Τι είναι η κατάθλιψη τελικά? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 63
    Senior Member
    εξαρταται: οι στοχοι αυτοι ειναι δικοι σου,τους εχεις θέσει εσυ? ή σου εχουν επιβληθει με εναν τροπο ασυνειδητα?

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Μα αν τρως τα μουτρα σου συνεχεια...και δεν καταφερνεις να εκπληρωσεις τους στοχους σου ή να το πω καλυτερα τις επιθυμιες σου...φυσικο ειναι να υποφερεις...
    Εγώ πάντως Νίκο δεν είδα καμία γάτα να παθαίνει κατάθλιψη γιατί δεν κατάφερε να πιάσει ένα ποντίκι...

Senior Member
    εξαρταται: οι στοχοι αυτοι ειναι δικοι σου,τους εχεις θέσει εσυ? ή σου εχουν επιβληθει με εναν τροπο ασυνειδητα?

Ναι σε αυτο εχεις δικιο...διαμορφωνομαστε απο το DNA μας και απο το περιβαλλον...οποτε ναι σου επιβαλλονται κατα καποιο τροπο.
    Αλλα ετσι ηταν παντοτε απλως οι στοχοι ηταν διαφορετικοι...σε διαφορετικα περιβαλλοντα...τωρα αν το σημερινο περιβαλλον οδηγει περισσοτερο προς την καταθλιψη...χωρις να το εχω μελετησει,ναι το δεχομαι.
    Αλλωστε στις \"αναπτυγμενες\" χωρες ειναι πιο εντονο το προβλημα πιστευω.
    Απλως διαφωνω με την προταση του Μιχαλη...δεν νομιζω να ηταν ποτε ετσι τα πραγματα για τον ανθρωπο ως ον.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    ειμαστε αμοιροι?ερμαια του πολιτισμου δλδ? δεν εχουμε τον τροπο να αλλαξουμε ή να διαμορφώσουμε εναν πολιτισμο στο στενο τουλάχιστον περιβάλλον μας?

Senior Member
    Δεν θα το ονόμαζα πολιτισμικό ! (πολιτισμικό απο το πολιτισμός)
    Εννοώ οτι η μητέρα μου δεν ακολούθησε κάποιες πολιτισμικές αξίες και μου δημιουργησε τράυματα ! Περισσότερο έλλειψη πολιτισμού είχε ! Απαίδευτη ήταν και η συμπεριφορά της ήταν βίαιη και αυτό δεν το θεωρώ πολιτισμικό !

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    ειμαστε αμοιροι?ερμαια του πολιτισμου δλδ? δεν εχουμε τον τροπο να αλλαξουμε ή να διαμορφώσουμε εναν πολιτισμο στο στενο τουλάχιστον περιβάλλον μας?
    Έχουμε Σοφία και εδώ είναι η μεγάλη μας πρόκληση.
    Και όχι μόνο στο δικό μας περιβάλλον, αλλά και σε όλη την ανθρωπότητα.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Μα αν τρως τα μουτρα σου συνεχεια...και δεν καταφερνεις να εκπληρωσεις τους στοχους σου ή να το πω καλυτερα τις επιθυμιες σου...φυσικο ειναι να υποφερεις...και το αναποδο να νοιωθεις ικανοποιηση και ευτυχια για το καθε μικρο βημα που κανεις προς αυτους.
    Πρεπει να υποφερεις και λιγο ωστε να ευτυχησεις...μια ατελειωτη ευτυχια-νιρβανα νομιζω ειναι εξω απο την ανθρωπινη φυση.
    Keep, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου σε αυτό. Κάθε τι ωραίο και κάθε τι που αξίζει, πονάει. Διαφορετικά δεν θα είχε και η ζωή νόημα. Και η ευτυχία ανήκει μέσα σε αυτά τα αγαθά που για να την αποκτήσεις, πρέπει να κοπιάσεις και να υποφέρεις για λίγο. Και πάλι δεν θα είσαι για πάντα ευτυχισμένος.Οι καταστάσεις θα εναλλάσσονται.

Senior Member
    Η φυση μας και το περιβαλον μας μας διαμορφωνουν...τωρα κατα ποσο εισαι ερμαιο ειναι μεγαλη συζητηση...λογικα θα μπορουσες να πεις εισαι ερμαιο και δεν εχεις κανενα ελεγχο...αλλα ειναι λαθος τροπος σκεψης.Εισαι μια μοναδα που αγωνιζεται, και η καθε πραξη σου δημιουργει μια αλληλουχια γεγονοτων με συνεπειες...οποιες και εαν ειναι αυτες.
    Και αφου οι πραξεις σου εχουν συνεπειες διαμορφωνεις και εσυ το περιβαλλον...ριχνεις την σκια σου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    φυσικά και δεν είμαστε άμοιροι ! Αλλα, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να σου λένε όλοι κρίμα που δεν διορίστηκες και να έχεις δώσει εξετάσεις πολλές φορές χωρίς επιτυχία και εσύ να μην ενοχλείσαι !

Παντως στην δική μου περίπτωση, επειδή γενικά πραγματοποιούσα σχετικά ευκολα τους στόχους μου, η κατάθλιψη δεν οφείλεται σε κάτι τέτοιο !

Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    Κάθε τι ωραίο και κάθε τι που αξίζει, πονάει.
    Και αυτό είναι πολιτιμικό...Το σύνολο των ανθρώπων σχεδόν, το πιστεύει!

Senior Member
    Originally posted by Μιχάλης
    Παλιότερα πίστευα πως η κατάθλιψη είναι μια χημική ανισορροπία του εγκεφάλου. Πλέον δεν το πιστεύω. Νομίζω πως είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού μας.
    Η κατάθλιψη είναι μια χημική ανισορροπία του εγκεφάλου και αυτό έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
    Παρόλα αυτά σίγουρα παίζουν ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες,π.χ το οικογενειακό περιβάλλον, ο κοινωνικός περίγυρος.Μπορούν να την ενισχύσουν όταν ένα άτομο έχει την τάση να την εμφανίσει.
    Σίγουρα στην σημερινή εποχή όπου η έννοια \"πολιτισμός\", κατά την δική μου άποψη, \"βιάζεται\" καθημερινά, η κατάθλιψη είναι η σύγχρονη αρρώστια. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού μας. Σε κάθε εποχή και σε οποιοδήποτε πολιτισμό και κοινωνία υπήρχε και ίσως θα υπάρχει η κατάθλιψη

Senior Member
    Μιχάλη δεν μου απάντησες !

Senior Member
    Και αυτό είναι πολιτιμικό...Το σύνολο των ανθρώπων σχεδόν, το πιστεύει!
    Οχι αδικα πιστευω...πρεπει να αρωστησεις πχ για να εκτιμησεις την καλη υγεια...ναι θυμασαι πως ηταν πριν την καταθλιψη...εχεις ενα μετρο συγκρισης αλλα τοτε μπορει να μην εκτιμουσες αυτα που ειχες...μετα την μπορα οπως εγραψε καπου και ο Vince εκτιμας και πιο \"απλα\" πραγματα.

Senior Member
    Originally posted by Kleiw
    Δεν θα το ονόμαζα πολιτισμικό ! (πολιτισμικό απο το πολιτισμός)
    Εννοώ οτι η μητέρα μου δεν ακολούθησε κάποιες πολιτισμικές αξίες και μου δημιουργησε τράυματα ! Περισσότερο έλλειψη πολιτισμού είχε ! Απαίδευτη ήταν και η συμπεριφορά της ήταν βίαιη και αυτό δεν το θεωρώ πολιτισμικό !
    Κλειώ ο δικός μας πολιτιτισμός βασίζεται στη χειραγώγηση ανθρώπων μέσω της ενοχής, της σύγκρισης, του φόβου, και έναν σωρό άλλων παραμέτρων που περιορίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη. Δυστυχώς πολλοί γονείς πιστεύουν ότι ικανοποιώντας τις βασικές βιολογικές ανάγκες των παιδιών τους έχουν ολοκληρώσει και το γονεικό τους έργο, αγνοώντας τελείως τις ανάκες των παιδιών τους για σεβασμό, αυτοσεβασμό, ομορφιά, δικαιοσύνη, αγάπη εκπλήρωση, αίσθηση σκοπού και νοήματος στην ζωή, αυτοπραγμάτωση. Προφανώς η μητέρα σου όπως και δικοί μου γονείς ανήκουν σε αυτή την κατηγορία...

Senior Member
    Απλά διαφωνώ στην λέξη ! Το γιατί ? Θεωρώ οτι είναι έλλειψη πολιτισμού , που υπάρχει βέβαια στην σημερινή κοινωνία, αλλά οφείλεται σε αρχέγονα ανθρώπινα χαρακτηριστικά !

Μπορούμε να ονομάσουμε πολιτισμικό την ελλειψη πολιτισμού ? Αν θέλεις να το κάνουμε αυτό , τότε θα συμφωνήσω μαζί σου !

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast