Πως να αντιμετωπίσω τη μητέρα μου;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Member

Πως να αντιμετωπίσω τη μητέρα μου;

Αγαπητά μέλη,
    Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.
    Η μητέρα μου πριν αρκετό καιρό, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα της είχε διαγνώσει ο γιατρός ψύχωση.
    Στη συνέχεια της έδωσε και ένα αντικαταθλιπτικό για να νιώσει καλύτερα.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει τα δικά της και όσο πάει, χειροτερεύει. Τι εννοώ; Το αντικαταθλιπτικό ενώ ο γιατρός της είπε να παίρνει ολόκληρο χαπάκι εκείνη παίρνει μισό. Τι συζητήσεις από εδώ τι από εκεί, μία ο γιατρός μία ο πατέρας μου , τίποτα!! Κάνει τα δικά της. Σήμερα που πήγε στο γιατρό και ενώ με τα χίλια ζόρια της έδωσε ένα άλλο αντικαταθλιπτικό να σηκωθεί επιτέλους από το κρεβάτι, μάθαμε από το φαρμακείο ότι δεν το αγόρασε καν!!!!!
    Δεν συνεργάζεται! Κάνει τα δικά της!! Ξέρω ότι πρέπει να της μιλήσω και εγώ να τις πω δυο πράγματα, αλλά εκτός ότι είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο για μένα, δεν ξέρω και πως να της μιλήσω!! Ξέρω ότι θα τσακωθώ γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και δεν βγάζω άκρη... Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Member
    Εγω στη θεση σου θα επαιρνα ενα τηλεφωνο το γιατρο της να με συμβουλευσει

Senior Member
    Κουραγιο φιλη μου,Μια καλη ιδεα ειναι να της δινετε το υπολοιπο χαπακι διαλυμενο μεσα σε νερο η στο φαγητο της κ να μην το αντιλαμβανετε αυτη,Ειναι γενικα δυσκολο να προσεγγισεις λογικα εναν ανθρωπο που δεν ειναι καλα θελει τρομερη στοργη κ φροντιδα,Συμβουλευτειτε κ τον γιατρο για το πως θα της φερεστε κ τι θα γινει με το φαρμακο,Ειναι δυσκολο ομως πρεπει να την περιποιηθειτε με καθε τροπο κ να δειξετε την αναλογη κατανοηση

Senior Member
    Μερικα αντιψυχωτικα κυκλοφορουν και σε ενεσιμη μορφη που γινεται μια φορα το μηνα.

Ετσι συμμορφωνεται πιο ευκολα ο ασθενης.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by fey View Post
    Αγαπητά μέλη,
    Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.
    Η μητέρα μου πριν αρκετό καιρό, όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα της είχε διαγνώσει ο γιατρός ψύχωση.
    Στη συνέχεια της έδωσε και ένα αντικαταθλιπτικό για να νιώσει καλύτερα.

Το πρόβλημα είναι ότι κάνει τα δικά της και όσο πάει, χειροτερεύει. Τι εννοώ; Το αντικαταθλιπτικό ενώ ο γιατρός της είπε να παίρνει ολόκληρο χαπάκι εκείνη παίρνει μισό. Τι συζητήσεις από εδώ τι από εκεί, μία ο γιατρός μία ο πατέρας μου , τίποτα!! Κάνει τα δικά της. Σήμερα που πήγε στο γιατρό και ενώ με τα χίλια ζόρια της έδωσε ένα άλλο αντικαταθλιπτικό να σηκωθεί επιτέλους από το κρεβάτι, μάθαμε από το φαρμακείο ότι δεν το αγόρασε καν!!!!!
    Δεν συνεργάζεται! Κάνει τα δικά της!! Ξέρω ότι πρέπει να της μιλήσω και εγώ να τις πω δυο πράγματα, αλλά εκτός ότι είναι πάρα πολύ ψυχοφθόρο για μένα, δεν ξέρω και πως να της μιλήσω!! Ξέρω ότι θα τσακωθώ γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και δεν βγάζω άκρη... Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    α τι σύμπτωση !!! ξανα το χιλιοειπωμένο τραγουδάκι !!
    δεν πήρε τα φαρμακα της/του ! καταδωστε την , δέστε την στην ανάγκη , δώστε της τα φαρμακα με το ζόρι !
    μα πόσο ηλίθιοι πιά ?! οι ανθρωποι καταλαβαίνουν απο μόνοι τους ποτε αυτο που βάζουνε στο στόμα τους είναι καλό ! δεν μπορείς να τους πείσεις με λόγια , δωστους κάτι καλύτερο αν έχεις , αλλά που να έχεις ? αν είχες , δεν εχεις ιδέα που ειναι το σημαντικότερο και γίνεσαι επικίνδυνος/η για τον ανθρωπό σου δυστυχως !

Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Μερικα αντιψυχωτικα κυκλοφορουν και σε ενεσιμη μορφη που γινεται μια φορα το μηνα.

Ετσι συμμορφωνεται πιο ευκολα ο ασθενης.
    Την ενημέρωσε ο γιατρός για αυτή την περίπτωση και φυσικά αρνήθηκε...

Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    α τι σύμπτωση !!! ξανα το χιλιοειπωμένο τραγουδάκι !!
    δεν πήρε τα φαρμακα της/του ! καταδωστε την , δέστε την στην ανάγκη , δώστε της τα φαρμακα με το ζόρι !
    μα πόσο ηλίθιοι πιά ?! οι ανθρωποι καταλαβαίνουν απο μόνοι τους ποτε αυτο που βάζουνε στο στόμα τους είναι καλό ! δεν μπορείς να τους πείσεις με λόγια , δωστους κάτι καλύτερο αν έχεις , αλλά που να έχεις ? αν είχες , δεν εχεις ιδέα που ειναι το σημαντικότερο και γίνεσαι επικίνδυνος/η για τον ανθρωπό σου δυστυχως !
    path, αν κάποιος άνθρωπος είναι καλά, δεν χρειάζεται να πάρει χάπια και δε με το ζόρι. Κατά πόσο ένας τέτοιος ασθενής έχει επίγνωση ότι είναι άρρωστος για να δεχτεί εύκολα να πάρει τα φάρμακα? Συνήθως καθόλου οπότε από το να είναι χάλια, ναι καλύτερα με το ζόρι.
    Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι ότι δεν συνεργάζεται! Δεν δέχεται καμία αλλαγή στο φάρμακο , το καλύτερο που έχεις, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Η κατάσταση μένει στάσιμη αν όχι χειρότερη και είναι μήνες αυτή η δουλειά και το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να προσπαθήσει καν να γίνει καλά. Αυτό είναι που με στεναχωρεί και δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω.

Member
    rose70 και μυσπ. θα μιλήσω με το γιατρό να δω τι λέει εκείνος. Ίσως να με βοηθήσει.ευχαριστώ για τις απαντήσεις όπως και όλα τα άλλα μέλη..

Senior Member
    Κατά πόσο ένας τέτοιος ασθενής έχει επίγνωση ότι είναι άρρωστος για να δεχτεί εύκολα να πάρει τα φάρμακα? Συνήθως καθόλου οπότε.......
    το συνηθως καθόλου,,, ειναι ενα συμπερασμα αυθαιρετο ! μάλλον δικό σου ...
    αλωστε μας λες παραπανω οτι επερνε το μισό χαπι , προφανως αρχικα ηταν θετικη , αλλα αν το φαρμακο την εκανε χειρότερα τι ηθελες ? ....
    επισης μας λες " ...δεν ξέρω και πως να της μιλήσω!! Ξέρω ότι θα τσακωθώ γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και δεν βγάζω άκρη... " τι θαλεγες να πάρεις εσύ φάρμακα για την συμπεριφορά σου ...........? ε?

Member
    Quote Originally Posted by path View Post
    το συνηθως καθόλου,,, ειναι ενα συμπερασμα αυθαιρετο ! μάλλον δικό σου ...
    αλωστε μας λες παραπανω οτι επερνε το μισό χαπι , προφανως αρχικα ηταν θετικη , αλλα αν το φαρμακο την εκανε χειρότερα τι ηθελες ? ....
    επισης μας λες " ...δεν ξέρω και πως να της μιλήσω!! Ξέρω ότι θα τσακωθώ γιατί χάνω την ψυχραιμία μου και δεν βγάζω άκρη... " τι θαλεγες να πάρεις εσύ φάρμακα για την συμπεριφορά σου ...........? ε?
    Δεν πρόκειται να κάτσω να τσακωθώ μαζί σου ούτε να απολογηθώ τι εννοώ και γιατί σε κάποιον που θέλει να τσακωθεί. Ειλικρινά είναι προτιμότερο να μην απαντήσεις καθόλου παρά να χάσεις το χρόνο σου με το post μου.
    Καλή συνέχεια και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά στη ζωή σου!!!

Senior Member
    αν ειναι αρνητικη οτι και να της πεις θα κανει τα δικα της!! αν ειναι θετικη στο να παιρνει μισο χαπι ας παιρνει το μισο πολυ καλυτερο απο το να μην παιρνει καθολου. Εγω θα προτεινα να ρωτησεις το γιατρο της αν υπαρχει καποιο αντικαταθλιπτικο παρομοιο με αυτο που της εδωσε ωστε να μπορει να παιρνει το μισο και να κανει την ιδια δουλεια με το αρχικο! Αντι να την πιεσεις να παιρνει ολοκληρο ας παιρνει ενα αλλο μισο και να δεις αποτελεσμα!!!
    Στου κουφου την πορτα, παρ' την πορτα και φυγε!

Senior Member
    το προβλημα ειναι οτι τα φαρμακα μας κανουν να αισθανομαστε σκ@τα.

μαλλον να μην αισθανομαστε, καταστελλουν πολυ, συνεχη κουραση και καταλαβαινουμε οτι δε μας κανουν καλο - οτι μας σκοτωνουν.

φυσικο ειναι να αντιδρασουμε.

σαν να εισαι συνεχεια υπνωτισμενος και μεθυσμενος.

το θεμα ειναι αυτη η κατασταση προτιμοτερη απο αυτην χωρις τα φαρμακα ; αυτο πρεπει να ζυγισει η μητερα σου.

επισης ενα θεμα ειναι και η δοση. οσο μικροτερη τοσο λιγοτερες οι παρενεργειες.

επισης μερικα φαρμακα ειναι πολυ πιο ελαφρια σε σχεση με καποια αλλα.

δοκιμασε να πας και σε ενα γιατρο της ολιστικης ιατρικης μηπως ειναι κατι ελαφρυ και τη στηριξουν οι συμβουλες υγειας που θα της δωσει.

το θεμα ειναι να βγει ενα φαρμακο με λιγες παρενεργειες που να μην υπνωτιζει. τοτε θα ειμασταν ολοι ευχαριστημενοι.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Member
    Quote Originally Posted by ftatl View Post
    αν ειναι αρνητικη οτι και να της πεις θα κανει τα δικα της!! αν ειναι θετικη στο να παιρνει μισο χαπι ας παιρνει το μισο πολυ καλυτερο απο το να μην παιρνει καθολου. Εγω θα προτεινα να ρωτησεις το γιατρο της αν υπαρχει καποιο αντικαταθλιπτικο παρομοιο με αυτο που της εδωσε ωστε να μπορει να παιρνει το μισο και να κανει την ιδια δουλεια με το αρχικο! Αντι να την πιεσεις να παιρνει ολοκληρο ας παιρνει ενα αλλο μισο και να δεις αποτελεσμα!!!
    είναι αρνητική γιατί και το άλλο που της έγραψε ο γιατρός για να είναι καλύτερα δεν το αγόρασε καν από το φαρμακείο. Φαίνεται δηλαδή ότι δεν θέλει καν να προσπαθήσει να γίνει καλά! Αυτό με στεναχωρεί περισσότερο :( Θα επικοινωνήσω με το γιατρό της να δω τι μπορεί να γίνει. Πάντως έχεις δίκιο στο ότι το μισό καλύτερο από το καθόλου. Θα ήταν πιο άσχημα πιστεύω..

Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    το προβλημα ειναι οτι τα φαρμακα μας κανουν να αισθανομαστε σκ@τα.

μαλλον να μην αισθανομαστε, καταστελλουν πολυ, συνεχη κουραση και καταλαβαινουμε οτι δε μας κανουν καλο - οτι μας σκοτωνουν.

φυσικο ειναι να αντιδρασουμε.

σαν να εισαι συνεχεια υπνωτισμενος και μεθυσμενος.

το θεμα ειναι αυτη η κατασταση προτιμοτερη απο αυτην χωρις τα φαρμακα ; αυτο πρεπει να ζυγισει η μητερα σου.

επισης ενα θεμα ειναι και η δοση. οσο μικροτερη τοσο λιγοτερες οι παρενεργειες.

επισης μερικα φαρμακα ειναι πολυ πιο ελαφρια σε σχεση με καποια αλλα.

δοκιμασε να πας και σε ενα γιατρο της ολιστικης ιατρικης μηπως ειναι κατι ελαφρυ και τη στηριξουν οι συμβουλες υγειας που θα της δωσει.

το θεμα ειναι να βγει ενα φαρμακο με λιγες παρενεργειες που να μην υπνωτιζει. τοτε θα ειμασταν ολοι ευχαριστημενοι.
    Να σημειώσω ότι παίρνει και ένα αντιψυχωσικό και έχει την τάση να κάνει το γιατρό μόνη της...Εννοώ πως ότι και να της πεις κάνει το δικό της, πράγμα που σημαίνει ότι άλλα της λέει ο γιατρός άλλα λέει εκείνη. Πάντως ειλικρινά πριν ξεκινήσει την θεραπεία με το αντιψυχωσικό ήταν πολύ καλύτερα από την κατάσταση που είχε φτάσει τώρα. Μακάρι να μην ξεκινούσε ποτέ!! :(

Για την ολιστική ιατρική δεν ξέρω πολλά να πω την αλήθεια. Τι γνωρίζεις εσύ;

Senior Member
    Φαιη θελω να σου στειλω προσωιπικο μηνυμα και δε μπορω γιατι τα εχεις απογορευσει.

Να σημειώσω ότι παίρνει και ένα αντιψυχωσικό και έχει την τάση να κάνει το γιατρό μόνη της...Εννοώ πως ότι και να της πεις κάνει το δικό της, πράγμα που σημαίνει ότι άλλα της λέει ο γιατρός άλλα λέει εκείνη. Πάντως ειλικρινά πριν ξεκινήσει την θεραπεία με το αντιψυχωσικό ήταν πολύ καλύτερα από την κατάσταση που είχε φτάσει τώρα. Μακάρι να μην ξεκινούσε ποτέ!! :(

Για την ολιστική ιατρική δεν ξέρω πολλά να πω την αλήθεια. Τι γνωρίζεις εσύ;

Page 1 of 2 12 LastLast