Results 1 to 15 of 18
-
15-07-2014, 09:18 #1
σπουδες στη συμβουλευτικη/ ψυχοθεραπεια
Καλημερα σας! Εχω αποφασισει να συνεχισω τις σπουδες μου στο χωρο της ψυχολογιας αλλα δεν εχω καταληξει ακομα στο ακριβες αντικειμενο και στο φορεα εκπαιδευσης.Οι βασικες μου σπουδες (1ο πτυχιο) ξεκινησαν απο ΦΠΨ -κατευθυνση ψυχολογιας.Αυτο το τμημα δε δινει αδεια ασκησεως επαγγελματος ψυχολογου,μονο συμβουλου.Ημουν τοσο μπερδεμενη και απογοητευμενη απο το επιπεδο σπουδων και ολη κατασταση,δεν ηξερα πώς να συνεχισω.
Παρακολουθησα 2 ετησια προγραμματα στην ειδικη αγωγη και συμβουλευτικη και πλεον εχω καταληξει οτι θελω να συνεχισω σε καποια μορφη συμβουλευτικης ψυχοθεραπειας,με ελκει πολυ η θεραπεια οικογενειας.
Εχω ηδη κοιταξει το Ανοιχτο Ψυχοθεραπευτικο Κεντρο και το Κεντρο Ψυχοθεραπειας και Συμβουλευτικης.Εχει καποιος εκπαιδευτει σε καποιο απο αυτα ή εχετε προτασεις για καποιο αλλο? Με ενδιαφερει το επιπεδο και η ποιοτητα της εκπαιδευσης να ειναι υψηλη,θελω τελειωνοντας να μπορω να κανω σωστα τη δουλεια μου.
Θα με ενδιεφεραν πολυ οι γνωμες και οι προτασεις σας για Αθηνα, μιας και πλεον ειμαι παντρεμενη με 2 μικρα παιδια κι ετσι δυνατοτητα για εξωτερικο δεν υπαρχει.
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου - κώδικας δεοντολογίας ψυχολόγωνLast edited by Aeon; 21-06-2019 at 18:36.
- 15-07-2014, 11:02 #2
Δεν νομιζω να μπορει να σε βοηθησει καποιος αννα στα ερωτηματα σου..
11/12/2006
15-07-2014, 17:10 #3
Δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος εδώ,ίσως να προσπαθήσεις σε κάποιο άλλο φόρουμ.
15-07-2014, 19:04 #4
Kalimera Anna!
Eimai i Aleksandra, apo tin Polonia. Exo spoudasi kie ego psixologia, alla stin Polonia. I spoudes mu itane 5 xroni.
Diavaza to diko sou post, kie apo pote teliosa to Panepistimio ego to idio provlima, opos esi. I spoudes mu den mu dinoun adia gia na kano kala tin doulia mou. Ute nomizo den tha kataferna na tin kano. Kie afto ixa kani polla seminaria, apofasisa na spoudaso psixoterapia CBT.
Distixos, i eutixos, me ton andra mou theloume na girisoume stin Ellada. Malon tha menoume stin Athina. Apo oti katalava, kie esi menis stin Athina, sosta?
Lipon, tha ifela poly na epikinonisoume mazi, exo para polles erotisis gia tis spoudes, kie genika pos einai i katastasi stin Ellada se auto to thema.
Mipos tha borusame na mathume i mia apo tin alli :)
Perimeno tin apandisi ;) Xieretismus, Aleksandra
15-07-2014, 23:58 #5
Καλησπερα Αλεξαντρα! Ναι κι εγω Αθηνα μενω.Και βεβαια μπορουμε να επικοινωνησουμε.Το ψαχνω πολυ τον τελευταιο καιρο το θεμα των σπουδων γιατι τωρα πια ειμαι αποφασισμενη να ασχοληθω με αυτο και επειδη η τετραετης εκπαιδευση που απαιτειται χρειαζεται και χρονο και χρηματα πρεπει να κανω τη σωστη επιλογη οσον αφορα την καταρτιση, την ποιοτητα της εκπαιδευσης και τα επαγγελματικα δικαιωματα.
16-07-2014, 00:08 #6
Anna πριν σου πω τι προτεινω εγω, να σε ρωτησω γιατι εισαι δυσαρεστημενη απ το φπψ? πως ειναι η κατασταση εκει?
16-07-2014, 00:34 #7
Με μια λεξη θα πω συγκεχυμενη! Πολυ μπερδεμενα τα πραγματα.Εχει 3 κατευθυνσεις:Φιλοσοφιας, Παιδαγωγικης και Ψυχολογιας και πρεπει να επιλεξεις μια.Αφου γινει η επιλογη παρακολουθεις πλεον περισσοτερα μαθηματα αυτης της κατευθυνσης αλλα και λιγο απο ολα..Αυτος που θα επιλεξει πχ παιδαγωγικα μπορει να εργαστει ως φιλολογος ενω ουσιαστικα δεν εναι καταρτισμενος ουτε γι αυτο.Αυτος που θα επιλεξει Ψυχολογια μπορει να εργαστει ως συμβουλος,με τη γενικη εννοια..Στην πραγματικοτητα μονο με το πτυχιο δεν μπορει και πρεπει,κατα τη γνωμη μου, να κανει ουτε καν συμβουλευτικη.Το ιδιο βεβαια πιστευω και για τους αποφοιτους του κλασσικου τμηματος Ψυχολογιας.Χρειαζεται ειδικευση,αλλα τουλαχιστον αποφοιτωντας παιρνουν αδεια ασκησεως επαγγελματος ψυχολογου. Εγω οταν επελεξα και μπηκα ΦΠΨ ειχα αλλη εντυπωση και λαθος πληροφορηση,οπως πολλοι σαν εμενα βεβαια.
16-07-2014, 00:44 #8
Ενταξει αυτα περι επαγγελματικων δικαιωματων κλπ τα ξερω. Νομιζα οτι εννοουσες για παραξενα σε αλλα θεματα, σαν σχολη γενικα, καθηγητες, μαθηματα κλπ. Ακουγεται οτι θα ενωθει με το προγραμμα ψυχολογιας. Εχεις ακουσει κατι τετοιο?
16-07-2014, 00:58 #9
Μια ακουγεται οτι θα ενωθει, μια οτι θα καταργηθει σαν τμημα.Τρεχα γυρευε..
16-09-2014, 07:50 #10
Η αδεια εχει καταργηθει εδω και κατι χρονια. Αν πας στην τοπικη Νομαρχια δεν εκδιδουν πια αδειες. Αν θελεις να εργαστεις σε εργοδοτη δε χρειαζεσαι αδεια για να σε προσλαβει. Για να ασκησεις το επαγγελμα πας στην εφορια δινεις τα χαρτια σου και ξεκινας. Εαν μεσα σε τρεις μηνες δε σε καλεσουν η σου ζητησουν τιποτα εξτρα χαρτια συνεχιζεις και δε σε ξαναενοχλει κανεις. Το γεγονος οτι δε χρειαζεται πια αδεια εχει οδηγησει τους Συλλογους ΠΣΨ και ΣΕΨ να μην εχουν νεα μελη αφου δεν εχουν αλλαξει το καταστατιοκο και δεν υπαρχουν πια αδειες. Πηγενε στην εφορια και ξεκινα το επαγγελμα. Με Ανοιχτο Ψυχοθεραπευτικο Κεντρο και το Κεντρο Ψυχοθεραπειας και Συμβουλευτικης μη μπλεξεις γιατι εχουν 4ετη και 5ετη προγραμματα με υποχρεωτικη ατομικη θεραπεια και θα δωσεις 20 χιλιαρικακια ευρω για πλακα. Το Ινστιτουτο Ερευνας και Θεραπειας της Συμπεριφορας ειναι μακραν το καλυτερο και το φτηνοτερο
16-09-2014, 10:42 #11
αντονιο
η κοπελα ρωταει πως να αποκτησει ουσιαστικες γνωσεις, αντι να γινει μια ακομα σκιτζου σαν τις τοσες που κυκλοφορουν στο επαγγελμα και χαντακωνουν τον κοσμακη με την αγνοια τους (και μερικες φορες και με την διαταραχη τους), κι εσυ της λες να παει στην εφορια να κανει εναρξη...
τι δεν καταλαβες?
16-09-2014, 23:46 #12
ισως υπάρχει κάποια ιδιωτική σχολη...δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει και πιο θα είναι το επίπεδο των γνώσεων που θα προσφέρει
16-09-2014, 23:59 #13
Μαλλον πρεπει να απυθυνθεις σε ειδικο που θα σε κατατοπισει για τις σπουδες του ισως υπαρχει κ κατι στην Ελλαδα αλλιως προτιμησε σπουδες μεσω αλληλογραφιας
17-09-2014, 00:05 #14
είχα γνωρίσει πέρυσι ένα άτομο π ήθελε να σπουδάσει ψυχολογία. νομίζω πως το metropolitan college μ είχε αναφέρει. Καλή επιτυχία σε οτι κ αν επιλέξεις
23-09-2014, 23:17 #15
Kαλησπερα σας. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Το εψαξα αρκετα, ειναι πολλα τα ιδιωτικα κεντρα που εκπαιδευπουν στην συμβουλευτικη /ψυχοθεραπεια αναλογα με την προσεγγιση που θελει να ακολουθησει καποιος.Εγω περισσοτερο στραφηκα προς τη συστημικη.Εχω ηδη παει σε 4-5 μεγαλα ονοματα κι εννοειται πως ειναι πανακριβα και πως απαιτειται επιπλεον ατομικη και ομαδικη θεραοπεια του εμπαιδευομενου.Αυτο βεβαια το ηξερα κι ετσι πιστευω κι εγω οτι πρεπει να γινει.Το προβλημα για μενα δεν ειναι το πως θα ανοιξω ενα γραφειο,το ξερω οτι μπορω.Θελω να μπορω να κανω σωστα και με υπευθυνοτητα αυτη τη δουλεια.Ακομη δεν εχω παρει την τελικη μου αποφαση για το που θα εκπαιδευτω.Βρηκα ομως μια εκπληκτικη ψυχολογο-ψυχοθεραπευτρια,χαρισματι� �η θα ελεγα με την οποια θα ξεκινησω θεραπεια και θα την συμβουλευτω και στο θεμα της εκπαιδευσης γιατι ξερει πολλα..