Δεν εχω Συναισθηματα-Σχιζοτυπη Διαταραχη και ΙΨΔ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Junior Member

Δεν εχω Συναισθηματα-Σχιζοτυπη Διαταραχη και ΙΨΔ

Γεια σας.Ειμαι 20 χρονων και δεν εχω συναισθηματα.Απο μικρος ημουν ευαισθητο παιδι και με πολυ αγχος αρρωστημενο πολλες φορες ειδικα οταν εγραφα διαγωνισματα.Οταν πρωτοπηγα γυμνασιο αυτο το αγχος με εκανε να εχω συμπτωματα ΙΔΨ οπως να παταω συγκεκριμενα πλακακια να πηγαινω απο συγκεκριμενο δρομο και αλλα πολλα προκειμενου να μου μειωθει το αγχος.Καθως περνουσαν τα χρονια ολο αυτο εξελισσοταν σιγα σιγα και αρχισα να εχω φοβιες πχ να μην παθει κατι η μητερα μου και αλλα και μεσα απο τελετουργιες ειχα την εντυπωση οτι θα την προστατευα για καποιο λογο μεχρι που εφτασα σημερα να μην μπορω να με αναγνωρισω πια.Η ζωη μου ειναι ανουσια ειμαι σαν ρομποτ δεν αισθανομαι τπτ κλαιω γελαω αλλα δεν νιωθω τπτ ειμαι μπλοκαριμενος συναισθηματικα απο τα τοσα χρονια θλιψης και αγχους εχω μπει στην γκρυ ζωνη γτ απο τοτε ψαχνομαι πολυ στην ψυχιατρικη και νομιζω οτι εχω αρκετα συμπτωματα οπως εξελιχθηκα απο ΙΔΨ σε Σχιζοτυπη διαταραραχη προσωπικοτητας.Και ολα αυτα με εχουν κανει να εχω μεγαλη κοινωνικη φοβια και πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση.

Senior Member
    εμεις εδω ειμαστε ψιλοασχετοι ασθενεις κ ξερουμε μονο λιγο της δικης μας αρρωστειας, σχιζοφενειας κλπ.

καλυτερα πηγαινε σε καποιο κεντρο ψυχικης υγειας να ρωτησεις.

παντως το αγχος μπορεις να το αντιμετωπισεις με φαρμακα.

τα φαρμακα τα τελευταια εχουν βελτιωθει σε σχεση με τα παλια.

η ΙΔΨ ομως νομιζω μπορει να αντιμετωπιστει με ψυχοθεραπεια για αυτο καλυτερα πηγαινε σε ψυχολογο νωρις οσο ακομα δεν εχει φουντωσει το πραγμα.

τα φαρμακα θα μειωσουν τις ικανοτητες σου και τη δυνατοτητα σκεψης σου.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Γεια σου Angel1996,
    κάποια από τα συμπτώματα που αναφέρεις παραπέμπουν σε ΙΔΨ, καμιά φορά αυτή συνοδεύεται και με κοινωνική φοβία, ιδιαίτερα αν αφεθεί και διογκωθεί η κατάσταση, εδώ όμως όπως είπε και ο maus, δεν κάνουμε διαγνώσεις, ό,τι ξέρουμε από εμπειρίες δικές μας και δικών μας ανθρώπων. Και δεν ξέρω γιατί αναφέρεις ότι έχεις και σχιζότυπη διαταραχή προσωπικότητας, μόνος έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, σου το 'πε κάποιος ειδικός? Καλύτερα, μη βιάζεσαι να βγάλεις πολλές διαγνώσεις στον εαυτό σου. Όπως και να έχει εφόσον εντοπίζεις ότι έχεις έντονο πρόβλημα (και είναι σημαντικό που το εντοπίζεις) χρειάζεται να βρεις έναν τρόπο να το αντιμετωπίσεις, να αναλάβεις δράση...ξεκίνα από έναν καλό ψυχολόγο, γιατί μπορεί να σε βοηθήσει και μόνο η ψυχοθεραπεία στο άγχος, την χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις φοβίες κλπ, εκείνος μπορεί να σου πει αν βλέπει να χρειάζεται και κάποιο φάρμακο βοηθητικά ή να το παλέψεις με άλλους τρόπους. Πάντως μην το αφήνεις γιατί φαίνεται ότι σε ταλαιπωρεί πολύ. Συναισθήματα σίγουρα έχεις αλλά η κούραση που σου έχει επιφέρει το άγχος τα μπλοκάρει μάλλον. Ξεκίνα να βρεις όλα όσα μπορούν να σε ευχαριστούν, δραστηριότητες κλπ δηλαδή να διαμορφώσεις αλλαγές στην καθημερινότητά σου, η βελτίωση σε ψυχική ασθένεια γίνεται σιγά-σιγά.
    Καλή δύναμη!

Junior Member
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Εψαχνα καιρό να συνδέσω τα συμπτώματα με κάποια διαταραχή και ψάχνοντας είδα ότι έχω το 90% των συμπτωμάτων της σχιζοτυπης.Θα πάω πρώτα σε ψυχολόγο και βλέπουμε...