Results 31 to 45 of 103
-
21-07-2014, 00:07 #31
Οχι , η ομοιοπαθητικη δεν ειναι επιστημη .
http://en.wikipedia.org/wiki/Homeopathy
- 21-07-2014, 00:10 #32
21-07-2014, 00:27 #33
21-07-2014, 00:36 #34
Φυσικά!!!!
Με την διαφορά ότι αν δεν έχω δοκιμάσει το άρωμα "φράουλα" δεν μπορώ να λέω ότι δεν είναι καλό
ενώ άμα το έχω δοκιμάσει μπορώ να εκφέρω γνώμη που σίγουρα μπορεί να είναι και λανθασμένη!! :)
Eπίσης να επισημάνω ότι το wikipedia δεν αποτελεί επίσημη πηγή πληροφορίας,αλλά συνήθως διαμορφώνεται από γνώμες κοινού
Σίγουρα θα έχεις δει σε πολλά λύματα που λέει: "Το λύμα χρειάζεται ενημέρωση-και μπορεί να το κάνει όποιος θέλει"....
Αλλά αν εσύ δοκίμασες ομοιοπαθητική ή κάποιος άλλος και μείνατε δυσαρεστημένοι τότε σίγουρα έχετε κάθε δίκιο να μην την εμπιστεύεστε!
Νομίζω ότι το θέμα έχει αναλυθεί εκτενώς και χάρηκα που ανταλλάξαμε γνώμες!....
Καλό βράδυ! :)
21-07-2014, 00:50 #35
Εγω δεν ειπα πουθενα , αν εχω δοκιμασει ή οχι ομοιοπαθητικη :p
Και ναι , μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για πολλα πραγματα τα οποια δεν εχει δοκιμασει .
Πχ το οτι η πρεζα σκοτωνει μπορεις ανετα να το μαθεις πριν καν δοκιμασεις κανοντας απλα μια βολτα στα στενα γυρω απο την ομονοια ή διαβαζοντας για τα ναρκωτικα.
H wikipedia ειναι αρκετα αξιοπιστη πηγη , δεν διαμορφωνεται απο γνωμες κοινου , για αυτο και υπαρχει πισω απο καθε αρθρο η συζητηση και για αυτο υπαρχουν οι επισημανσεις που λες και εσυ.
Τα μελη της μπορουν να διορθωνουν αρθρα, αλλα αν δεν υπαρχουν επαρκεις ή αξιοπιστες πηγες το αρθρο διαγραφεται .
21-07-2014, 01:20 #36
Δημήτρη17817, δε γίνεσαι βαρετός, αυτός για μένα είναι ο σκοπός, να ανταλάσσουμε απόψεις. Στη δική μου περίπτωση τα είχα κόψει τα φάρμακα για 5 χρόνια, μετά από πέντε χρόνια υποτροπίασα. Από τότε τα παίρνω ανελλιπώς, και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ότι όντως ίσως πρέπει να τα παίρνω μία ζωή.
21-07-2014, 03:55 #37
Diana πολυ ενδιαφεροντα τα μηνυματα σου.
Εσυ τι ακριβως θεραπεια ακολουθησες και εγινες καλα ; Και σε ποσο χρονικο διαστημα ;
Οποιος ξερει λιγο απο ιατρικη γνωριζει οτι ΟΛΑ τα φαρμακα (οχι μονο τα δικα μας) ειναι εναντιων των ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ μονο και ΔΕ θεραπευουν.
Φτιαχνουν κατι και δημιουργουν μια ανισορροπια αλλου, για αυτο και εχουν τοσες παρενεργειες.
Αυτο που θεραπευει μονο ειναι η φυσικη-ιπποκρατεια ιατρικη και ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ μας.
Μακαρι να ηταν τοσο απλα ολα ωστε με ενα χαπακι να γινονταν καλα οποιαδηποτε ασθενεια. Αλλα με τα φαρμακα δεν αντιμετωπιζουμε ποτε τη ριζα των προβληματων αλλα μονο τα
συμπτωματα-καμπανακια του σωματος.
Τιποτα δε μας σωζει αν δεν αποτοξινωμαστε τακτικα, κοιμομαστε καλα, τρωμε υγειινα φρουτα και λαχανικα, γυμναζομαστε κλπ.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
21-07-2014, 22:35 #38
Εννοείται, ότι και συμβατικοί γιατροί παγκόσμια, που απαξίωναν τις φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης των ασθενειών, έχουν υιοθετήσει και
στηρίζουν αυτές τις θεραπευτικές προσεγγίσεις. Αλλαγή νοοτροπίας, διατροφής και άσκηση είναι μέσα θεραπείας για τα χρόνια νοσήματα.
Η δυτική ιατρική είναι περισσότερο για τα κατάγματα, μερικώς για τα εμφράγματα κ.λπ. χειρουργεία και γενικώς για αιφνίδια περιστατικά.
Όσο για το κατά πόσο επιστήμη είναι η κλασική ιατρική παραθέτω κι αυτό:
"Πάντα θεωρούσα ότι το μόνο πρόβλημα με την επιστημονική ιατρική είναι πως δεν είναι αρκετά επιστημονική.
Η σύγχρονη ιατρική θα γίνει πραγματικά επιστημονική μόνο όταν οι γιατροί και οι ασθενείς τους μάθουν
να διαχειρίζονται τις δυνάμεις του σώματος και της νόησης που λειτουργούν διαμέσου της
"vis medicatrix nature" -της θεραπευτικής δύναμης της φύσης".
Ρενέ Ντιμπό, Πανεπιστήμιο
Ρόκεφελερ, Νέα Υόρκη
Ανακάλυψε το πρώτο εμπορικά
διαθέσιμο αντιβιοτικό (1939)
Υπεύθυνος για την πρώτη Συνδιάσκεψη
για το Ανθρώπινο Περιβάλλον
από τα Ηνωμένα Έθνη (1972)
...εκτός από όσα ήδη αναφέρθηκαν, η άσκηση συστήνεται πλέον από το Υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου
ως ισοδύναμη με τα χημικά αντικαταθλιπτικά κι ως μια πρώτη παρέμβαση για την κατάθλιψη.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
22-07-2014, 01:32 #39
ΜΙΑ αλλη αποψη λεει( η δικη μου) οτι η ψυχιατρικη εγινε κανονικη επιστημη μολις βγηκαν τα 2ης γενιας φαρμακα.ρεαλιστικα...ΥΓ απλα δεν πρεπει να μπερδευουμε τους κανονικους ψυχιατρους με τους τυχων ψυχομπατσους ΄γιατρους΄ που γουσταρουν κυριολεκτικα να δενουν κτλ για να νιωθουν οτι εχουν εξουσια.αυτοι ναι εχασαν το ρολο τους ως γιατροι κ μονο ο ελειπεις νομος προς τα ψυχικα δικαιωματα τους εδραιωνει κ αυτους ως γιατρους...
22-07-2014, 21:33 #40
Η λέξη επιστήμη από μόνη της δεν σημαίνει κάτι απόλυτα συγκεκριμένο και μου κάνει εντύπωση γιατί κάποιοι λένε "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Π.Χ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ" και η πλάκα είναι ότι αυτοί που το λένε δεν έχουν δοκιμάσει αυτό που αφορίζουν.
Η λέξη επίσταμαι σημαίνει ότι γνωρίζω να κάνω κάτι καλά-οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι επιστήμονας.....
γιατί λοιπόν αυτοί να είναι επιστήμονες και οι άλλοι να μην είναι;
Δημήτρη17817 δεν έχεις πιάσει το πόιντ της συζήτησης δυστυχώς......και αυτοί που τους ονομάζεις ψυχομπάτσους έχουν κάθε διακαίωμα να ενεργούν κατ'αυτό τον τρόπο γιατί αυτό έμαθαν ότι είναι το σωστό,όταν τους παρουσιάζεται μία περίπτωση που χρειάζεται εγκλεισμό.!
Κάποια φάρμακα είναι πολύ καλά και πολλές φορές άκρως απαραίτητα!!!
Το ζητούμενο είναι ότι η δυτική ιατρική εκτός από τις περιπτώσεις που ανέφερε η μαρκέλα κατα τα άλλα απλά ανακουφίζει τα συμπτώματα και δεν θεραπεύει....
Το αν θεραπεύονται κάποια πράγματα αυτό είναι στην διάθεση του καθένα να ψάξει και να βρει απαντήσεις.
Επίσης αυτά που λέγονται στο ίντερνετ είναι η άκρη του νήματος και όχι όλο το νήμα.ΔΗΛΑΔΗ:Οταν κάποιος γιατρός ή μια ιστοσελίδα επίσημη λέει ότι "αυτό δεν θεραπεύεται-δεν είμαι υποχρεωμένη να το πιστέψω" όχι γιατί θέλουν να με κοροϊδέψουν αλλά γιατί και οι άλλοι ξέρουν αυτά που ξέρω εγώ και τις παρωπίδες τις βγάζουν μόνο το βράδυ όταν πάνε για ύπνο.
Επί του θέματος-Ο Ιπποκράτης και άλλοι σημαντικοί επιστημονες της εποχής έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι ψυχή και σώμα-αλήθεια στην ιατρική γιατί βλέπουμε μόνο το σώμα;
Η ψυχή είναι καλά;
Πότε νοσεί το σώμα;
Μήπως όταν νοσεί η ψυχή;
Οι απαντήσεις και οι πράξεις δικές σας!
22-07-2014, 21:55 #41
Diana και πως θα γινουμε καλα; Τι πρακτικες πρεπει να ακολουθησουμε ; Εσενα τι βοηθησε ; Ειχες ψυχωση ;
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
22-07-2014, 22:07 #42
Γενικά δεν μπορώ να σου πω με άκρα βεβαιότητα ότι κάποια εναλλακτική θεραπεία θα σε θεραπεύσει,αλλά πιστεύω θα σε βοηθήσει.
Οχι εγώ δεν έχω κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα,αλλά και ο βελονιστής που μας έκανε σεμινάρια και η ομοιοπαθητικός που πήγαινα πριν καιρό,μου έχουν πει ότι σχεδόν θεραπεύονται τα πάντα.
Εγώ πιστεύω ότι θεραπεύονται τα πάντα εν μέρει και όχι ολοκληρωτικά αλλά τουλάχιστον αξίζει τον κόπο-δεν θα σταματήσεις τα φάρμακά σου αλλά με συνεργασία του θεραπευτή θα δείτε αν στην συνέχεια μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και μέχρι πόσο μπορεί να γίνει.
Προς το παρόν έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον βελονισμό,η ομοιοπαθητική θέλει πιο πολύ χρόνο και βοηθέι πιο πολύ την ψυχή.
Και τα συμπληρώματα διατροφής βοηθάνε πολύ-δεν ξέρω για τις ψυχώσεις αλλά βοηθάνε σίγουρα την διάθεση.!
23-07-2014, 15:43 #43
Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να καταλάβει κάτι, όταν αυτό που τελικά συμφέρει είναι να μη καταλάβει.
Έτσι έμαθαν και τη μάζα να ενδιαφέρεται μόνο για την εύκολη λύση/φάρμακο, όταν ο καναπές, η φραπεδιά,
το τσιγάρο... είναι μερικά απ' αυτά που χρειάζεται κανείς για να οδηγηθεί σε μια χρόνια πάθηση.
Και μην αναμασάμε συνέχεια το γελοίο, αλλά κι επικίνδυνο: "Ο παππούς μου μια χαρά έπινε και κάπνιζε μέχρι τα 80!..."
Ναι η προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων χωρίς την εξάλειψη των αιτιών τους/ξεβόλεμα σκόπιμα τα συντηρεί
για να έχουν εσαεί εξασφαλισμένα πελατάκια γιατροί/φαρμακοβιομηχανίες. Τόσο απλά!
Κι εναλλακτικές δεν είναι οι αρχαίες ιατρικές παραδόσεις που αντιμετωπίζουν τον οργανισμό ολιστικά και
εστιάζουν στο "υπέδαφος" που εμείς προσφέρουμε για να εκδηλωθούν οι διάφορες χρόνιες ασθένειες.
Εναλλακτική, είναι η σύγχρονη ιατρική των τελευταίων δηλ. 50-60 ετών, που αδυνατεί
να τις αντιμετωπίσει, μ' αποτέλεσμα να έχουν καταντήσει μάστιγα!
Κι όσο για τη κληρονομικότητα και τη γονιδιακή προέλευση, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά για να δικαιολογούν
την επιδημική έξαρση των νοσημάτων αυτών σήμερα.
Στο διάστημα που βρέθηκα σ' αυτό το χώρο διαπίστωσα ότι κάποια μέλη δεν ξεφεύγουν από τη πεπατημένη και
βαθιά τους επιθυμία είναι να μην αλλάξει κάτι...
Αντί λοιπόν να επανεξετάσουν τις όποιες απόψεις τους, έχουν τη τάση να αυτοπεριορίζονται κι έτσι όποιον
παρεκκλίνει από τη κουλτούρα και νοοτροπία της συνήθειας να τον στοχοποιούν.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
23-07-2014, 15:59 #44
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μαρκελα για την τοποθέτηση-δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.!
23-07-2014, 21:25 #45
Μαρκελλα, διαφωτισε μας ομως. Τι να κανουμε ; Να παμε σε καποιον φυσικοπαθητικο ;
Βασικα δε νομιζω να λυθει η ψυχωση αλλα κανει γενικα καλο στην υγεια και στις παρενεργειες των φαρμακων.
Εγω εχω αρχισει να διαβαζω για φυσικες θεραπειες και δοκιμαζω καποιες χωρις να εχω παει ομως ακομα σε καποιον ειδικο.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.