Σωματικα συμπτωματα. Καταθλιψη όντως?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Σωματικα συμπτωματα. Καταθλιψη όντως?

Καλησπερα και παλι! Ειναι το δευτερο θεμα που ανοιγω. Εχω παρα πολλα σωματικα συμπτωματα και διαγνωση αντιδραστικης καταθλιψης.
    Το θεμα μου ειναι το εξης:
    Πριν 4 χρονια, ταλαιπωρουμουν απο πολλους πονους - παντου. Ειχα παει σε ολους τους γιατρους και αφου μου εδωσαν μια λιστα αιματολογικων εξετασεων ( που διερευνουςαν ολες τις πιθανες ασθενειες) και βγηκαν καθαρες, μου διαγνωστηκε καταθλιψη και πηρα αγωγη για 4 μηνες. Οι πονοι μου εξαφανιστηκαν 2 μηνες μετα απο την αρχη της αγωγης!
    Πριν απο εναν χρονο λοιπον μετα απο μια αμυγδαλυτιδα, αρχισαν φρικτοι πονοι στα γονατα. Εκανα αιματολογικες για θυρεοειδη κλπ και παλι τιποτα.Πηγα στο νευρολογο-ψυχιατρο μου και μου εκανε μια κλινικη εξεταση, λεγοντας μου πως ειναι ψυχολογικο. Ο συγκεκριμενος δεν πιστευε στην ψυχοθεραπεια και ετσι πηγα σε αλλον ψυχιατρο, ο οποιος με παρακολουθει εντατικα απο τον Σεπτεμβριο.(ψυχοθεραπεια και που κ που κανα λεξοτανιλ)
    Απο περυσι λοιπον τά συμπτωματά μου κανουν βολτες. Κριςεις πανικου, Αρρυθμιες- περνανε, στομαχι- περναει, ιλλιγγος και ζαλαδα- περναει ( διαγνωςη απο κλινικη εξεταςη- αυχενικου), εμβοες- αυτο δεν εχει περασει, τωρα εχω διαφορα παλι: τσιμπηματα στις μασχαλες, πονοι στα χερια και στα ποδια ( στους τενοντες νοιμιζω), μουδιασμα και φαγουρα στο ενα ποδι.
    Οπως καταλαβαινετε δεν την παλευω!
    Νομιζω πως εχω κατι σοβαρο κ φοβαμαι να κανω εξετασεις.
    Σας εχουν ταλαιπωρησει τετοιου ειδους συμπτωματα, οπως τα τελευταια??
    Βοήθεια!

Senior Member
    τι σημαινει αντιδραστικη καταθλιψη.?

Οτι ειναι αντιδραση σε μεταβολη των συνθηκων διαβιωσης μου.. Αυτο, οτι δεν προερχεται απο κατι αλλο

Senior Member
    νομιχω οτι η καταθλιψη γενικως ερχεται οταν κατι μεταβαλλεται στην ζωη μας.εγω τουλαχιστον ετσι την παθαινω.μετα απο θανατο καποιου, μετα απο χωρισμο, αλλαγη περιβαλλοντος συνθηκων..κλπ..μονο που εγω δεν ειχε ποτε σωματικα συμπτωματα.παρα υπερβολικο στρες κ καταθλιψη.ολα μαυρα, ολα κενα ολα αθλια.
    με τα αντικαταθλιπτικα μου περνανε τα παντα κ οκ μετα. μηπως να εκανες λιγη γιογκα για να χαλαρωνει το σωμα σου, οι μυες σου κ τα νευρα του σωματος?ειναι πολυ καλη ασκηση για τα ψυχοσωματικα.

Η γιογκα? κανω αλλα δημιουργει κι αυτη πονους που με τρομαζουν. Ο γιατρος μου εδωσε seropram..

Senior Member
    τι ειναι το seropram? κανε αναπνοες τοτε μονο γιογκα να χαλαρωνουν οι μυες.
    μαλλον επειδη ειναι τσιτα το σωμα απο στρες ,πονας παντου.

Μπουμ και Αντωνη καλησπερα! Στον Αντωνη περαστικα και συντομα! Μπουμ σου εστειλα π.μ