Results 16 to 30 of 31
Thread: Σας έχει τύχει ποτέ
-
22-06-2014, 15:50 #16
Όχι παιδιά όχι! Δεν παίζει τίποτα με παρατάξεις, δεν είμαι σε καμία παράταξη, απλά στο τμήμα είμαστε λίγα άτομα (μη ρωτήσετε πως και γιατί, διαφορετικό σύστημα) δεν παίζουν παρατάξεις και οι καθηγητές γνωρίζονται με τους φοιτητές και είναι κοντά. Και εννοείται πως δεν του έχω κάνει κάτι. Έτσι είναι ο τρόπος του, ακόμη και στο μάθημα που είναι πρώτου έτους αν αποτυγχάνουν σε προόδους τους τη λέει π.χ "όσοι γράψανε από 1-4 δεν είναι για το πτυχίο" και να σκεφτούν τους γονείς τους κτλ κτλ και εντομεταξύ έχουμε ξαναμιλήσει παλιά που ήμουν 3ο εξάμηνο και μου είπε να σκεφτώ τη μεταγραφή αντί να συνεχίσω. Δεν είναι κακός άνθρωπος, και στο μάθημα είναι πάρα πολύ δίκαιος, δηλαδή ό,τι γράψεις τόσα θα σου βάλει, καμία σχέση με ό,τι γράφετε και ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιους καθηγητές εμείς και φρικάρω μ'αυτά που ακούω να συμβαίνουν σε πολλούς! Απλά έτσι είναι ο τρόπος του γιατί μάλλον νομίζει πως έτσι ταρακουνάει τους φοιτητές. Φυσικά και τους ταρακουνάει, με τον κακό τρόπο! Μάλλον δεν το καταλαβαίνει! Αλλά ρε παιδιά βάλτε τον εαυτό σας στη θέση μου. Σας καλούνε στο πανεπιστήμιο μια επιτροπή καθηγητών σας για να σας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ τι θα κάνετε από δω και πέρα με τα μαθήματα. 4 καθηγητές μπροστά σου, να σε ξέρουν όλοι και να σου έκαναν και θα σου κάνουν ξανά μάθημα. Αυτός να έχει μπροστά τους βαθμούς σου και να ξεκινάει πρώτος να συμβουλεύει για μεταγραφή.. Οι υπόλοιποι να μην πείθονται εξαρχής και να λένε είσαι καλή, πιάνουν τα χέρια σου στα εργαστήρια, παίρνεις πρωτοβουλίες, να με ακούν και να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει αλλά τελικά ο άλλος να πετάγεται συνεχώς και να κρίνει συνεχώς με βάση τους βαθμούς. Κόπηκες 3 φορές σε αυτό το μάθημα, στο άλλο πήρες τόσο, δε σε βλέπω καλά, πρέπει να σκεφτείς τους γονείς σου, κάθε φορά που προσπαθούν οι άλλοι να με καταλάβουν αυτός να τους διακόπτει και να επαναλαμβάνεται και να λέει πως δεν με διώχνει αλλά αυτό είναι το καλό μου και μετά να φεύγει θυμωμένος όσο ασχολούνται οι άλλοι μαζί μου και όταν έρχεται να λέει πως περιμένει έξω η άλλη κοπέλα, δηλαδή με διώχνει με τρόπο. Τώρα όλα αυτά δεν είναι έμμεσες προσβολές; Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα και αμήχανα και έλεγα μετρημένες κουβέντες γιατί ό,τι κι αν έλεγα ένιωθα πως θα ακούγονταν δικαιολογίες και δεν ήθελα να πω κάτι που θα ακούστει σαν προσβολή γι'αυτούς γιατί τους σέβομαι και πιστεύω πως όντως το καλό μας θέλουν.. Απλά ένιωσα τόση ντροπή όση δεν ξανάνιωσα στη ζωή μου και θέλω να του αποδείξω πως είχε άδικο και πως δεν πρέπει συνεχώς να κρίνεις το μυαλό του άλλου επειδή έχεις μπροστά σου βαθμούς ξέρω γω.
- 22-06-2014, 15:55 #17
Καλα εκανες και δε μιλησες εκεινη την ωρα γιατι δε σε συμφερει να πιανεις τις κοντρες. Θεμα στρωσιματος ειναι, κατσε διαβασε, περνα το μαθημα οποτε δε θα μπορουνε να σου την πουνε αλλη φορα. Μηπως θα τους δεις και αυριο? Τι μαθημα κανει αυτος?
22-06-2014, 16:02 #18
Και γω αυτό πιστεύω. Αλλά με στεναχωρεί πολύ να με θεωρούν αναίσθητη και χαζή καθηγητές του τμήματος μου. Όλα πρέπει να τα περάσω, αλλιώς συμβουλή τους είναι να ξεκουμπηστώ, αλλά ειδικά το δικό του μάθημα θέλω να το περάσω και με βαθμό για να του κλείσω το στόμα και να καταλάβει πως είχε άδικο και όντως είναι θέμα στρωσίματος που δεν το έκανα και γι'αυτό κοβόμουν στα μαθήματα, όχι επειδή δεν μου αρέσει η σχολή σαν αντικείμενο σπουδών (γιατί κι'αυτό το αμφισβήτησε) και επειδή είμαι χαζή. Αναγκαστικά θα τους βλέπω τα επόμενα 3 χρόνια :p Μάθημα φυσικής 1ου έτους κάνει.
22-06-2014, 16:45 #19
Ενταξει αυτος τωρα δε μπορει να ξερει το ιστορικο σου και τι προβληματα μπορει να εχεις εσυ. Καλυτερα ομως που δεν τραβηξες την κοντρα γτ μετα μπορει να σε βαλει στο ματι κ να ναι χειροτερα. Ασε που μπορει εσυ στο μελλον να κανεις κανενα μαστερ και να τον ξαναεχεις. Αμα σ εχει παρει με κακο ματι παλι θα χεις προστριβες. Σαν το σχολειο μωρε, αμα πας να βγαλεις την ακρη χανεις τη μπαλα και σου βαζει χαμηλοτερο βαθμο γτ τον κοντραρεις.
22-06-2014, 16:57 #20
εχει προβλημα τοτε ο ανθρωπος δεν φταις εσυ
οι αλλοι καθηγητες θα τον εχουν παρει χαμπαρι πριν απο εσενα σιγουρα
22-06-2014, 16:57 #21
Κρίνει ό,τι βλέπει και θεωρεί πως έτσι βοηθάει και πως αυτό είναι το καλό μου, είναι λογικό τώρα που το ξανασκέφτομαι.
Ο άλλος που με υποστήριξε (και ο μόνος που ένιωσα πως καταλάβαινε) δεν τον συμπαθεί. Τυχαίο;
καλά ναι σίγουρα, αν έλεγα περισσότερα θα με έβαζε σίγουρα στο μάτι και θα ένιωθα ακόμη πιο χάλια.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
22-06-2014, 17:10 #22
Μη μιλας καθολου, πες ειχα καποια προβληματα κλπ. Χειροτερα ειναι αμα πιασεις τις κοντρες! Καλυτερα που δεν το τραβηξες, δεν ξερεις τι γινεται στο μελλον.
22-06-2014, 17:13 #23
Καλησπέρα -moonlight-, μου έχει συμβεί κι εμένα κάτι ανάλογο, χειρότερο μάλιστα, όταν ήμουν φοιτήτρια. Είχα δεχτεί τότε όχι απλά επικριτικά σχόλια από καθηγητή, αλλά κοροϊδευτικά (πειράγματα επιπέδου γυμνασίου σαν να λέμε), στοχευμένα αποκλειστικά σε εμένα και τελείως αναίτια, αφού ο βαθμός μου στο συγκεκριμένο μάθημα ήταν άριστος. Το χειρότερο ήταν πως όλα έγιναν μπροστά σε πολλούς συμφοιτητές μου, οι οποίοι αντί να αισθανθούν έστω λίγο άβολα από το χλευασμό που δεχόμουν χωρίς κανένα πάτημα, αντιδράσανε με πονηρά γελάκια και χάχανα επιδοκιμασίας. Εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν απλά "δε γίνεται να μου συμβαίνει αυτό τώρα", και η όλη κατάσταση μου φαινόταν τόσο κωμικοτραγική που μου ερχόταν να ξεσπάσω σε νευρικό γέλιο. Στη συνέχεια το περιστατικό αυτό με πλήγωσε, με στεναχώρησε, προσπάθησα να το δικαιολογήσω αλλά στην πορεία το άφησα πίσω μου και σταμάτησα να δίνω σημασία. Το συγκεκριμένο καθηγητή τον συνάντησα πολλές φορές (ευτυχώς δεν ξαναέκανα μάθημα μαζί του, αλλά και να ξαναέκανα δε θα είχε διαφορά) και οι σχέσεις μας ήταν εντελώς τυπικές. Μου ήταν αδιάφορος πλέον.
Στη δική σου περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γράφεις ότι είναι συνηθισμένη προσέγγιση του συγκεκριμένου καθηγητή για να "ταρακουνήσει" ίσως τους φοιτητές του, άρα οι πιθανότητες είναι πως δεν τρέφει κάποια αντιπάθεια για σένα προσωπικά. Επίσης κάθε άνθρωπος που έχει περάσει από πανεπιστήμιο και έχει λίγη κοινή λογική, ξέρει ότι η απόδοση όχι σε ένα ή δύο αλλά σε 10 και 15 μαθήματα δεν είναι χαρακτηριστική της ποιότητας ενός φοιτητή. Καθένας δουλεύει με το προσωπικό του στυλ, άλλος μπορεί να είναι καλός στις εργασίες ή στην έρευνα, άλλος μπορεί να τα πάει καλά με τις εξετάσεις, άλλος μπορεί να αντιγράφει και να περνάει το μάθημα και με βαθμό. Ειδικά στην Ελλάδα οι καθηγητές συνήθως είναι εντελώς αδιάφοροι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και η αξιολόγηση των φοιτητών γίνεται μέσα σε 3 ώρες στην εξεταστική, πως μπορεί αυτό το σύστημα να είναι δίκαιο; Και πως μπορεί αυτός ο καθηγητής να σε κρίνει κοιτώντας μια κόλλα χαρτί; Η αντιμετώπισή του δεν είναι απλά αναποτελεσματική, είναι καταστροφική. Ακόμα και η χειρότερη φοιτήτρια του τμήματος να ήσουν, κανένας καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα να σε ταπεινώνει δημοσίως.
Καταλαβαίνω πως αυτό που πέρασες ήταν τρομερά δυσσάρεστο, πως σε ντρόπιασε και πως σου τσάκισε την αυτοπεποίθηση. Εγώ θα πρότεινα απλά να αφήσεις πίσω σου το περιστατικό, ούτε να τα βάλεις κάτω, ούτε να προσπαθήσεις να αποδείξεις οτιδήποτε σε οποιονδήποτε. Αν πραγματικά σου αρέσει η σχολή σου, προσπάθησε να επικεντρωθείς σε αυτό και να δεις πως οι βαθμοί σου θα ακολουθήσουν. Στην ουσία, να το παλέψεις, ναι, και να γράψεις άριστα, ναι, αλλά όχι για να αποδείξεις στον καθηγητή σου ότι αξίζεις. Αν είναι τόσο στραβόξυλο δηλαδή, και 10 να γράψεις πάλι μπορεί να μη σε παραδεχτεί. Να το παλέψεις επειδή σπουδάζεις κάτι που το γουστάρεις κι επειδή τη βρίσκεις με το αντικείμενο. Στο τέλος, και άριστα να μη γράψεις, και θα έχεις μάθει πράγματα και θα έχεις αποκτήσει μια αίσθηση σιγουριάς για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου. Να θυμάσαι, οι βαθμοί ποτέ δεν αντικατοπτρίζουν το ποιοι είμαστε πραγματικά :-)
22-06-2014, 17:18 #24
Χαίρομαι που το βλέπετε και σεις έτσι! Το είπα σε μια φίλη μου και μου έλεγε πως έπρεπε να μιλήσω να μην το ανεχόμουν κτλ! Εγώ του έλεγα μόνο ναι καταλαβαίνω και δεν τους μίλησα καθόλου άσχημα :) Έχετε δίκαιο πάντως. Ακόμη και να μην εξαρτιόμουν από αυτούς τους ανθρώπους για να πάρω το πτυχίο ξέρω γω θα τους άφηνα να νομίζουν και να μην ρίξω το επίπεδο μου σε αυτό της ειρωνείας και της δικής τους 'αυθεντίας'.
22-06-2014, 17:28 #25
nthanda η απάντηση σου μου είναι πολύ βοηθητική και κατανοητική! Ευχαριστώ πάρα πολύ και επίσης καταλαβαίνω δυστυχώς την περίπτωσή σου και μπράβο που δεν έδωσες σημασία και για τον τρόπο που το βλέπεις! Δεν ξέρω αν δεν με αντιπαθεί, από τον τρόπο που έφυγε και γύρισε μετά να με διώξει κατάλαβα πως δεν με συμπαθεί αλλά εντάξει δεν με νοιάζει πλέον γιατί πιστεύω και βλέπω πως στους βαθμούς είναι δίκαιος. Ευχαριστώ και πάλι!
22-06-2014, 17:54 #26
Χαίρομαι που βοήθησα! :-) Και να σε αντιπαθεί ο συγκεκριμένος, από τη στιγμή που όπως λες στους βαθμούς είναι δίκαιος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλώς ή κακώς έτσι είναι η ζωή, κάποιοι μας συμπαθούν, κάποιοι όχι, και το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Ο συγκεκριμένος μάλιστα όπως τον περιγράφεις δε συμπαθεί ούτε τα χνώτα του μάλλον, ή ακόμα κι αν συμπαθεί δεν θα το εκφράσει κιόλας, όπως και να 'χει δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς περισσότερο. Συγκεντρώσου στη σχολή σου και όλα θα πάνε καλά, υπάρχουν άτομα που διέπρεψαν στον τομέα τους χωρίς βαθμούς και βραβεία. Αυτά απλώς σου στρώνουν λίγο το δρόμο, αλλά και πάλι δεν είναι εγγύηση ότι θα πετύχεις σε ότι κάνεις. Εγγύηση είναι μόνο να κυνηγάς το αντικείμενο που αγαπάς με όλο σου το μεράκι!
27-06-2014, 16:41 #27
Πλέον δεν με ενδιαφέρει, εντάξει έγινα ρεζίλι, τον βλέπω εφιάλτες κτλ αλλά ξέρω πως έχεις δίκαιο! Σ'ευχαριστώ! :)
27-06-2014, 17:03 #28
Ποσα μαθηματα διδασκει?
Αν θες να τον αποφυγεις μην επιλεξεις τα μαθηματα αυτα.
Παντως απο αυτα που εγραψες δεν βλεπω να εκανε ή να ειπε κατι το ακραιο .
Στην σχολη που ειμαι εγω αν κοπεις 3 φορες σε ενα μαθημα σε διωχνουν με συνοπτικες διαδικασιες , και πιστευω πως ειναι δικαιο μετρο. .
27-06-2014, 17:31 #29
1 αλλά είναι υποχρεωτικό! Ναι μωρέ το καταλαβαίνω, αλλά δεν βοηθάει μ'αυτό τον τρόπο, σου κόβει τα φτερά, πως να "αφυπνιστείς"? Σε ποια σχολή είσαι;
27-06-2014, 17:51 #30