Results 1 to 9 of 9
Thread: Αγχος
-
09-06-2014, 21:35 #1
Αγχος
Γεια σας παιδιά είμαι καινούρια στην παρέα. Είμαι η Ελένη και είμαι 17 ετών. Από 14 χρονών είχα πρόβλημα με το άγχος μου πόνουσε τρομερά το στομάχι μου και οι γονείς μου με πήγαν σε γαστρεντερολόγο και μου είπε πως δεν έχω τίποτα και απλά φταίει το άγχος, μου δωσε χάπια και μετά από μερικούς μήνες μου πέρασε. Εδώ και λίγους μήνες όμως με χει ξαναπίασει δυστυχώς και πολύ χειρότερα μάλιστα. Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που βλέπαμε με την αδερφή μου ένα θρίλερ και ένοιοσα ένα τράβηγα στον λαιμό και αμέσως μετά έναν κόμπο σαν να χει σφυνώσει κάτι. Σιγά σιγά με τον καιρό ο κόμπος γινόταν συχνότερος και με έπιανε συνήθως τα βράδυα, τους τελευταίους όμως μήνες τα πραγμάτα χειρότεψαν. Με έπιασε άγχος δίοτι πίστευα πως έχω καρκίνο στον λάρυγκα αλλά όταν πήγα στον ωριλά με επιβεβαίωσε πως δεν έχω τίποτα. Περ' όλα αυτά ακόμα φοβάμαι πως έχω καρκίνο και πρόκειτε να πεθάνω.Τις τελευταίες μέρες νοιόθω συνέχεια ένα πράγμα σφυνομένο στο λαιμό μου που με δυσκολεύει να αναπνεύσω, με έχει πιάσει η φοβία του θανάτου και με κραταει ξάγρυπνη τα βράδυα,φοβάμαι να φάω δίοτι πιστεύω πως θα πνιγώ από την τροφή μου και θα πεθάνω, με πίανουν συχνά ζαλάδες και νοιόθω πως θα λυποθημίσω, με πίανει τρέμουλο και σπαράζω στο κλάμα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Κοντέυω να τρελαθώ. Πίστευα πως μπορούσα να το αντιμετώπισω μόνη μου, αφού εγώ το προκάλεσα πίστευα πως θα μπορούσα και να το νικήσω αλλά μάλλονδεν είμαι τόσο δυνατή. Με έχει κυριεύση τρόμος για τον θάνατο. Φοβάμαι πως θα κοιμηθώ και δεν ξαναξυπνήσω ποτέ.
- 09-06-2014, 21:49 #2
O θάνατος είτε είναι κάτι, οπότε δεν είναι αυτό που φοβάσαι, είτε είναι τίποτα, οπότε δε μπορεί να φοβάσαι το τίποτα!
Ο άνθρωπος, από τότε που ξεχώρισε από τα υπόλοιπα θηλαστικά και κυριάρχησε σ' αυτά δημιουργώντας τους πρώτους αρχαίους πολιτισμούς, κατάλαβε (αν θέλεις, διαισθάνθηκε) ότι η ψυχή είναι αθάνατη και στήριξε όλη του την θεώρηση για αυτόν και τον υπόλοιπο κόσμο πάνω σε αυτή την αθανασία της ψυχής! Το "αξίωμα" αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί ουσιαστικά από κανέναν...
Για σένα τώρα, θα έλεγα ότι καλύτερα να ζητήσεις την γνώμη ενός ειδικού. Βρες έναν ψυχίατρο τον οποίο να εμπιστεύεσαι και ακολούθησε τις συμβουλές του. Δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια. Ούτε είναι στίγμα να υποφέρουμε από άγχος! Αυτά ίσχυαν last year...
09-06-2014, 22:49 #3
Eυχαριστώ πολύ για την συμβουλή
10-06-2014, 01:36 #4
καταρχην ποσο χρονων εισουν οταν συνεβει αυτο?
Όλα ξεκίνησαν μια μέρα που βλέπαμε με την αδερφή μου ένα θρίλερ και ένοιοσα ένα τράβηγα στον λαιμό και αμέσως μετά έναν κόμπο σαν να χει σφυνώσει κάτ
10-06-2014, 01:47 #5
Το εχω περασει και γω με αυτο στο σφυξιμο στο λαιμο, ηταν σε περιοδο τρομερου αγχους και απογνωσης. Κρατησε 3-4 νυχτες, οσο και το αγχος δηλαδη και μετα περασε. Αλλα επρεπε να κοιμαμαι με ορθια την πλατη ή πολυ σηκωμενο το μαξιλαρι γιατι ενιωθα πως δεν μπορουσα να παρω ανασα. Νιωθεις σα να εχεις ενα μπαλακι στο λαιμο σου ?
10-06-2014, 19:03 #6
Συνέβει πριν λίγους μήνες νομίζω αρχές Μαρτίου.
Last edited by Mpoumpou97; 10-06-2014 at 19:20.
10-06-2014, 19:07 #7
Αλέξανδρε συνέβει πριν λίγους μήνες νομίζω αρχές Μαρτίου. stefamw ναι ακριβώς νιώθω ένα μπαλάκι κολλημένο στο λαιμό αλλότε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο.
10-06-2014, 20:10 #8
ΑΡΑ ειναι απλο νομιζω δε θα ηθελες να το δεις δε ξερω μηπως εχεις καπιο ιδιοτροπο στομαχι σα κ μενα αλλα εγω τουλαχιστον δε τρωω ασχετα μεταξυ τους γιατι θελει αφορμη να με αρχισει μηπως τρως πραγματα που δεν πανε μεταξυ τους εκτος του αγχους?
11-06-2014, 19:08 #9
Όχι δεν είναι ιδιότροπο και δεν ανακατευω τις τροφες τρωω μεσημερι και βράδυ. Σήμερα ξαναπήγα σε ωριλά μου είπε πως δεν έχω τίποτα αλλά μου είπε να κλείσω ραντεβού με γαστρεντερολόγο και ενδοκρυνολόγο για να σιγουρεφτούμε. Έχω αρχίσει ν ανησυχώ μήπως έχω κάτι και μου το κρίβει.