Results 1 to 15 of 55
-
06-06-2014, 00:04 #1
Κατασταση στα ψυχιατρεια εν ετει 2014
Διαβασα λιγο για την κατασταση στα ψυχιατρεια και τρομαξα.
Οι μισοι λεει ειναι με μηχανικη καθηλωση...γινονται ηλεκτροσοκ κλπ.
Καλα πως τα αφηνουν τετοια πραγματα.
Πρεπει εμεις που γραφουμε στο φορουμ και ψιλοεχουμε τα λογικα μας να δρασουμε συλλογικα για να προστατευσουμε τα δικαιωματα των συνασθενων μας που
δε μπορουν να υπερασπισουν τους εαυτους τους.
Τελικα τα κλεισανε τα ψυχιατρεια ; Και τι θα γινουν τωρα ολοι αυτοι ; Θα πανε σε νοσοκομεια γενικης ιατρικης ;
Μακαρι να λειτουργησει αυτο, γιατι το ψυχιατρειο μεγαλωνει το στιγμα απο αλλους που λες και δεν ειμαστε εμεις ανθρωποι και ουτε οι αλλοι που μας στιγματιζουν μπορουν
καποια στιγμη να παθουν και αυτοι ψυχωση απο αλτσχαϊμερ, εγκεφαλικο, aids κλπ.
Επισης ξερει κανεις τι μελλει γενεσθαι με τι μεταβιβαση συνταξης απο γονεις ; Εχουν σκοπο να το καταργησουν αυτο ;
Και απο εργασιακα δικαιωματα τι γινεται ; Υπαρχουν πολλοι λιγοι κοινωνικοι συνεταιρισμοι οταν σχιζοφρενεις και διπολικοι μαζι φθανουν τους 200.000 στην Ελλαδα.
Επισης τι μισθο παιρνεις στους κοινωνικους συνεταιρισμους ;Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
- 06-06-2014, 00:28 #2
Καλα λογω κρισης ολα χειροτερευουν κ οπιος εχει συγγενεις σε κλινικη μεσα πρεπει να ελεγχει που ζουν οι ανθρωποι του οι συνθηκες ειναι πολλες φορες αθλιες κ η συμπεριφορα των γιατρων χειροτερη
06-06-2014, 00:34 #3
Καταρχην οσον αφορα τον ηλεκτρισμο:
http://www.webmd.com/schizophrenia/g...ulsive-therapy
ECT remains misunderstood by the general public even though it has been used since the 1940s. Many of the risks and side effects have been related to the misuse of equipment, incorrect administration, and improperly trained staff. There is also a misconception that ECT is used as a "quick fix" instead of long-term therapy or hospitalization. Unfavorable portrayals in movies or television shows and misrepresentation in media coverage have added to the controversy surrounding this treatment. In fact, ECT is safe and among the most effective treatments available for depression.
Επειδη το εχω ψαξει απο παλια , αυτη ειναι ενας τροπος θεραπειας και οχι ενα μεσο τιμωριας και μαλιστα θεωρειται και αποτελεσματικος. Μπορει να φαινεται λιγο παραλογο μιας και θεωρουμε τον ηλεκτρισμο βασανιστηριο (ποιον δεν εχει χτυπησει το ρευμα) , αλλα δεν εχουμε να κανουμε με τετοια περιπτωση. Πολυ καλυτερο απο τα χημικα που παιρνουμε ισως.
Οσον αφορα την μηχανικη καθηλωση , σκεφτομαι το εξης σεναριο. Ειναι καποιος που λογω της ασθενειας ειναι εκτος εαυτου και εν δυναμει να βλαψει τοσο τον εαυτο του οσο και τους αλλους. Τι κανεις σε αυτη την περιπτωση?
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Σιγουρα το να φερονται ανθρωπινα στα ιδρυματα και να εξασκουν το επαγγελμα ως πρεπει ειναι ντε φακτο οτι πρεπει να γινεται.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-06-2014, 01:17 #4
Σκεφτομουν ποσο κακο εχουν κανει τα media και εκανα μια μικρη ερευνα και επεσε σε αυτη τη λιστα με ταινιες:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...mental_illness
Πληθωρικη θα ελεγα και πολλες εκτος πραγματικοτητας σιγουρα μιας και ειναι υποκειμενικο εντελως πολλες φορες το θεμα. Αλλωστε σχεδονπαντα στο κινηματογραφο ειναι ακραιοι οι χαρακτηρες τοσο για να σου αποσπασουν την προσοχη και να σου κεντρισουν το ενδιαφερον , οσο και λογω του οτι πρεπει να σκιαγραφηθουν οι χαρακτηρες σε χρονο dt.
Φυσικα στη σχιζοφρενεια δεν νομιζω οτι κολλαει το Παρασκευη και 13 ... Δεν θυμαμαι το περιεχομενο της αλλα νομιζω ειναι ενας τυπος που σφαζει οτι βρεθει .... μπορει στην ταινια να λεει οτι εχει σχιζοφρενεια ποιος ξερει , αλλα αυτο δεν το κανει ταινια για τις ψυχικες ασθενειες:P
Σιγουρα παντως στο αρθρο της wiki για το Παρασκευη και 13 δεν αναφερεται πουθενα η λεξη σχιζοφρενεια. Τεσπα , ταινιες ....[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-06-2014, 01:20 #5
ΕΓΩ την τελευταια φορα πουμπηκα υπεστησα την καθηλωση(αλλο να το ακους αλλο να το παθαινεις...) με ξυρισαν την μυτη οι βρωμοκομοτριες που πηγα να ξυριστω πανω στην βιασυνη τους μολις πηγα να παραπονεθω ουρλιαζαν λες κ ειχαν κανα σκυλι μπροστα τους,οι γιατροι ηταν χειροτερα απο ασφαλιτες με συμπεριφορα φασιστικη,κ εναν διπλα μ που παραμιλουσε εβρισε εναν νοσοκομο αυτος τον εδεσε με εναν αλλο κ αρχισαν δεμενο να τον πατανε μπουνιες ετσι για να αποδειξουν τον αδρισμο τους(μην χεσω...)
06-06-2014, 03:14 #6
Θα συμωφωνησω με τον keep walking σχετικα με το ηλεκτροσοκ και την καθηλωση . Βεβαια για το αν εχει αποτελεσμα το πρωτο πραγματικα δεν γνωριζω . Ο τροπος που καποιες νοσοκομες αντιμετωπιζουν τον ασθενη και τους επισκεπτες του ειναι απαραδεχτος !
06-06-2014, 03:41 #7
καθηλωνουν συχνοτατα χωρις να ειναι εκτος εαυτου ο αλλος.προφανως οποιος εχει υποφερτη αποψη για καθηλωση κ ηλεκτροσοκ συνηθως δεν τα εχει υποστει.σορρυ αλλα μην λεμε αυτο δεν ειναι τπτ(πχ η μηχανικη καθιλωση) αν δεν το εχουμε ζησει...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
06-06-2014, 13:41 #8
Άποψη μου είναι ότι ο εγκλεισμός σε ψυχιατρείο δεν συνάδει με κανέναν δημοκρατικό νόμο.Είναι δε σύμφιτος με μια ανάγκη , αυτή του φερόμενου ως πάσχοντα να θεραπευτεί. Άποψη μου :H αίτηση εγκλείστου για διακοπή της ακούσιας νοσηλείας να τρέπει την νοσηλεία σε εκκούσια .Εκτός αν τίθεται θέμα μη τήρησης νομιμότητας οπότε να γίνεται δικαστήριο και αν ο ασθενής θέλει να εκτήσει την προκαθορισμένη ποινή του στο ψυχιατρείο. Και έτσι κανένα θέμα κατάχρησης δεν τίθεται ηλεκτροσόκ κτλπ
υγ στις καταχρήσεις βάλε και την αποτελεσματική θεραπεία
06-06-2014, 23:13 #9
Πω πω , τι εχεις περασει και εσυ Δημητρη..
Καλα δε μπορουμε να διαμαρτυρηθουμε καπως μαζικα για να αλλαξουν οι συνθηκες ;
Εν ετει 2014 που ξερουμε οτι ειναι απλως μια ασθενεια του εγκεφαλου δεν πρεπει να γινεται ανεκτη μια τετοια απαραδεκτη συμπεριφορα.
Αντε να κλεισουν τα ψυχιατρεια μπας και στα νοσοκομεια ειναι καλυτερα.
Γιατι τωρα λενε για ψυχιατρεια και νομιζουν οτι ειναι τιποτα φυλακες..
Ενω στα νοσοκομεια νομιζω θα ειναι πιο ανθρωπινα τα πραγματα..
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
06-06-2014, 23:15 #10
Ναι αλλα αλλο να γινεται καθηλωση σε λιγους και αλλο να γινεται καθηλωση στους μισους.
Και αμα ηδη εχουν αρχισει να λειτουργουν τα φαρμακα τους ; Γιατι να τους καθηλωνουν..
Τωρα το ηλεκτροσοκ εχω ακουσει οτι βλαπτει και τη μνημη, πρεπει να γινετια με αναισθησια κλπ.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
07-06-2014, 01:06 #11
Ε Ναι βρε μαους σκεψου 1 χαπακι κ ποσες παρενεργιες εχει οχι ηλεκτροσοκ...
08-06-2014, 02:57 #12
εγω εχω νοσηλευτει 4 φορες σε ιδρυμα τη μια σε ιδιωτικο και τις αλλες στη σταυρουπολη. για το ιδιωτικο εχω να πω τα χειροτερα παλια φαρμακα καθηλωση βδομαδας και τα τεσσερα ακρα ακομη και ηλεκτροσοκ ενω θεωρω πως δεν το χρειαζομουνα.
σταυρουπολη παντως εχω να πω τα καλυτερα καλοι νοσοκομοι εξαιρετικοι γιατροι καινουργια φαρμακα καλουτσικο φαι νησιδα με υπολογιστες γυμναστηριο ποδοσφαιρικο γηπεδο κουρειο για αντρες και κομμωτηριο για γυναικες ταβερνα με χαμηλες τιμες και μια φυση τριγυρω ειλικρινα οσες φορες και να νοσηλευτω δεν εχω κανενα προβλημα και στεναχωρηθηκα διαβαζοντας εδω μεσα τις εμπειριες καποιων απο τα δημοσια ψυχιατρεια εγω εχω να πω μονο καλα λογια
08-06-2014, 03:03 #13
ΦΙΛΕ μ κ εγω 4 φορες νοσηλευτικα 2 σε κλινικη του αχεπα μια χαρα 2 ακουσια στη σταυρουπολη που ηταν το κολαστηριο μ κ πολλων αλλων με εισαγγελικη.εσυ με εισαγγελικη ησουνα?πος δικαιολογειται τοσο μεγαλη διαφορα αποψεων?μαλλον δεν σε δωσαν αλλοπεριντιν,να μαντεψω επισης οτι δεν σε καθηλωσαν,δεν πηγες με εισαγγελικη κ σε γλυκοφερθηκαν,οτι ειχες λεφτουδακια να παιρνας κ ετυχε καλη παρεα,εκατσες λιγο,δεν ετυχε να πας στις νευρασθενικες κομοτριες(που πραγματικα επρεπε να δεσουν κ ελπιζω μεσα απο την ψυχη μου να το κανουν πραγματικα...)?παντως οι περισσοτεροι οταν ημουν εγω ειχαν την ιδια αποψη με μενα κ κακοπεραση.με συμπαθεια
08-06-2014, 03:05 #14
παντως φιλε αρη σιγουρα οπως το περιεγραψες περιεγραψες ενα παραδεισο που παντως σπανιοτατα ανθρωπος βλεπει εκει...εδω ρεσυ ξεφυγαν 2 κ τους κυνηγουσαν με γκλοπ να μα το θεο αμα σε λεω ψεματα
08-06-2014, 03:59 #15
δημητρη μου πολυ λυπαμαι σε καταλαβαινω ειναι και πως θα τυχει. με εισαγγελικες ολες οι εισαγωγες μου σε σταυρουπολη στο ιδιωτικο υπεγραψα εγω μονος μου.
τωρα τα φαρμακα που μου δινουν σταυρουπολη ειναι καινουργια ολα και ακριβα ενω στο ιδιωτικο με δινανε αλοπεριδολη. σταυρουπολη με καθηλωνουν καθε φορα αν και ειμαι ηρεμος αλλα μου δενουν μονο το ποδι στην ιδιωτικη φιλε δημητρη ομως με καθηλωσαν πανω απο βδομαδα και τα 4 μελη!!!! οσο για το κουρεμα και το ξυρισμα τα κανω μονος μου στην ιδιωτικη παντως η νοσοκομα μου εκοψε ολη την κοτσιδα και την ειχα μεχρι τη μεση αλλα τι να εκανα οπως ημουν δεμενος μια βδομαδα μεσα στο καλοκαιρι στον καυσωνα δεν αντεξα
σταυρουπολη οσες φορες μπαινω καθομαι 2μηνο λεφτα πολλα δεν ειχα να περναω αλλα κατι γινεται εντωμεταξυ παντα βρισκω καλη παρεα μεχρι και γκομενα βρηκα μεσα την προτελευταια φορα εφερνα και χορτο μεσα και βρηκα αλλα 2 ατομα στο θαλαμο και την πιναμε μαζι και εκανα και αλλα πολλα τι να λεω τωρα
αποψη μου ειναι οτι στη σταυρουπολη αν εισαι θετικος και δεν κανεις φασαρια θα περασεις καλα