Results 91 to 100 of 100
-
20-07-2014, 16:27 #91
Δεν είναι τοσο ευκολο να παρατησω το αγορι μου που μου φερεται τοσο καλα και είναι ενταξει μαζι μου γιατι φοβάμαι ότι επειδή ακριβως δεν εχω αυτοεκτιμηση υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πεσω σε καποιον που θα μου φερεται σκαρτα και θα με εκμεταλλευεται και τοτε είναι που θα υποφερω.
Φοβάμαι τους αντρες νομιζω ότι οι περισσοτεροι απλα θελουν το σεξ και τιποτα παραπανω.
Θελω να κρατησω το αγορι μου και η μονη λυση που μπορω να βρω είναι να παω σ'εναν αξιολογο ψυχολογο να με βοηθησει να αντιμετωπίζω τα κενα μου.
Δηλ πώς μιλανε οι αντρες με χαμηλη αυτοπεποιθηση σε μια γυναικα ? Εχει διαφορα απτους υπολοιπους ? Μα και μονο που εκανε την κινηση να σου μιλησει δειχνει ένα ειδος θαρρους και αυτοπεποίθησης !
Αν και δεν διαβασα το σχολιο του Αλαφροισκιωτου που αναφέρεις δεν συμφωνω ότι οσοι αντιμετωπιζουν θεματα αυτοπεποίθησης θα πρεπει να τους καταβαλλει η ηττοπαθεια και να παραιτούνται της προσπαθειας να κανουν καινούριες γνωριμιες.
Στην αγαπη και στον ερωτα παιζει μεγαλο ρολο η χημεια.
Μπορει η κοπελα που θα γνωρίσεις να γουσταρει να σε βλεπει να εισαι λιγο πιο μαζεμένος γιατι θα της βγαζεις πχ το μητρικο ενστικτο. Και μετα εσυ που θα βλέπεις ότι η άλλη σε αποδεχεται να αποκτας ολο και πιο μεγαλη σιγουρια στον εαυτο σου. Ειλικρινα πιστευω ότι η χαμηλη αυτοεκτιμηση μπορει να αυξηθεί εάν κανεις κανει προσπάθειες, σταθει λιγο τυχερος και βρισκεται σε υποστηρικτικο περιβαλλον. Η λυση στο πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικη.
Αν και θα ηθελα να σου πω ότι αν δεν νοιωθεις τοση αυτοπεποιθηση να προσεγγίσεις καποια, καλο θα ηταν να το υποκριθείς. Γιατι κακα τα ψεματα αυτό ως έναν βαθμο είναι ελκυστικο όπως και να το κανουμε... αλλα ακομα και αν δεν σου βγαινει δεν πειραζει γιατι η άλλη μπορει να μην εχει κανενα θεμα με αυτό. Είναι αναλογα την κάθε περιπτωση.
- 20-07-2014, 20:10 #92
Α και μια απορια μου. Οι αντρες που εχουν πρόβλημα με την αυτοπεποιθηση τους στη σχεση τους δεν φερονται πολύ κτητικα στις συντρόφους τους ? Λογω της ανασφαλειας τους και της πεποίθησης τους ότι εφόσον οι αλλοι είναι καλυτεροι θα τους φανε τη γκομενα ? Ή μηπως την κερατωνουν ασύστολα και παλι λογω ανασφαλειας ?
Το ρωταω αυτό γιατι εχω μια φιλη της οποιας ο γκομενος που είναι εξαιρετικα ανασφαλης την εχει κανει ταρανδο απτο πολυ κερατο αλλα παραλληλα τη ζηλευει κιολας παθολογικα χωρις λογο ...
20-07-2014, 20:13 #93
Πιστευω οτι η αυτοπεποιθηση σεναν αντρα η σε μια γυναικα , ειναι πρωτευουσης σημασιας , ιδιως σεναν αντρα , γιατι αν αισθανεται σιγουρος για τον εαυτο του , κανει , κανει κ την γυναικα να αισθανεται ασφαλης . Βεβαια εξαρταται ποσο ' υψηλα ' σκοπευεις . Αν δεν εχεις πολλες απαιτησεις , δεν πειραζει να μην εχεις ιδαιτερη αυτοπεποιθηση .
Η αυτοπεποιθηση κατ εμε προκυπτει οταν κανεις πραματα χωρις αυτοπεποιθηση .
Επισης το να αγνοεις μικρες προοδους κ να επικεντρωνεσαι στο χασμα στο που βρισκεσαι κ που θελεις να φτασεις , θα ανακοψει την πορεια σου .
Και αν κατι σου φαινεται πολυ δυσκολο , σπαστο σε μικροτερα βηματα .
Οιδιποκοπελα , οντως οι αντρες χωρις αυτοπεποιθηση , μπορει να γινουν πολυ κτητικοι . Αυτοι με αυτοπεποιθηση , ποτε .
Το ιδιο ισχυει για την ζηλεια , φυσικα .
21-07-2014, 00:11 #94
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Για να σου πω πώς φέρομαι στην σχέση μου πρέπει να αποκτήσω σχέση και βλέποντας την κατάσταση μου είναι πολύ δύσκολο. Και από τις απορίες που έχεις, εσύ που λες ότι έχεις και εσύ πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, ίσως και αδύνατο.
Μπορώ μόνο να σου πω ότι εγώ, επειδή ξέρω τον χαρακτήρα μου, αυτό που φαντάζεσαι δεν θα το έκανα ποτέ. Γιατί δεν μου αρέσει να εξαπατώ τους ανθρώπους και θα είχα τρομερές τύψεις αν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι αν αποκτούσα ποτέ σχέση θα ανέβαινε η αυτοπεποίθηση και να γινόμουν "φυσιολογικός", ευχάριστος και πιστός.
Αλλά γιατί θεωρείς ότι όλοι όσοι έχουν πρόβλημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης πρέπει να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και να είναι τόσο κακοί; Γιατί πρέπει να κερατώνουν ασύστολα και να είναι κτητικοί; Δεν είμαστε όλοι διαφορετικοί και δεν εξαρτάται η συμπεριφορά από τον χαρακτήρα μας; Όπως εσύ θεωρείς ότι αυτοί με πρόβλημα αυτοεκτίμησης είναι τόσο κακοί που πρέπει να τους αποφεύγεις έτσι και εμένα μου φαίνεται περίεργο κάποια που έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης να ντύνεται προκλητικά. Γιατί σκέφτομαι ότι αν σου αρέσει να δείχνεις το σώμα σου (και καλά κάνεις) πάει να πει ότι είσαι ευχαριστημένη με αυτό, γνωρίζεις ότι είσαι όμορφη, άρα έχεις αυτοεκτίμηση. Αλλά σε πιστεύω, όσο απίστευτο και αν μου φαίνεται, γιατί καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί και ακόμα και τα ίδια προβλήματα εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο σε καθέναν.
Μήπως θα σε βοηθούσε και εσένα να αρχίζεις να πιστεύεις ότι είναι φυσιολογικό οι άλλοι να σκέφτονται διαφορετικά από εσένα και τελικά μήπως αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων σου; Ότι δηλαδή πιστεύεις ότι οι άλλοι σκέφτονται όπως εσύ και αν συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν το περιμένεις τους θεωρείς παράλογους και περίεργους ή ότι σε ζηλεύουν;
Ή μπορεί να μην εννοούμε το ίδιο πράγμα όταν λέμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Ίσως για εσένα να σημαίνει την ανάγκη επιβεβαίωσης από άλλους ή τελειομανία και θέλεις να είσαι πάντα η πιο όμορφη και πιο εντυπωσιακή της παρέας. Σε εμένα σημαίνει το ότι δεν αποδέχομαι τον εαυτό μου. Τόσο που πια δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη ή σε φωτογραφίες γιατί δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω και δεν μπορώ να κάνω πια καλές σκέψεις για εμένα.
Έχει όμως ενδιαφέρον η κουβέντα μαζί σου. :-)
21-07-2014, 02:22 #95
Γιατι δεν εχεις ξανακανει ποτε σχεση στη ζωη σου ? Ακομα και αν όχι δεν είναι κατι κακο απλα ρωταω γτ ετσι όπως το λες αυτό καταλαβαινω. Και κατι άλλο . Γιατι χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ως μη φυσιολογικο μονο και μονο γιατι δεν εχεις σχεση ? Ξερεις, δεν εισαι και ο μονος που είναι ελευθερος.
Ποτε ειπα εγω ότι οσοι εχουν χαμηλη αυτοεκτιμηση είναι κακοι και πρεπει να τους αποφευγεις ? Απλως εξεφρασα την απορια μου για μια συγκεκριμενη περιπτωση. Στην δικη μου περιπτωση λοιπον επειδή εχω ένα ενταξει σωμα μπορει μεν να εχω αυτοπεποιθηση, αλλα όχι και αυτοεκτιμηση που είναι κατι βαθυτερο και όχι τοσο επιφανειακο όπως η αυτοπεποιθηση. Ναι μεν αναδεικνύω το σωμα μου αλλα μην τυχον και ακουσω κανενα αρνητικο σχολιο αμεσως μαζεύομαι και νοιώθω λες και ότι ενας φοβος μου επαληθευτηκε. Δηλ τα συναισθηματα μου εναλλάσσονται πολύ γρηγορα και κυριως με βλεπω μεσα απτα ματια των αλλων.
Αυτό η αληθεια είναι ότι δεν το εχω σκεφτει. Τις περισσοτερες φορες σκέφτομαι ότι οι υπολοιποι θα αντιδρασουν με τον τροπο που θα αντιδράσω εγω, ή θα σκεφτουν όπως σκέφτομαι εγω.. Αν και εχω διαψευστεί πολλες φορες και εχω πεσει εξω εξακολουθώ να εχω τον ιδιο τροπο σκεψης..ασυναίσθητα κυριως. Αλλα πολύ σωστη η παρατηρηση σου, θα προσπαθήσω να το αλλαξω ! :)
21-07-2014, 09:43 #96
Δεν ηθελα να προσβαλλω κανενα με εκεινη την αναρτηση,αλλα δεν πιστευω οτι εδω ειναι ο καταλληλος τοπος για γνωριμιες.Τοσο γιατι δεν πιστευω στα φορουμ ως μεσα γνωριμιων οσο και επειδη εδω γραφουμε ανθρωποι με 1000 θεματα ο καθενας,που σημαινει οτι οι παθογενειες των ιντερνετικων γνωριμιων μεγενθυνται σε πολυ μεγαλες διαστασεις.
Αυτο δεν σημαινει οτι ολοι εμεις δεν εχουμε δικαιωμα στον ερωτα και στο καλυτερευσουμε τις ζωες μας.Κακως υπεθεσες οτι πιστευω οτι δεν πρεπει να προσπαθουμε και να ονειρευομαστε και επισης κακως βαζεις την Ο/Κ στο ιδιο τσουβαλι με τους υπολοιπους.Η Ο/Κ νορμαλ ειναι,εχει απλως τις ανασφαλειες που εχει καθε γυναικα,και εχω ακουσει αυτα που λεει απο απειρες γυναικες πολλων ηλικιων.
Χαιρομαι που το λες αυτο,τοτε θα πρεπε να επικεντρωθεις στο αγορι σου,και να σε καλυπτει η προσοχη που σου δινει εκεινος,χωρις να την ζητας απο αγνωστους.
Το αλλο με το σεξ που λες δεν ειναι τοσο τραγικο,αρκει να ξερεις εσυ τι θες.Και ενα ζευγαρι που τα χει λιγους μηνες,αλλα κανει σεξ,ποσο συναισθημα πιστευεις οτι υπαρχει?Στην αρχη κυριως το σεξ ειναι,μετα ερχονται τα αλλα,αν ερθουν.
21-07-2014, 12:33 #97
Μπορεί και να μην έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου. Αυτό που κάποτε νόμιζα ότι ήταν σχέση τελικά ήταν κάτι που το αισθανόμουν μόνο εγώ και έληξε άσχημα με τρόπο που μου κατάστρεψε και άλλο την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Γιατί ενώ νόμιζα ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά σε προσωπικό επίπεδο και για πρώτη φορά αισθανόμουν ότι έχω ελπίδα και κερδίζω αυτοπεποίθηση, μου είπε, χωρίς να το περιμένω, ότι εκείνη ποτέ δεν αισθάνθηκε κάτι για εμένα. Και αυτό ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν τα πράγματα να πηγαίνουν χειρότερα και στις φιλίες και στις σχέσεις και στα επαγγελματικά. Γιατί τότε έχασα τελείως την πίστη στον εαυτό μου. Ποτέ δεν είχα αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες αλλά από τότε μου είναι αδύνατο να μιλήσω σε γυναίκα χωρίς να μπερδεύω τα λόγια μου και να αγχώνομαι υπερβολικά. Γιατί είμαι βέβαιος ότι για ότι έγινε έφταιγα εγώ και σε όλες θα βγάλω τα ίδια συναισθήματα αντιπάθειας. Και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση μου γίνεται χειρότερη. Δεν είναι αυτή η αιτία της χαμηλής μου αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, αυτό το είχα πάντα, αλλά από τότε έπαψα να πιστεύω στον εαυτό μου και ότι μπορώ να πετύχω στόχους και να γίνω καλύτερος και ευτυχισμένος.
Μη φυσιολογικό με χαρακτηρίζω γιατί αυτά που σε εμένα φαίνονται και είναι ακατόρθωτα στους άλλους φαίνονται απλά και τα κάνουν χωρίς να σκέφτονται. Δεν νομίζω ότι είμαι ελεύθερος, όπως είναι τόσοι άλλοι από επιλογή. Δεν το θέλω να είμαι έτσι, αλλά δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να το αλλάξω και να μην επαναληφθεί το ίδιο πράγμα που θα με καταστρέψει τελείως. Μοναξιά είναι που γίνεται πια μόνιμη, όχι ελευθερία.
Μου φάνηκε ότι επειδή ξέρεις έναν που κερατώνει την κοπέλα του και έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση φαινόσουν σίγουρη ότι έτσι θα είναι όλοι με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Και εγώ είπα να μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και επειδή ένας που ξέρουμε συμπεριφέρεται κάπως δεν σημαίνει ότι όλοι συμπεριφέρονται έτσι. Ίσως δεν κατάλαβα σωστά, οπότε συγχώρεσε με! :)
:)
Δεν με προσέβαλλες. :)
Και συμφωνώ ότι εδώ δεν είναι το κατάλληλο μέσο γνωριμιών.
Και με αυτά που έχω πει είναι βέβαιο ότι κανείς και καμία δεν θα θέλει να με γνωρίσει.
Αλλά δεν θέλω να γενικεύουμε. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και σίγουρα μερικές και μερικοί από εδώ (σίγουρα όχι εγώ) θα είναι καλά άτομα για γνωριμία. :)
21-07-2014, 12:56 #98
21-07-2014, 13:37 #99
21-07-2014, 17:57 #100
δε διαβασα ολα τα ποστ - βαριεμαι-
Κατα τη γνωμη μου, θα επρεπε να σκεφτεις το παρακατω.
Γιατι χρησιμοποιεις το ντυσιμο σου (ισως και το σωμα σου απ'οτι ψιλοκαταλαβα) για να αρεσεις σε καποιον?
Χρησιμοποιεις μονο αυτο? και γιατι εστιαζεις μονο εκει? και οχι και σε αλλα προτερηματα που πιθανον να εχεις (προφανως) και ισως να μη τα εχεις δουλεψει. ?
Πρεπει με καποιο τροπο (δε ξερω με τι, με ψυχολογο, με φιλη, μονη σου, με οτι κρινεις εσυ) να απαλαχθεις λιγο απο τα αποθημενα του παρελθοντος σου που δε σε ηθελαν τα αγορια (οπως λες).
Και πιστευω πως ετσι διαλεγεις λαθος ανθρωπους για σχεση, που δε σε κανουν να προχωρας στη ζωη σου ουσιαστικα.
Αλλα οκ, μικρη εισαι εχεις χρονο να τα σκεφτεις, να παθεις και να μαθεις, αλλα σκεψου τα..