Results 16 to 23 of 23
Thread: Οι ψυχασθενείς και ο κόσμος
-
26-06-2014, 18:20 #16
Σαν να λέμε,εγώ δεν πειναw άρα δεν πεινάει κανεις άλλος...
Και ναι,ανοίγεις το pc,ανοίγεις ειδήσεις.(όχι star diana,όχι star,δεν παίζουν ειδήσεις εκεί)και βλέπεις ότι ναι ο κόσμος πεινάει,άσχετα που εσύ δεν πεινας...
Για να καταλάβεις,αν το 80 % έχei εγκέφαλο χρυσόψαρου,όταν κάποιος άλλος σου λέει ότι το 80% είναι για πέταμα και η κοινωνία είναι για πέταμα(συμπερασματικά),μην πετάγεσαι και πετάς την μαλακια σου,εκτος και αν ανήκεις στα χρυσόψαρα και σε προσέβαλε,μικρό γλυκό χρυσόψαρο...
Αχ δεν είπε αυτό είπε εκείνο,και αχ,εγώ δεν είμαι έτσι άρα ένας δεν μπορεί να ξέρει για τους πολλούς...
Άντε να δεις αν έρχομαι...
Το ίδιο ισχύει και για όλα τα αλλα...
Επιλέξατε να τα ονομάσετε taboo,τα κόμπλεξ της κοινωνίας,των ρατσισμό,την αδιαφορία,την έλλειψη ανθρωπιάς,ουσιαστικής παιδείας και ανθρώπινης συμπεριφοράς...
Και ο τύπος ότι είπε,(μάλλον copy paste από κάπου)σωστά ήταν...
Απαιτήσεις του είδους,αποδοχή του διαφορετικού κλπ,ανήκουν σε πολύ πιο προηγμένες κοινωνίες,οι οποιες δεν υπάρχουν...
Όσο για το "μουσουλμανικοχρηστιανι� �ο" κράτος στο οποιο διαμένουμε,e,ας το αφήσουμε.Humans are lumps of meat.
Envying,hating and killing each other.
- 28-06-2014, 11:31 #17
Η κοινωνια μας ειναι κομπλεξικη σε ολους τους τομεις μονο στην εμφανιση δινει σημασια και στο life style!!!
Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!
28-06-2014, 19:45 #18
Σίγουρα είναι και θέμα παιδείας.....
η ελληνική κοινωνία είναι σίγουρα ακόμα πίσω σε σχέση με τις προηγμένες κοινωνίες,όπως πίσω είναι σε πολλά πράγματα...όπου μπήκε ξένο χέρι τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα...
οπως σε όλα έτσι και σε αυτό....
ειδικά οι ψυχασθενείς αντιμετωπίζονται σαν να έχουν και εγω δεν ξέρω....
αν και λίγο-πολυ παντού υπάρχει μία προκατάληψη γιατι ο κόσμος φοβάται την ασθένεια!
29-06-2014, 07:38 #19
Γενικά οι κοινωνίες φαίνεται πως έχουν πλέον κατακερματιστεί σε ‘’μειονότητες’’ και πάμπολλες ‘’αποκλίσεις’’ του υποτιθέμενου ‘’μέσου όρου’’ (προσωπική που άποψη είναι πως είναι τεχνητά καλλιεργημένος αυτός ο όρος).
Ταμπελοποιεί τους ανθρώπους ως: ψυχασθενείς, ανάπηροι, διανοητικά καθυστερημένοι, αλλοεθνής μετανάστες, τρανσέξουαλ (γενικά lgbtq) και όλοι οι τύπου ‘’ανώμαλοι’’ σεξουαλικών ‘’παρεκκλίσεων’’, φυλακισμένοι (ή αποφυλακισμένοι), άποροι, πουτάνες, ναρκομανείς κλπ. Και βάζουμε στο τέλος το ‘’φυσιολογικό’’ μας μέσο όρο...
Στη συνέχεια όμως, οι ομάδες αυτές ενώνονται όλες μαζί εναντίον της κάθε μίας, την συμπιέζουν ακόμη περισσότερο προς την περιθωριοποίηση, με αποτέλεσμα να αλληλοαπορρίπτονται.
Γιατί αν ρωτήσουμε ένα ψυχασθενή αν θα προσλάμβανε στην δουλειά του μία τρανσέξουαλ γυναίκα, το πιο πιθανό είναι δεν θα την προσλάμβανε.
Ένας καθηλωμένος ανάπηρος, θα έπαιρνε για βοηθό του έναν πρώην φυλακισμένο?
Ο φυσιολογικός, δέχεται για δάσκαλο του παιδιού του έναν μαύρο?
Ο ναρκομανής θα δεχτεί για φίλο του έναν διανοητικά καθυστερημένο?
Και ποιος ομοφυλόφιλος, αν είχε επιχείρηση ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ να προσλάβει έναν άπορο/άστεγο για να τον βοηθήσει να συνέλθει, από έναν άλλον που δεν έχει βαρέσει fail?
Μην νομίζεις πως όσοι ανήκουν σε κάποια ομάδα που τρώει ρατσισμό/απόρριψη/προκατάληψη και παλεύει για ίση μεταχείριση, αποδοχή κλπ, είναι απαραίτητα και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι κι έχουν αποκτήσει ανθρωπιά.
Ένας που έχει περάσει ψύχωση πχ, πόσο σεβασμό και αποδοχή νομίζεις ότι θα δείξει σε μια ******* ή σε ένα πρεζάκι?
Όπως τα είπε παραπάνω ο mpr, κι ακόμη χειρότερη είναι σήψη της σημερινής κοινωνίας.
Φταίει η έλλειψη παιδείας για τη σαπίλα μας και την καταδίκη όλων αυτών, όμως η έλλειψη αυτή προάγεται από το σύστημα που δεν παρέχει πρόσβαση σε πραγματική μόρφωση.
Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν άνθρωπο που συμπεριφέρεται άδικα απέναντι σε κάποια ομάδα που θεωρείται ‘’Χ’’, αλλά από την άλλη πόσες ευθύνες μπορώ να ρίξω σε έναν μουσουλμάνο που έχει φάει πλύση εγκεφάλου από παιδί και θεωρεί αυτονόητο να εκτελεί ομοφυλόφιλους?
Θέλω να πω, ότι οκ ρε παιδιά… Δεν είναι εύκολο να ανοίξουν τα μάτια τους οι πολλοί, την στιγμή που λοβοτομούμαστε από παιδιά με τόσες προκαταλήψεις και με τόση παραμόρφωση της κριτικής μας σκέψης.
Την στιγμή που η συλλογική συνείδηση της κοινωνίας καταδικάζει τον ‘’τρελό’’ στην απ’ έξω, τότε ο ίδιος ‘’τρελός’’ να είσαι σίγουρος ότι παίρνει το μέρος μια άλλης συλλογικής συνείδησης και συμμετέχει στην καταδίκη να στείλει στο περιθώριο μια άλλη ομάδα πχ τρανσέξουαλ ή πρώην κατάδικοι...
Βλέπεις ότι καταλήγουμε να είμαστε τόσο θύτες, όσο και θύματα.
29-06-2014, 14:26 #20
Η Vodka απλά τα είπε ΟΛΑ τόσο απλά τόσο κατανοητά.
Δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο από αυτό....
Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι ακόμα για το πως μπορεί να εξελιχθεί φυσιολογικά μία κοινωνία-ίσως να φταίει η παιδεία-ίσως τα συμφέροντα όπως είπε πολύ σωστά στην αρχή του άρθρου της...
Γιατί όσο πιο διασπασμένη είναι μία κοινωνία τόσο πιο ελεγχόμενη γίνεται...
Θα αρχίσω να πιστεύω ότι πράγματι μία συγκεκριμένη ελίτ κάνει παγκόσμιο κουμάντο....
Από την άλλη όμως για να γίνει μία ιδέα πράξη πρέπει να συμφωνήσουν πάρα πολλοί παράγοντες-βλέπε παραδειγμα την Ελλάδα καποιοι από τους πολιτικούς την παρέδωσαν στους ξένους...
Μήπως είναι ώρα ο καθένας από μας να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αναλάβει τις ευθύνες του;
19-07-2014, 14:33 #21
Η μέση τιμή δεν είναι απαραίτητα κι επικρατούσα: πρακτικά δεν μπορεί να είναι, αφού η συμπεριφορά της κοινωνίας καθορίζεται από εξαρτημένες μεταβλητές και όχι από τυχαίες.
Η κανονικοποίηση ωστόσο, άπαξ κι εφαρμοστεί αποτελεσματικά σ'ένα πληθυσμό, μπορεί να μετατρέψει τις αποκλίνουσες συμπεριφορές σε φαινομενικά στατιστικά λάθη και άρα να δικαιώσει τους εισηγητές της.
21-07-2014, 08:45 #22
Μα εδώ μιλάμε για το συλλογικό ασυνείδητο, που λειτουργεί μηχανικά και όχι για τη συλλογική συνείδηση!
Ταμπού είναι προκατάληψη, μηχανική σκέψη που δεν αλλάζει κι ας μην ξέρουμε καν τι συμβαίνει πέρα από τη συσκότιση του μυαλού μας...
Το κράτος δεν σκέφτεται "ψυχιατρικά" όταν ελέγχει συνταγές, βιβλιάρια, φαρμακοποιούς και μας περνά γενιές 14 μέσω υπολογιστών...??
Ταμπού.
Πριν μερικές δεκαετίες μια θεία της μαμάς μου πήγε ψυχιατρείο, γιατί απλώς μελαγχόλησε λόγω κλιμακτηρίου, αλλά και στην εποχή μας ένας κάπως δύσμορφος εξωτερικά άντρας, έβαλε κοπέλα να ρωτήσει γιατρό της πώς γίνεται σ' αυτήν η.... σεξουαλική διείσδυση, αφού αυτή είχε πρόβλημα στο να περπατήσει!
Καράφλιασε ο γιατρός, όπως καράφλιασα και εγώ με όσα διαβάζω εδώ. Μπάνιο σε θάλασσα ή μπανιέρα μάλλον μας χρειάζεται, όχι το φόρουμ :-)
Καλημέρα!!!!!
21-07-2014, 15:58 #23
Σίγουρα είναι και θέμα παιδείας.....
ειναι θεμα επικοινωνιας κατι που υστερουν πολοι σε αυτο