Φοβος για την υγεια και ιντερνετ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Member

Unhappy Φοβος για την υγεια και ιντερνετ

Καλησπέρα σας! Ειμαι η Αρια και ειμαι 19. Το θέμα μου εμενα ειναι η αρωστοφοβια. Όπως είχα αναφέρει και σε ένα άλλο μου θέμα, τον τελευταίο καιρό μου έχει κολησει η ιδεα του ογκου στον εγκέφαλο, λόγο πονοκεφάλων που με ταλαιπωρουν. Έπειτα απο πολλές επισκέψεις σε γιατρος και συγκεκριμενα σε νευρολογο, γενικης ιατρικης, παθολογο, ΩΡΛ και ορθοπεδικο, βγήκε η διάγνωση ότι έχω αυχενικό λόγο κακής στασης και ψύξεων. Δε μου έγραψε κανεις μια μαγνητικη η εστω αξονική στο κεφάλι και όπως καταλαβαίνεται εμένα μ έχει καρφωθει ότι έχω ογκο κ δεν το βρήκαν. μετα άρχισαν και ζαλάδες, μουδιασματα στις πατουσες και θωλη οραση κ εγώ κόντεψα να πεθάνω απο το φοβο μου. Για να μη σας κουράζω έπειτα απο επίσκεψη σε ψυχοθεραπευτη-ψυχιατρο με τον οποίο κάνω ψυχοθεραπεία και ο οποιος μου έγραψε sertral των 20 οι ζαλάδες και η θωλη οραση έφυγαν και οι πονοκέφαλοι και τα μουδιάσματα ελατώθηκαν.

Εγώ όμως εκεί που πάω να ηρεμίσω μπαινω στο ιντερνετ χωρις να μπορώ να σταματησω τον εαυτό μου και ψάχνω συμπτωματα. Διάβασα και κάτι ιστοριες για μια κοπελίτσα που τν είχαν εξετάσεις 13 γιατροί μέσα σε ένα χρόνο λόγο πονοκεφάλων και ολοι της έλεγαν ημικρανίες. Τελικά όταν της έγραψαν μαγνητική ήταν αργά και πέθανε σε 8 μέρες. και άλλες πολλές ιστορίες και έχω πανικοβληθεί. έχω και κάτι σουβλιές στο κεφάλι και κάνουν την κατασταση χειρότερη. τι θα κάνω πια; δε μπορω να σταματησω να ψαχνω στο ιντερνετ για συμπτωματα. κι αν κανουν λάθος οι γιατροί;

Senior Member
    το προβλημα βρισκεται μονο στην φοβια σου και πουθενα αλλου. δεν εχω εμπειρια απο τετοια πραγματα ισως πρεπει να κανονιζεις εκ των προτερων ποση ωρα θα καθεσαι στο pc να ψαχνεις για τετοια πραγματα. να ακους παντα τον ψυχοθεραπευτη σου. προσπαθησε να ασχολησε και με αλλα που σε ευχαριστουν περισσοτερο

Banned
    Mακρια απο το ιντερνετ κοριτσι!!!Μονο πεθαμενη θα σε βγαζει!Ο γιατρος ξερει καλυτερα και δεν θα σε εβαζε να φας την ακτινοβολια μιας αξονικης επειδη εσυ απλα κατι νομιζεις..
    Φιλικα και με αγαπη..

Junior Member
    Καλησπέρα Άρια! Η κατάσταση που περιγράφεις είναι πολύ συνηθισμένη, δυστυχώς το ίντερνετ βρίσκεται πάντα εκεί για να τρέφει τους χειρότερους φόβους μας και να τους δίνει πάτημα όσον αφορά τα προβλήματα υγείας. Γενικά είναι κανόνας πως οι περιπτώσεις που διαβάζουμε στο ίντερνετ είναι τα χειρότερα δυνατά σενάρια, και οι πιθανότητες να επαληθευτούν απειροελάχιστες. Όπως στην περίπτωση της κοπέλας που αναφέρεις, αν αυτό το περιστατικό όντως συνέβη, φαντάσου ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός και υπάρχουν ένα σωρό πιθανότερες και λιγότερο καταστροφικές εξηγήσεις συμπτωμάτων όπως ο πονοκέφαλος. Από τη στιγμή μάλιστα που εσύ προσωπικά παρατήρησες μεγάλη βελτίωση των συμπωμάτων σου μετά από την επίσκεψη σε ψυχοθεραπευτή, έχεις ένα ακόμη επιπλέον στοιχείο για να πιστέψεις πως δεν πάσχεις από κάποια σοβαρή σωματική αρρώστια και όλα σου τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με μια αλλαγή στην ψυχολογία σου. Όπως λένε και οι υπόλοιποι που απάντησαν, η καλύτερη λύση είναι να σταματήσεις να ψάχνεις στο ίντερνετ για συμπτώματα. Ό,τι διαβάζεις θα νιώθεις ότι το έχεις, αν διαβάσεις για κάποιο άγνωστο σε σένα σύμπτωμα μπορεί αργότερα και να το εμφανίσεις, και γενικά θα προσπαθείς συνεχώς άθελά σου να προσαρμόζεις τα συμπτώματά σου στα συμπτώματα που διαβάζεις διαιωνίζοντας αυτό το φαύλο κύκλο. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου να σταματήσει αυτή τη συνήθεια, μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στο browser σου που να σου μπλοκάρει την πρόσβαση σε σελίδες που επιλέγεις (κάπως σαν το parental control), υπάρχουν πολλά τέτοια. Τέλος, σε γενικές γραμμές αν θέλεις να είσαι υγιείς, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τρέφεσαι σωστά, να ασκείσαι, να κοιμάσαι καλά και να μην αγχώνεσαι. Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, η φυσική σου κατάσταση θα είναι καλύτερη από ποτέ και θα νιώσεις κι εσύ πιο σίγουρη για τον εαυτό σου. Καλή τύχη!

Junior Member
    Ξέχασα επίσης να αναφέρω πως σαφώς και συμβαίνουν άσχημα πράγματα, ακόμα κι αν οι πιθανότητες είναι μικρές, αυτό δεν αλλάζει. Αλλά έτσι λειτουργεί ο κόσμος, πολλά μπορούν να πάνε στραβά, δε γίνεται όμως να ζούμε τη ζωή μας προσκολλημένοι στα χειρότερα σενάρια γιατί έτσι χάνουμε στο τέλος την ίδια μας τη ζωή. Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας αρκεί να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας αυτή την αβεβαιότητα. Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι πέρα από τον έλεγχό μας, και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν συμφιλιωθούμε μαζί του.

Member
    σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. ναι απο τη μια ξέρω ότι είναι όλα στο μυαλο μου αλλά από την άλλη σκέφτομαι κι αν δεν ειναι; προσεχω πράγματα όπως το γεγονός ότι έχω τρέμουλο στα χέρια ή ότι μπερδευομαι συχνά όταν μιλάω ή οτι το ένα μάτι βλέπει πιο θολά από το άλλο και διαφορα άλλα μικροπράγματα και τρελένομαι, πανικοβάλομαι κ θέλω να αρχίσω πάλι το τρέξιμο στους γιατρούς...

Senior Member
    Άρια μην υποτιμάς ποτέ την δύναμη του μυαλού, μερικοί μπορεί να νομίζουν οτι τρολάρω τώρα αλλά δυστηχώς δεν τρολάρω :P
    μπορεί να με πιάσει τικ στο μάτι επειδή σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, για φαγούρες δεν το συζητάω...παλιότερα που νόμιζα οτι είχε πρόβλημα η καρδιά, πονούσα πραγματικά, μέχρι που έκανα πλήρη έλεγχο σε καρδιολόγο, μου είπε οτι εχω καρδιά παιδιού, και ηρέμησα, απο τότε τίποτα (εκτός μια κρίση πανικού που νόμιζα πως ετοιμαζόμουν για έμφραγμα και έτρεχα για καρδιογράφημα πάλι)... μετά μου κόλλησε πως είχα κάτι στα πνευμόνια, ξεκίνησα να πονάω και εκεί σχεδόν κάθε φορά που το σκεφτόμουν, μέχρι που δοκίμασα διάδρομο, ήταν σε καλύτερη κατάσταση και απο την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη μου...και άκου το καλύτερο να γελάσεις κιόλας (ΔΕΝ ΤΡΟΛΑΡΩ), ξέρεις την φάρσα που λέει "τώρα μωρό μου είμαι στον όγκο", ήξερα λοιπόν κάποιον που είχε όγκο στο κεφάλι, ενα απόγευμα βλέπω μια κοπέλα να φωνάζει "μωρό μου" σε κάποιον στον δρόμο, ε απο εκείνη την στιγμή και για 1-2 μήνες κάθε φορά που σκεφτόμουν μια συγκεκριμένη κοπέλα με έπιανε πόνος στο σημείο που έβγαλε τον όγκο ο άλλος...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Άρια View Post
    Καλησπέρα σας! Ειμαι η Αρια και ειμαι 19. Το θέμα μου εμενα ειναι η αρωστοφοβια. Όπως είχα αναφέρει και σε ένα άλλο μου θέμα, τον τελευταίο καιρό μου έχει κολησει η ιδεα του ογκου στον εγκέφαλο, λόγο πονοκεφάλων που με ταλαιπωρουν. Έπειτα απο πολλές επισκέψεις σε γιατρος και συγκεκριμενα σε νευρολογο, γενικης ιατρικης, παθολογο, ΩΡΛ και ορθοπεδικο, βγήκε η διάγνωση ότι έχω αυχενικό λόγο κακής στασης και ψύξεων. Δε μου έγραψε κανεις μια μαγνητικη η εστω αξονική στο κεφάλι και όπως καταλαβαίνεται εμένα μ έχει καρφωθει ότι έχω ογκο κ δεν το βρήκαν. μετα άρχισαν και ζαλάδες, μουδιασματα στις πατουσες και θωλη οραση κ εγώ κόντεψα να πεθάνω απο το φοβο μου. Για να μη σας κουράζω έπειτα απο επίσκεψη σε ψυχοθεραπευτη-ψυχιατρο με τον οποίο κάνω ψυχοθεραπεία και ο οποιος μου έγραψε sertral των 20 οι ζαλάδες και η θωλη οραση έφυγαν και οι πονοκέφαλοι και τα μουδιάσματα ελατώθηκαν.

Εγώ όμως εκεί που πάω να ηρεμίσω μπαινω στο ιντερνετ χωρις να μπορώ να σταματησω τον εαυτό μου και ψάχνω συμπτωματα. Διάβασα και κάτι ιστοριες για μια κοπελίτσα που τν είχαν εξετάσεις 13 γιατροί μέσα σε ένα χρόνο λόγο πονοκεφάλων και ολοι της έλεγαν ημικρανίες. Τελικά όταν της έγραψαν μαγνητική ήταν αργά και πέθανε σε 8 μέρες. και άλλες πολλές ιστορίες και έχω πανικοβληθεί. έχω και κάτι σουβλιές στο κεφάλι και κάνουν την κατασταση χειρότερη. τι θα κάνω πια; δε μπορω να σταματησω να ψαχνω στο ιντερνετ για συμπτωματα. κι αν κανουν λάθος οι γιατροί;
    Αρια, γενικα αγχωνομαι αλλα δεν φοβαμαι ποτε...μονο στην τριτη λυκειου μου συνεβησαν πολλα και με διελυσαν τοτε ειχα και εγω μουδιασματα,μυρμιγκισματα και πηρα βαρος κλπ..ολα αυτα ειναι απο αγχος γιατι δεν μπορεις να διωξεις τις σκεψεις απο μεσα σου.. θυμαμαι μια φορα για καποιον δικο μου ειχα παει στο νοσοκομειο και στο απεναντι κρεβατι ηταν ενας νεος σχεδον 30 ο οποιος μολις πριν λιγες μερες ειχε χειρουργηθει με ογκο,απο αυτα που μου ειπε πως το καταλαβε δηλαδη,να ξερεις οτι αν ειχες τετοιο θεμα θα ειχε φανειοποτε μην αγχωνεσαι τεειωσε αυτο...προσπαθησε να βρεις καποιες ασχολιες γυμναστηριο,μουσικη γενιακ κατι να ξεφυγει το μυαλο σου

Member
    pameoloi το ξέρω ότι το μυαλό μπορεί να σου δημιουργίσει πολλά. πριν τον όγκο είχα και με την καρδια φοβία και πριν από αυτήν είχα φοβο με καρκινο στομαχου και πάει λέγοντας. αρωστοφοβική όσο δεν πάει. giannis1990 ολοι αυτό μου λένε. και το πιστεύω πραγματικά. απλά το μυαλό κολάει και δύσκολα ξεκολάει :(

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannis1990 View Post
    μουδιασματα
    βλέπω εφιάλτη και ρίχνω μπουνιά στον ύπνο μου στον αέρα, κοιμόμουν στο πλάι και την ρίχνω με το δεξί, άρα να το είχα πλακώσει δεν παίζει.
    ξυπνάω...σκέφτομαι "όχι" (κατά της βίας ακόμα και στα όνειρα :P), μέσα σε 5 δευτερόλεπτα είχε μουδιάσει όλο το χέρι μου, έσφιγγα-ξέσφιγγα την παλάμη για κανά λεπτό περίπου μέχρι να ξεμουδιάσει,

Άρια, εγώ ξέρω καλύτερα απο κολλήματα, δεν μου κολλάνε μόνο αρρώστιες :P αλλά ο καθένας στον τομέα του, αν σου λέει ο ειδικός πως είσαι οκ και δεν χρειάζεσαι μαγνητική/αξονική είσαι οκ, αν δεν τον πιστεύεις πάρε δεύτερη γνώμη, αν πάλι οχι, πάρε τρίτη γνώμη, το να φάς τσάμπα ακτινοβολία δεν θα κάνει τίποτα άλλο απο το να μεγαλώσει την φοβία σου, η γνώμη μου

Member
    Quote Originally Posted by pameoloi View Post
    βλέπω εφιάλτη και ρίχνω μπουνιά στον ύπνο μου στον αέρα, κοιμόμουν στο πλάι και την ρίχνω με το δεξί, άρα να το είχα πλακώσει δεν παίζει.
    ξυπνάω...σκέφτομαι "όχι" (κατά της βίας ακόμα και στα όνειρα :P), μέσα σε 5 δευτερόλεπτα είχε μουδιάσει όλο το χέρι μου, έσφιγγα-ξέσφιγγα την παλάμη για κανά λεπτό περίπου μέχρι να ξεμουδιάσει,

Άρια, εγώ ξέρω καλύτερα απο κολλήματα, δεν μου κολλάνε μόνο αρρώστιες :P αλλά ο καθένας στον τομέα του, αν σου λέει ο ειδικός πως είσαι οκ και δεν χρειάζεσαι μαγνητική/αξονική είσαι οκ, αν δεν τον πιστεύεις πάρε δεύτερη γνώμη, αν πάλι οχι, πάρε τρίτη γνώμη, το να φάς τσάμπα ακτινοβολία δεν θα κάνει τίποτα άλλο απο το να μεγαλώσει την φοβία σου, η γνώμη μου
    χα ο ψυχοθεραπευτής μου μου απαγόρεψε να ξαναεπισκεφτώ γιατρό. μου ειπε ότι είναι όλα στο μυαλό μου και με το να πάω σε γιατρούς θα μεγαλώνει το φοβο μου. οποτε όχι γιατροί. θα το παλέψω κι άλλο. δε θα παω σε άλλο γιατρό μονο και μόνο για μια ιδέα. έχω πάει σε νευρολόγο, 2 ορθοπεδικούς, δυο παθολόγους και έναν ΩΡΛ. φτάνουν πιστεύω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Άρια View Post
    όχι γιατροί.
    Όχι όγκος να λες :)

να προτείνω free-ebooks (google) για την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ψάξεις περισσότερα συμπτώματα; :)

Senior Member

μουδιασμα μπορει να προκληθει απο υπερβολικο αγχος,και εννοουσα να εισαι ξυπνιος,τωρα αν δεν το πιστευεις η εχεις διαφορετικη αποψη no problem

Member
    Όχι όγκος να λες :)

να προτείνω free-ebooks (google) για την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ψάξεις περισσότερα συμπτώματα; :)
    εννοειται :) πες κανενα μπας κ βρω κατι να ασχοληθω...

Member
    Quote Originally Posted by giannis1990 View Post
    μουδιασμα μπορει να προκληθει απο υπερβολικο αγχος,και εννοουσα να εισαι ξυπνιος,τωρα αν δεν το πιστευεις η εχεις διαφορετικη αποψη no problem
    ναι μου το ειπε και ο ψυχιατρος αυτο... δικιο εχεις..

Page 1 of 2 12 LastLast