Results 1 to 15 of 19
Thread: Αυτή είναι η ιστορία μου...
-
17-06-2014, 14:42 #1
Αυτή είναι η ιστορία μου...
Γειά σε όλους,
Λέγομαι Θανάσης και είμαι 46 ετών. Είμαι παντρεμένος από το 2005 και αντιμετωπίζω θέματα με τον γάμο μου.
Η γυναίκα μου είναι αρκετά εξωστρεφής, λίγο-έως-αρκετά οξύθυμη. Προσπαθεί να επιβάλει την άποψη της με φωνές, ανεξάρτητα με ποιόν
μιλάει: άγνωστοι, γνωστοί, συγγενείς, απλοί φίλοι, όλοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο εκρηκτικό τρόπο.
Εγώ από την άλλη είμαι χαμηλών τόνων, είμαι πάντα έτοιμος για αναδίπλωση προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη και ηρεμία.
Στην αρχή της γνωριμίας μας, τολμώ να πω, ότι έβρισκα χαριτωμένο τον χαρακτήρα της μέλλουσας συζύγου μου: πίστευα ότι
θα συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον, δυστυχώς το μέλλον με διέψευσε...
Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά από τη γέννηση του παιδιού μας το 2007. Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν η εξής:
Συνεχόμενες παρατηρήσεις και νεύρα σχετικά με τετριμμένα θέματα της καθημερινότητας π.χ. "γιατί ξέχασες να κλείσεις τα παράθυρα;",
"γιατί δεν άφησες το εξωτερικό φως ανοικτό ενώ ήξερες ότι θα αργήσω;", "δεν με προσέχεις όταν σου μιλάω" κλπ.
Οποιο θέμα κι αν ξεκινάγαμε θα κατέληγε σε 1-2 λεπτα σε σύγκρουση. Δεν μπορούσα να ακολουθήσω, σταμάτησα πλέον να ξεκινάω οποιαδήποτε συζήτηση.
Σημειώνω ότι παράλληλα μειώθηκε και ο ρυθμός των ερωτικών επαφών μας. Με τη συσσώρευση της γκρίνιας και των νεύρων, το επίπεδο της ερωτικής μου λειτουργίας
έπεσε κατακόρυφα. Ενώ ήθελα, δεν μπορούσα. Εκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις χωρίς να βρεθεί τίποτα. Ετσι, μπορούσα να λειτουργήσω μόνο με τη βοήθεια των γνωστών
χαπιών, χωρίς τη χρήση προφυλακτικού.
Εκείνη την εποχή, γύρω στο 2007-2008 σημειώθηκε και η έκρηξη των λεγόμενων "κοινωνικών δικτύων". Η σύζυγος έφτιαξε από τις πρώτες profil
και ξόδευε αρκετό χρόνο σε chat. Σε μία συζήτηση που κάναμε, συμφωνήσαμε να αποδεσμευτούμε συναισθηματικά ο ένας από τον άλλον. Λόγος για διαζύγιο όχι,
λόγω παιδιού. Ετσι, έκανε κάποια γνωριμία μέσω facebook και βγήκε 2-3 φορές για καφέ (κατά 99,9% μόνο για καφέ...).
Μετά από τις 2-3 εξόδους της, έρχεται σε μένα με δάκρυα και μου λέει ότι της λείπω....Τα "ξαναβρίσκουμε" για 2-3 μήνες και μετά πάλι από την αρχή, γκρίνιες και καυγάδες...
Σε νέα μας συζήτηση για να τα ξαναβρούμε δεν δέχθηκα, της είπα ότι θα ξακαταλήξουμε στα ίδια, γιατι να στεναχωριόμαστε;
Σε κάποιες διακοπές που κάναμε και έδειξα τη διάθεσή μου για sex, έδειξε εντελώς απρόθυμη και τελικά δέχθηκε
με συμπεριφορά σαν να μου έκανε τη χάρη. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι φοβόταν μήπως μείνει ξανά έγκυος. Από τότε δεν βρεθήκαμε ξανά ερωτικά.
Τα τελευταία 3-4 χρόνια λοιπόν κυλούν σε αυτό το μοτίβο. Απουσία συναισθηματικής σύνδεσης και ερωτικής επαφής, απλή επικοινωνία σε θέματα που
αφορούν το παιδί ή άλλα ανώδυνα όπως "τι θέλεις να μαγειρέψω" κλπ. Κάνουμε κάποιες κοινές εξόδους για ένα σινεμά ή να δούμε κάποιους κοινούς φίλους.
Τα γερά γλέντια όμως γίνονται από παρέες που έχει γνωρίσει μέσω facebook, εγώ φυσικά είμαι απών.
Προχθές λοιπόν, σε μία τέτοια της έξοδο, επέστρεψε στις 6 τα ξημερώματα. Στη συζήτηση που ακολούθησε μου είπε τα εξής:
- Σε αντίθεση με άλλες της γνωριμίες, γνώρισε κάποιον που μπορεί να "μιλάει".
- Βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, προσπαθεί να μην στεναχωρεί κανέναν (γέροντες γονείς, παιδί). Δηλαδή, δεν είναι ελεύθερη αν συμπεριφέρεται όπως θα ήθελε.
- Ενώ μου είχε πει να τα ξαναβρούμε, εγώ δεν δέχθηκα.
- Να σκεφτώ και να αποφασίσω τι θέλω (διαζύγιο?).
Μετά πήγε για ύπνο. 4-5 ώρες αργότερα, πήγαμε για ψώνια στο super market, σαν να μη τρέχει τίποτα...
Η γνώμη μου για τα γεγονότα:
Είναι φανερό ότι εκτός από συναισθηματικά με απάτησε και σαρκικά. Για πρακτικούς κυρίως λόγους, είμαι υποχρεωμένος να κάνω το μ@λ@κ@.
Η σύζυγος είναι άνεργη και έχω αναλάβει εξ-ολοκλήρου τα οικογενειακά έξοδα (ένας λόγος παραπάνω που αισθάνομαι άσχημα είναι ότι ουσιαστικά
ήμουν ο ...χορηγός στο κεράτωμα!). Δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με ένα σπίτι, φανταστείτε με δύο...
Επίσης δεν θα ήθελα να προκαλέσω οτιδήποτε στο παιδί μου (σημειώνω ότι σαν μητέρα η σύζυγος είναι άψογη).
Σκέφτομαι και τη στεναχώρια στους γέροντες και ευαίσθητους γονείς μου.
Αισθάνομαι σαν "λαντζέρης". Εγώ αναλαμβάνω τη σκαρταδούρα, έξοδα και συντήρηση σπιτιού, και άλλος απολαμβάνει το ...φαγητό.
Τα τελευταία χρόνια δεν είχα καμία-μα-καμία συναισθηματική ή σωματική απόλαυση. Προσπαθώ να μην το σκέπτομαι και να έχω
το μυαλό μου στο παιδί μου και στη δουλειά μου αλλά πολλές φορές δεν το καταφέρνω...
Οι διάφορες γνωριμίες που κάνει την ελκύουν γιατί δεν ζουν καμία καθημερινότητα μαζί τους. Νομίζω αυτό είναι άδικο για μένα
και με αφήνει πολύ πίσω στον "συναγωνισμό"...
Από τη μεριά μου δεν έχω κάνει καμία κίνηση για κάτι ανάλογο, αν και νομίζω τώρα ότι έχω και το δικαίωμα.
Στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί κάπου πρέπει να τα πω. Σας ευχαριστώ.
- 18-06-2014, 10:14 #2
Θανάση καλημέρα. είμαι χωρισμένη και καταλαβαίνω πως νιώθεις με όλα αυτά.
Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις μια πολύ σοβαρή συζήτηση με τη σύζυγό σου για το γάμο σας. Και το επόμενο βήμα θα είναι να παρθούν μεγάλες αποφάσεις. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος όταν αυτό αναγνωρίζεται και διορθώνεται. Όταν όμως συνεχίζεται καλό είναι να γίνονται κινήσεις με σκοπό την καλύτερη έκβαση των πραγμάτων. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσεις εσύ για σένα και την οικογένειά σου. Αν θες να σώσεις το γάμο σου θα πρέπει να έχεις δύναμη και υπομονή. Αν πάλι δεν αντέχεις αυτή την κατάσταση, άλλαξε τα πράγματα, με την προϋπόθεση όμως να διατηρήσεις την ψυχική ηρεμία του παιδιού. Καλή δύναμη!μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
18-06-2014, 10:15 #3
Θανάση καλημέρα. είμαι χωρισμένη και καταλαβαίνω πως νιώθεις με όλα αυτά.
Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις μια πολύ σοβαρή συζήτηση με τη σύζυγό σου για το γάμο σας. Και το επόμενο βήμα θα είναι να παρθούν μεγάλες αποφάσεις. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος όταν αυτό αναγνωρίζεται και διορθώνεται. Όταν όμως συνεχίζεται καλό είναι να γίνονται κινήσεις με σκοπό την καλύτερη έκβαση των πραγμάτων. Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσεις εσύ για σένα και την οικογένειά σου. Αν θες να σώσεις το γάμο σου θα πρέπει να έχεις δύναμη και υπομονή. Αν πάλι δεν αντέχεις αυτή την κατάσταση, άλλαξε τα πράγματα, με την προϋπόθεση όμως να διατηρήσεις την ψυχική ηρεμία του παιδιού. Καλή δύναμη!μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
18-06-2014, 11:03 #4
Εγω δε θα ανεχομουν καποια πραγματα παντως οσο ηθελα το καλο και την ηρεμια παιδιου και γονειων..Ειδικα αυτο με το να βγαινει και να ερχεται οτι ωρα θελει και γω να καθομαι σπιτι και να περιμενω..ε οχι βρε αδελφε...Κλειδι πισω απο την πορτα και αστην λιγο εκει..Δεν γινεται για το καλο του παιδιου σου και την ηρεμια και μη στεναχωρια των δικων σου, να γ@μας ετσι την δικια σου ζωη..
11/12/2006
18-06-2014, 11:24 #5
καλημερα θαναση :)
τι να πει κανεις, για τον γαμο της αλληνης.....
μιας και μας ρωτας ομως, θα σου πω το κατιτις μου. ισως ολα τα κατιτις μαζι, καπου να σε βοηθησουν;)
νομιζω οτι πρεπει να ξεμπλεξεις καποια πραγματα μεσα σου.
το οτι η συζυγος σου ισως, μαλλον, πρεπει, και να σε απατησε, στην περιπτωση σας ειναι συγκυριακο καθαρα.
θα μπορουσες να την ειχες απατησει εσυ πρωτος, γιατι υπηρχε σοβαρη απομακρυνση των δυο σας. δεν σε απατησε στα καλα καθουμενα απο απληστια, ανασφαλεια η απερισκεψια ενω ηταν μια χαρα ικανοποιημενη απο το σεξ μεταξυ σας και την συναισθηματικη σας σχεση.....
η ελλειψη επιθυμιας μεταξυ σας, οχι μονο δεν ξεπεραστηκε, αλλα προχωρησατε σε πληρη αποχη απο το σεξ και ουσιαστικα αποφασισατε να συμβιωνετε για να μην χαλασετε την οργανωση της ζωης σας και να μην αναστατωσετε το παιδι.
απο την διηγηση σου μου προεκυψε οτι κι εσυ δεν ειχες διαθεση λογω της συμπεριφορας της και μαλιστα εδω και χρονια.
κι εδω ερχομαι να σου πω, οτι ολα αυτα που σε ενοχλουν στην γυναικα σου (και που κι εγω επισης δεν θα αντεχα ουτε ενα πενταλεπτο, δηλαδη τις φωνες, την αγενεια και την γκρινια ) τα ηξερες εξ αρχης. το ειδα οτι τα σκεφτοσουν αλλιως στην αρχη, αλλα στην πορεια σε χαλασαν, αλλα μηπως επρεπε να περιμενεις περισσοτερο καιρο πριν προχωρησεις σε γαμο με εναν ανθρωπο με τοσο ασχημη συμπεριφορα???? η εστω να καθυστερησεις την αποκτηση παιδιου??
δεν ξερω ποσο μπορει να θεωρηθει 'απιστια' το σεξ με καποιον αλλον οταν δεν υπαρχει καθολου ερωτικη ζωη στο ζευγαρι και μαλιστα αυτο προερχεται κι απο τους δυο. εφοσον ουτε εσυ ουτε εκεινη ειχατε διαθεση να ειστε μαζι ερωτικα, ποιο θα ηταν για σενα το ζητουμενο με την μεταξυ σας συμφωνια? να μεινετε ανεραστοι για παντα?
αυτο που ισως θα επρεπε να σκεφτεις, ειναι οτι αν σας ενδιαφερει η "συζυγικη πιστη" , θα επρεπε η να λυσετε το μεταξυ σας προβλημα (αν λυνοταν), η να χωρισετε οριστικα.
με το να μενετε συμβατικα μαζι χωρις καθολου επαφες, το μονο βεβαιο ειναι οτι αργα η γρηγορα θα στραφειτε σε αλλους.
αυτο δεν το σκεφτηκες στα τοσα χρονια απομακρυνσης? αν τωρα που συνεβη βλεπεις οτι σε ενοχλει, αλλαξε ΕΣΥ τα πραγματα.
ζητα της να ξεκαθαρισετε τι θα κανετε. δειτε αν υπαρχει περιθωριο να ξαναειστε μαζι σαν ζευγαρι και αν δεν υπαρχει χωριστε οριστικα.
με το να μενετε συμβατικα μαζι, δεν καταλαβαινω πως μπορειτε να αποφυγετε τετοιου ειδους εξελιξεις...
βεβαιως, το βλεπω οτι εσυ παρα την απομακρυνση και τα προβληματα εισαι εκει και περιμενεις εστω και απραγος ενω η δικια σου ψαχνει μια λυση εκ του ασφαλους και γι αυτο οταν απογοητευτηκε στην πρωτη αποπειρα της να βρει αλλον (ειτε γιατι την απερριψε, ειτε γιατι στραβωσε η γνωριμια) ηρθε πισω κλαιγοντας στην ασφαλεια του γαμου σας, ενω τωρα που δειχνει να βρηκε παλι κατι σου μιλαει για διαζυγια...οκ...
αν εσενα δεν σε εκφραζει η τακτικη της μαιμους που εχει (πιανουμε το επομενο κλαδι πριν αφησουμε το προηγουμενο), προχωρα σε πιο αμεσες και δραστικες λυσεις..
18-06-2014, 15:25 #6
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με τα προβλήματά μου...
@Remedy
Εχεις απόλυτο δίκιο ότι έπρεπε να είχα διαπιστώσει κάποια πράγματα νωρίτερα. Σημειώνω τα εξής:
Η γνωριμία-γάμος έγινε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, 35 εγώ, 33 αυτή, 37 και 35 ο γάμος. Δεν υπήρχε περιθώριο να περιμένουμε περισσότερο όσον αφορά τη δημιουργία οικογένειας. Δεν θέλαμε και οι δύο να γίνουμε γονείς στα 40 συν.
Ενώ λοιπόν υπήρχε προδιάθεση προς τα νεύρα και τη τσαντίλα, μπορούσα να τα αποδεχθώ, δεν ξέφευγαν από τον έλεγχο. Η μεγάλη αλλαγή έγινε μετά από τη γέννηση του παιδιού (ορμονική διαταραχή ίσως?).
Πιθανώς να παίζει ρόλο και ότι πάσχει από θυρεοειδή.
Θα κάνω λοιπόν μία τελική συζήτηση για το αν έχουμε κάποια ελπίδα. Θα προτείνω ένα περιθώριο για όλο το καλοκαίρι, και αν συνεχίζεται η ίδια κατάσταση θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους!
Θ.
18-06-2014, 18:16 #7
σαφως παιζει μεγαλο ρολο ο θυρεοειδης στα νευρα και την κακη διαθεση. ακομα και καταθλιψη μπορει να προκαλεσει, μονο αν ειναι αρρυθμιστος ομως... δεν παρακολουθειται απο γιατρο?
και τα ορμονικα, ειτε επιλοχεια ειτε οχι, παιζουν επισης τεραστιο ρολο στην διαθεση.
τα ορμονικα ομως δεν λενε αν θα τα περασεις με τον ανδρα σου η θα στραφεις αλλου, αυτο ειναι καθαρα θεμα σχεσεων μεταξυ σας.
εσυ πως περασες 4 χρονια χωρις ερωτικες σχεσεις? δεν φλερταρες με καποια αλλη? σκοπευες να κανετε προσπαθεια να ξαναειστε μαζι η ηθελες να συνεχισετε με την συντροφικοτητα μονο , χωρις το σεξ?
οταν ειπα να ξεμπλεξεις μεσα σου, εννοουσα, οτι αν αποφασισεις οτι δεν θα εχετε σεξ πλεον μεταξυ σας,γιατι δεν την θελεις, οπως ειστε τα τελευταια χρονια δηλαδη, εχει νοημα να μεινεις σε αυτον τον γαμο μονο αν δεν σε ενοχλουν οι εξωσυζυγικες της σχεσεις και προφανως κανοντας κι εσυ το ιδιο.
το να μενετε ομως χωρις ερωτικες σχεσεις μεταξυ σας σε αυτο τον γαμο, το θεωρεις κατι επιθυμητο και εφικτο?
σου εχει επανελθει η επιθυμια για την γυναικα σου και θεωρεις οτι εκεινη μονο αρνειται?
18-06-2014, 18:17 #8
Καλυτερα ασε τις προσπαθειες να γινετε οπως πριν γιατι χλωμο το βλεπω. Εφοσον υπαρχουν λογοι οικονομικοι, κοινωνικοι, παιδια, σκυλια κλπ καντε μια συμφωνια να μενετε στο ιδιο σπιτι σαν φιλαρακια-αλλωστε φιλαρακια ειστε εφοσον δε το κανετε-οποτε και στην κοινωνια θα ειστε ωραιοι και ολα καλα. Ειναι αλλο πραγμα ο γονιος και αλλο το ερωτικο, το ενα δεν συγκρουεται με το αλλο. Ετσι θα μπορεις και συ να κοιταξει να βρεις καμμια αλλη χωρις να σου γκρινιαζει η συζυγος που ησουνα και με ποια μιλας. Αν θελεις βεβαια. Πιστευω μια τετοια συμφωνια συγκατοικησης ειναι πολυ πιο τιμια και πρακτικη συναμα.
18-06-2014, 19:56 #9
ότι έβρισκα χαριτωμένο τον χαρακτήρα της μέλλουσας συζύγου μου
εμ αν καθετε να σε πριζει κ να σου κανει παρατηρισεις μετα που να λειτουργισει το συστημα....
αυτη εφταιγε βασικα
18-06-2014, 19:58 #10
σαφως παιζει μεγαλο ρολο ο θυρεοειδης στα νευρα και την κακη διαθεση
18-06-2014, 19:59 #11
@Remedy
ναι, παίρνει φάρμακα για τον θυρεοειδή και τον έχει ρυθμίσει.
Αν μου έλεγε η γυναίκα μου αυτή τη στιγμή να κάνουμε έρωτα, δεν θα μπορούσα. Εχω ξενερώσει πάρα πολύ, νοιώθω απαξιωμένος. Εχω ερωτική επιθυμία, αλλά πιστεύω ότι το σεξ είναι καθαρά εγκεφαλική λειτουργία. Θα ήθελα να τα είμαστε μαζί ολοκληρωτικά, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να ξαναβρούμε ο ένας τον άλλον...
@kerasi
το να βρω κι εγώ κάποια, είναι μιά κουβέντα. Νομίζω είναι πιό δύσκολο για έναν παντρεμένο άνδρα να βρεί κάτι, παρά μια παντρεμένη γυναίκα...
18-06-2014, 20:16 #12
εγω παντως απο οσο ξερω οι γυναικες που εχουν απαλη κ γλυκεια φωνη ειναι ερεθιστικες με τον τελαλη που να γινει προκοπη :(:(:(:( το λες κ συ ο ιδιος
Εχω ξενερώσει πάρα πολύ, νοιώθω απαξιωμένος.
18-06-2014, 20:19 #13
18-06-2014, 20:23 #14
Εισαι 46 ετων νεοτατος ακομα!!Να ληξεις αυτον τον γαμο δεν το σκεφτεσαι και να ξεκινησεις κατι νεο που να σου αξιζει?Καταλαβαινω ειναι δυσκολο αν υπαρχουν παιδια ομως πιστεψε με και τα παιδια δεν ειναι χαζα..Αντιλαμβανονται την δυστυχια των γονιων και καμια φορα την υιοθετουν στην δικη τους ερωτικη ζωη..
Ειστε νεοι και οι δυο,δεν ταιριαζετε δεν ειναι κατι τραγικο τελειωστε το ομορφα και συνεχιστε τις ζωες σας χωριστα και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!
18-06-2014, 20:42 #15
φυσικα και ειναι εγκεφαλικη λειτουργια, αλλα πιο πολυ απο χρονο, χρειαζεται διαθεση ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ να ειναι ολοκληρωτικα μαζι. η γυναικα σου εχει τετοια διαθεση η προτιμαει να κρατησει τον γαμο για τα ματια του κοσμου κι εσενα κουβαλητη κι αυτη να κανει αλλου την ζωη της???? αν θελει αυτο, τοτε θελετε διαφορετικα πραγματα και πρεπει να τα ξεκαθαρισετε μεταξυ σας για να προχωρησετεμ ειτε μαζι ειτε χωριστα.
στην απαντηση στο κερασι μου το χαλασες τελειως...
το θεμα ειναι οτι θελεις να εισαι ολοκληρωτικα δωσμενος στην γυναικα σου κι εκεινη σε σενα, η οτι φοβασαι μηπως δεν βρισκεις γκομενες να σου καθονται?????????????????Last edited by Remedy; 18-06-2014 at 21:00.