Φοβος για το μεταφυσικο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
    Member

Φοβος για το μεταφυσικο

Καλησπερα στο φορουμ.
    Σημερα ερχομαι με ενα καινουριο ποστ το οποιο εχει να κανει με μια φοβια που προσπαθω χρονια να τιθασευσω.
    Δεν εχω ιδεα ποτε ξεκινησε, νιωθω σαν να την ειχα απο παντα.
    Ειναι κατι που με εκανε συχνα να ιδρωνω απο ανησυχια και να χανω τον υπνο μου παρα πολλες φορες.

Ο φοβος μου λοιπον ειναι για οτιδηποτε το μεταφυσικο. Δεν ειναι κατι συγκεκριμενο αλλα γενικα η ιδεα του και μονο φτανει να με τρομοκρατησει. Ξερω οτι δεν αποτελει πραγματικη απειλη. Αλλα για μενα αποτελει πραγματικο φοβο.
    Πιο συχνα μ επιανε πριν κοιμηθω, σκεφτομουν οτι κατι κακο μπορει να συμβει κ εκανα περιεργα σεναρια, τα οποια δεν θελω να μπω στο κοπο να ανακαλεσω γιατι φοβαμαι.
    Η φορα την οποια θυμαμαι πολυ εντονα ηταν χρονια πριν, δεν θυμαμαι τι το πυροδοτησε αλλα ηταν νυχτα ημουν μονη μου στο δωματιο και απλα ειχα παγωσει απο φοβο, δεν ηθελα να κουνηθω καν, ιδρωνα λες και ετρεχα σε αγωνα, και η καρδια μου χτυπουσε σαν τρελη. Το χειροτερο απο ολα ομως ειναι οτι ενιωθα παρανοικη...
    Δεν ειναι φυσιολογικο να φοβαται καποιος τοσο πολυ κατι το οποιο κατα πασα πιθανοτητα δν υπαρχει.
    Πλεον τα πραγματα ειναι καπως πιο ηρεμα αλλα και παλι, κοιμαμαι παντα με φως ανοιχτο και δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν υπαρχει κανεις στο σπιτι... Και οσες φορες εχει χρειαστει απλα περιμενω να βγει ο ηλιος, αλλα ακομα και τοτε φοβαμαι.
    Ομως θελω να μαθω να ειμαι ανεξαρτητη και να μεινω καποια στιγμη μονη μου.
    Πρεπει να το αντιμετωπισω. Αλλα πως αντιμετωπιζεις ενα φοβο για κατι το οποιο δεν υπαρχει;
    Η εστω δεν υπαρχει καποια αποδειξη οτι υπαρχει...;
    Μηπως εχω τρελαθει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by coffee&cigarettes View Post
    Δεν ειναι φυσιολογικο να φοβαται καποιος τοσο πολυ κατι το οποιο κατα πασα πιθανοτητα δν υπαρχει.
    μεταξύ σοβαρού και αστείου:
    ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμου πιστεύει στην κόλαση, μια χαρά φυσιολογικοί νιώθουν αυτοί, εσυ γιατί να νιώθεις λιγότερο φυσιολογική ;

Senior Member
    ακριβωσ...ειμαστε πιο φυσιολογικουσ και απο τουσ φυσιολογικους.. πεταει η ομαδα λεμε...

Member
    Χαχαχα
    Οκ αφηνω τ φυσιολογικο κατα μερους...
    Απλα ειναι σπαστικο να καταναλωνεις τοση φαια ουσια στο να φοβασαι κατι που δε σε βλαπτει
    Και να αγνοεις αλλα πραγματα π σε καταστρεφουν.
    Ειναι παραλογο....

Senior Member
    το να φοβάσαι κατι σημαίνει ότι αυτό απο καπου διυσδείει στον "χωρο" σου η εσύ αφηνεις καπια "χαραμάδα" ανοιχτη ρίχνωντας λοξες ματιές στο μεταφυσικο !
    τον μέσο ανθρωπο δεν τον απασχολει κατι τετοιο καθως ειναι ερμητικά απομονωμένος απο μια τετοια εκθεση στίς δραστηριότητες του επειδη και η προσοχη του ειναι εστιασμένη εκει !

Member
    Σου εχει τυχει ποτε να κοιμηθεις μονη σου στο σπιτι κι αν ναι πως αντεδρασες;

Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    το να φοβάσαι κατι σημαίνει ότι αυτό απο καπου διυσδείει στον "χωρο" σου η εσύ αφηνεις καπια "χαραμάδα" ανοιχτη ρίχνωντας λοξες ματιές στο μεταφυσικο !
    τον μέσο ανθρωπο δεν τον απασχολει κατι τετοιο καθως ειναι ερμητικά απομονωμένος απο μια τετοια εκθεση στίς δραστηριότητες του επειδη και η προσοχη του ειναι εστιασμένη εκει !
    Οι λοξιες ματιες μπορει να ειναι τα θριλερ, η οι ιστοριες π εχω ακουσει κατα καιρους...
    Κ επισης σε πολλες παρεες ειναι αγαπημενο θεμα συζητησεις μετα απο καμποσες μπυρες.
    Πλεον ουτε θριλερ βλεπω και αποφευγω ακομα και να το συζητησω... Αυτο π θελω ειναι να μπορω να κανω αυτες τις δραστηριοτητες και να μη φοβαμαι η τουλαχιστον παραπανω απο το μεσο ατομο. Τους μεσους ανθρωπους π εχω γνωριζει γουσταρουν να απασχολουνται με τετοια θεματα για πλακα. Απλα αυτοι δε φοβουνται οσο εγω.
    Η προσοχη μ δεν ειναι καθολου εστιασμενη εκει επιτηδες, οποτε μου σκαει σαν ιδεα (πλεον σπανια) δεν το προκαλω εγω σκοπιμα. Ουτε μπορω να ελεγξω το να ηρεμισω και να το ξεπερασω.

Member
    Quote Originally Posted by rose70 View Post
    Σου εχει τυχει ποτε να κοιμηθεις μονη σου στο σπιτι κι αν ναι πως αντεδρασες;
    ''Πλεον τα πραγματα ειναι καπως πιο ηρεμα αλλα και παλι, κοιμαμαι παντα με φως ανοιχτο και δεν μπορω να κοιμηθω αν δεν υπαρχει κανεις στο σπιτι... Και οσες φορες εχει χρειαστει απλα περιμενω να βγει ο ηλιος, αλλα ακομα και τοτε φοβαμαι. ''

Ανοιγω ολα τα φωτα και προσπαθω να αποσχοληθω με οτιδηποτε για να μη το σκεφτομαι τηλεφωνα, τηλεοραση, υπολογιστη.

Senior Member
    μήπως να πάρεις ενα σκυλάκι;

Member
    Quote Originally Posted by pameoloi View Post
    μήπως να πάρεις ενα σκυλάκι;
    δε γινεται!

Senior Member
    γίνεται πως δεν γίνεται, 2 ζώα σε κάθε σπίτι, αν σου κάνουν νούμερα οι γείτονες δώσε τους στην φιλοζωική και θα τους ψήσουν το ψάρι στα χείλια :P
    αν δεν θέλει κάποιος απο τους δικούς σου εξήγησε τους το πρόβλημα...μόνο αν υπάρχει αλλεργία δεν γίνεται

Member
    Quote Originally Posted by pameoloi View Post
    γίνεται πως δεν γίνεται, 2 ζώα σε κάθε σπίτι, αν σου κάνουν νούμερα οι γείτονες δώσε τους στην φιλοζωική και θα τους ψήσουν το ψάρι στα χείλια :P
    αν δεν θέλει κάποιος απο τους δικούς σου εξήγησε τους το πρόβλημα...μόνο αν υπάρχει αλλεργία δεν γίνεται
    δεν γινεται.. δεν ειναι δικο μ το σπιτι π μενω... και ετσι κ αλλιως δεν θελω να παρω σκυλο και μετα να πεθανει η να παθει τιποτα θα κοψω φλεβα

Senior Member
    έεεεεέπ, αποφεύγεις την χαρά για να μην πληγωθείς ; :P (σχετικό με την άλλη συζήτηση που κάναμε)

Banned
    ο φοβος για το μεταφυσικο στην ουσια ειναι ο φοβος για το αγνωστο. οταν νυχτωνει παντα χειροτερευει η κατασταση γιατι δε βλεπουμε.

εμενα με γοητευει κι εχω διαβασει αρκετες μαλακιες για φαντασματα, εξωγηινους κι οτι αλλο. αλλα το αποφευγω το βραδυ για να μην επηρεαστω.

Senior Member
    Το χειροτερο ειναι να παθεις υπνικη παραλυση. Συμβαινει συχνοτερα οταν εισαι ανασκελα παρα σε πρηνη θεση. Εαν δεν το ζησεις αυτο, δεν εχεις τιποτα αλλο να φοβασαι.
    Οποιος το εχει παθει, ξερει τι φρικη ειναι. Ευτυχως θα τυχει πολυ σπανια σε καποιον σε ολη του τη ζωη.
    Last edited by stefamw; 16-06-2014 at 16:46.

Page 1 of 4 123 ... LastLast