Results 136 to 150 of 253
Thread: ΠΑΝΙΚΟΣ...ΠΑΝΙΚΟΣ... ΠΑΝΙΚΟΣ...
-
05-06-2014, 17:59 #136
μια απο τα ιδια... μου φαινονται ολα πολυ δυσβατα...μιλασ και ακουωσ τον εαυτο μου.. αλλα θα τα καταφερουμε.. ηδη επρεπε να χεσ πει σε ειδικο... εχεισ και αγοραφοβια?
- 05-06-2014, 18:58 #137
καπιο περιεργο φαινομενο συμβαινει εδω παντως αυτο που λες μιαζει πολυ με ενα παλιοτερο ποιημα που χα γραψει θα στο στειλω
05-06-2014, 20:35 #138
αχ θα το μαθω το φορουμ που θα παειιι,,τωρα ειδα τα μηνυματα σας παιδια συγνωμη,,αγοραφοβια δεν εχω,,κλειστοφοβια εχω,,να φανταστειται δουλευα σε μεσητικο και καταλαβαινεται οτι ειχα να κανω με ασανσερ ολη μερα,,,κλειστηκα μια φορα κ απο τοτε για ενα χρονο ανεβαινα με τα ποδια 8 9 οροφους,,το ξεπερασα μπορω να πω κ ανεβαινω,,με ποιανει καμια φορα ομως οταν ειμαι σε αστικο κ εχει πολυ κοσμο ψαχνω διεξοδο να βγω γιατι πνιγομαι,,,
05-06-2014, 20:36 #139
αλλα το θεμα μου με το να μενω μονη και να φοβαμαι και να με ποιανουν κρισεις ειναι πολυ σοβαρο και το καταλαβαινω κ απο μονη μου,,εχω και το στομαχι που με ταλαιπωρει με ολα αυτα...
05-06-2014, 20:44 #140
βασικα εδω μεσα ειναι λιγο απιθανο να ειναι μονος κανεις πολες επιλογες υπαρχουν... :)
05-06-2014, 21:38 #141
και εγώ έτσι, έπιανα και θέση διπλα στην πόρτα ώστε άμα δεν μπορώ να πάρω ανάσα να τον σταματήσω και στη μέση του πουθενά να βγω έξω .... άστα φρίκη έχασα δουλειά για αυτό το λόγο δεν άντεχα άλλο αυτό το μαρτύριο και σταμάτησα... πάντως όλα αυτά κάνουν το κύκλο τους και σιγά σιγά ηρεμούν η εστω γινονται διαχειρίσιμα
05-06-2014, 21:47 #142
μακαρι ρε παιδια τι να πω...προσπαθω πολυ παντως με τον εαυτο μου και τα ψυλοκαταφερνω,,αλλα οταν με ποιασει....ετσι βιωνετε κ εσεις ρε παιδια τις κρισεις?την πρωτη φορα που το επαθα νομιζα οτι παθαινω εμφραγμα,,αρχισαν να τρεμουν τα χερια μου,στεγνωσε το στομα μου,ειχα ζαλη κ μεποιασε το στομαχι,κ ενα περιεργο που δεν μπορω να το περιγραψω εσωτερικο καψιμο να το πω?
05-06-2014, 22:03 #143
05-06-2014, 22:08 #144
05-06-2014, 22:13 #145
καλησπερα λιτσα30..διαβασα τα μνμτα σου κ επειδη εχω ιστορικο πανικου απο τα 17 μου, ενα εχω να σου πω, αν σκεφτεις οτι αυτο που σου συμβαινει εισαι εσυ η ιδια ισως αλλαξεις αντιληψη γι αυτο που σου συμβαινει.
συνηθως οι κρισεις πανικου ερχονται οταν εχουμε συσσωρευμενη πιεση.οταν ο εαυτος μας θελει καποια πραγματα κ εμεις δεν τα ακουμε.
πιθανοτατα εχεις πιεστει αρκετα αυτον τον καιρο.κατι σε πιεζει.μαθε να σεβεσαι τις κρισεις σου γιατι ερχονται επειδη κατι θελουν να σου πουν.
γι αυτο η ψυχοθεραπεια ειναι η καταλληλη μεθοδος για να ξεπεραστει επειδη με την βοηθεια του ειδικου, αρχιζει η βαθυα αναζητηση του εαυτου κ των καταπιεσμενων θελω μας κ ετσι απελευθερωνονται..οταν επιτευχθει αυτο, δηλαδη η απελευθερωση των καταπιεσμενων θελω μας τοτε οι κρισεις αποδυναμωνονται.
σου συνιστω να απευθυνθεις αμεσα σε ειδικο διοτι οσο το καθυστερεις οι κρισεις πανικου θα γινουν περισσοτερες κ προκαλουν αγοραφοβια κ καταθλιψη κ ειναι κριμα στις μερες ενω εχουμε τα μεσα , να αφηνουμε αυτο να μας ταλαιπωρει.
παθαινα 10 κρισεις τη μερα.επαθα αγοραφοβια κ μετα κλινικη καταθλιψη..μολις ξεκινησα ψυχοθεραπεια αρχισα να συνερχομαι.σιγα σιγτα αρχισα να ακουω τα θελω μου, τον εαυτο μου, να βαζω ορια σε ο.τι με πειραζει,να εκφραζομαι κ να σεβομαι τον εαυτο μου οταν περνουσε κριση.ελεγα οκ..θα κρατησει μερικα λεπτα κ μετα θα περασει.αφησε να βγει ολη αυτη η πιεση γιατι ετσι μονο θα εκτονωθει.παραλληλα ομως βρες εναν καλο ψυχοθεραπευτη.συνιστω γνωσιακη - συμπεριφορισιτκη ψυχοθεραπεια μιας κ εχει αποδειχθει οτι ειναι η καταλληλη προσεγγιση για ολο αυτο που περνας.δεν θα τρελλαθεις, δεν θα παθεις κατι κακο, ισα ισα μεσα απο αυτο θα βγεις πιο δυνατη ακομα κ καποτε θα ευγνωμονεις τις κρισεις πανικου.θα ειναι το καμπανακι σου που θα χτυπαει οταν κατι δεν σου αρεσει κ σε πιεζει κ εσυ συνειδητα δνε το αντιλαμβανεσαι.ευχομαι ο.,τι καλυτερο!
05-06-2014, 22:17 #146
05-06-2014, 22:42 #147
παιδια να ξερατε ποσο καλο μου κανετε...σας ευχαριστω πολυ,,thura7 πλεον αποφευγω τις εξοδους γιατι φοβαμαι μην το παθω κ εξω,,BOOM σ ευχαριστω πολυ για οσα μου ειπες,απ οτι καταλαβαινω μονο με ειδικο θα το αντιμετωπισω παιδια ετσι?στεναχωριεμαι πολυ με την κατασταση μου,κοιταω συνεχεια το ρολοι επειδη περναει η ωρα και στις 3 ο αντρας μου θα φυγει για δουλεια,δεν ξερω γιατι φοβαμαι τοσο πολυ μονη,και δεν φοβαμαι απο κλεφτες και τετοια,,μην παθω κατι εγω και δεν ειναι εδω κανεις φοβαμαι,κ φυσικα οταν το σκεφτομαι με ποιανει και η κρηση μετα απο λιγο,ισως επειδη η μαμα μου ηταν φοβιτσιαρα και γυναικα ειχε ψυχολογικης φυσεως προβληματα κ οταν αρρωσταινα δεν με προσεχε και ετρεχα στη γιαγια μου,
05-06-2014, 23:00 #148
γιατι στενοχωριεσαι τοσο πολυ για κατι το οποιο ξεπερνιεται?θελει χρονο απλα.ακουσε το κ αποδεξου το.
οταν με επιαναν οι κρισεις ελεγα "οκ..ελα..οκ...θα ερθεις κ θα περασεις..οκ κ τι εγινε?
αφου δεν παθαινω κατι απο αυτο..απλα ειναι φοβος,εντονος φοβος,πανικος"σκεψου ετσι κ παραλληλα εισπνοες απο την μυτη κ εκπνοη παλι απο την μυτη.
επισης την ωρα που παει να σε πιασει παρε μικρη χαρτοσακουλα σουρωσε το στομιο της κ κανε εισπνοη κ εκπνοη ΜΟΝΟ μεσα στην σακουλα.
ειναι πρωτες βοηθειες αυτες για να περασει πιο ευκολα.αλλη μια επιλογη ειναι την ωρα που παει να σε πιασει ανοιξε το φως κοιτα σε ενα σημειο συγκεκριμενα κ αναλυσε αυτο που βλεπεις π.χ. δες ενα ρουχο κρεμασμενο απεναντι απο το κρεβατι σου κ σκεψου,το χρωμα του, την υφη του, ποτε θα το φοραγες κλπ..
αναλυσε το υφασμα του, σκεψου αν ειναι ναυλον, βαμβακερο κλπ..ή παρε ενα περιοδικο βαλτο διπλα στο κωμοδινο, οταν παει να σε πιασει ανοιξε το περιοδικο χαζεψε μια φωτογραφια κ αναλυσε τι βλεπεις.με αυτον τον τροπο το μυαλο φευγει απο τον πανικο κ καρφωνεται αλλου.λεγεται αποσπαση προσοχης κ ειναι μια μεθοδος για να ξεπεραστει η κριση ..ομως για να μην ξαναρθουν ποτε οι κρισεις χρειαζεται ψηυχοθεραπεια σιγουρα.δεν ειναι κακο.απλα θελει κοπο κ υπομονη κ λεφτα.πολυς κοσμος υποφερει απο αυτο που υποφερεις κ συ.επισης αυριο αγορασε ενα βιβλιο που εχει να κανει με πανικο κ μεθοδο αυτοβοηθειας.αναγνωρισε το προβλημα σου , αποδεξου το , μη σε βριζεις, οσο σε βριζεις τοσο θα σε πιανουν.μη ξεχνας οτι οι κρισεις αυτες εισαι εσυ η ιδια!! κ ειναι η φωνη του παιδιου που εχεις μεσα σου κ δνε το ακους τοσο καιρο..το εφτασες στα ορια κ τωρα επαναστατει.μεχρι κει μορει να φτασει.δεν προκαλει τιποτα αλλο.μονο φοβο.
05-06-2014, 23:13 #149
θα κανω ολα οσα μου ειπες ΒΟΟΜ σ ευχαριστω,αυτος ο φοβος...δεν μπορω να εξηγησω καν τι ειναι αυτο που φοβαμαι περισσοτερο,αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι απ τις φοβιες μου αρχισαν και μου βγηκαν και οι κρησεις πανικου,φοβαμαι πως εχω πολυ πιο σοβαρο προβλημα απ οτι νομιζα,γινομαι παραλογη πολλες φορες και το καταλαβαινω,,π.χ ξυπνησα ενα βραδυ με φοβερο στομαχοπονο,μονη μου στο σπιτι τα βραδυα οπως σας ειπα,,μ εποιασε πανικος απ τον πονο μην παθω κατι ενω ειμαι μονη,κ τωρα τι κανω?εκανα ενα ζεστο να πιω εκατσα εξω στο μπαλκονι ο πονος τιποτα,ημουν ετοιμη να παρω τον αντρα μου να ερθει σπιτι,να φυγει απ τη δουλεια,αλλα μετα σκεφτηκα οτι εγω η ιδια εκανα τον πονο πιο δυνατο απ το φοβο μου,το στομαχι ηρεμησε και μ εποιασε το τρεμουλο και παλι απ την αρχη η κρηση μετα απ ολο αυτο,,εκατσα στο καναπε ανοικσα τηλεοραση συγκεντρωθηκα εκει και με πηρε ο υπνος αφου εξαντληθηκα πια,,εχω γενικα πολλες ασχημες αναμνησεις απ τα παιδικα μου χρονια επειδη η μαμα μου οπως σας ειπα αντιμετωπιζε και αντιμετωπιζει σε μικροτερο βαθμο βεβαια ψυχολογικα προβληματα,δε θελω κι εγω να περασει το παιδι μου οτι περασα εγω επειδη η μαμα μου ειχε προβλημα,φοβαμαι πολυ
06-06-2014, 00:11 #150
δε θα περασει το παιδι σου τιποτα.. αυτο εξαρταται απο σενα.. ζουμε στο 2014 και υπαρχουν πολλεσ μεθοδοι.. και εγω τα ιδια σκεφτομαι..καυτη τη στιγμη που σου μιλαω εχω τα χαλια μου..τα λεω για να τα ακουω και εγω..οπωσ ειπε και μπουμ οι κρισεισ ειμαστε εμειεσ οι ιδιοι.. αμα εχεισ οικονομικη δυνατοτητα ξεκινα ψυχοθεραπειεσ αμεσα..και αν δε εχεισ υπαρχει και αλλη λυση... για ολα υπαρχουν λυσεισ αρκει να το θελουμε και εμεις.. ειναι πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο..