Εκμυστήρευση οικογενειακών θεμάτων σε φίλους
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Banned

delete

----------------
    Last edited by Deleted-member250416; 07-06-2014 at 21:42.

Senior Member
    Εγώ θεωρώ ότι οι φίλοι είναι για να μοιραζόμαστε πράγματα, αλλιώς θα σκάσουμε.
    Ακόμη κι αν κάποιο στιγμή δεν είναι πλέον φίλοι μας.
    Αυτές οι μαλακίες των παλιότερων, μην εμπιστεύεσαι κανέναν, μη μιλάς σε άλλους για το τι συμβαίνει στο σπίτι σου, για ένα καθαρό κούτελο ζούμε,
    μου φαίνονται γελοία και υποκριτικά.
    Πολλοί άνθρωποι χαράμισαν τη ζωή τους και την υγεία τους προκειμένου να μην πουν τίποτα οι άλλοι. Αυτοί οι άλλοι που συνήθως δεκάρα δε δίνουν για μας.
    Υπάρχουν πράγματα που ίσως δεν θέλουμε να τα γνωρίζει κανένας, γιατί θα μας πειράξει πολύ ή και θα μας βλάψει αν μαθευτούν. Αυτά σίγουρα μπορούμε να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.
    Από κει κει πέρα, κρίνουμε τι μπορούμε να πούμε και τι όχι και σε ποιον. Δεν είναι ανάγκη να δίνουμε το pin της κάρτας μας ή το συνδυασμό του συναγερμού μας!
    Πάντως, αυτός που μοιράζεται πράγματα που τον βαραίνουν και τον στεναχωρούν ξαλαφρώνει.
    Αντίθετα, αυτοί που κρατάν πράγματα μέσα τους και υποφέρουν, συνήθως αρρωσταίνουν. Εγώ τους λυπάμαι.
    Προσωπικά, δεν έχω μετανιώσει γι' αυτά που έχω κατά καιρούς εκμυστηρευτεί σε φίλους ή και πρώην φίλους. Ούτε έπαθα τίποτα.
    Αντιθέτως νιώθω πολύ καλά που μπορώ και το κάνω.

Banned
    Ευχαριστώ που απάντησες καταρχάς, και συμφωνώ σ'αυτό. Αλλιώς δεν θα της μιλούσα, και ξέρω πως δεν πρόκειται να με βλάψει επειδή το έμαθε. Αλλά, μετά απ'αυτό που σου είπε εσύ πως θα ένιωθες; Θα ένιωθες ακόμη άνετα να συζητάς μαζί της ξέρω γω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Ευχαριστώ που απάντησες καταρχάς, και συμφωνώ σ'αυτό. Αλλιώς δεν θα της μιλούσα, και ξέρω πως δεν πρόκειται να με βλάψει επειδή το έμαθε. Αλλά, μετά απ'αυτό που σου είπε εσύ πως θα ένιωθες; Θα ένιωθες ακόμη άνετα να συζητάς μαζί της ξέρω γω;
    Μάλλον είστε μικρές ακόμη, οπότε επηρεάζεστε αρκετά από το οικογενειακό περιβάλλον και δεν έχετε διαμορφώσει ξεκάθαρη άποψη.
    Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι σε τέτοια περίπτωση θα υποστήριζα την άποψή μου με επιχειρήματα (αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα) και θα συνέχιζα να κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για μένα.
    Αυτό το κάνω έτσι κι αλλιώς όποτε έχω κατασταλαγμένη άποψη για κάτι και πολύ συχνά καταφέρνω να κάνω τον άλλον να δει τα πράγματα και από τη δική μου οπτική γωνία. Πιθανόν αυτό δε συμβαίνει με τη φίλη σου, δεν έχει κατασταλάξει δηλαδή ποιο είναι το καλύτερο, γι' αυτό και αναφέρει αυτό που πιστεύει ο πατέρας της.
    Αν δεν ένιωθα πλέον άνετα, σίγουρα θα έπαυα να μιλάω για πολύ προσωπικά πράγματα και θα επανεξέταζα τη σχέση μου μαζί της.

Banned
    21 είμαστε και οι 2. Ναι συμβαίνουν αρκετά στο οικογενειακό περιβάλλον, όμως εγώ ένιωσα άνετα να της μιλήσω και το έκανα. Επηρεάζετε απ'τον πατέρα της και οκ λογικό, είναι δικαιωμά της να μην μου μιλάει. Άλλο όμως το να με κατηγορεί έμμεσα που εγώ της ανοίκτηκα, αυτό με ενόχλησε, όχι ότι αυτή δεν μου ανοίγεται για τα πιο σοβαρά ξέρω γω... Αυτή αν δεν θέλει να το κάνει ή επηρεάζετε και δεν έχει καταλήξει ακόμη, καλώς. Το να μου λέει όμως πως δεν με κρίνει ενώ έμμεσα μου λέει πως είναι λάθος που της τα είπα όλα αυτά, με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα. Δεν ξέρω, μπορεί να το βλέπω λάθος ή να είμαι υπερβολική, γι'αυτό ρωτάω κι εδώ μιας και μου φαίνεσαι πολύ λογικό άτομο και συζητήσιμη. Με παρεξένεψε ο τρόπος που το αντιμετώπισε. Αντί ξέρω γω να νιώσει εντάξει που της τα είπα και την νιώθω κοντά μου, μου λέει έμμεσα πως δεν έπρεπε να το κάνω; Δεν μπορούσε να σκεφτεί πως λέγοντας μου αυτό θα με κάνει να νιώσω άσχημα και να το μετανιώσω;

καταρχην πιστευω οτι καποια πραγματα πρεπει να τα κραταμε μεσα μας οσο εποδυνο κι αν ειναι αυτο(μιας και την εχω πατησει ουκ ολιγες φορες)...απο την αλλη ομως μιας και ενιωσες την αναγκη να μιλησεις σε ενα ατομο που εμπιστευεσαι,βρησκω λαθος το οτι της ειπε οτι μετανιωσες για αυτο...πρωτα απο ολα γιατι με τον τροπο αυτο υποτιμας την κριση σου για το ποια ατομα αξιζουν για σενα και 2ον υποτιμας την αξιοπιστια της φιλης σου...ακομα και αν το μετανιωσες δεν θα επρεπε να της το πεις,ειναι η γνωμη μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ακόμη κι αν κάποιο στιγμή δεν είναι πλέον φίλοι μας.
    Αυτές οι μαλακίες των παλιότερων, μην εμπιστεύεσαι κανέναν, μη μιλάς σε άλλους για το τι συμβαίνει στο σπίτι σου, για ένα καθαρό κούτελο ζούμε,
    μου φαίνονται γελοία και υποκριτικά.
    Πολλοί άνθρωποι χαράμισαν τη ζωή τους και την υγεία τους προκειμένου να μην πουν τίποτα οι άλλοι. Αυτοί οι άλλοι που συνήθως δεκάρα δε δίνουν για μας.
    Υπάρχουν πράγματα που ίσως δεν θέλουμε να τα γνωρίζει κανένας, γιατί θα μας πειράξει πολύ ή και θα μας βλάψει αν μαθευτούν. Αυτά σίγουρα μπορούμε να τα κρατάμε για τον εαυτό μας.
    Από κει κει πέρα, κρίνουμε τι μπορούμε να πούμε και τι όχι και σε ποιον. Δεν είναι ανάγκη να δίνουμε το pin της κάρτας μας ή το συνδυασμό του συναγερμού μας!
    Πάντως, αυτός που μοιράζεται πράγματα που τον βαραίνουν και τον στεναχωρούν ξαλαφρώνει.
    Αντίθετα, αυτοί που κρατάν πράγματα μέσα τους και υποφέρουν, συνήθως αρρωσταίνουν. Εγώ τους λυπάμαι.
    Προσωπικά, δεν έχω μετανιώσει γι' αυτά που έχω κατά καιρούς εκμυστηρευτεί σε φίλους ή και πρώην φίλους. Ούτε έπαθα τίποτα.
    Αντιθέτως νιώθω πολύ καλά που μπορώ και το κάνω.

Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα....
    Απόλυτα όμως.
    Οσο πιο πολύ κρύβεται ένας άνθρωπος τόσο περισσότερο κάνει κακό στον εαυτό του.

Αλλά με ρέγουλο,δεν χρειάζεται να λέμε και το τελευταίο γεγονός που γίνεται μέσα στην οικογένεια μας ή ποιά στάση μας αρέσει στο σεξ,κάποια πράγματα είναι προσωπικά.
    Αν όμως η φίλη σου,σου είπε ότι θεωρεί πολύ προσωπικό αυτό που της είπες-τότε ή δεν είναι φίλη σου(που κάτι τέτοιο υποψιάζομαι-σε συνδυασμό που σε έκλασε και πήγε στο πάρτυ....)
    ή είναι αυτός ο χαρακτήρας της και αν σου αρέσει την κρατάς σα φίλη,αλλιώς τα μπογαλάκια σου και σ'άλλη παραλία...!
    Last edited by Diana1982; 06-06-2014 at 20:37.

Banned
    diana, καλά ναι, αυτό εννοείται "δεν χρειάζεται να λέμε και το τελευταίο γεγονός που γίνεται μέσα στην οικογένεια μας ή ποιά στάση μας αρέσει στο σεξ,κάποια πράγματα είναι προσωπικά." και αυτό με τον αδερφό μου θα το κρατούσα για τον εαυτό μου, εξάλλου όταν της το είπα και μετά το μετάνιωσα. Απλά με βοήθησε που το είπα, και δεν άντεχα να μην μιλήσω σε κάποιον και νόμιζα πως επέλεξα το σωστό άτομο για να το πω και πως δεν θα σοκαριζόταν, τι να πω. Μπορεί όταν της είπα πως το μετάνιωσα να μην της άρεσε, απλά εκείνη την ώρα μιλούσαμε για τα πάντα όλα και της έλεγα πως μου έκανε κήρυγμα η μάνα μου να μην το πω σε κανένα αλλά της το είπα γιατί την εμπιστεύτηκα. Τόσο πολύ το παρεξήγησε και αντί να σταθεί στο γεγονός ότι την ένιωθα κοντά μου στάθηκε σ' αυτό που είπα μετά φορτισμένη μ' όλα αυτά; Αλλά μπορεί να έχεις δίκιο, δεν λέω! Η ίδια λέει πάντως πως θυσιάζεται για τους φίλους της, πάντα όμως, ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Οι λόγοι που τσακωθήκαμε είναι πολλοί και σχεδόν πάντα ένιωθα πως δεν με σκεφτόταν και όντως μπορεί έτσι να είναι ο χαρακτήρας της, αλλά πιστεύω πως αυτή ήταν η τελευταία σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι και υπάρχουν και κάποια όρια και κάποια πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να τα σκέφτεσαι όταν κάνεις κολλητή παρέα με κάποιον, ο άλλος δεν είναι κορόιδο.

Τώρα τι κάνω; Χθες μιλούσαμε και σχετικά με το αν θέλω να την δω όταν έρθει της είπα ναι, ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΑΥΤΟ. Τώρα πως το αλλάζω; Δεν θέλω να ΞΑΝΑσυζητήσουμε ειλικρινά.

Banned
    σωωπαααα!! καπιος φουρνος θα γκρεμιστικε κ θα συμφωνισουμε
    https://www.youtube.com/watch?v=H17HBQMoE8A

Banned
    αλλά αυτά τα πράγματα τα πιο σοβαρά τα οικογενειάκα πχ τα κρατάμε για τον εαυτό μας και μου είπε πως ο μπαμπάς της
    ειναι 100% βεβαιο οτι αυτη η τακτικη ειναι λαθος κ προκαλει προβληματα ψυχικα μεσα μας. αυτο ακριβως σε οδηγισε σε αυτη τη κατασταση
    εγώ κάθε βράδυ έκλαιγα,
    καθως κ το να εχεις εμπιστοσυνη σε τουλαχιστος ενα ανθρωπο κ να του μιλας για τα παντα στο εγκυομαι εγω οτι ετσι δε θα νιωσεις ποτε τη ψυχολογια σου να καταρεει

επισης υποψιαζομαι οτι αυτη η τακτικη που σαν εμαθαν εβλαψε τον αδερφο σου κανενας ανθρωπος δε μπορει να αισθανετε καλα φορτομενος με να σορο θεματα που δε τα λεει σε κανενα πιστεψε με εγω απο τη μερα που αρχισα να λεω τα παντα οτι ψυχολογικα θεματα κ αν ειχα εξαφανιστικαν ολα σχεδον

Member
    Γειά σου κ απο μένα,

έτσι όπως άκουσα την ιστορία που διαδραματίστηκε, εγώ θέλω να μείνω στο κομμάτι που της εκμυστηρεύτικες κάτι πολύ σημαντικό, πιθανόν σε λάθος στιγμή! Σίγουρα εσύ περίμενες απ την πλευρά της μια διαφορετική στάση λόγο του ότι είχες ανάγκη κάποιον που θα μιλούσες να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο θέμα που σ απασχολούσε! Στην πορεία όταν αναθεώρησες και της είπες ότι μετάνιωσες που της ανοίχτηκες.. ίσως να της πέρασες το μήνυμα ότι δεν της έχεις για κάποιο λόγο εμπιστοσύνη! Πιθανόν να προσπάθησε και αυτή να δικαιολογήσει τον εαυτό της μέσα απ την απάντηση που σου έδωσε.. και αυτό σε μπέρδεψε περισσότερο!

Θεωρώ ότι μέσα στις φιλίες συχνά υπάρχουν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις.. ιδίως σ αυτήν την ηλικία! Μην μείνεται σ αυτό γιατί σίγουρα θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο όλα τα θετικά που υπάρχουν και σας συνδέουν μεταξύ σας!