Φοβαμαι να χρησιμοποιησω τα μεσα μαζικης μεταφορας!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Exclamation Φοβαμαι να χρησιμοποιησω τα μεσα μαζικης μεταφορας!!!!

Καλησπερα σε ολα τα μελη! Εχω αυτη τη φοβια εδω και περιπου 1 χρονο, ξεκινησε οταν επαθα κριση πανικου σε λεωφορειο γεματο με κοσμο (κατεβηκα αμεσως και αρχισα να τρεχω πανικοβλητος, σαν να ζηταω βοηθεια...νομιζα οτι πεθαινα απο εμφραγμα). Πασχω απο διαταραχη πανικου και εχω ξαναγραψει πολλες φορες εδω μεσα για τα προβληματα που ειχα και εχω στην καθημερινοτητα μου. Αυτη τη φορα ειναι τα μεσα μαζικης μεταφορας, φοβαμαι να μπω, σε τρενα, λεωφορεια κτλ. Νομιζω οτι θα παθω παλι κριση πανικου και θα ειμαι αβοηθητος και εκτεθημενος, οτι θα λυποθυμισω η οτι θα τρελαθω απο τη δυσπνοια και την ταχυκαρδια και θα γινω ρεζιλι. Αυριο πρεπει να παω σε συνεντευξη για δουλεια και πρεπει να χρησιμοποιησω λεωφορειο και προαστιακο και εχω τρελαθει απο τωρα...δεν ξερω πως να το διαχειριστω!:(

Senior Member
    Μμμμμμμ το πρόβλημά σου δεν είναι και τόσο δύσκολο αλλά σε καταλαβαίνουμε!
    Αυριο συγκεκριμένα που θα πας για συνέντευξη δεν θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις τα μεσα γιατί θα φτάσεις εκεί ημιλιπόθυμος...αυριο συγκεκριμένα πάρε ταξί.

Κάποιος λόγος πρέπει να υπήρξε και να σου δημιουργήθηκε αυτή η διαταραχή-ξαφνικά από το πουθενά δεν γίνονται αυτές οι φοβίες...καποιο μακροχρόνιο στρες ίσως;;
    Ψάξε να βρεις τί έφταιξε και δούλεψέ το-αν δεν τα καταφέρεις μόνος σου μίλα με κάποιον ψυχολόγο-γιατι οι φοβίες σου από κάπου αλλού προέρχονται!

Senior Member
    Κατανοητο φιλε μου νομιζω εχω δει παλαιοτερα δημοσιευση σου κ εγω πασχω απο κοινωνιοφοβια ειναι κατι παρεμφερες ομως οχι ακριβως ιδιο μιας κ δεν φοβαμαι τα μεσα μεταφορας,Πρεπει να ηρεμησεις κ να σκεφτεις τι σου το προκαλεσε ολο αυτο εαν μπορεις να το εντοπισεις διοτι ειναι ενα βημα για να το ξεπερασεις,Μια ιδεα ειναι να μπαινεις στα μεσα μονο οταν δεν ειναι φουλ κοσμος ομως δεν ειναι κ η καλυτερη διοτι κ χρονο θα χασεις κ μπορει επειτα τα γεμισουν κοσμο σε επομενες στασεις,Νομιζω παντως οτι αν βρεις θεση κ καθεσαι ειναι καλυτερα γιατι δεν θα εισαι κολλημενος με τον κοσμο που ειναι ορθιος,Καλυτερο ειναι να σε βοηθησει ενα οικειο σου προσωπο κ να σε μεταφερει με το αυτοκινητο του η να παρεις ταξι αν εχεις λεφτα,Ομως αυτα ειναι προσωρινες λυσεις πρεπει να δεις τι ακριβως φοβασαι κ να το καταπολεμησεις εαν δεις οτι επιμενει το προβλημα

Senior Member
    Ακριβωσ το ιδιο εχω κ εγω.. δε μπαινω σε μεσα... το ταξι η καποιοσ πολυ δικο σ ανθρωπος.. εγω ετσι κανω.. επισησ κ εγω τη πρωτη κριση την επαθα σε λεωφορειο.. σε καταλαβαινω απολυτα..

Senior Member
    Δε λες σε κανενα φιλο σου να σε πεταξει?

Senior Member
    Γεια σου φιλε και συναθλητη Μηνα . Δεν εχεις συνελθει πληρως φαινεται . Λυπαμαι γ αυτο . Συμφωνω με την μυσπ , παρε ενα φιλο σου μαζι . Αλλα με την γενικευμενη αγχωδη διαταραχη που πασχεις , μεγενθυνεις το προβλημα , κ η αναμονη του στρεσσογονου γεγονοτος , ειναι χειροτερη απ το ιδιο τι γεγονος . Αν δεις οτι συνεχιζεις να φρικαρεις , μην μπης στο λεωφορειο , παρε ενα αλλο μεσον , ταξι , οπως λεει κ η μυσπ , με φιλο . Αγγελος .

Senior Member
    εγώ το είχα πάθει στο τρένο..... και από τότε δεν μπορούσα να μπω σε κανένα μέσο, ούτε καν σε αυτοκίνητο. το αντιμετώπισα με μικρά βήματα κάθε φορά. π.χ πήρα το λεωφορείο και κατέβηκα στην επόμενη στάση. μετα από δυο μέρες κατέβηκα στη δεύτερη στάση από κει που ανέβηκα. και κάθε φορά αύξανα την απόσταση. επίσης επιδίωκα να είμαι με κάποιο φίλο ώστε να πιάνω την κουβέντα και να ξεχνιέμαι ή να νιώθω κάποιο άνθρωπο δικό μου κοντά και να νιώθω ασφάλεια. κι ένα ηρεμιστικό μαζί δεν βλάπτει (όχι αυτά που φέρνουν ύπνο)
    μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!

Junior Member
    κ 'γω το ειχα στο μετρο.αλλα δεν το απεφευγα,εμπαινα μεσα με φουλ ταχυκαρδιες κ ελεγα -ποσο θα κρατησεις ρε κωλοπραμα?!? εβαζα κ κατι βιντεακια αστεια στο κινητο κ ξεχνιομουν λιγακι.κρατησε κανα 2 εβδομαδες περιπου κ μου εφυγε. βεβαια μου εφυγε το κολλημα που ειχα με το μετρο,ολα τα αλλα τα κλασικα...καρδιες, σφυξιματα στην πλατη- στηθος,πλακωματα κ τετοια,ενταξει σταθερη αξια εκει μαζι μια ζωη....οχι σε εντονο βαθμο αλλα η αυθυποβολη υπαρχει.