Φοβος για το μεταφυσικο - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 57 of 57
    Senior Member
    Εγω να δεις Μαρια , απο μικρος ειχα ψωνιο με τα μεταφυσικα , ολο τετοια βιβλια διαβαζα ( λες να φταιει το κοινο μας ζωδιο-ωροσκοπος ) , και πιστευω απολυτα την μνιμονιο . Θα ηθελα κ εγω να ειχα μια τετιου ειδους εμπειρια , λαιτ ομως ! αν εστω και μια ιστορια απο αυτες για στοιχειωμενα σπιτια αληθευει , που δεν μπορει να μην αληθευει μια , αυτο σημαινει οτι ο κοσμος των πνευματων υπαρχει . Το γιατι μερικοι τα βλεπουν κ αλλοι οχι , θα σε γελασω . Αγγελος .

Member
    αν ανατρέξουμε το παρελθόν, πριν από χρόνια δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε πολλά. με την πάροδο των χρόνων και των επιστημονικών ερευνών αποδείχτηκαν αρκετά από αυτα που δεν είχαν καμία λογική εξήγηση. επομένως σε κάποια χρόνια (θεωρώ) ότι θα σας λυθούν πολλές απορίες. βλεπε φυσικά φαινόμενα κλπ, για να μην πω πάλι για θεούς.
    Κι αν μας έγραψε την μοίρα ο Θεός μας, η Αγάπη και η Αλήθεια οδηγός μας!

Member
    Για καποιο λογο δεν μπορω να κανω σχολιο... Η εχω κανει δεκα φορες τα ιδια ...
    Τελος παντων με εχετε ανατριχιασει μ αυτα π λετε απαπααα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Εγω να δεις Μαρια , απο μικρος ειχα ψωνιο με τα μεταφυσικα , ολο τετοια βιβλια διαβαζα ( λες να φταιει το κοινο μας ζωδιο-ωροσκοπος ) , και πιστευω απολυτα την μνιμονιο . Θα ηθελα κ εγω να ειχα μια τετιου ειδους εμπειρια , λαιτ ομως ! αν εστω και μια ιστορια απο αυτες για στοιχειωμενα σπιτια αληθευει , που δεν μπορει να μην αληθευει μια , αυτο σημαινει οτι ο κοσμος των πνευματων υπαρχει . Το γιατι μερικοι τα βλεπουν κ αλλοι οχι , θα σε γελασω . Αγγελος .
    και εγω ολο τετοια βιβλια διαβαζα και ολο τετοιες ταινιες μου αρεσαν!
    συγουρα το ζωδιο και ο ωροσκοπος ο κοινος ειναι!χα!χα!χα!
    παντως στο εξωτερικο υπαρχουν ειδικες εταιριες που ασχολουνται μονο με αυτα εχουν ειδικα οργανα που ανυχνευουν αν υπαρχει κατι μεταφυσικο στο χωρο η'οχι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜΑΡΙΑ1967 View Post
    και εγω ολο τετοια βιβλια διαβαζα και ολο τετοιες ταινιες μου αρεσαν!
    συγουρα το ζωδιο και ο ωροσκοπος ο κοινος ειναι!χα!χα!χα!
    παντως στο εξωτερικο υπαρχουν ειδικες εταιριες που ασχολουνται μονο με αυτα εχουν ειδικα οργανα που ανυχνευουν αν υπαρχει κατι μεταφυσικο στο χωρο η'οχι.

Ναι , Μαρια , τα παρακολουθω στο nova .

Senior Member
    Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει όλες τις φοβίες τους για το φυσικό και έχουν περάσει στο μεταφυσικό.
    Χωρίς βέβαια να έχω καμία διάθεση να ελαφρύνω τον πόνο του θεματοθέτη/θεματοθέτριας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει όλες τις φοβίες τους για το φυσικό και έχουν περάσει στο μεταφυσικό.
    Χωρίς βέβαια να έχω καμία διάθεση να ελαφρύνω τον πόνο του θεματοθέτη/θεματοθέτριας.

Μα ποιους πρεπει να φοβομαστε παρισσοτερο , τα φαντασματα η τους ανθρωπους ? η απαντηση ειναι προφανης . Τα φαντασματα δεν σευκνευριζουν , δεν φθονουν , δεν κοιτανε πως θα στην φερουν , δεν σου την σπανε , δεν βριζουν , δεν ειναι φιλοχρηματα , δεν ειναι συμφεροντολογα , και μαλιστα ειναι πολυ διακριτικα . Αντε να σου κανουν κανα μπουουουου ........

.
    Diana, θεωρω δεδομενο ότι καποιος με φοβιες για τα μεταφυσικα έχει στοιβαγμενες φοβίες και για τα... φυσικα. Το πρωτο αποκελειεται να υπάρχει αν δεν υπάρχει πρωτα το δευτερο. Εκτος κι αν μιλάμε για πολύ "ειδικές" φοβίες, πχ. φοβάμαι τα φίδια, ή να μπω σε αεροπλάνο ή το θάνατο κλπ (εννοώ φοβίες που υπερβαίνουν κατα πολύ τα λογικά πλαίσια φόβου που αναμενεται να εχει κανεις γι αυτα). Ωστοσο άτομα που γνώρισα με τετοιες ειδικες ας πουμε φοβίες δεν ήταν κατα τα λοιπά πλήρως καθαροί από φοβίες ή/και άλλα θέματα ψυχολογίας. Αρα και πάλι το ένα αποτελει συνέχεια του άλλου. Δεν ξερω αν το εβαλες για πλάκα αυτό.

Συνηθως οι φοβιες για τα μεταφυσικα ξεκινανε απο παιδικής ηλικίας, απο ιστοριες/παραμυθια που λεγονται μπρος στο παιδι ή με εκφοβισμους που αναφερονται σε τετοια στοιχεία και εμπεριεχουν και το στοιχειο της πειθους ως προς την υπαρξη τους και ετσι το παιδι τα αποδεχεται στη σκεψη του ως αληθινα ή από γονείς/κοινωνικό κύκλο με προκαταλήψεις. Όπως κάθε λογης τραυματικες εμπειριες, το ίδιο κι αυτες αποτυπώνονται στη μνημη και μενουν και κανεις δεν ξερει πόσο θα κρατησουν. Η εκλογίκευση του φόβου ειναι από τις καλύτερες μεθόδους για να τον ξεπεράσει κανεις, όπως φιλτράροντας στη σκεψη μας, το πόσο στεκει αυτο με τη λογική, η αναγνωριση της υπερβολής, η τοποθέτηση του κινδυνου στις πραγματικες/αληθινες του διαστασεις, η διακριση μεταξυ πραγματικου και φανταστικου με βαση λογικά και κοινως αποδεκτά δεδομένα.
    γιάννης

Senior Member
    Οχι δεν το έγραψα σίγουρα για να γελοιοποιήσω την θεματοθέτρια,αλλά κάπου υπάρχει και ένας αστεϊσμός
    εγώ για παράδειγμα ζορίζομαι με αυτά που καταλαβαίνω-με αυτά που δεν καταλαβαίνω γιατί να φοβάμαι;

Αλλά όπως είπες και παραπάνω συνήθως οι φοβίες του μεταφυσικού έχουν αλληλένδετη σχέση με τις φοβίες του φυσικού και μπορεί να μεγενθύνονται συγκριτικά με άλλους στην περίπτωση που σε μικρή ηλικία ή και αργότερα εκτεθήκαμε σε ιστορίες ή δεισιδαιμονίες που μας κάνουν επιρρεπείς σε τέτοιου είδους σκέψεις και φοβίες.

Δηλάδή απλά συμφωνώ μαζί σου σε όσα είπες!

Senior Member
    Οχι δεν το έγραψα σίγουρα για να γελοιοποιήσω την θεματοθέτρια
    Δεν είμαστε σίγουροι για αυτό γιατί εσύ τα κάνεις κάτι τέτοια ενίοτε!

Senior Member
    Ολγακι σου ΄χει τύχει 45αρης δικηγόρος και συ περί αλλού τυρβάζεις...!

Κοίτα το σοβαρά το θέμα κορίτσι μου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by olgaki1975 View Post
    Δεν είμαστε σίγουροι για αυτό γιατί εσύ τα κάνεις κάτι τέτοια ενίοτε!

Για μενα η Ολγα ταχει τετρακοσια , ας την κοροιδευετε καποιοι .

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234