Πότε συνίσταται η διακοπή λήψης φαρμακευτικής αγωγής? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 103
    Senior Member
    Μία φορά είναι λίγο-ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με την ασθένεια και τον ασθενή.
    Αλήθεια εσύ έφερες σε πέρας μία θεραπεία ομοιοπαθητικής/βελονισμού και είδες ότι δεν σου έκανε καλό;

Junior Member
    Σε ευχαριστώ Maus, κατά καιρούς έχω δοκιμάσει εναλλακτικές μεθόδους (ρεφλεξολογία, ομιοπαθητική), για λίγο βέβαια, δεν είδα σημαντικά αποτελέσματα. Τα είχα δοκιμάσει όταν τα προβλήματά μου ήταν πιο έντονα και δεν είχα βοηθηθεί.

Junior Member
    Δημήτρη17817, όντως ο κίνδυνος να υποτροπιάσεις αν κόψεις τα φάρμακα είναι υψηλότερος, από την άλλη όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η υποτροπή δεν είναι τόσο σοβαρή και με την επανάληψη της αγωγής πάλι υποχωρεί. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως μια ζωή την έχουμε και θα είναι κρίμα να έχουμε χάσει την ευκαιρία να κόψουμε τα φάρμακα μόνο από το φόβο μιας υποτροπής. Από την άλλη βέβαια, ίσως η σταθερότητα που παρέχει η λήψη της αγωγής είναι αυτό που ενδείκνυται, και οι πειραματισμοί μπορεί να είναι βλαβεροί. Πραγματικά αμφιταλαντεύομαι.

PSILE για να μην γινω βαρετος με την πεποιθηση οτι τα φαρμακα πρεπει να τα παιρνουμε για παντα κ με μετρο σου ευχομαι απλα καλη επιτυχια σε οτι αποφασησεις ΥΓ ισως τλκ ο καθενας να μαθαινει μονο απο τα δικα του λαθη οπως ειναι αυτο το σταματημα τελειως των φαρμακων κ δεν εχει νοημα να επαναλαμβανομαι να μαθουν αλλοι απο τα δικα μ λαθη.παλι καλα που
    επιασα το μηνυμα οταν ειχα κανει το λαθος κ εγω να τα σταματησω πληρως.αλλα οπως φαινεται αυτο ειναι μαθημα ζωης μονο για μενα...

Member
    Quote Originally Posted by psilos View Post
    Δημήτρη17817, όντως ο κίνδυνος να υποτροπιάσεις αν κόψεις τα φάρμακα είναι υψηλότερος, από την άλλη όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η υποτροπή δεν είναι τόσο σοβαρή και με την επανάληψη της αγωγής πάλι υποχωρεί. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως μια ζωή την έχουμε και θα είναι κρίμα να έχουμε χάσει την ευκαιρία να κόψουμε τα φάρμακα μόνο από το φόβο μιας υποτροπής. Από την άλλη βέβαια, ίσως η σταθερότητα που παρέχει η λήψη της αγωγής είναι αυτό που ενδείκνυται, και οι πειραματισμοί μπορεί να είναι βλαβεροί. Πραγματικά αμφιταλαντεύομαι.
    Δεν μπορεις να λες οτι εισαι καλα και μονο 10 μερες τον χρονο υπαρχει προβλημα ΕΝΩ παιρνεις φαρμακα. Αυτο συνηθως σημαινει οτι τα φαρμακα σε κρατανε καλα. Η δοση δεν εχει σημασια, εγω ΟΚ παιρνω αρκετα αλλα ξερω και κοσμο που κρατιεται με 5 μγρ ζυπρεξα ή με 1 ρισπερνταλ αλλα αν τα κοψει σε 1 βδομαδα ερχονται οι φωνες και οι εμμονες πισω. Εισαι απο τους τυχερους που ζουν καλα 350 μερες το χρονο. Ρωτα και αυτους που παιρνιυν λεπονεξ και αλλα χιλια μυρια και ακομα υποφερουν. Πολυ σωστος και ο φιλος παραπανω, αν ολα λυνονταν με ομοιοπαθητικα και λοιπα βουντου δεν θα υπηρχε προβλημα στο κοσμο και δεν θα υπηρχε κανονικη ιατρικη. Τι θα πει η κλασικη ιατρικη ειναι πρωτης γραμμης; οταν δη!αδη φαινεται το προβλημα να πηγαινουμε σε κανονικο γιατρο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Μία φορά είναι λίγο-ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με την ασθένεια και τον ασθενή.
    Αλήθεια εσύ έφερες σε πέρας μία θεραπεία ομοιοπαθητικής/βελονισμού και είδες ότι δεν σου έκανε καλό;

Xμ , εγω ειπε οτι δεν πρεπει να αφοριζουμε . Δεν μιλησα για την αποτελεσματικοτητα των διαφορων μεθοδων .

Senior Member
    Quote Originally Posted by betelgeuse View Post
    Μακαρι να ηταν ετσι οπως τα περιγραφεις Ντιανα , τοτε θα πηγαιναμε ολοι μια φορα σε εναν ομοιοπαθητικο και θα λυναμε ολα μας τα προβληματα.
    Αλλα δυστυχως δεν ειναι ετσι.

Eίπες ακριβώς αυτό και πάνω σε αυτό σου απαντάω:Εφερες σε πέρας μία θεραπεία ομοιοπαθητικής ή βελονισμού και δεν ικανοποιήθηκες;

Senior Member
    Αυτο δεν ειναι αιτιολογηση απαντησης. Εγω μπορει να πω πεσε σε ενα λακο με φιδια και το σοκ απο την τρομαρα σου θα σε θεραπευσει απο την σχιζοφρενεια (το χουν δοκιμασει παλιοτερα ,δεν πιανει). Και μιας και οι κινεζοι ξερουν τον βελονισμο απο αρχαιοτατους χρονους θα υπαρχουν εκατομυρια- εκατομυριων φανταζομαι θεραπευμενοι απο την σχιζοφρενεια μεσω αυτου....

Το ωραιο ειναι οτι ας πουμε ολοι λενε οτι ισχυει κατι. Παντα πεταγεται μια εξαιρεση , σαν αλλος Γαλιλαιος (μονο που δεν ειναι ) και λεει οτι ισχυει κατι αλλο. Εμεις φυσικα ειμαστε κλειστομυαλοι και δεν πιστευουμε ,τους λιγους και μοναδικους φωστηρες - προφητες. Εδικα αν υπαρχουν και μερικα παρακλαδια που πρεπει να φας 100 ζωες για να τα δοκιμασεις ολα βλεπε αγγουρολαδο ξερω γω για καρκινο ή οτι να'ναι.

Τεσπα , η λογικη του παραλογου.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Eίπες ακριβώς αυτό και πάνω σε αυτό σου απαντάω:Εφερες σε πέρας μία θεραπεία ομοιοπαθητικής ή βελονισμού και δεν ικανοποιήθηκες;
    Αυτο το εγραψα επειδη εσυ ειπες αυτο

Τα ψυχοφαρμακα δεν θα στα κόψει κανείς η ομοιοπαθητική όμως μπορεί να σε θεραπεύσει μία δια παντώς!

Senior Member
    Ναι πιστεύω ότι κάποια πράγματα η ομοιοπαθητική και ο βελονισμός τα θεραπεύει αν όχι 100% αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό.
    Αυτά δεν τα λέω στον αέρα έχω δει πράγματα έχω μιλήσει με εναλλακτικούς θεραπευτές και έχω κάποια άποψη,εάν θεραπεύονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ με αυτές τις μεθόδους ακόμα και αν μου το είπανε-δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα-γιατί αυτό ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο,από ασθένεια σε ασθένεια από θεραπευτή σε θεραπευτή.

Αλλά ΝΑΙ πιστεύω ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι ακόμη και διατροφή πλούσια σε μικροθρεπτικά συστατικά βοηθάει πολλά πράγματα και ψυχικές ασθένειες επίσης-πολλές φορές μπορεί να επιφέρει και θεραπεία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Αυτο δεν ειναι αιτιολογηση απαντησης. Εγω μπορει να πω πεσε σε ενα λακο με φιδια και το σοκ απο την τρομαρα σου θα σε θεραπευσει απο την σχιζοφρενεια (το χουν δοκιμασει παλιοτερα ,δεν πιανει). Και μιας και οι κινεζοι ξερουν τον βελονισμο απο αρχαιοτατους χρονους θα υπαρχουν εκατομυρια- εκατομυριων φανταζομαι θεραπευμενοι απο την σχιζοφρενεια μεσω αυτου....

Το ωραιο ειναι οτι ας πουμε ολοι λενε οτι ισχυει κατι. Παντα πεταγεται μια εξαιρεση , σαν αλλος Γαλιλαιος (μονο που δεν ειναι ) και λεει οτι ισχυει κατι αλλο. Εμεις φυσικα ειμαστε κλειστομυαλοι και δεν πιστευουμε ,τους λιγους και μοναδικους φωστηρες - προφητες. Εδικα αν υπαρχουν και μερικα παρακλαδια που πρεπει να φας 100 ζωες για να τα δοκιμασεις ολα βλεπε αγγουρολαδο ξερω γω για καρκινο ή οτι να'ναι.

Τεσπα , η λογικη του παραλογου.
    Τώρα να υποθέσω ότι δεν εννοείς εμένα ως Γαλιλαίο-φωστήρα-προφήτη.....
    Αλλά όπως και να 'χει επειδή το σχόλιο συμπεριλαμβάνει και εμένα λέγω το εξής:

Αρχικά δεν σου είπα να πας πουθενά.

Κατά δεύτερον όποιος κάνει ομοιοπαθητική ή βελονισμό ακόμα και αν δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ η ακόμα και αν ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ δεν πρόκειται να πάθει τίποτα κακό.
    Δε νομίζω να έχετε ακούσει ποτέ ότι κάποιος πέθανε από βελονισμό η ομοιοπαθητική....

Τρίτον στο βιντεάκι που παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ,κορυφαίοι ψυχίατροι ειδικευμένοι στην σχιζοφρένεια λένε ότι θεράπευσαν την σχιζοφρένεια χωρίς φάρμακα,αν και δεν μου πολυάρεσε ο τρόπος......
    Επίσης λένε ότι όσους ψυχιατρους και αν ρωτήσεις κανείς δεν ξέρει να σου μιλήσει για κάποια άλλη έρευνα πέραν της ενδεδειγμένης.

Ακόμα και η διατροφή όταν πέπτεται αλλάζει την βιοχημεία του οργανισμού όπως κάνουν και οι θεραπείες ενέργειας.

Επίσης το παράδειγμα "πέσε σε ένα λάκο με φίδια και θα σου περάσει η τάδε ασθένεια" είναι απολύτως άτοπη γτ οι ενεργειακές θεραπείες χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια,ειδικά ο βελονισμός,η ομοιοπαθητική είναι πιο σύγχρονη ενεργειακή μέθοδος και έχουν θεραπευτεί ή έστω ανακουφιστεί αρκετοί ανθρωποι+εμένα.

Οπότε αν με διαβάζεις κιόλας στο φόρουμ θα πρέπει να ξέρεις ότι τοποθετούμαι με βάσιμα στοιχεία με σκοπό να βοηθήσω και σε καμία περίπτωση να παραπλανήσω τους συνομιλητές μου,πόσο μάλλον να θέσω σε κίνδυνο την υγεία τους.

Δε βλέπω λοιπόν καμία λογική παραλόγου,ούτε μπορώ να σου υπογράψω συμβόλαιο για κάτι.

Senior Member
    Τώρα να υποθέσω ότι δεν εννοείς εμένα ως Γαλιλαίο-φωστήρα-προφήτη.....
    Αλλά όπως και να 'χει επειδή το σχόλιο συμπεριλαμβάνει και εμένα λέγω το εξής:

Αρχικά δεν σου είπα να πας πουθενά.

Κατά δεύτερον όποιος κάνει ομοιοπαθητική ή βελονισμό ακόμα και αν δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ η ακόμα και αν ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ δεν πρόκειται να πάθει τίποτα κακό.
    Δε νομίζω να έχετε ακούσει ποτέ ότι κάποιος πέθανε από βελονισμό η ομοιοπαθητική....

Τρίτον στο βιντεάκι που παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ,κορυφαίοι ψυχίατροι ειδικευμένοι στην σχιζοφρένεια λένε ότι θεράπευσαν την σχιζοφρένεια χωρίς φάρμακα,αν και δεν μου πολυάρεσε ο τρόπος......
    Επίσης λένε ότι όσους ψυχιατρους και αν ρωτήσεις κανείς δεν ξέρει να σου μιλήσει για κάποια άλλη έρευνα πέραν της ενδεδειγμένης.

Ακόμα και η διατροφή όταν πέπτεται αλλάζει την βιοχημεία του οργανισμού όπως κάνουν και οι θεραπείες ενέργειας.

Επίσης το παράδειγμα "πέσε σε ένα λάκο με φίδια και θα σου περάσει η τάδε ασθένεια" είναι απολύτως άτοπη γτ οι ενεργειακές θεραπείες χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια,ειδικά ο βελονισμός,η ομοιοπαθητική είναι πιο σύγχρονη ενεργειακή μέθοδος και έχουν θεραπευτεί ή έστω ανακουφιστεί αρκετοί ανθρωποι+εμένα.

Οπότε αν με διαβάζεις κιόλας στο φόρουμ θα πρέπει να ξέρεις ότι τοποθετούμαι με βάσιμα στοιχεία με σκοπό να βοηθήσω και σε καμία περίπτωση να παραπλανήσω τους συνομιλητές μου,πόσο μάλλον να θέσω σε κίνδυνο την υγεία τους.

Δε βλέπω λοιπόν καμία λογική παραλόγου,ούτε μπορώ να σου υπογράψω συμβόλαιο για κάτι.

Φυσικα , αλλα δεν θα εισαι αυτη που θα πληρωσει την αποτυχια στην περιπτωση αυτη. Θα πληρωσει ο ασθενης και μακαρι να ειναι μονο οικονομικη , και οχι θανατηφορα.

Εαν νομιζεις οτι υπαρχει τοσα χρονια ο βελονισμος και δεν εχει στρεψει προς τα κει το κεφαλι της η επιστημονικη κοινοτητα , αν οντως ηταν επιτυχημενος ... ειναι οκ με μενα. Εγω παντως διαφωνω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Φυσικα , αλλα δεν θα εισαι αυτη που θα πληρωσει την αποτυχια στην περιπτωση αυτη. Θα πληρωσει ο ασθενης και μακαρι να ειναι μονο οικονομικη , και οχι θανατηφορα.

Εαν νομιζεις οτι υπαρχει τοσα χρονια ο βελονισμος και δεν εχει στρεψει προς τα κει το κεφαλι της η επιστημονικη κοινοτητα , αν οντως ηταν επιτυχημενος ... ειναι οκ με μενα. Εγω παντως διαφωνω.
    Φιλε μπορείς να πιστεύεις σε ότι θέλεις και να διαφωνείς καθέτως και οριζοντίως-κάνεις κάποιο λάθος όμως
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ -ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!!!

Senior Member
    Επιστημονική κοινότητα είναι και οι βελονιστές είναι και οι ομοιοπαθητικοί είναι και οι διατροφολόγοι είναι και οι φαρμακοβιομηχανίες που διαμορφώνουν το ιατρικό-επιστημονικό κατεστημένο κατα το δοκουν...

Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό για τον εαυτό του,εγώ είχα το χρέος να το μοιραστώ και το μοιράστηκα.!!!!

Senior Member
    Φιλε μπορείς να πιστεύεις σε ότι θέλεις και να διαφωνείς καθέτως και οριζοντίως-κάνεις κάποιο λάθος όμως
    ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ -ΕΙΠΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ!!!

Δεν κανω κανενα λαθος , οταν εκθετω την αποψη μου , η οποια μαλιστα μπορει να αποβει σωτηρια για ζωες ανθρωπων , οπως νομιζεις και εσυ για την δικια σου.

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast