Results 16 to 30 of 44
Thread: Ερώτημα
-
25-10-2007, 16:17 #16
Πως το ξέρεις ότι η ζήλεια δε γιατρεύεται; Γιατί εγώ άλλα ξέρω. Αν και δε νομίζω ότι είναι κατάλληλη λέξη η γιατρειά, μπορούμε να τη πούμε φαντάζομαι μέσα στα πλαίσια της αρρωστημένης ζήλειας, αυτής που μας δημιουργεί προβλήματα και δεν είμαστε σε θέση να την καταπολεμήσουμε ενώ θέλουμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
Η ζήλεια όμως είναι κυρίως σύμπτωμα. Σύμπτωμα ότι κάτι δε πάει καλά, ότι δε νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου ή με τον άλλο. Δημιουργεί και αυτή με τη σειρά της όμως δυσάρεστα συναισθήματα, σα φαύλος κύκλος. Κατάθλιψη (κατ\'εμέ τουλάχιστον) παθαίνεις αν δε σου αρέσει έτσι όπως είναι η ζωή σου στον υπερθετικό βαθμό. Φαντάζομαι όμως ότι θα υπάρχουν και άνθρωποι που ενώ ζηλεύουν τους αρέσει κιόλας αυτή η κατάσταση και δε θέλουν να αλλάξει, οπότε αυτοί γιατί να πάθουν κατάθλιψη;
- 25-10-2007, 16:36 #17
να σου πω..... ο πατερας μου το ειχε αυτο απο μικρος και τωρα χωρισε με την μαμα μου...
το ακουγα οτι το εκανε κι αυτος και το καταλαμβαινα οτι ήταν λαθος αυτο που έκανε και δεν πιστευα στα αυτια μου...και τώρα κατάληξα εγώ να είμαι έτσι και γιαυτό φοβάμαι....όλοι λένε ότι η ζήλεια φέρνει χωρισμό...με τον εαυτό μου τα έχω καλά ΝΟΜΙΖΩ...απλά κάποτε μπορεί να ζηλέψω μια πιο όμορφη μου (η οποία θα του μιλήσει)...ζηλεύω το ότι ειναι πιο όμορφη ή ότι μιλάει μαζί του? πολλα τα ερωτήματα μου ....στο να το σταματήσω πρέπει να βοηθήσει κι αυτός? η μόνη μου με τον εαυτό μου?
σας επριξα?
25-10-2007, 17:33 #18
Πιο όμορφη; Στα μάτια ποιου; Και από που κι ως που η εξωτερική ομορφιά ορίζει ότι κάποιος θα μας είναι πιστός ή όχι; Λες να μην απατάνε τα μοντέλα οι άντρες τους ή να μη τις αφήνουν για κάποια που μπορεί να θεωρηθεί πιο άσχημη;
Υπάρχουν δύο τινά: Είτε το αγόρι σου δε σου εμπνέει εμπιστοσύνη και από τις μέχρι στιγμής πράξεις του και συμπεριφορά του εσύ νομίζεις ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο οπότε η ερώτηση είναι γιατί είσαι τότε μαζί του. Τι να τον κάνεις έναν τέτοιον άνθρωπο; Δύο φορές έχω ζηλέψει, τη μία για κάποιον που ήταν να κάνω σχέση αλλά συνειδητοποίησα ότι δε θα νιώσω ποτέ ασφάλεια μαζί του, ότι δε θα με θέλει, δε θα με λατρεύει όπως θέλω το αγόρι μου και την άλλη μέσα σε σχέση, το οποίο με προβλημάτισε και κάθισα και το συζήτησα ως κάτι κακό, ως ένδειξη ότι κάτι μπορεί να μη πάει καλά, το λύσαμε και τελείωσε.
Είτε εσύ νιώθεις ανασφάλεια, ότι δεν αξίζεις τόσο όσο μια άλλη όμορφη και φοβάσαι ότι ο άλλος θα το καταλάβει κάποια στιγμή. Φυσικά αυτό είναι απλά μια πλασματική εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.
Από τους ανθρώπους που γνωρίζω βλέπω ότι μπορεί να ζηλεύουν σε μία σχέση και σε άλλη να μη ζηλεύουν. Απλά είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τη ζήλεια μέσα στην ίδια σχέση γιατί έχει παγιωθεί ο τρόπος που συναλλάσσονται μεταξύ τους και θέλει μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουν τον άλλο, πως είναι η σχέση τους κλπ.
Και τέλοσπάντων σχέσεις κάνουμε γιατί κάτι μας προσφέρουν, ευτυχία, αγάπη κλπ, αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι προχωράμε σε κάτι άλλο.
25-10-2007, 19:09 #19
Originally posted by kallia13
να σας πω τον τρόπο που τα φτιάξαμε και να μου πειτε αν δεν ειναι λογο που δεν εχουμε εμπιστοσυνη............
ημουν με αλλον και μετα απο 6 μήνες γνώρισα αυτόν και ενω ειχα δεσμο ολοκλήρωσα μαζί του και στο τέλος χώρισα με τον άλλο και εμεινα μαζί του μεχρι που χαρτωθήκαμε....
και τώρα σχεδόν κάθε μέρα μου λέει ότι φοβάτε μην του κάνω τα ίδια (να τον απατησω και να τον χωρίσω) και έτσι δεν μου έχει εμπιστοσύνη και εγω απο την αλλη τον ζηλεύω :P
εγω του λέω καθε μερα τι νιωθω και τι θέλω και αυτός το ίδιο
απλα επειδη δεν υπαρχει αυτη η εμπιστοσυνη συνέχεια συζητάμε
Επίσης ζηλεύεις σε κάθε σου σχέση ή στην συγκεκριμένη ? Ακουσε λίγο τις εσωτερικές φωνές σου ! Τί είναι ακριβώς αυτό που φοβάσαι ? Είσαι γενικά ή ειδικά ανασφαλής ? Βλέπεις τον συντροφό σου να ψάχνεται και να \'\'παίζει το μάτι του\'\' ? Σου έχει δώσει δικαιώματα ?
Σίγουρα η ζήλια (οταν σε κυριεύει) δεν είναι καλό συναίσθημα, αλλά απο τις πληροφορίς που έχεις δώσει δεν μπορώ να καταλάβω ποιος \'\'φταίει\'\' !
26-10-2007, 08:24 #20
Είμαστε ένα χρόνο μαζί και ειμαστε αραβωνιασμένοι....εκτος τις ζήλειες και την εμπιστοσύνη που δεν υπάρχει περναμε τέλεια....ούτε θέλω να τον χάσω, ούτε να χωρίσω..απλά να προσπαθήσω μαζί του να τα φτιάξω τα πράγματα....αλλά τα συζητάμε κάθε μερα (με ήρεμο τρόπο) και βλέπω ότι δεν φτιάχνονται ...(φτιάχνονται την εκείνη στιγμή)
Για παράδειγμα χτες που το συζητήσαμε και μετά μου εστειλε μια φίλι μου μήνυμα, αυτός θύμωσε...γιατί να μου στέλνουν οι φίλες μου ....τον εκνευρίζει αυτό το πράγμα...γιατί πιστεύω ότι φοβάτε ότι μπορεί να μιλάω με κάποιον ....και εγώ προσπαθώ να μην πειραχτώ πολύ για να μην τσακκωθούμε απλά το συζητάω ήρεμα και του περνάει για την ώρα....και ξανά απτην αρχή...
Η αλήθεια είναι ότι ζήλευα λίγο και στις προηγούμενες μου σχέσεις αλλά νομίζω όχι με το παραμικρό ....ούτε μου έδειναν νομίζω οι άλλοι την αφορμή για να ζηλέψω και γιαύτο τώρα δεν μπορω να καταλάβω γιατί τα βλέπω εντελώς διαφορετικά ....δλδ υπάρχει περίπτωση η ζήλεια να μεγαλώνει με τον καιρό σε σχέση με τον εαυτό μου ή εξαρτάται από τον σύντροφό μου κατα ποσο πολύ θα είναι.....επειδή τελευταία έφτασε πολύ στα ύψη της..
Φοβάμαι ότι για να βλέπει κάποιαν..εγώ δεν αξίζω τπτ μπροστά σε εκείνην....και γιαυτό ασχολείται...ότι έχει το κάτι αυτή που δεν έχω εγώ και του αρέσει αυτού...
Απτην μια ειμαι αισιοδοξη και απο την άλλη απαισιόδοξη ....όταν δω κάτι που δεν μαρέσει πέφτω αμέσω και δεν μιλάω σε κανέναν και δεν μου περνάει εύκολα...αυτό σημαίνει ότι πέφτω σε κατάθλιψη?
Το πρόβλημα δεν ξέρω αν μου δίνει το δικαίωμα..δεν ξέρω καν αν βλέπει πονηρα...εγω όμως έτσι το βλέπω...μπορεί να κοιτάξει 2-3 φορές κι εγω να νομίσω ότι τέλειωσε ...του αρέσει και θέλει να την ρίξει στο κρεβάτι...έτσι νιώθω εκείνη την στιγμή...και νιώθω απέχθεια για εκείνη και της κρατώ κακία...γίνομαι κρύα μαζί της...Αυτό ειναι που με βασανίζει περισσότερο απο όλα τα άλλα....γιατί τα περισσότερα άτομα ήταν απο συγγενικό κύκλο και αυτά τα άτομα θα τα βλέπω συχνά και δεν θέλω να είμαι πικραμένη μαζί τους....αυτός λέει ότι δεν ασχολείτε.
Εγω νομίζεις μπορώ να καταλάβω ποιος φταίει ?
Αν ήξερα θα έλεινα το πρόβλημα
Σκέφτομαι.....
Απο την μια αν βλέπει στα αλήθεια και μετά μου λέει δεν ασχολούμε...θα με κανει και του ψυχιατρίου αυτός....θα τρελλαθώ
Και απο την άλλη αν φταίω εγώ τον λυπάμαι που το φέρομαι έτσι και του κάνω παράπονα...δεν ξέρω τι φταίει ....
26-10-2007, 08:33 #21
Το περισσότερο που με μπερδέυει είναι που κάθε μέρα είναι αυτός φοβισμένος ότι έγω θα του κάνω κέρατο...
Γιατί να το κάνει....ίσως για να είναι καλημμένος ότι είναι αθώος και να το παίζει διαφορετικά ή το εννοεί..
Για παράδειγμα:
Οταν τον δω να κοιτάει κάποιαν επίμονα πέφτω και δεν του μιλάω καθόλου......και μετά αυτός έρχετε εμένα και με ρωτάει τι έχω.....και αν με πήρε κανένας τηλ (αγορι) και είμαι έτσι ....με αυτό μου δίνει να καταλάβω εγω καταρχήν ότι δεν έχει καταλάβει τον λόγο που είμαι θυμωμένη για 2 λόγους...
1. γιατι δεν έκανε τπτ και δεν κατάλαβε τι έπαθα?
2. για να αλλάξει κουβέντα να μην καταλάβω ότι κάτι παίζετε?
Υπάρχουνε φορές που να είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτόν και να μην τον αλλάζω με τπτ....και όταν συμβεί κάτι να έρχονται όλα ανάποδα μέχρι που να τον απεχθάνομαι και να θέλω να τον διώξω.....
Δεν λέω ότι φταίει αυτός....μπορεί να φταίω κι εγώ
Ηδού το ερώτημα......ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ?
26-10-2007, 09:10 #22
μπορεί να κοιτάξει 2-3 φορές κι εγω να νομίσω ότι τέλειωσε ...του αρέσει και θέλει να την ρίξει στο κρεβάτι...
αυτο ειναι σιγουρο οτι συμβαινει,
το προβλημα που ειναι???
26-10-2007, 09:25 #23
Εσύ δλδ θεωρείς το κέρατο φυσικό
και ότι πρέπει να γινεται?
Δεν κατάλαβα?
26-10-2007, 10:23 #24
Χμ, δε μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του κρίνου αλλά αυτό που εξέλαβα και από τη δική μου εμπειρία είναι το εξής. Το ότι μας αρέσει κάποιος άλλος εμφανισιακά δε σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε και κάτι μαζί του. Διαφορετικά θα ήμασταν πολύ απασχολημένοι (αυτό ήταν χιούμορ).
Υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να κοιτάξουν άλλον, υπάρχουν καταστάσεις που μας κάνουν να μη κοιτάμε άλλον (π.χ. είμαστε φουλ ερωτευμένοι ή είμαστε κάπως αθώοι ακόμα και ο άλλος καταλαμβάνει όλη μας τη σκέψη και ενέργεια) αλλά συνήθως οι άνθρωποι όταν βλέπουν κάτι σεξουαλικό ή ωραίο κάτι θα νιώσουν. Αυτό μέχρι το κέρατο έχει μεγάλη απόσταση.
Το θέμα είναι ότι είναι μαζί μας κάποιος γιατί θέλει εμάς και όχι κάποιον άλλο.
Αλλά έτσι όπως τα περιγράφεις kalia, τελικά δεν έχω καταλάβει ποιος ζηλεύει ποιον.
26-10-2007, 11:23 #25
Η αλήθεια είναι ότι κι αυτός ζηλεύει αλλά όχι στο βαθμό τον δικό μου...
Μια φορά μου είπε \"μην κοιτάς\" και του λέω τι να μην κοιτώ? αφου δεν έχει κάποιον....
και μου λέει κι εσύ μου κάνεις έτσι ...όταν δεν έχει τπτ.
Τώρα εγώ ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να κάνω?
26-10-2007, 11:32 #26
1. Το να κοιτάζει μια πολύ ωραία γυναίκα, είναι φυσιολογικό ! Ακόμα και εγώ θα κοίταζα !
2. Με το να κατεβάζεις εσύ μούτρα και να πληγώνεσαι οταν το κάνει δεν κατορθώνεις τίποτα !
Αν το παρακάνει και καταλαβαίνεις οτι ψάχνεται , χώρισε τον ! (έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι που δεν έχεις ) Μην όμως κατεβάζεις μουτρα με το παραμικρό ! Δοκίμασε να το ρίξεις και λίγο στην πλάκα ! (δείχνει οτι τον καταλαβαίνεις, διακόπτεις την σκέψη του και βάζεις θετικές σκέψεις για την δική σας!) Εγώ παίζω μερικές φορές με την ζήλια και την κτητικότητα και τη δική μου και του άλλου ! Και τι εννοώ ? Καταλαβαίνω οτι υπάρχει, οτι δεν θέλω να με καταβάλλει (ή τον καταβάλλει) και την σατιρίζω για να την απομυθοποιήσω !
3. Αφού δεν έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον (πράγμα πολύ σημαντικό κατ\' εμέ) γιατί αρραβωνιαστήκατε ? Δεν θα έπρεπε να νιώθετε σίγουροι ?
4. Το οτι σου στέλνουν οι φίλες σου μήνυμα και εκνευρίζεται φταίς και εσύ ! Δεν έχεις βάλει τα σωστά όρια ! Είναι δυνατόν να θεωρείται φυσιολογικό να σου λέει \'\' Γιατί σου στέλνουν οι φίλες σου μήνυμα? \'\' Μπορείς να του δείξεις τον αποστολέα, αν θέλει να το παίξει αστυνόμος, για να μην έχει λάθος υποψίες, αλλά πρέπει και να ξεκαθαρίσεις την θέση σου σε σχέση με τις φίλες σου ! ( Να σημειώσω οτι εγώ εκτός απο φίλες, έχω και φίλους (αντρες). Το θεωρείς κακό ?)
5. Ποιος φταίει ? Απο τα γραφόμενα σου, μου δίνεται η εντύπωση οτι και οι δύο κάνετε υπερβολές ! Καταλαβαίνω οτι εσύ τον θέλεις ! Αυτός ? Αν νομίζεις οτι θέλει να είναι μαζί σου, σταμάτα να μουτρώνεις και να κάνεις ζήλιες και να απορείς γιατί δεν σε κατάλαβε ! Ανταυτού δημιούργησε θετικό κλίμα στην σχέση σου και διακωμώδησε λίγο την ζηλια !
Αυτή είναι η συμβουλή μου !
Χρησιμοποιησέ την όπως νομίζεις ! Καλή τυχη !
26-10-2007, 11:39 #27
1- ποσο χρονον εισαι καλλια μου?
2-πριν απο αυτη ειχεσ αλλη σχεση? αν ναι ζηλευεσ το ιδιο?...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
26-10-2007, 12:12 #28
Εσύ δλδ θεωρείς το κέρατο φυσικό
και ότι πρέπει να γινεται?
Δεν κατάλαβα?
εγω θεωρω οτι πρεπει να υπαρχει εμπιστοσυνη εκατερωθεν σε ενα ζευγαρι και οτι αμα λες τι ωραιος γκομενος ειναι αυτος ο δικος σου να χαμογελα και οταν ο δικος σου, πωπωπω κοιτα μια να χαμογελας εξισου.
Γενικα οτι κάνετε να ειναι σε γνωση ολων και τιποτα να μην γινεται εν κρυπτω.
Με οσα εχεις αναφερει κατα καιρους το μονο που κανετε ειναι να κατασκοπευεται ο ενας τον αλλον ειτε γιατι πραγματι ο ενας εκ του ζευγαριου κανει κατι στα κρυφα ειτε γιατι προκειται για μια αρρωστημενη κατασταση.
Αν αυτο το λες εσυ σχεση, εμενα μου περισευει.
Προσωπικα η συντροφος μου οτι κανει, θελω να ειναι σε γνωση μου και απο κει και περα ολα ειναι υπο συζητηση. (το μεχρι που φτανει αυτο, το κανω οτι θελω)
Δεν μπορω να βαλω εγω μετρο στο καθενα τι ειναι ηθικο και τι οχι. Ο καθενας ειναι με την δικη του ηθικη αλλωστε.
Αλλο αυτο ομως και αλλο να ειμαστε σαν ζευγαρι με μισο ματι και να περιμενουμε τον αλλο στη γωνια με το ντουφεκι.....
Αμα η συντροφος μου ελεγε οτι γιατι κοιταξες την αλλη η της εκανες τα γλυκα ματια, την ιδια στιγμη θα της απαντουσα τραβα ζησε μονη σου που ο κοσμος ειναι πιο ησυχος να ξερεις τι σου γινεται και να μην νιωθεις ανασφαλεια οτι σε απαταει καποιος.
Οταν εισαι μονος σου τουλαχιστον αυτο το εχεις εξασφαλισει....
26-10-2007, 12:25 #29
Originally posted by Kleiw
1. Το να κοιτάζει μια πολύ ωραία γυναίκα, είναι φυσιολογικό ! Ακόμα και εγώ θα κοίταζα !
Ναι αλλά όχι συνεχώς και επίμονα
2. Με το να κατεβάζεις εσύ μούτρα και να πληγώνεσαι οταν το κάνει δεν κατορθώνεις τίποτα !
Ίσως να θέλω να μου δίνει συνέχεια σημμασία? είμαι και ευαίσθητη που να μην ήμουν
Αν το παρακάνει και καταλαβαίνεις οτι ψάχνεται , χώρισε τον ! (έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι που δεν έχεις ) Μην όμως κατεβάζεις μουτρα με το παραμικρό !
Είναι όλοι τόσο χαρούμενοι που αραβωνιαστήκαμε και οι γονείς του μένουν Ελλάδα και κάναμε 2 παρτις και δεν θέλω να τα χαλάσω ούτε να στεναχωρήσω κανένα. Είπα να κάνω υπομονή ελπίζοντας να αλλάξουν τα πράγματα
Τώρα θα μου πείτε δεν θα σκέφτομαι αυτούς αλλα....
Δοκίμασε να το ρίξεις και λίγο στην πλάκα ! (δείχνει οτι τον καταλαβαίνεις, διακόπτεις την σκέψη του και βάζεις θετικές σκέψεις για την δική σας!)
Αυτό μου ακούγετε καλό...αλλά επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη με πέρνει αμέσως απο κάτω....ούτε δευτερόλεπτο να κάνω υπομονή
Εγώ παίζω μερικές φορές με την ζήλια και την κτητικότητα και τη δική μου και του άλλου ! Και τι εννοώ ? Καταλαβαίνω οτι υπάρχει, οτι δεν θέλω να με καταβάλλει (ή τον καταβάλλει) και την σατιρίζω για να την απομυθοποιήσω!
3. Αφού δεν έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον (πράγμα πολύ σημαντικό κατ\' εμέ) γιατί αρραβωνιαστήκατε ? Δεν θα έπρεπε να νιώθετε σίγουροι ?
Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του και δεν εστιαζόμουν στα προβλήματα...στο μέλλον όμως που θα φουντώσουν?
4. Το οτι σου στέλνουν οι φίλες σου μήνυμα και εκνευρίζεται φταίς και εσύ ! Δεν έχεις βάλει τα σωστά όρια ! Είναι δυνατόν να θεωρείται φυσιολογικό να σου λέει \'\' Γιατί σου στέλνουν οι φίλες σου μήνυμα? \'\' Μπορείς να του δείξεις τον αποστολέα, αν θέλει να το παίξει αστυνόμος, για να μην έχει λάθος υποψίες, αλλά πρέπει και να ξεκαθαρίσεις την θέση σου σε σχέση με τις φίλες σου ! ( Να σημειώσω οτι εγώ εκτός απο φίλες, έχω και φίλους (αντρες). Το θεωρείς κακό ?)
Όποτε του λέω να βγω μου κάνει πρόβλημα...μαφήνει κάποτε αλλά συνέχεια μου στέλλει μυνήματα να δει που είμαι και τί κάνω..αυτός δεν βγαίνει λέει γιατι θέλει να είναι συνέχεια μαζί μου...και μπορεί να θέλει να το κάνω κι εγώ αυτό και γιαυτό θυμώνει? περισσότερο όμως φοβάτε, μουτο είπε..ότι θα πάω να βρω άλλον
5. Ποιος φταίει ?
Απο τα γραφόμενα σου, μου δίνεται η εντύπωση οτι και οι δύο κάνετε υπερβολές ! Καταλαβαίνω οτι εσύ τον θέλεις ! Αυτός ? Αν νομίζεις οτι θέλει να είναι μαζί σου, σταμάτα να μουτρώνεις και να κάνεις ζήλιες και να απορείς γιατί δεν σε κατάλαβε ! Ανταυτού δημιούργησε θετικό κλίμα στην σχέση σου και διακωμώδησε λίγο την ζηλια !
Αυτή είναι η συμβουλή μου !
Χρησιμοποιησέ την όπως νομίζεις ! Καλή τυχη !
26-10-2007, 12:30 #30
Originally posted by Adzik
1- ποσο χρονον εισαι καλλια μου?
23
2-πριν απο αυτη ειχεσ αλλη σχεση? αν ναι ζηλευεσ το ιδιο?
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....