποτε. Οι τρελοι δεν εχουν ιδεα οτι ειναι τρελοι. Οι αλλοι τους τρεχουν στους γιατρους και αυτοι αντιστεκονται. Γι'αυτο χαλαρωσε φιλε μου και μην φοβασαι τιποτα.
08-06-2014, 22:04 #26
Εγω το μονο που μπορω να διαβεβαιωσω το Ντιμ , ειναι οτι η σεξουαλικη δυσλειτουργια ( ανικανοτητα στην περιπτωση μου ) , παρερχεται μετα την διακοπη του ρεμερον . Κατα τα αλλα δεν ξερω/ δεν απαντω.
27-06-2014, 13:11 #27
Kai to ollanzapin kai to mitrazapin anhkoun sth idia genikh kathgoria farmakwn oi pio sunhthismenes parenergeies einai aisthima kopwshs illiggos kai apwleia seksoualikhs epithumias opws kai mualgies douleuw sunexeia me farmaka tetoiou eidous. Eksaratatai omws kai apo thn hlikia se neous anthrwpous usnistatai ws prwth garmmh to citalopram me h xwris to lamotrigin
27-06-2014, 13:56 #28