Originally Posted by
serios
Γεια σας!!Έχω καιρό να γράψω κάτι στο φόρουμ,γενικά δεν είμαι από τους δραστήριους εδώ μέσα.Πέρασε 1,5 χρόνος από τότε που υποτροπίασα και ξεκίνησα νέα θεραπεία για την ψύχωση.Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά καλύτερα.Για ένα διάστημα στις αρχές ένιωθα ένα κενό στο μυαλό,επίπεδο συναίσθημα και φυσικά στο λειτουργικό κομμάτι δεν μπορούσα να κάνω απλά πράγματα.Τώρα στους περισσότερους τομείς βλέπω μια βελτίωση.Σε κάποιους περισσότερο κ σε κάποιους άλλους λιγότερο.
Αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι κυρίως οι στόχοι που πρέπει να θέσω κ τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξαναπάρω τη ζωή στα χέρια μου.Έχω διαβάσει πως ένας πρώτος στόχος πρέπει να είναι η επαναφορά στις σπουδές ή στη δουλειά που είχε κάποιος πρωτού πάθει το επεισόδιο.Προσωπικά σπούδαζα κ μέχρι στιγμής δεν έχω δουλέψει κάπου.Το ψυχολογικό πρόβλημα με απασχολεί από τα 21 μου και τώρα είμαι 28.Στη σχολή δεν τα πήγαινα κ τόσο καλά για διάφορους λόγους.Ένας λόγος ήταν το πρόβλημα που προέκυψε,κοινωνικοί λόγοι όπως παρέες,που δεν κατάφερα να έχω φίλους που να στηρίζει ο ένας τον άλλον στα δύσκολα και το βασικότερο το περιεχομενο των σπουδών που δεν με ενδιέφεραι εκτός ελαχίστων μαθημάτων.Έτσι αυτή τη στιγμή έχω πάρει την απόφαση να τα παρατήσω καθώς χρωστάω αρκετά μαθήματα και φυσικά πτυχιακή κ πρακτική.Έτσι αυτό που μένει είναι η δουλειά κάτι που μου φαίνεται αρκετά δύσκολο καθώς αισθάνομαι γυμνός στα αγκάθια.Αισθάνομαι πως δεν γνωρίζω καθόλου τον εαυτό μου κ τις δεξιότητές μου και πως υπολείπομαι σε νοητικές ικανότητες.Δεν έχω καμία εμπειρία και γενικά από τον στίβο της ζωής αισθάνομαι πως δεν έχω καμιά εμπειρία.Φυσικά όλες αυτές οι σκέψεις έχουν κάνει την αυτοπεποίθησή μου να πάει περίπατο και λειτουργώ με ηττοπάθεια.
Στην καθημερινότητά μου αυτή τη στιγμή αυτό που κάνω είναι να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία,να λύνω κανένα sudoku,να κατεβαίνω στο μαγαζί του πατέρα μου όπου βοηθάω που και που,να περνώ την ώρα μου στον υπολογιστή βλέποντας ταινίες και ακούγοντας μουσική και να βγαίνω για κανέναν καφέ.
Αυτό που θα ήθελα από σας θα ήταν ιδέες και βήματα που θα μπορούσα να κάνω σιγά σιγά για να τονώσω την αυτοπεποίθησή μου και να αλλάξω την καθημερινότητά μου καθώς αυτή δεν με γεμίζει αρκετά.Επίσης αυτό που παρατηρώ τελευταία είναι πως έχω χάσει την όρεξη μου για μάθηση και έχω βαλτώσει γενικά.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....