Results 61 to 75 of 107
-
12-07-2014, 19:17 #61
ο ναι.. το ποτε ειναι το θεμα.. φαντασου εσυ 2 μηνεσ. εγω τι να πω που χρονισα.. κρατα δυναμεις.. να θυμασαι πωσ θα φυγει καποια στιγμη κ μη παρατας τα οπλα..
- 12-07-2014, 20:07 #62
Mπες δυναμικά τώρα που είναι νωρίς. Θα σου ξαναπώ τη γνώμη μου γιατί έχω μπαρουτοκαπνιστεί με παρόμοια φάση. Κάνε και ψυχοθεραπεία εκτός από ότι άλλο, προσπάθησε απλά να βρεις ένα καλό ψυχολόγο. Η γνωστική μέθοδος βοηθάει πολύ και αν γκουγκλάρεις θα δεις πώς και σε πόσο χρόνο.
12-07-2014, 22:27 #63
σε μενα το λεσ τασο? κανω 9 μηνεσ γνωσιακη- συμπεριφορικη.. δε ξερω.. μια πανω μια κατω ειμαι.. δε ξερω γιατι.. βεβαια κ το περιβαλλον μου δε με ηρεμει.. δε ξερω τι φταει.. γι αυτο σε ρωταγα για την ομοιπαθητικη..
13-07-2014, 00:31 #64
13-07-2014, 00:35 #65
δε ξερω αμα ειναι αρλουμπεσ η οχι.. εγω δε του πα να τα κοψει.. απλα του ειπα τι διαβασα.. κατι σα δελτιο τυπου τησ εταιριας..και του ειπα απλα να το ψαξει.. δε ειπα κατι κακο.. ουτε γιατροσ ειμαι ουτε σε φαρμακευτικη δουλευω.. και φυσικα το γιατρο του.. αλλα μη ξεχνασ οτι και πολλοι γιατροι δε τα πολυψαχνουν αυτα.. σ πετανε το χαπακι κ τελοσ..
13-07-2014, 00:40 #66
Η κάθε εφημερίδα site blog κλπ μπορούν να γράφουν ότι ανοησία θέλουν... Σήμερα άκουγα στις ειδήσεις (δεν ξέρω πιο κανάλι ήταν γιατί άκουγα μόνο) ότι στο μέλλον θα παίρνουμε ένα χάπι και θα μαθαίνουμε αγγλικά. Σοβαρή δημοσιογραφία (κανένα mega ή αντ1 θα ήταν, αυτά βλέπει η μάνα μου)
13-07-2014, 00:44 #67
σ εστειλα τισ διευθυνσεισ.. που τα διαβασα.. δε ξερω τι ακριβωσ ισχυει.. το μονο που ξερω σιγουρα γιατι εχω ρωτησει αρκετουσ γιατρουσ οτι το σεροξατ κ λιγοτερο το σεροπραμ δε θεωρουνται απο τα πιο ελαφρια κ προκαλουν δυσκολια στη διακοπη τουσ.. τωρα δε ξερω.. δε εχω παρει ποτε σεροξατ..αμα εχεισ παρει εσυ θα ξερεισ καλυτερα..
δε ηθελα να ανησυχησω κανεναν..
13-07-2014, 00:44 #68
13-07-2014, 00:46 #69
ναι ναι..το γνωριζω αυτο.. γιατι κ εγω κρισεισ πανικου εχω... απλα οσο αφορα τα φαρμακα καποια ειναι πιο ελαφρια καποια πιο βαρια.. κ καποια προκαλουν κ εθισμο..αναλαγα τι φαρμακα κ τον οργανισμο..
13-07-2014, 00:47 #70
μπερδεψα τα ποστ κ ποσταρα τισ διευθυνσεισ αλλου..
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...048#post493048
13-07-2014, 00:55 #71
Ναι γιατί τα seroxat έχουν μικρό χρόνο ημίσειας ζωής (λιγότερο από μέρα) σε αντίθεση με τα ladose πχ που έχουν 4 μέρες. Αν τα σταματήσεις δηλαδή φεύγουν γρήγορα από τον οργανισμό και αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες. Γι αυτό και κάποιες φορές ο γιατρός μπορεί να σε γυρίσει σε κάποιο άλλο φάρμακο για να κάνεις την διακοπή (σπάνιο αυτό βέβαια αλλά αν έχεις παρενέργειες διακοπής αυτό συνηθίζεται).
Τα χάπια που παίρνουμε οι περισσότεροι είναι SSRI. Άσχετα με το ποια είναι η ουσία ή η εμπορική ονομασία (seroxat, ladose, zoloft κλπ) κάνουν την ίδια δουλειά. Είναι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Χωρίς να ξέρω τι σημαίνει αυτό...
13-07-2014, 01:02 #72
ναι το εχω ακουσει αλλα ουτε εγω ξερω..ξερω μονο τη σεροτονινη που ειναι ουσια στο εγκεφαλο μασ .. απλα με το που διαβασα τα συγκεκριμενα αρθρα τρομαξα λιγο γιατι ξερω οτι το σεροξατ το παιρνουν πολυ κ ειναι απο τα πιο διαδεδομενα.. γι αυτο με το που το ειπε ο φιλος/η ταραχτηκα κ του ειπα να το ψαξει.. μη παει για μαλλι κ βγει κουρεμενος.. οπωσ ξερεισ τα φαρμακα δε ειναι καραμελεσ..ακομα κ το απλο ντεπον στισ οδηγιεσ γραφει ενα σωρο παρενεργειεσ.. εχει φοβηθει το ματι μου!!
13-07-2014, 01:09 #73
"αναγνωρίζει πλέον ότι το σκεύασμα προκαλεί εξάρτηση και όσοι αποπειραθούν να διακόψουν αποτόμως τη λήψη του πιθανώς να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα"
Πρόσεξε τις λέξεις "αποτόμως" και "πιθανώς"...
"η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, που παρασκευάζει Seroxat -πρωταθλητή στις πωλήσεις μεταξύ των αναλόγων φαρμάκων- "
Πρόσεξε ότι είναι ο "πρωταθλητής" και φαντάσου για πόσα λεφτά μιλάμε...
Κανένα φάρμακο δεν είναι αθώο... Βάλε τώρα με το μυαλό σου ότι αυτά τα χάπια τα παίρνουμε άνθρωποι που στα καλά καθούμενα έχουμε ότι σύμπτωμα μπορεί να μας περάσει από το κεφάλι μας... κι έλα πες μου ότι τα στερητικά συμπτώματα δεν είναι και λίγο από το μυαλό μας!!!
Εδώ εμείς έχουμε άγχος αν τυχόν και δεν έχουμε στο τσεπάκι το ηρεμιστικό μας, δεν πιστεύω να νομίζεις ότι το ηρεμιστικό δρα από την τσέπη μας;
13-07-2014, 01:18 #74
χαχα..σωστοσ.. υπαρχει κ η ψυχολογικη εξαρτηση.. εδω του αλλου του εδωσε ο γιατροσ ενα χαπακι για να ηρεμησει και μαντεψε τι χαπακι ηταν?? ντεπον.. χαχα..καλο?? και ηρεμησε σε πληροφορω.. γνωστοσ μ αυτοσ..κ εμεινα καγκελο εγω.. ολα μεσα στο μυαλο μασ ειναι.. δυστυχωσ το μυαλο μασ παιζει πολλα παιχνιδια και εμεισ σαν χαζοι τα παιζουμε.. δε τα πεταμε στα σκουπιδια..
ναι τα προσεξα κ το πρωταθλητησ κ το αποτομωσ κ πιθανωσ..αλλα μονο η λεξη εξαρτηση που ειδα με φρικαρε..δε εδωσα βαση στα υπολοιπα..
13-07-2014, 01:36 #75
Όλα τα φάρμακα μπορεί να κάνουν ψυχολογική εξάρτηση. Η εξάρτηση -γενικότερα- δεν είναι "κακή" αν έχει μέτρο... Για πες σε έναν άνθρωπο που πίνει 3 καφέδες την ημέρα να τους κόψει τελείως... σαν ζόμπι θα είναι τις πρώτες μέρες. Δεν ακούω όμως κανέναν να λέει ότι ο καφές είναι επικίνδυνος γιατί προκαλεί εξάρτηση!!! Το λέμε στα ναρκωτικά όμως (ίσως και στο τσιγάρο).
Εξάρτηση προκαλούν τα ηρεμιστικά γιατί αν τα παίρνεις μακροχρόνια ο οργανισμός τα συνηθίζει και δεν έχουν επίδραση. Πχ αν παίρνεις 3mg lexotanil κάθε μέρα, μετά από μερικούς μήνες δε θα έχουν καμία ηρεμιστική πλέον επίδραση στον οργανισμό σου και θα πρέπει να αυξήσεις την δόση. Αν το κάνει ο γιοατρός όλα καλά γιατί αυτός ξέρεις και το ελέγχει. Αν όμως το κάνεις μόνος σου τότε σε μερικούς μήνες θα αναγκαστείς να ξανανεβάσεις την δόση κοκ. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα αντικαταθλιπτικά. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ακόμα και αν τα παίρνεις 10 χρόνια συνεχόμενα (δε θα αναγκαστείς να αυξήσεις την δόση επειδή ο οργανισμός σου συνήθισε στα 20mg ladose και τώρα θα θέλεις 40mg για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα). Αυτή είναι η διαφορά.