Η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 59
    Member

Η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ

Πρωινο Σαββάτου. Ο ύπνος έφυγε διωγμένος απο την αγωνία. Τρία χρονια τωρα, σχεδόν κάθε πρωινο, η αγωνία βρισκει τροφη να δυναμώσει. Με φοβίζει, οπως η κατσαρίδα που κρύβεται στις σκιές. Ξερεις οτι ειναι εκει, αλλα δεν μπορεις να τη δεις.

Λένε ότι το πεπτικό σύστημα είναι ένας δεύτερος εγκέφαλος. Μπορεί και να ισχύει. Στη δική μου περίπτωση, το πεπτικό μου σύστημα ανέλαβε την ευθύνη να ξεμπροστιάσει στη συνείδηση μου οσα ο πρώτος εγκέφαλος προτιμούσε να κρατα φυλαγμένα.
    Όλα ξεκίνησαν με ένα ασταμάτητο και αιματηρό χέσιμο. Όχι κάτι σημαντικό, μια σαλμονέλα, αλλά για μένα ήταν ότι πιο κοντά έχω ζήσει στο θάνατο.
    Βγαίνοντας από το νοσοκομείο, είχα αλλάξει, όπως αλλάζει το χρώμα της θάλασσας στον ερχομό μιας καταιγίδας. Κάποιος φίλος μου είπε ότι το ίδιο συνέβη και στο Σκρουτζ όταν τον επισκέφτηκε το φάντασμα των Χριστουγέννων. Καμία σχέση.
    Καταρχήν, ξεκίνησα με μια κατάθλιψη. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ήξερα όμως ότι αυτή η φορά θα ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Είχα καταλάβει ότι για τη δυστυχία μου ήταν πολύ λιγότερο υπεύθυνος ο κόσμος γύρω μου από όσο φανταζόμουν.

Senior Member
    Φίλε/η λέω να παρατήσεις το φόρουμ και να ξεκινήσεις την συγγραφή,μπορεί να σε κάνει ευτυχή κάτι τέτοιο.

Banned
    αν το φορουμ παρατησει
    κ αρχισει τη συγγραφη
    μπορει ο κοσμος να απιβδισει
    με τουτη τη γραφη

Member
    Ατέλειωτες οι νύχτες της καταθλιπτικής αϋπνίας. Οι ορμόνες σε κάνουν να νοιώθεις την ανάγκη για συντροφιά, όπως ένας δρομέας έχει ανάγκη το νερό μετά από 300 χιλιόμετρα τρέξιμο στην έρημο. Αυτός τουλάχιστον έχει μια ελπίδα αν βρει πηγή να ξεδιψάσει.
    Η ανάγκη για ύπνο ηταν η πρωτη που άνοιξε την πόρτα στη χημεία. Δεν αποδέχτηκα ποτε τη χρήση των φαρμάκων. Αν και κάποιες φορες αναδύεται λίγη ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια τους. Για τα περισσότερα απο αυτα οι επιστήμονες εχουν μια ασαφή εικονα για τον τροπο που λειτουργούν στον εγκέφαλο, οπως και για την ασθένεια που θεραπεύουν. Έχετε κατάθλιψη, μου ειπε ο ψυχίατρος. Ομως στην πράξη δεν ξέρει τι ακριβώς εχω, δεν ξέρει πως τα φάρμακα που προτείνει θα το θεραπευσουν, ποσο χρονο θα χρειαστει η θεραπεία και αν τελικα θα πετύχει. Δεν υπάρχουν ιατρικοί δείκτες και απεικονίσεις. Ολα βασίζονται σε μια εκτίμηση και ετσι μαθαίνεις να ζεις με την αμφιβολία. Τη δικη σου και τη δικη του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    αν το φορουμ παρατησει
    κ αρχισει τη συγγραφη
    με τουτη τη γραφη
    Ο κόσμος έχει απηυδήσει με τη δική σου γραφή αγαπητέ.
    Η απόλυτη οπτική ρύπανση.
    Αλλά δε λες να το βουλώσεις.

Banned
    καταρχην δεν ειμαι αγαπητος

κ δευτερον αν καπιος ψαξει τα κατεβατα με τα πρασινα μυνηματα που εχεις γραψει στο φορουμ μπορει να καταλαβει καλυτερα ποια ειναι η απολυτη οπτικη ρυπανση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ο κόσμος έχει απηυδήσει με τη δική σου γραφή αγαπητέ.
    Η απόλυτη οπτική ρύπανση.
    Αλλά δε λες να το βουλώσεις.
    χαχαχαχαχαχαχαχα συγγνώμη που γελάω Αλέξανδρε...αλλά τί να πω ότι έχει άδικο;
    Κατα τα άλλα ο θεματοθέτης/τρια με τέτοιο συγγραφικό οίστρο είναι σίγουρο ότι παίρνει τα σωστά αντικαταθλιπτικά.

Banned
    χαχαχαχαχαχαχαχα συγγνώμη που γελάω Αλέξανδρε..
    δε με πειραζει ετσι κ αλλιως εχω καταλαβει περι τινος προκειτε αφου καπου το εχω ξαναδει αυτο το εργο... μονο που αυτη τη φορα μου ανοιξε τα ματια οποτε αστη δε ξερει τι σεμιναρια μου κανει..

marian_m συνεχισε το σεμιναριο ειμαι ολος αυτια...

Senior Member
    Quote Originally Posted by gmo View Post
    Ατέλειωτες οι νύχτες της καταθλιπτικής αϋπνίας. Οι ορμόνες σε κάνουν να νοιώθεις την ανάγκη για συντροφιά, όπως ένας δρομέας έχει ανάγκη το νερό μετά από 300 χιλιόμετρα τρέξιμο στην έρημο. Αυτός τουλάχιστον έχει μια ελπίδα αν βρει πηγή να ξεδιψάσει.
    Η ανάγκη για ύπνο ηταν η πρωτη που άνοιξε την πόρτα στη χημεία. Δεν αποδέχτηκα ποτε τη χρήση των φαρμάκων. Αν και κάποιες φορες αναδύεται λίγη ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια τους. Για τα περισσότερα απο αυτα οι επιστήμονες εχουν μια ασαφή εικονα για τον τροπο που λειτουργούν στον εγκέφαλο, οπως και για την ασθένεια που θεραπεύουν. Έχετε κατάθλιψη, μου ειπε ο ψυχίατρος. Ομως στην πράξη δεν ξέρει τι ακριβώς εχω, δεν ξέρει πως τα φάρμακα που προτείνει θα το θεραπευσουν, ποσο χρονο θα χρειαστει η θεραπεία και αν τελικα θα πετύχει. Δεν υπάρχουν ιατρικοί δείκτες και απεικονίσεις. Ολα βασίζονται σε μια εκτίμηση και ετσι μαθαίνεις να ζεις με την αμφιβολία. Τη δικη σου και τη δικη του.
    Καλησπερα σου και καλως ηρθες :-)
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    In this old house where every door is open
    και με το καλο να φυγεις απο το ματαιο τουτο φορουμ!

Senior Member
    αν το φορουμ παρατησει
    κ αρχισει τη συγγραφη
    με τουτη τη γραφη

Εμενα λοιπον ο Αλεξ , με διασκεδαζει , γιατι τα τα ποστ του , δεν εχουν κλαψα κ αρνητικα συναισθηματα .

Και η Λιλιουμ γραφει ωραια , αλλα εχεις Λιλ , ενιοτε , μια μικρη δοση , απαισιοδοξιας ( κυριως οσον αφορα τους αντρες , δεν βρισκεις κανεναν να σου κανει ? ) , αλλα μαρεσουν τα ποστ σου . Εχεις καλο χιουμορ . Και το φορουμ , οντως , καποια στιγμη , το μπουχτιζεις , αυτο ειναι το φυσιολογικο .

Οσο για τον τιτλο , ο παραδεισος κ η κολαση ειναι εδω , εδω ειναι μονο η οπτικη γωνια που βλεπεις την ζωη , μπορει για αλλους ναναι παραδεισος , για αλλους κολαση , για αλλους απλως η ζωη που εχουμε , με τα καλα της κ τα κακα της ( εκει ανηκω εγω ) .

Και οσον αφορα τους γιατρους , και αυτοι σε συγχυση βρισκονται , αλλα μολις τους ' στριμωξει ' ενας ευφυης ασθενης , αρχιζουν να τα μασανε .
    Last edited by Macgyver; 02-07-2014 at 07:35.

Senior Member
    .

marian_m συνεχισε το σεμιναριο ειμαι ολος αυτια...

Αλεξ , απο σεμιναρια εδω μεσα αλλο τιποτα . Εχω εντοπισει μελος που ταχει ντιπ για ντιπ χαμενα , σουχω μιλησει για αυτο το μελος , κ ομως επιμενει να δινει συμβουλες κ κατευθυνσεις , χαμενο σεναν κατασκευασμενο στα μετρα του κοσμο .
    Last edited by Macgyver; 02-07-2014 at 10:09.

Quote Originally Posted by gmo View Post
    Με το να το ρίχνεις στο λογοτεχνικό λόγο, απλά ξαλαφρωνεις και βιωνεις διαλείμματα γαλήνης μέσα στο πρόβλημα σου με το που το αποτυπωσες γραπτως με γλαφυρό τρόπο. Καποτε η αποτυπωση αυτη αποτελει διατυπωση των αιτιών αλλά και των διαστάσεων του προβλήματος αλλά και πιθανών λύσεων όπως η σκέψη τις επεξεργάζεται και τις αξιολογεί.
    Όμως με το να καθεσαι να τα γραφεις δεν πετυχαινεις τιποτα, ειναι σε τελική ανάλυση φυγη αλλά όχι ο δρομος για τη σωτηρία. Ο δρομος αυτος ειναι οι πραξεις. Η καταθλιψη φευγει όταν εισαι εκτός σπιτιού. Η καλή συναναστροφή και οι πράξεις με θετικο για σενα περιεχομενο. Απ αυτα θα παρεις την θετική ανατροφοδοτηση. Θα πα΄ρεις επίσης αυτα που ποθει η ψυχη σου να πετυχει.
    Αυτο ειναι απο τα καλύτερα φαραμακα.
    γιάννης

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ....
    Οσο για τον τιτλο , ο παραδεισος κ η κολαση ειναι εδω , εδω ειναι μονο η οπτικη γωνια που βλεπεις την ζωη , μπορει για αλλους ναναι παραδεισος , για αλλους κολαση , για αλλους απλως η ζωη που εχουμε , με τα καλα της κ τα κακα της .
    Ο θεματοθετης μπορει να ειχε υπόψη του (φαινεται αλλωστε εκλεπτισμενο ατομο) ή να άκουγε απο το παραθυρο... Βίκυ Μοσχολιού "Ξενύχτησα στην πόρτα σου και σιγοτραγουδώ. Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ"
    ....γι αυτο έβαλε τετοιο τίτλο!!
    γιάννης

Senior Member
    Καλο Γιαννη , καλο !!!!!!!!!
    Αλλωστε η κολαση πρεπει να ειναι αδεια , διοτι ολοι οι διαβολοι ειναι εδω...........

Page 1 of 4 123 ... LastLast