Τι ειναι ο σταθεροποιητης - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 76 to 89 of 89
    Senior Member
    Originally posted by vince
    Με απλά λόγια οι ψυχικά άρρωστοι είναι θύματα και όχι θύτες.
    Και θύτες......και θύματα όπως όλοι.....κατά καιρούς.....Δεν υπάρχει άτομο που να μην πέρασε έστω και λίγο και από τα δύο στάδια...Η διαφορά βρίσκεται στην ένταση και στην διάρκεια της κάθε κατάστασης νομίζω...Εγώ πάντως επειδή αισθανόμουνα και ήμουνα υπερευαίσθητη δεν άφηνα να μου την πατάνε την ευαισθησία και να είμαι μόνιμα θύμα.....Δηλαδή κάτσε..Θα σου φέρεται ο άλλος σαν σκουπίδι και θα περιμένεις μια μέρα να σου φερθεί σωστά ή να σε λυπηθεί επειδή είσαι ψυχικά ασθενής;;;Τι λέμε;;;Θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου όπως και να έχει......Η λύπηση είναι άσχημο συναίσθημα..και όχι δεν χρειαζόμαστε άτομα που να μας κάνουν χάρη.....Να μας συμπαθούν,να μας αγαπούν,να μας συμπονούν οκ....αλλά λύπη;;;Μάλλον τον εαυτό τους λυπούνται!!!!!!Πώς αποδέχεσαι να λες πως είσαι θύμα;;Δεν το αποδέχτηκα ποτέ...Τώρα θύμα,αύριο θύτης..Τώρα κλαίω αύριο θα κλαίνε.....Μπορεί να ήμουν σκατά ευαίσθητη αλλά δεν θα με πατήσει κάποιος και θα το αφήσω να περάσει έτσι.......Για εμένα η ζωή είναι ένα Γιν-Γιανγκ...Μαύρο και άσπρο...Ό,τι πιο σοφό......Ένας φαύλος κύκλος.....Και όπως έλεγαν οι Κινέζοι αυτό που γεμίζει κάποτε αδειάζει και το αντίστροφο..Vince πάρε τα πάνω σου...

Senior Member
    Originally posted by interappted
    υπαρχουν πολλοι εδω με διπολικη διαταραχη
    τωρα απο κει κ περα συγκατοικοι ειμαστε ολοι στην τρελλα!
    εγω τι να πω που δεν εχω ακουσει εδω παρα μονο για εναν οριακο???
    εμεις ειμαστε ηδη προς εξαφανιση!!!
    Ιωάννα σημαιοφόρος του ορίου..Υπήρχε και μια άλλη Ιωάννα οριακή αλλά εγκατέλειψε.....Καρέτα-καρέτα έγινε το είδος..Να μην μπορείς να πεις τον πόνο σου και να σε καταλάβουν...Εγώ έχω χάσει τα ΙΨΔ αδέρφια μου.......Πού είστε βρε;;;χαχα

Senior Member
    Originally posted by billk
    συγκατοικοι ολοι στην τρελα μ\'αρεσε αυτο!!!
    αφου ειναι πολλοι με διπολικη εδω γιατι δεν ανταποκρινεται κανενας???
    Νομίζω ότι αυτό το φόρουμ πράγματι κάνει θραύση από \"bipolars\".....Αυτοί το χτίσανε...Εγώ σκέφτομαι φάση να τυπώσω μπλουζάκια με ΙΨΔ πάνω να το κάνω όπως το σήμα για τον Καρκίνο του στήθους....Δώστε και σώστε τους ΙΨΔ!!!!!!!Οι Διπολικοί δημιουργήσανε σωματείο...Γιατί όχι και οι ΙΨΔ;;;Ζηλεύω......Να επενδύσουμε σε καλύτερα φάρμακα και να εξελιχθεί πια αυτή η νευροχειρουργική να δούμε μέρα χωρίς σκέψη...

Deleted by request
    ΙΨΔ τι σημαινει ?

Deleted by request
    [/quote]

Ναι φυσικά και είναι θέμα χρόνου Μπιλ.......Θα σου έρθει η διάθεση ξανά για χίλια πράγματα και σιγά σιγά με τον καιρό όλα θα γίνονται χειρότερα...Η απαισιοδοξία και η απόγνωση που νιώθεις είναι στοιχεία της κατάθλιψής σου....Μόλις υποχωρήσει θα αισθάνεσαι πολύ πιο αισιόδοξα για την πορεία της νόσου σου..... [/quote]

τι εννοεις οτι σιγα σιγα με τον καιρο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα?

Deleted by request
    3με 6 μηνες μου ειπε ο γιατρος οτι θελει για να περασει η καταθλιψη...

Senior Member
    Φίλε μου η κατάθλιψη σε μερικούς δεν περνάει ποτε ,άλλοτε τα συμπτωματα βρίσκονται σε ύφεση και άλλοτε σε επιδείνωση!!!Φυσικά εσύ πάσχεις από διπολική διαταραχή που η μανία εναλλάσσεται με την κατάθλιψη...

Senior Member
    ΙΨΔ τι σημαινει ?
    Ωραία κάνε μου τέτοιες ερωτήσεις να λέω ότι και κάτι έμαθα σε αυτά τα χρόνια ψυχοθεραπείας..Αισθάνεσαι ρε παιδί μου ότι προάγεσαι..Παίρνεις degree...
    ΙΨΔ=ΙδεοΨυχαναγκαστική Διαταραχή
    (Συναφείς λέξεις:Ιδεοψυχαναγκασμοί,ψ υχαναγκασμοί,καταναγκασμο� �,εμμονές,ιδεοληψίες)
    Αγχώδης διαταραχή..Οι ιδεοληψίες δημιουργούν καταναγκαστικές συνήθειες..Το πρόγραμμα,η τάξη,η τελειομανία-τελειοθηρία,η ανάγκη για καθαριότητα χαρακτηρίζουν τον ιδεοψυχαναγκαστικό ασθενή......και η εμφάνιση των συμπτωμάτων ποικίλει ανάλογα την ένταση της διαταραχής....

Με ενέπνευσες και αν και έχω ξαναγράψει για αυτή την διαταραχή θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το www.psychologia.gr

ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Το βασικό χαρακττηριστικό της Ψυχαναγκαστικής Καταναγκαστικής Διαταραχής είναι επαναλαμβανόμενοι ψυχαναγκασμοί ή/και καταναγκασμοί , που είναι αρκετά σοβαροί ώστε να προκαλούν έντονη υποκειμενική ενόχληση , να καταναλίσκουν περισσότερο από 1 ώρα την ημέρα από τον χρόνο του ατόμου ή να προκαλούν σημαντική έκπτωση της λειτουργικότητάς του.

Οι ψυχαναγκασμοί είναι επίμονες ιδέες , σκέψεις , παρορμήσεις ή εικόνες που το άτομο βιώνει ως εισβολή και ως ακατάλληλες και που του προκαλούν έντονο άγχος και δυσφορία .Οι πιο κοινοί ψυχαναγκασμοί είναι επαναλαμβανόμενες σκέψεις μόλυνσης (π.χ. μήπως μολυνθεί κάνοντας χειραψία) , αμφιβολίας (π.χ. αν τραυμάτισε κάποιον σε τροχαίο ατύχημα ή αν κλείδωσε την πόρτα) , τάξης/τακτοποίησης (π.χ. έντονη δυσφορία αν κάποια αντικείμενα είναι μη συμμετρικά τακτοποιημένα) , παρορμήσεις επιθετικότητας ή βίας (π.χ. να σκοτώσει το παιδί του(της)) ή σεξουαλικές εικόνες/φαντασιώσεις (π.χ. επαναλαμβανόμενες πορνογραφικές εικόνες). Το άτομο προσπαθεί να αγνοήσει ή να καταστείλει τους ψυχαναγκασμούς ή να τους εξουδετερώσει με κάποια άλλη σκέψη ή πράξη (π.χ. με κάποιο καταναγκασμό).

Οι καταναγκασμοί είναι επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (πλύσιμο χεριών , τακτοποίηση , έλεγχος) ή νοητικές πράξεις (π.χ. προσευχή , μέτρημα , επανάληψη λέξεων σιωπιλά) , τις οποίες το άτομο νιώθει αναγκασμένο να τα εκτελέσει (αν προσπαθήσει να τις αντισταθεί νιώθει υπέρμετρο άγχος) ως απάντηση σ\'ένα ψυχαναγκασμό ή σύμφωνα με κανόνες που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά . Οι καταναγκασμοί δεν γίνονται για ευχαρίστηση , αλλά για να ανακουφίσουν το άγχος που δημιουργούν κάποιοι ψυχαναγκασμοί ή να αποτρέψουν κάτι που το άτομο φοβάται . Έτσι , π.χ. άτομα με ψυχαναγκασμούς μόλυνσης μπορεί να \"γδάρουν\" σχεδόν τα χέρια τους με το επανειλημμένο πλύσιμο μέχρι να ανακουφίσουν το άγχος των ψυχαναγκασμών τους , άλλα άτομα με ψυχαναγκασμούς αμφιβολίας για το αν κλείδωσαν την πόρτα μπορεί να ελέγχουν την κλειδαριά ξανά και ξανά , άλλα άτομα δημιουργούν ειδική τελετουργία ντυσίματος με ειδικούς κανόνες που αν δεν τηρηθούν αυστηρά φοβούνται ότι θα πάθει κάτι κάποιος από την οικογένιά τους κ.ο.κ. Οι πιο κοινοί καταναγκασμοί είναι πλυσίματος και καθαρισμού , μέτρησης , ελέγχου , αναζήτησης , διαβεβαιώσεων/καθησυχασμού , επανάληψης πράξεων και τακτοποίησης/τάξης . Και υπάρχει και καταναγκατική βραδύτητα (π.χ. στο να ντυθεί το άτομο) .

Ο βαθμός εναισθησίας του ατόμου για τους ψυχαναγκασμούς ή τους καταναγκασμούς του ποικίλλει , αλλά σε κάποια στιγμή το άτομο αναγνωρίζει ότι είναι υπερβολικοί ή παράλογοι .

Αιτιολογία

Και για την αιτιολογία της ΨΚΔ έχουν προταθεί πολλές θεωρίες - γενετικές, ψυχοδυναμικές, μαθησιακές (συμπεριφορικές), νευροβιολογικές, χωρίς καμιά από μόνη της να είναι αρκετή να την ερμηνεύσει. Και πάλι το πιθανότερο είναι ότι μόνο κάποιος συνδυασμός ερμηνειών θα μπορέσει να καλύψει όλα τα φαινόμενα της ΨΚΔ.

Μελέτες σε διδύμους έχουν δείξει μεγαλύτερη συχνότητα ΨΚΔ στους μονοζυγώτες απ\' ότι στους διζυγώτες. Μελέτες σε οικογένειες έχουν δείξει ότι η συχνότητα της ΨΚΔ είναι μεγαλύτερη στους βιολογικούς συγγενείς πρώτου βαθμού ατόμων με ΨΚΔ ή ατόμων με Διαταραχή Tourette, απ\' ότι στον γενικό πληθυσμό.

Για πολλά χρόνια ψυχαναλυτικά προσανατολισμένοι κλινικοί θεωρούσαν ότι η ΨΚΔ οφείλεται σε καθήλωση του ατόμου στη γεννητική του φάση και παλινδρόμηση στην προηγούμενη της πρωκτική φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη ενασχόληση με θυμό, βρωμιά, από μαγική σκέψη και από αμφιθυμία. Το αποτέλεσμα κατ\' αυτούς ήταν η ανάπτυξη ενός έντονα αυστηρού υπερεγώ και μιας ποικιλίας νευρωτικών αμυντικών μηχανισμών - μόνωσης, αντισταθμιστικής συμπτωματολογίας, ματαίωσης, που στόχο είχαν να ελέγξουν το εσωτερικό άγχος του ατόμου. Αν και τόσο οί ψυχαναγκασμοί όσο και τελετουργικοί καταναγκασμοί συχνά φαίνονται πλούσιοι σε συμβολισμούς, η ψυχοδυναμική θεραπευτική προσέγγιση δεν μπόρεσε να τους βοηθήσει και έτσι έχει πια μόνο ιστορικό ενδιαφέρον (αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για την ψυχοδυναμική θεώρηση και θεραπεία της Ψυχαναγκαστικής Καταναγκαστικής Διαταραχής της Προσωπικότητας).

Η μαθησιακή θεωρία πρεσβεύει ότι η ΨΚΔ αναπτύσσεται σε δύο στάδια. Πρώτα το άτομο συνδέει το άγχος με κάποιο ψυχικό γεγονός και κατόπιν εκτελεί κάποια τελετουργία για να μειώσει το άγχος. Αν ο χειρισμός αυτός λειτουργήσει, τότε ενισχύεται η επανάληψη της τελετουργίας και το αποτέλεσμα είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά. Αντίστοιχα κάποιες σκέψεις ή εικόνες μπορεί να συνδυασθούν με μείωση του άγχους, οπότε οδηγούν σε καταναγκαστικές νοητικές πράξεις. Αν και τα συμπεριφορικά αυτά μοντέλα της ΨΚΔ έχουν μικρή εμπειρική υποστήριξη, εντούτοις οί συμπεριφορικές θεραπευτικές τεχνικές έχουν γίνει η βάση της ψυχολογικής θεραπείας της ΨΚΔ.

Τα τελευταία χρόνια οί έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη νευροβιολογία της ΨΚΔ. Κατ\' αρχήν, έχει ήδη παρατηρηθεί ότι ψυχαναγκαστικά καταναγκαστικά συμπτώματα εμφανίζονται με ιδιαίτερη συχνότητα σε νευρολογικές διαταραχές όπως το τραύμα κεφαλής, η επιληψία, η χορεία του Huntington ή του Sydenham ή μετά από εγκεφαλίτιδα, ότι η ΨΚΔ ενδεχομένως συνδέεται με τραύμα κατά τη γέννηση, με ανώμαλα ΗΕΓ ή ακουστικά προκλητά δυναμικά ή ότι σε πειραματόζωα αμφοτερόπλευρες βλάβες του ιππόκαμπου οδηγούν σε στερεοτυπικές συμπεριφορές που μοιάζουν με καταναγκαστικές τελετουργίες - ευρήματα που όλα συνηγορούν για βιολογική προέλευση της ΨΚΔ.

Οί καινούριες νευροαπεικονιστικές τεχνικές, CΤ, ΜRΙ και η ΡΕΤ σιγά — σιγά με τα ευρήματα τους οδηγούν στην υπόθεση ότι στην ΨΚΔ υπάρχει δυσλειτουργία στο επίπεδο των βασικών γαγγλίων, που ευθύνεται ίσως για τους καταναγκασμούς και προμετωπιαία υπερδραστηριότητα, που ευθύνεται ίσως για τους ψυχαναγκα-σμούς (και είναι γνωστό ότι υπάρχουν σημαντικές διασυνδέσεις μεταξύ βασικών γαγγλίων και προμετωπιαίου φλοιού).

Επιπλέον, η νευροβιοχημική έρευνα της σεροτονίνης συνδέει τον νευροδιαβιβαστή αυτόν με την ΨΚΔ. Η σεροτονίνη θεωρείται ότι διαμεσολαβεί συμπεριφορές χαρακτηριζόμενες από παρορμητικότητα, αυτοκτονικότητα, επιθετικότητα και ψυχαναγκαστικά καταναγκαστικά συμπτώματα. Η ικανότητα της χλωριμιπραμί-νης και άλλων φαρμάκων όπως οί εκλεκτικοί αναστολείς της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης, που εμποδίζουν την επαναπρόσληψή της σεροτονίνης, να μειώνουν τα ψυχαναγκαστικά καταναγκαστικά συμπτώματα σίγουρα υποστηρίζει την ύπαρξη ενός σημαντικού (αλλά και πάλι όχι αποκλειστικού) ρόλου της σεροτονίνης στην ΨΚΔ.

Θεραπεία

Η θεραπεία της ΨΚΔ μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δύσκολη και τα αποτελέσματα της απογοητευτικά. Με την εφαρμογή, όμως, τα τελευταία χρόνια της θεραπείας συμπεριφοράς και ορισμένων φαρμάκων με αντιΨΚ ιδιότητες η άποψη αυτή έχει αντικατασταθεί από δικαιολογημένη αισιοδοξία. Όσον αφορά την ψυχοδυναμική θεραπεία, αυτή δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει τους ψυχαναγκα-σμούς ή τους καταναγκασμούς.

Η θεραπεία συμπεριφοράς, που γενικά είναι πιο αποτελεσματική στους τελετουργικούς καταναγκασμούς, κυρίως χρησιμοποιεί την έκθεση του ατόμου και στη συνέχεια την παρεμπόδιση της απάντησης. Ο ασθενής δηλ. εκτίθεται στην επίφοβη κατάσταση, γεγονός ή ερέθισμα με διάφορες τεχνικές έκθεσης (κυρίως κλιμακωτή έκθεση in vivo, αλλά ακόμη και συστηματική απευαισθητοποίηση ή «πλημ-μυρισμός» ή συνδυασμός απευαισθητοποίησης και έκθεσης in vivo) και κατόπιν παρεμποδίζεται να εκτελέσει την καταναγκαστική συμπεριφορά που συνήθως ακολουθεί. Για παράδειγμα, σ\' ένα άτομο με καταναγκαστικό πλύσιμο ζητείται να ακουμπήσει «μολυσμένα» αντικείμενα π.χ. βρώμικα χαρτομάντιλα και μετά δεν του επιτρέπεται να πλύνει τα χέρια του.

Οί ψυχαναγκασμοί μπορεί να βοηθηθούν με την τεχνική του σταματήματος της σκέψης (π.χ. ο θεραπευτής λέει δυνατά «στοπ» για να σταματήσει τον κύκλο της σκέψης του ασθενή και μετά του μαθαίνει να το κάνει μόνος του λέγοντας «στοπ» από μέσα του).

Η φαρμακοθεραπεία χρησιμοποιείται συνεχώς και περισσότερο για τη θεραπεία της ΨΚΔ μόνη ή σε συνδυασμό με τη θεραπεία συμπεριφοράς. Ορισμένα φάρμακα όπως το τρικυκλικά χλωριμιπραμίνη και οί ΕΑΕΣ (εκλεκτικοί αναστολείς της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης) έχει δειχθεί ότι έχουν σαφείς αντιΨΚ ιδιότητες και η χρήση τους έχει βοηθήσει μεγάλο αριθμό ατόμων με ΨΚΔ.

Η χλωριμιπραμίνη σε δόσεις 150-300mg ημερησίως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αν και αντιχολινεργικές παρενέργειες (όπως ξηρότητα του στόματος, δυσκοιλιότητα, θόλωση της όρασης, κατακράτηση ούρων) και άλλες παρενέργειες (όπως καταστολή και ορθοστατική υπόταση) δημιουργούν προβλήματα στους ασθενείς. Οί ΕΑΕΣ χρησιμοποιούνται σε δόσεις μεγαλύτερες απ\' ό,τι για την κατάθλιψη (π.χ. φλουοξετίνη 60-80 mg ημερησίως, φλουβοξαμίνη 200-300 mg ημερησίως, σερτραλίνη 150-200 mg ημερησίως) και είναι κι αυτοί αποτελεσματικοί, όπως και η χλωριμιπραμίνη, και στους καταναγκασμούς και στους ψυχαναγκα-σμούς και άσχετα αν συνυπάρχει ή όχι κατάθλιψη.

Αν υπάρχει σχιζότυπη προσωπικότητα ή διαταραχή τικ, ίσως βοηθά η προσθήκη και κάποιου αντιψυχωτικού.

Οπωσδήποτε, κατά τη θεραπεία της ΨΚΔ ο κλινικός πρέπει να έχει πολύ υπομονή, γιατί η βελτίωση έρχεται σιγά σιγά, συχνά ύστερα από 2-3 μήνες. Ο βαθμός βελτίωσης με τη φαρμακευτική αγωγή μπορεί να φθάσει και το 80%. Πάντως, η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να συνεχισθεί για μακρό διάστημα, καθώς οί ασθενείς τείνουν να υποτροπιάσουν αν η αγωγή διακοπεί.

Ιδιαίτερη θέση στη θεραπεία της ΨΚΔ έχει και η υποστηρικτική ψυχοθεραπεία, που συνεπικουρεί και τη συμπεριφορική και τη φαρμακευτική θεραπεία, προσφέροντας ενθάρρυνση, ανύψωση του ηθικού και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα του ασθενή.

Όσον αφορά την ψυχοχειρουργική (συνήθως στερεοτακτική τομή της τοξοειδούς δεσμίδος), αυτή σήμερα θα χρησιμοποιηθεί μόνον όταν οί άλλες θεραπείες αποτύχουν.

Η οικογενειακή θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει κατά τη θεραπεία του ατόμου με ΨΚΔ, με ενημέρωση των μελών της οικογένειας για τη φύση της αρρώστιας και εκμάθηση του πώς να δείχνουν κατανόηση αλλά να μην ενθαρρύνουν την ΨΚ συμπεριφορά (π.χ. να μην ελέγχουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα πριν πάνε για ύπνο, όπως τους ζητά ο ΨΚ ασθενής).

Ομάδες αυτοβοήθειας, με την ενημέρωση και τη συμπαράσταση που προσφέρουν, είναι επίσης πολύ χρήσιμες στην αντιμετώπιση της ΨΚΔ.

Σημείωσή μου:Παράδειγμα συμπεριφοριστικής σε ψυχαναγκαστικό και η αντίδρασή του όπου φαίνεται η πραγματική δυσκολία και ο πόνος που προκαλείται στον ασθενή να σπάσει το φράγμα της άμυνάς του....
    Μια ωραία μέρα ο θεραπευτής αποφασίζει να βάλει αυτό το άτομο να αγγίξει αυτό που φοβάται...Εκεί λοιπόν που ο θεραπευτής παίρνει τα λεφτά του ασθενή από το πορτοφόλι και επιστρέφει τα ρέστα πάλι στο πορτοφόλι μιας και ο ασθενής δεν θέλει να μολύνει τα χέρια του ο θεραπευτής πετάει τα ρέστα στο πάτωμα......\"Πιάσε τα\" του λέει..Ο ασθενής περνάει σε μια ώρα από στάδια ικεσίας και άγριας ύβρης στο πρόσωπο του θεραπευτή ώσπου τα αγγίζει μιας και δεν μπορεί αλλιώς.....Το πιο ακραίο ψυχαναγκαστικό που είχα ακούσει ήταν ένας ασθενής νεαρής ηλικίας που εκτός από τα άλλα ψυχαναγκαστικά που έκανε-όπως να μην αγγίζει τους διακόπτες παρά μόνο με την άκρη της μπούζας του-ήταν να κοιμάται στο πάτωμα από φόβο μην λερώσει το καθαρό κρεβάτι του...

Senior Member
    Ναι φυσικά και είναι θέμα χρόνου Μπιλ.......Θα σου έρθει η διάθεση ξανά για χίλια πράγματα και σιγά σιγά με τον καιρό όλα θα γίνονται χειρότερα...Η απαισιοδοξία και η απόγνωση που νιώθεις είναι στοιχεία της κατάθλιψής σου....Μόλις υποχωρήσει θα αισθάνεσαι πολύ πιο αισιόδοξα για την πορεία της νόσου σου..... [/quote]

τι εννοεις οτι σιγα σιγα με τον καιρο τα πραγματα θα γινονται χειροτερα? [/quote]

Χαχα..Έγραψα τέτοια;;;Καλύτερα εννοούσα...

Senior Member
    3με 6 μηνες μου ειπε ο γιατρος οτι θελει για να περασει η καταθλιψη...
    Ε εμπιστεύσου τον γιατρό..Βασικό για την θεραπεία σου....

Senior Member
    Originally posted by LOSTRE
    Φίλε μου η κατάθλιψη σε μερικούς δεν περνάει ποτε ,άλλοτε τα συμπτωματα βρίσκονται σε ύφεση και άλλοτε σε επιδείνωση!!!Φυσικά εσύ πάσχεις από διπολική διαταραχή που η μανία εναλλάσσεται με την κατάθλιψη...
    Όντως τι είναι χρόνια κατάθλιψη;;;Τι διαφορά έχει με την ήπια κατάθλιψη;;Η μανιοκατάθλιψη δεν έχει χρόνια κατάθλιψη;;;;Είναι στο χέρι μας να αλλάξει η κατάθλιψη;Στο χέρι των χαπιών;;;;

Senior Member
    ...ουφ!η καταθλιψη η ειναι μειζων καταθλιψη η δυσθυμικου τυπου διαταραχη[με χρονιοτητα]-η μανιοκαταθλιψη ειναι μια μορφη μειζονος καταθλιψης[η γνωστη 2πολικη]-τα χαπια δρουν σε 15 με 30 μερες ,βαλε και ενα 6 μηνο εως 8 μηνο για τη θεραπεια περιπου!Ε αυτα σε πολυ στοιχειωδες επιπεδο-Στο χερι και του ασθενη και του ψυχιατρου ειναι η θεραπεια[ε δεν μιλαμε τωρα για βαριες περιπτωσεις που κανουν μεχρι η.σ.θ. ετσι;]

Senior Member
    Originally posted by Kassi
    Originally posted by interappted
    υπαρχουν πολλοι εδω με διπολικη διαταραχη
    τωρα απο κει κ περα συγκατοικοι ειμαστε ολοι στην τρελλα!
    εγω τι να πω που δεν εχω ακουσει εδω παρα μονο για εναν οριακο???
    εμεις ειμαστε ηδη προς εξαφανιση!!!
    Ιωάννα σημαιοφόρος του ορίου..Υπήρχε και μια άλλη Ιωάννα οριακή αλλά εγκατέλειψε.....Καρέτα-καρέτα έγινε το είδος..Να μην μπορείς να πεις τον πόνο σου και να σε καταλάβουν...Εγώ έχω χάσει τα ΙΨΔ αδέρφια μου.......Πού είστε βρε;;;χαχα

βρηκα οριακο στο φορουμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    well keep on tryin
    Tread that fine line
    till the end of time..

Deleted by request
    να κανω μια ερωτηση προς τους συμπασχοντες διπολικους
    τωρα ειμαι σε καταθλιψη...
    η libido μου και η συγκεντρωση στα μαθηματα θα επανελθουν κανονικα?

Page 6 of 6 FirstFirst ... 456