Results 46 to 54 of 54
Thread: Παννελληνιες+ανησυχιες !
-
05-06-2014, 20:30 #46
Ιωάννα πως πας? Καλύτερα είσαι??
- 06-06-2014, 13:35 #47
Στις προηγούμενες εξεταστικές πως τα πήγες?
Αμα έχει κανείς ένα προηγούμενο άγχους (γενικά δλδ στη ζωη σου) ως άτομο που θα χαρακτηριζοσουν ως ευαισθητος χαρακτηρας, πιστεύω πως, σημαντικό ρόλο στην ένταση του άγχους που θα τον διακατέχει σε μια εξεταστική περίοδο παίζουν, το επίπεδο προετοιμασίας του για τις εξατάσεις αυτές (πριν και κατα την εξεταστική), το μεγεθος της εξεταστέας ύλης, η μέθοδος μελέτης που γενικά ακολουθεί και ο προγραμματισμός που θα κανει για την εξεταστική περίοδο καθώς και οι δυνατότητες του όταν κανει διαλείμματα απ τη μελετη να αλλάζει παραστάσεις (π.χ. με φίλους ή καποιο χόμπι). Προσπάθησε αυτους τους παράγοντες να τους διαμορφώσεις κατά τον καλύτερο για σένα τρόπο. Αυτο θα συντείνει τοσο στη μείωση σε σημαντικό βαθμό του αγχους που συνηθως σε διακατεχει αλλά και σε καλύτερα αποτελέσματα στα μαθήματα. Π.χ. δεν αναλαμβανω βαρος να δωσω πολλά μαθήματα με υπερβολική ύλη στην εξεταστική, ή σε δυσκολα μαθήματα να υπάρχει αρκετός χρονος για προετοιμασία ανάμεσα στην κάθε εξέταση, παίρνω καλές σημειώσεις από παλιούς, ή διαβαζω τοσα μαθηματα κατα τη διάρκεια του εξαμήνου όσα μου επιτρεπουν οι δυνατότητες μου ωστε να μου απομένει και χρόνος για επανάληψη στο τέλος για να μπορω να τα βγαλω πέρα στην εξεταστική με λιγότερο πιεστικό διάβασμα κλπ.
Η καλή προετοιμασία και πολύ καλή γνωση του αντικειμένου μιας παρουσιασης συντείνει επίσης σε λιγότερο άγχος και φόβο κατά το χρόνο της παρουσίασης. Αν δε δοκιμάσεις μια φορά να κανει ςτην αρχή, όλο θα το αναβάλλεις, μέχρι κάποια στιγμή να εξαναγκαστείς να κάνεις τις παρουσιάσεις, ίσως κι όλες μαζι, επειδη αλλιως δεν θα παίρνεις πτυχίο.γιάννης
06-06-2014, 23:08 #48
Πεθαινω βασικα!!! Πεθαινω πεθαινω πεθαινω!!!!!!!!!!!
07-06-2014, 00:33 #49
tι εχεις.......
07-06-2014, 04:23 #50
Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες! Έχεις πολύ δίκαιο σε αυτά που λες, και νομίζω κιόλας αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχα αγχωθεί στις πανελλήνιες. Αλλά πλέον δεν με αγχώνουν τέτοια θέματα... Πλέον μου προκαλούν άγχος ανούσια πράγματα. Παραδείγματος χάρη δεν θα αγχωθώ για το εάν έχω προετοιμαστεί καλά, αλλά για το αν θα καταφέρω να κοιμηθώ το βράδυ η γενικά αν θα καταφέρω να πάω να δώσω. Νομίζω ότι θα πάθω κάτι, και ότι δεν θα τα καταφέρω. Στις παρουσιάσεις αγχώνομαι γιατί νομίζω ότι την ώρα της παρουσίασης θα ζαλιστώ, δεν θα αισθανθώ καλά κλπ Τα είχα αυτά γενικά. Αλλά πλέον με εμποδίζουν, μου γίνονται έμμονες ιδέες. Προτιμώ να αφήνω μαθήματα, παρά να έχω όλο αυτό το κυνηγητό σκέψεων πραγματικά. Νιώθω ότι δεν μπορώ πλέον να ελέγξω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου ( κυρίως το άγχος). Και αυτό αρχίζω να το παθαίνω με περισσότερες δραστηριότητες. Και το χειρότερο είναι όταν πάω να κοιμηθώ το βράδυ, και ξυπνάω επειδή με πιάνει άγχος και σκέφτομαι συνεχώς το κακό. Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι άγχος ή ψυχαναγκασμός, αλλά θέλω να το διώξω...
11-06-2014, 05:17 #51
Ιωάννα, όλα καλά? Πώς είσαι?
11-06-2014, 14:08 #52
12-06-2014, 05:27 #53
Προσπάθησε να βρεις τις ευθύνεται για όλα αυτά, ψάξε βρες την αιτία μέσα σου! Συνήθως κρατάμε πράγματα από την μικρή ηλικία, τα οποία καθώς μεγαλώνουμε γίνονται τέρατα! Αλλά αν τα εντοπίσουμε τα συνειδητοποιήσουμε και τα καταλάβουμε, τότε ξαφνικά γίνονται πολύ μικρά. Ψάξε, ψάξε τι είναι αυτό που σου φταίει, ψάξε σε εσένα, ψάξε στους γύρω σου! Ψάξε τι είναι στην συνέχεια αυτό που αγαπάς, ψάξε αυτό που είσαι, αυτό που θέλεις να κάνεις, ψάξε τον εαυτό σου! Θα δεις πόσο όμορφο είναι! Και ότι και να βρεις από όλο αυτό το ψάξιμο μην το πετάξεις! Γιατί πολύ απλά είσαι ΕΣΥ!!! Εμένα με βοήθησε πολύ αυτό!
Επίσης μπράβο που κατάφερες και πήγες σε όλα τα μαθήματα και έδωσες! Να πεις μπράβο στον εαυτό σου που το κατάφερες! Άσχετα αν σε έπιανε αποπροσωποποίηση, εσύ δεν "μάσησες" όμως και τα κατάφερες! 1000 μπράβο έχεις από μένα! Εγώ δεν ξέρω αν θα άντεχα να δώσω, ίσως τα παρατούσα, αν ήμουν εκείνη την περίοδο όπως τώρα. Και τώρα που έρχεται καλοκαίρι έχει χρόνο να σκεφτείς και να χαλαρώσεις, και να βρεις και να διώξεις όλα αυτά που σε βασανίζουν! Και μίλα στους δικούς σου αν θες να πας σε ειδικό, μην ντρέπεσαι, άλλωστε σκέψου στο εξωτερικό σχεδόν όλοι κάνουν ψυχανάλυση! Αυτό να τους πεις! Νομίζω πιάνει! :P Σου εύχομαι όλα αυτά σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα με ένα "πουφ!" να γίνουν παρελθόν!
Όσο για μένα, καλύτερα πάω, δεν ξέρω πως και γιατί. Αλλά έχω δρόμο ακόμα, θέλω να διώξω πολλά άσχημα από πάνω μου, και πρώτα από όλα τον φόβο που με χαρακτηρίζει. Και να κόψω λίγο το over-thinking, γιατί δεν κάνει καλό (τελικά)! Αλλά ακόμα έχω πολύ....δυστυχώς..... Εγώ που λες κάνω ομοιοπαθητική επειδή έχω θέμα με αλλεργίες κλπ, κ είχα θέμα με τον θυρεοειδή το οποίο δεν λύνεται σε κανονικό γιατρό, δεν θεωρείται πρόβλημα, αλλά σε εμένα είχε αντίδραση. Οπότε του μίλησα και του είπα ότι σκέφτομαι να πάω σε ψυχολόγο, και μου είπε να περιμένω ένα μήνα ακόμα να το προσπαθήσουμε λίγο μαζί, γιατί γενικά αυτά που έχω μπορεί να συνδέονται και με τον θυρεοειδή που έχω. Αλλά είμαι λίγο δύσπιστος στο ψυχολογικό θέμα. Αν δω βελτίωση καλώς, αλλιώς θα πάω σε ψυχολόγο, τέρμα τα ταμπού!
12-06-2014, 19:11 #54
Γενικα αυτή η φαση δεν είναι και η καλυτερη μου.. μιας και εχουμε και συνεχεια με τις ενδοσχολικες..
Αλλα οπως ειπες περιμενω το καλοκαιρι μπας και κατσω να σκεφτω, να ηρεμησω κτλπ, αν και πιστεψε
με και αυτο δυσκολο προβλεπεται.. ηδη αποφευγω τους φιλους μου γιατι δεν είμαι καλα και δεν μπορω να
βγω εξω... Επισης σ ευχαριστω πολύ για το μπραβο μου, αν και εμενα μου φαινεται τωρα σαν να μην
εκανα κατι φοβερο...
Ευχομαι ο,τι καλυτερο και σε σενα και νομιζω ότι μια επισκεψη με ψυχολογο και γω δεν θα την παραλείψω..!