Results 1 to 7 of 7
Thread: πιστεψε στον εαυτο σου.....
-
22-07-2014, 11:14 #1
πιστεψε στον εαυτο σου.....
ολοι μου λενε πιστεψε περισσοτερο στον εαυτο σου,εχεις χαμηλη αυτοπεποιθηση!Ναι συμφωνω με αυτα,δεν εχω αυτοπεποιθηση,στον εαυτο μου πιστευω αλλα φοβαμαι να το δειξω, γιατι συνεχεια σκεφτομαι οτι το θετικο αποτελεσμα που θα εχω,σε κατι που θα κανω,σκεφτομαι το τι θα πουν οι αλλοι,και κυριως φοβαμαι τα αρνητικα σχολια,αλλα απο μικρος συνεχεια ακουγα αρνητικα σχολια σε οτι εκανα και σπανια θετικα,θετικα ακουγα μονον οταν εκανα κατι,που θεορουνταν σωστο απο τους υπολοιπους!θελω να το αλλαξω.....
οπως ελεγε ο al pacino "Just when I thought I was out...they pull me back in"
- 22-07-2014, 12:07 #2
Καλημέρα! Εχεις κανει ηδη την αρχη... Λες ότι πιστευεις στον εαυτο σου, αρα δε χρειαζεσαι κατι άλλο... Προχωρα... Εξαλλου, να θυμασαι, με οσους και να συναναστρεφόμαστε, στην ουσια μονοι μας ερχομαστε στη ζωη μονοι μας φευγουμε. Μη σκέφτεσαι τι θα πουν οι αλλοι, ο κοσμος γενικα δε λεει και συχνα καλη κουβεντα και ο κοσμος δε θα είναι εκει να σε βοηθησει αν χρειαστείς κατι. Βεβαια, αν αναφερεσαι κυριως σε δικους σου ανθρώπους, εκει τα πραγματα είναι λιγο διαφορετικα. Εχεις σκεφτει ότι δε φταις εσυ γι'αυτο αλλα οι υπολοιποι? Μην ενοχοποιείς τον εαυτο σου. Και κατι ακομη...αναφερεσαι σε καποιο συγκεκριμενο πεδιο ή γενικα σε ολους τους τομεις της ζωης σου? Όταν προσπαθεις, βλέπεις ότι οι κοποι δεν πανε χαμενοι...συχνα μπορει να αποτυχουμε και καπου, ανθρωποι ειμαστε, αλλα αυτό μας κανει πιο δημιουργικούς. Σου το λεω εγω που μετα από χρονια εκανα μια αλλαγη στη ζωη μου που τη θεωρουσα και ακατορθωτη, όλα από την αρχη, το ονειρευτηκα και το βλεπω να πραγματοποιείται...Κ ολο αυτό με κανει να προχωρω...
22-07-2014, 12:14 #3
"Εχεις σκεφτει ότι δε φταις εσυ γι'αυτο αλλα οι υπολοιποι? Μην ενοχοποιείς τον εαυτο σου." μηπως ομως φταιω ομως?επειδη δεν θελω να φερνω τους αλλους σε δυσκολη θεση,να μην πληγωθει ο αλλος,παντα βαζω τον αλλον πανω απο εμενα,γι αυτο ενοχοποιω τον εαυτο μου!
22-07-2014, 12:28 #4
Μην το κανεις αυτό... Γιατι να πληγωθεί ο άλλος και ποια δυσκολη θεση? Βαλε στοχους και προχωρα... Κάθε μερα είναι μοναδικη, σκεψου ότι αλλοι παλευουν για τη ζωη τους μεσα σε νοσοκομεια, αλλοι εχουν να αντιμετωπισουν θεματα διαβιωσης, θεματα οικονομικα κλπ... Μη δυσκολεύεις άλλο τη ζωη σου και μη χανεις τα καλυτερα χρονια της ζωης σου ετσι.Όταν λεω ότι φταινε οι αλλοι, εννοω ότι αν δεν ακουγες από μικρος τοσα αρνητικα σχολια (όπως ο ιδιος λες), θα ειχες περισσοτερη πιστη στον εαυτο σου... Αυτά ειχα να πω...προσωπικη μου αποψη παντα...Καλη συνεχεια!
22-07-2014, 12:36 #5
οντως οταν τα κρατας μεσα σου χειροτερα ειναι,σαν αυτο που διαβασα "οταν δεν λες αυτο που αισθανεσαι ειναι σα να κρατας αναμενο καρβουνο στο χερι σου και μετα το πετας στον αλλον,αλλα σκεψου ποιος καιγεται"ρε συ τα καταλαβαινω και μονος,μια ζωη την εχουμε και δεν χρειαζεται να αναλωνομαστε σε χαζα πραγματα,μαλλον απ'οτι φαινεται πρεπει να βρω την πραγματικη δυναμη για να κανω το βημα!
22-07-2014, 15:48 #6
Ακριβως το ιδιο συμπτωμα, χαμηλη αυτοεκτιμηση, ανασφαλεια, ενω ολοι οι ανθρωποι μου μου λενε ποσο χαρισματικος ειμαι και ποσο αξιζω, εγω αρνουμαι να το δω. Κατεφυγα στην ψυχοθεραπεια, μπας και επιτελους ευτυχησω....Βγαινουν πολλα, βιωματα παιδικης ηλικιας, που βασικα εγω ο ιδιος τα επεβαλα στον εαυτο μου. Συμπεριφορες που εγω τις εγραψα στραβα μεσα μου. Αποτελεσμα του ολου ειναι να γινομαι δοτικος και υποχωρητικος ( το πρωτο δεν ειναι καθολου κακο) με σκοπο να λαβω την αποδοχη - "παρασημο" .
Και αυτη τη στιγμη βρισκομαι σε μια σχεση ( μπορειτε αν θελετε να διαβασετε το δικο μου ποστ) οπου δεν εχω -ακομη ελπιζω- την δυναμη να φυγω και κυριολεκτικα κακοποιουμαι συναισθηματικα. Πιστευω οτι αν το πιστεψεις και εσυ και το δουλεψεις , μπορεις να αλλαξεις.
22-07-2014, 20:37 #7