Να μαι κι εγω! Αγχωδης διαταραχη και αντιδραστικη καταθλιψη - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Quote Originally Posted by currant View Post
    Γεια σου Χριστινα!!
    Αυτο με τα φαρμακα ειναι δικοπο μαχαιρι :-) :-)
    Αλλοι οντως μπορουν κ χωρις αυτα και τα καταφερνουν. Σε αλλες περιπτωσεις οχι. Εξαρταται την περιπτωση κ το τι λεει ο ειδικος. Εγω παλιοτερα ημουν κατα. Κ τα ειχα κοψει. Μεγα λαθος. Επειδη σε καποιες περιπτωσεις -οπως στην δικη μου δεν ηταν σωστο. Δεν επρεπε.
    Θα συμφωνησω με την Boom, περι καταστολης. Παρα μονο καποιες παρενεργειες που ηταν υποφερτες.
    Δεν ειμαι αντιθετη στα φαρμακα, και ο γιατρος μου ειναι καλος. Οταν τοω ειχα ρωτησει αν μπορω να το ξεπερασω χωρις αυτα, μου ειπε ναι, αλλα θα ταλαιπωρηθω.. Απλα δεν ξερω αν αντεχω να ταλαιπωρουμε αλλο.

Senior Member
    Σε καταλαβαινω κοριτσι μου. Εγω ειχα αντεξει για πανω απο ενα χρονο. Αλλα επειδη εκτος της καταθλιψης ειχε ''ξυπνησει'' κ η ιδψ, ο δρομος ηταν ενας. Να ακολουθησω την αγωγη.
    Επισης ειναι πολυ θετικο αυτο που σου ειπε ο γιατρος. :-) :-)

Ειναι καλος, δεν εχω παραπονο. Προχθες τον ρωτησα αν πρεπει να παρω τα φαρμακα και μου ειπε πως κανω λαθος ερωτησεις και δε μου εδωσε τιποτα... Τροφη για σκεψη και παρε να εχεις. Εχουμε μια σχεση εμπιστοσυνης και με βοηθαει αυτο. Εδω και 3-4 μερες εχω ηρεμησει. Δεν εχω αγχος και δεν βιωνω πανικο, αλλα ποναω ρε γαμωτο.. Σε διαφορα σημεια. Προσπαθω να σκεφτομαι , ολη τη γκαμα των ψυχοσωματικων που εχω περασει ολη τη χρονια και να μην φρικαρω. Ισως τωρα που χαλαρωνω, εκτονωνεται το σωμα μου. Τι να πω? υπομονη?

Senior Member
    Φυσικα κ υπομονη!!
    Για να το ειπε κ ο γιατρος,σημαινει οτι δεν τα εχεις αναγκη. Οτι εισαι σε θεση να το ξεπερασεις κ χωρις φαρμακα.

Senior Member
    Επισης μεγαλη υποθεση να βρεις τον σωστο για τον καθενα μας γιατρο

Quote Originally Posted by currant View Post
    Φυσικα κ υπομονη!!
    Για να το ειπε κ ο γιατρος,σημαινει οτι δεν τα εχεις αναγκη. Οτι εισαι σε θεση να το ξεπερασεις κ χωρις φαρμακα.
    Να εισαι καλα! Σε ευχαριστω. Μακαρι, απο,υπομομη δε ξερω πως παω.. Χεχε

Ok!εχω κρασαρει σημερα.. Ποναω σε διαφορα σημεια και φοβαμαι πολυ, πως εχω κατι κακο! Ποτε θα περασει ρε πουστη μου! Σας εχει τυχει να πονανε πονανε ποτε τα χερια σας? εχω την εντυπωση οτι πονανε και οταν πεφτει νερο.. Σαν να εχω υπερευσθησια στα νευρα? ψυχολογικο ειναι? πειτε κατι...

Α! Και εδω και καιρο, οταν μασαω ποναει το κεφαλι μου, πισω στη βαση του. Και οταν χασμουριεμαι ποναω εκει.. Και μουδιαζει και το ποδι μου δυο μερες τωρα.. Ρε γαμωτο, παλι τα ιδια? μπηκα και ειδα και στο ιντερνετ και λεει πως η κατθλιψη προκαλειται και απο ασθενειες του κνς.. Σκατα σκατα! Κ ειχα πει πως δε μπω να ξαναψαξω!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Inside out View Post
    Α! Και εδω και καιρο, οταν μασαω ποναει το κεφαλι μου, πισω στη βαση του. Και οταν χασμουριεμαι ποναω εκει.. Και μουδιαζει και το ποδι μου δυο μερες τωρα.. Ρε γαμωτο, παλι τα ιδια? μπηκα και ειδα και στο ιντερνετ και λεει πως η κατθλιψη προκαλειται και απο ασθενειες του κνς.. Σκατα σκατα! Κ ειχα πει πως δε μπω να ξαναψαξω!
    καλησπέρα .. από τι προκαλείτε η κατάθλιψη;; ασθένειες του κνς;;
    αν θέλεις γίνε λιγάκι ποιο συγκεκριμένη.. ευχαριστώ

Senior Member
    αυτα γραφει το ιντερνετ για το αλκοολ εσυ οταν πινεισ τι καταλαβαινεισ απο αυτα?????????
    δεν ξερω αν με ενοεισ
    Ερώτηση(εις):

Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Γρηγόρης Μιχάλης, Ψυχολόγος-Παιδαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
    Πρώτη έκδοση: 14 May 2004.
    Τελευταία ενημέρωση: 24 Jun 2004.
    Ποιες είναι οι βραχυπρόθεσμες οργανικές συνέπειες του να πίνεις αλκοόλ;
    Απάντηση:
    Το αλκοόλ μετατρέπεται στο σώμα σε ακεταλδεϊδη. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις συνέπειες της μέθης. Αυτές οι διεργασίες γίνονται στο ήπαρ.

Επίσης, όταν γίνεται χρήση αλκοόλ παρατηρούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 0-0,5 (περίπου ένα ποτήρι για τις γυναίκες, δύο για τους άντρες): τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα διαστέλλονται, γεγονός το οποίο προκαλεί ένα δυσάρεστο αίσθημα. Η γεύση, η όσφρηση και η όραση περιορίζονται λίγο όπως περιορισμένο επίσης είναι το αίσθημα του πόνου.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 0,5-1,5 (περίπου 1-5 ποτήρια για τις γυναίκες και 2-7 για τους άντρες) υπάρχει μια αλλαγή στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Η μνήμη εξασθενίζει, η κριτική ικανότητα γίνεται πιο δύσκολη, η ταχύτητα αντίδρασης είναι περιορισμένη. Επηρεάζεται ο συντονισμός των μυών και η όραση αλλάζει.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 1,5-3 ( περίπου 5-9 ποτήρια για τις γυναίκες και 7-14 για τους άντρες) οι προαναφερθείσες συνέπειες αυξάνονται. Η συμπεριφορά γίνεται εξαιρετικά συναισθηματική. Οι αυτοκριτικές εξαφανίζονται. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και πρησμένο, και οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται. Η πιθανότητα της ναυτία και του εμετού είναι υψηλή.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 3-4 ( περίπου 9-13 ποτήρια για τις γυναίκες και 14-19 για τους άντρες) οι αισθήσεις υπολειτουργούν. Αυτός που έχει πιει βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Με δυσκολία παρατηρεί αυτά που ακούει ή βλέπει.

- Με επίπεδο αλκοόλ 4 ο κίνδυνος της αναισθησίας είναι πολύ υψηλός. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή. Μπορεί να πέσει σε κώμα και τελικά πεθαίνει από μια καρδιακή κρίση ή διακοπή της αναπνοής.
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    αυτα γραφει το ιντερνετ για το αλκοολ εσυ οταν πινεισ τι καταλαβαινεισ απο αυτα?????????
    δεν ξερω αν με ενοεισ
    Ερώτηση(εις):

Γρηγόρης Μιχάλης, Ψυχολόγος-Παιδαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική
    Απάντηση:
    Το αλκοόλ μετατρέπεται στο σώμα σε ακεταλδεϊδη. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για τις συνέπειες της μέθης. Αυτές οι διεργασίες γίνονται στο ήπαρ.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 0-0,5 (περίπου ένα ποτήρι για τις γυναίκες, δύο για τους άντρες): τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα διαστέλλονται, γεγονός το οποίο προκαλεί ένα δυσάρεστο αίσθημα. Η γεύση, η όσφρηση και η όραση περιορίζονται λίγο όπως περιορισμένο επίσης είναι το αίσθημα του πόνου.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 0,5-1,5 (περίπου 1-5 ποτήρια για τις γυναίκες και 2-7 για τους άντρες) υπάρχει μια αλλαγή στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Η μνήμη εξασθενίζει, η κριτική ικανότητα γίνεται πιο δύσκολη, η ταχύτητα αντίδρασης είναι περιορισμένη. Επηρεάζεται ο συντονισμός των μυών και η όραση αλλάζει.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 1,5-3 ( περίπου 5-9 ποτήρια για τις γυναίκες και 7-14 για τους άντρες) οι προαναφερθείσες συνέπειες αυξάνονται. Η συμπεριφορά γίνεται εξαιρετικά συναισθηματική. Οι αυτοκριτικές εξαφανίζονται. Το πρόσωπο γίνεται κόκκινο και πρησμένο, και οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται. Η πιθανότητα της ναυτία και του εμετού είναι υψηλή.

- Με ένα επίπεδο αλκοόλ 3-4 ( περίπου 9-13 ποτήρια για τις γυναίκες και 14-19 για τους άντρες) οι αισθήσεις υπολειτουργούν. Αυτός που έχει πιει βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Με δυσκολία παρατηρεί αυτά που ακούει ή βλέπει.

- Με επίπεδο αλκοόλ 4 ο κίνδυνος της αναισθησίας είναι πολύ υψηλός. Υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή. Μπορεί να πέσει σε κώμα και τελικά πεθαίνει από μια καρδιακή κρίση ή διακοπή της αναπνοής.
    Εγώ με 7-8 ποτηράκια και επίπεδο αλκοόλ 1,63 γίνομαι ''χαλκομανία''..και δεν καταλαβαίνω τίποτα....

Quote Originally Posted by IVAN View Post
    καλησπέρα .. από τι προκαλείτε η κατάθλιψη;; ασθένειες του κνς;;
    αν θέλεις γίνε λιγάκι ποιο συγκεκριμένη.. ευχαριστώ
    Ivan, δε θελω να τα επαναλαβω, γιατι τα σκεφτομαι. Οπου κνς, κεντρικο νευρικο συστημα..

Quote Originally Posted by elis View Post
    δεν ξερω αν με ενοεισ
    Ερώτηση(εις):

Απάντηση:

Ναι αυτό! Με τους μαλακες που πανε και γραφουν τα χειροτερα! Ειδικα για την καταθλιψη! Που αυτος που θα το ψαξει, κατα παςα πιθανοτητα θα εχει ψυχολογικα.... Γελασα, σε ευχαριστω πολυ!

Senior Member
    http://www.e-psychology.gr/forum/sho...ουραγιο φιλη μου λογικα σε αφορα η ιστορια μου κ ευχομαι καλη δυναμη!

Page 3 of 3 FirstFirst 123