προβλημα! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Banned
    Quote Originally Posted by Ιωαννα! View Post
    Ναι, είναι σαν μη θελω να με κοιτανε γιατι αυτό νιωθω.. Δεν ξερω ποιον να πρωτοκοιτάξω εγω, γιατι ''ζαλιζομαι''..
    Και βιωνω κατι πολύ περιεργο για αυτό το ειπα και σαν αποπροσωποποιηση.. Είναι σαν να τα νιωθω όλα ψευτικα να το πω..
    Δεν νιωθω τα χερια μου ή το που κοιταω.. είναι σαν να με κατευθύνουμε.. Βασικα είναι σαν να είμαι μεθυσμενη να το πω ακομη καλυτερα..
    Αλλα το θεμα είναι ότι το βιωνω ακομη και τωρα που εχει περασει τοση ωρα και είμαι στο δωματιο μου και αυτό με φοβιζει ακομη περισσοτερο..
    Αν με ενοχλεί ο κοσμος γιατι το εχω και τωρα; Είναι μηπως κατι σαν κριση πανικου; Αχ δεν ξερω..φοβάμαι...!
    Καλημέρα.
    Γιατί απορείς ακόμη για την εξέλιξη σε αγοραφοβία.Λογικά έχεις αγοραφοβία ειδικά όταν λες ότι το μόνο που θα ήθελες είναι να κλειστείς στο σπίτι.Σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια απο κάποιον ειδικό.Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σε κοιτάνε όπως κοιτάνε όλο τον κόσμο απλά εσύ λόγο του προβλήματος,θεωρείς ότι σε κοιτάνε συνεχώς και το λαμβάνεις σαν αρνητικό.Ο λόγος που το έχεις και στο σπίτι (νομίζω) είναι ότι τα σκέφτεσαι όλα μαζί.Θεωρείς ότι θα ξαναγίνει το ίδιο μόλις βγεις και δεν θέλεις να βγει.Σε έχει κυριέψει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο μια φοβία επανάληψης.Ότι θα ξαναγίνει και θα με ξανακοιτάνε και θα νιώσω έτσι άσχημα και τα σχετικά.Αυτά είναι νομίζω ,κλασικά συμπτώματα κρίσης πανικου και αγοραφοβίας.Πρόσεχε όμως,δε σημαίνει ότι όλοι το έχουν στον ίδιο βαθμό.Δεν είναι αυτό αυτό που λέμε ''λίγο έγκυος δεν υπάρχει''.Σε τέτοια προβλήματα,υπάρχουν στάδια,οπότε και σίγουρα υπάρχει το λίγο και το πολύ.Για παράδειγμα σε πρώτη φάση κάποιος δε νιώθει άνετα στην εκκλησία αλλά νιώθει μέσα σε μια καφετέρια.Άλλος δε νιώθει ούτε μέσα στην καφετέρια.Άλλος νιώθει άνετα μόνο έξω,στον δρόμο για παράδειγμα κι άλλος ούτε στο δρόμο παρα μόνο στο σπίτι.

Γι αυτό,τα θέματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την αρχη γιατί η κατάληξή τους,όσο και να διαφέρουν στην αρχή,παραμένει ίδια!Κάνουν το άτομο,φοβικό,αντικοινωνικό ,καταθλιπτικό και τα λοιπά!
    Μη φοβάσαι,θα το προσπεράσεις.Μη τα βάζεις όλα μαζί στο μυαλό σου,βήμα βήμα.Έχεις τις εξετάσεις σου τώρα και είμαι σίγουρος θα τα πας εξαιρετικά καλά .Aν πάλι δεν τα πας όπως θα ήθελες,δεν έγινε και τίποτα,δεν χάθηκε και τίποτα.Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε εμείς καλά.

Καλή σου επιτυχία με ηρεμία και υπομονή!Δεν θα σε πειράξει κανένας εξω,όλοι κοιτάνε όλους...!!!

Member
    Γεια σας και παλι! Παιδια φτιαχνω και άλλο θεμα γιατι σημερα η κατασταση ψιλοξεφυγε..!
    Εχω να βγω συνολικα περιπου από το σπιτι μου 2 βδομάδες λογω διαβάσματος. Βγηκα 2 φορες
    για τις εκλογες και μια για να παω στο σπιτι μιας φιλης.. Στις εκλογες ναι με επιασε αγχος..
    Αλλα σημερα βγηκα στο χωριο μου γιατι θα εκαναν ευχελαιο για τις εξετασεις στην εκκλησια και με επιασε τοσο
    μεγαλος πανικος, που δεν ηταν περισσοτερο σαν αγχος αλλα σαν απροσωποποιηση..αν ξερω καλα τι είναι αυτό..!
    Το μονο που ηθελα ηταν να παω σπιτι μου, ο κοσμος που περνουσε μου εφερνε περισσοτερη δυσφορια στους φιλους μου μιλουσα με δυσκολια
    και μεσα στην εκκλησια δεν μπορουσα να περπατησω αν δεν με καθοδηγουσε η φιλη μου.. Σε ολους ειπα ότι μαλλον εχω αγχωθεί για τις εξετασεις αλλα η
    πραγματικη αιτια είναι ο φοβος μου, δηλαδή η κοινωνικη φοβια.. Φοβάμαι πραγματικα ότι εξελίσσεται σε αγοραφοβια.. Υπαρχει τετοια
    περιπτωση και τι μπορω να κανω; Ειμαι 2 μερες πριν από τις εξετασεις........ Νιωθω ότι θα πεθανω.. Μη με περασετε για τραγικη αλλα αυτό νιωθω....
    Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το βρίσκω πολύ λογικό να αισθάνεσαι έτσι με τόση συσσωρευμένη ένταση και στρες που μας περιγράφεις τον τελευταίο καιρο..

Φαντάσου μερικές φορές πόσο δύσκολο είναι για σένα να διαχειριστείς αυτό το συναίσθημα ενώ είσαι μόνη σου χωρίς κόσμο..
    και την δυσκολία που υπάρχει στο να το διαχειριστείς μερικές φορές έξω στον κόσμο και στην κοινωνία!

Απ την μία νιώθεις ότι πρέπει να διαχειριστείς το συναίσθημα που σε καταβάλει κ απ την άλλη να διαχειριστείς και τα βλέμματα των ανθρώπων που σε περιτριγυρίζουν.. οπότε νιώθεις πανοικό!

Θεωρώ ότι πρέπει να εκτονώσεις όλη αυτή την ένταση που κρατάς κλεισμένη μέσα σου με διάφορους τρόπους.. όπως επίσης και να μάθεις να διαχειρίζεσαι τους φόβους & τις ανασφάλειες σου!

Μπορείς όταν αισθάνεσαι έτσι σε κόσμο.. απλά να αναγνωρίζεις το συναίσθημα και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι απλά βρίσκεσαι σε συναισθηματική φόρτιση την συγκεκριμένη στιγμή..
    Λένε ότι μόνο και μόνο με την αυτογνωσία και την αναγνώριση των συναισθημάτων.. πιθανόν να αισθανθείς καλύτερα την ίδια στιγμή!

Μοιράζομαι απλά τις σκέψεις μου..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Καλημέρα.
    Γιατί απορείς ακόμη για την εξέλιξη σε αγοραφοβία.Λογικά έχεις αγοραφοβία ειδικά όταν λες ότι το μόνο που θα ήθελες είναι να κλειστείς στο σπίτι.Σίγουρα θα πρέπει να ζητήσεις τη βοήθεια απο κάποιον ειδικό.Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι σε κοιτάνε όπως κοιτάνε όλο τον κόσμο απλά εσύ λόγο του προβλήματος,θεωρείς ότι σε κοιτάνε συνεχώς και το λαμβάνεις σαν αρνητικό.Ο λόγος που το έχεις και στο σπίτι (νομίζω) είναι ότι τα σκέφτεσαι όλα μαζί.Θεωρείς ότι θα ξαναγίνει το ίδιο μόλις βγεις και δεν θέλεις να βγει.Σε έχει κυριέψει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο μια φοβία επανάληψης.Ότι θα ξαναγίνει και θα με ξανακοιτάνε και θα νιώσω έτσι άσχημα και τα σχετικά.Αυτά είναι νομίζω ,κλασικά συμπτώματα κρίσης πανικου και αγοραφοβίας.Πρόσεχε όμως,δε σημαίνει ότι όλοι το έχουν στον ίδιο βαθμό.Δεν είναι αυτό αυτό που λέμε ''λίγο έγκυος δεν υπάρχει''.Σε τέτοια προβλήματα,υπάρχουν στάδια,οπότε και σίγουρα υπάρχει το λίγο και το πολύ.Για παράδειγμα σε πρώτη φάση κάποιος δε νιώθει άνετα στην εκκλησία αλλά νιώθει μέσα σε μια καφετέρια.Άλλος δε νιώθει ούτε μέσα στην καφετέρια.Άλλος νιώθει άνετα μόνο έξω,στον δρόμο για παράδειγμα κι άλλος ούτε στο δρόμο παρα μόνο στο σπίτι.

Γι αυτό,τα θέματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την αρχη γιατί η κατάληξή τους,όσο και να διαφέρουν στην αρχή,παραμένει ίδια!Κάνουν το άτομο,φοβικό,αντικοινωνικό ,καταθλιπτικό και τα λοιπά!
    Μη φοβάσαι,θα το προσπεράσεις.Μη τα βάζεις όλα μαζί στο μυαλό σου,βήμα βήμα.Έχεις τις εξετάσεις σου τώρα και είμαι σίγουρος θα τα πας εξαιρετικά καλά .Aν πάλι δεν τα πας όπως θα ήθελες,δεν έγινε και τίποτα,δεν χάθηκε και τίποτα.Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε εμείς καλά.

Καλή σου επιτυχία με ηρεμία και υπομονή!Δεν θα σε πειράξει κανένας εξω,όλοι κοιτάνε όλους...!!!
    Σε ευχαριστω πολύ..Μπορω να πω ότι δεν με καθησυχασες και πολύ που μου ειπες για την αγοραφοβια.. αλλα καταλαβαινω..
    Τελος παντων! Δεν ξερω τι να πω αυτην την στιγμη.. Οντως κανω τοσες ανησυχες σκεψεις που με καταλαμβανουν αλλα
    αυτην την στιγμη βιωνω μια αποπροσωποιηση ολη δικια μου......!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lefteris82 View Post
    Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το βρίσκω πολύ λογικό να αισθάνεσαι έτσι με τόση συσσωρευμένη ένταση και στρες που μας περιγράφεις τον τελευταίο καιρο..

Φαντάσου μερικές φορές πόσο δύσκολο είναι για σένα να διαχειριστείς αυτό το συναίσθημα ενώ είσαι μόνη σου χωρίς κόσμο..
    και την δυσκολία που υπάρχει στο να το διαχειριστείς μερικές φορές έξω στον κόσμο και στην κοινωνία!

Απ την μία νιώθεις ότι πρέπει να διαχειριστείς το συναίσθημα που σε καταβάλει κ απ την άλλη να διαχειριστείς και τα βλέμματα των ανθρώπων που σε περιτριγυρίζουν.. οπότε νιώθεις πανοικό!

Θεωρώ ότι πρέπει να εκτονώσεις όλη αυτή την ένταση που κρατάς κλεισμένη μέσα σου με διάφορους τρόπους.. όπως επίσης και να μάθεις να διαχειρίζεσαι τους φόβους & τις ανασφάλειες σου!

Μπορείς όταν αισθάνεσαι έτσι σε κόσμο.. απλά να αναγνωρίζεις το συναίσθημα και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι απλά βρίσκεσαι σε συναισθηματική φόρτιση την συγκεκριμένη στιγμή..
    Λένε ότι μόνο και μόνο με την αυτογνωσία και την αναγνώριση των συναισθημάτων.. πιθανόν να αισθανθείς καλύτερα την ίδια στιγμή!

Μοιράζομαι απλά τις σκέψεις μου..
    Το ότι πρεπει να βρω τροπο να εκτονωθώ το ξερω πολύ καλα..
    Νομιζω ότι το κλαμα βοηθαει αλλα δεν μπορω να το κανω παντα ευκολα
    γιατι μεχρι και αυτό το καταπιεζω..

Senior Member
    Καλη επιτυχια φιλη μου ευελπιστω το στρες σου να ειναι προσωρινο λογω εξετασεων κ το κλειδι για να ηρεμησεις πιστευω ειναι να αφοσιωθεις πληρως στο γραπτο σου κ να ξεχασεις οποιονδηποτε ειναι στην ιδια αιθουσα με σενα κ λιγες μερες ειναι οι εξετασεις θα απαλλαγεις απο το σχολειο κ σε περιμενει ενα θαυμασιο καλοκαιρι,Κοινωνιοφοβια εχω κ εγω κ καλο ειναι να το κουβεντιαζεις με εναν ειδικο πιστεψε με θελει πολυ χρονο αλλα μπορεις να το βελτιωσεις εστω κ λιγο

Senior Member
    Quote Originally Posted by μυσπ View Post
    Καλη επιτυχια φιλη μου ευελπιστω το στρες σου να ειναι προσωρινο λογω εξετασεων κ το κλειδι για να ηρεμησεις πιστευω ειναι να αφοσιωθεις πληρως στο γραπτο σου κ να ξεχασεις οποιονδηποτε ειναι στην ιδια αιθουσα με σενα κ λιγες μερες ειναι οι εξετασεις θα απαλλαγεις απο το σχολειο κ σε περιμενει ενα θαυμασιο καλοκαιρι,Κοινωνιοφοβια εχω κ εγω κ καλο ειναι να το κουβεντιαζεις με εναν ειδικο πιστεψε με θελει πολυ χρονο αλλα μπορεις να το βελτιωσεις εστω κ λιγο
    Να το βελτιωσω εστω και λιγο; Αυτό ξες πως ακούγεται σε μενα.. Θα ζεις μια ζωη ετσι..
    Σορρυ αλλα εγω δεν το αντεχω αυτο...
    Ευχαριστω ολους για τα παντα αλλα δεν το πιστευω αυτό που βιωνω αυτην την στιγμη..

Member
    Να το βελτιωσω εστω και λιγο; Αυτό ξες πως ακούγεται σε μενα.. Θα ζεις μια ζωη ετσι..
    Σορρυ αλλα εγω δεν το αντεχω αυτο...
    Ευχαριστω ολους για τα παντα αλλα δεν το πιστευω αυτό που βιωνω αυτην την στιγμη..
    Αυτό που βιώνεις σε τρομάζει επειδή δεν γνωρίζεις πως να το διαχειριστείς απλά.. και στην προκειμένη φάση σε διαχειρίζεται το συναίσθημα!

Όταν δουλέψεις πάνω σ αυτό.. θα δείς ότι είναι πλήρως διαχειρίσημο οπότε δεν θα σε τρομάζει πλέον και δεν θα σε καταβάλει τόσο.. όπως επίσης δεν θα σε εξαντλεί γιατί δεν θα διοχετεύεις τόσο ενέργεια πάνω σε όλο αυτό!

Εγώ πιστεύω ότι βελτιώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ όσο φαντάζεσαι.. σε σημείο που πλέον δεν θα σ απασχολεί!

Senior Member
    Εχεις απολυτο δικιο..
    Απλα το θεμα είναι ότι δεν ξερω πως να το χειριστω, δεν ξερω τι να κανω..
    Είναι τοσο ασχημο που απλα με παιρνει ολο και πιο κατω..
    Συχνα ρωταω τον εαυτο μου αν προσπαθει αρκετα αλλα δεν ξερω αν τον πιεζω ή
    απλα τον αφηνω και άλλο.. Εγω νιωθω παντως ότι εχω παλεψει.. Μπορει να χρειαζεται και άλλο..

Member
    Αυτή την δουλεία κάνει ο ψυχαναλυτής..

σε βοηθάει να εκφραστείς πάνω σ αυτό το θέμα.. να συζητήσεις.. να εμβαθύνεις.. και μέσα απ αυτή την διαδικασία θα κατανοήσεις απο που προήλθε όλη αυτή η ένταση

στην πορεία με την γνώση αυτή θα δεις ότι θα μπορείς αυτόματα να το διαχειρίζεσαι καλύτερα το όλο συναίσθημα κ αυθόρμητα
    Επίσης θα ανακαλύψεις ότι μπορείς πλέον να το αποδέχεσαι χωρίς να θες να το δίωξεις.. και πλέον να το κατανοήσεις!
    Θα πάψεις να φοβάσαι απο ένα σημείο και μετά γιατί θα χεις πάρει τις απαντήσεις σου όσον αφορά το απο που προήλθε αυτό το συναίσθημα.. και πότε!

Ίσως και με την εκλογίκευση των συναισθημάτων αυτών.. μέσα απ τις απαντήσεις που θα πάρεις για τον εαυτό σου και την αυτογνωσία.. να έρχεται και η ηρεμία!

Πολύ βασικό επίσης.. λένε ότι ο άνθρωπος έχει έναν μηχανισμό που τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.. απλά μεσα απ την διαδικασία του να εκφράζεται!

Senior Member
    Αχ Θεε μου..!
    Το ξερω ότι μου χρειαζεται γιατρος γιατι μπορει να το κουρασα μονη μου ή και να
    εφτασα μεχρι οπου μπορουσα αλλα μεσα σε όλα μου τα προβλήματα εχω και το ότι δεν ξερει κανεις
    αυτό που περναω και θα είναι δυσκολο θεμα να απευθυνθώ σε ειδικο...
    Παντως, η ψυχαναλυση εχει σχεση με ψυχιατρο ή με ψυχολογο;

Page 2 of 2 FirstFirst 12