Η αγάπη για έναν είναι βαρβαρότητα : γιατί εφαρμόζεται σε βάρος όλων των άλλων. - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 19 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast
Results 46 to 60 of 273
    Banned
    Originally posted by Kleiw
    Originally posted by krino
    αν σε βαζει να σκεφτεσαι τοτε δεν απετυχε.

ΥΓ... οσονούπω.
    Μπρε κρίνο να ισορροπήσει είπα οτι απέτυχε !! Διάβασε τι λέω ! τον θεωρώ μεγάλο στοχαστή !

ξαναλεω αμα τον θεωρεις μεγαλο στοχαστη τοτε δεν απετυχε.
    Μην λεμε τα ιδια συνεχεια ε?

Senior Member
    Δε συμφωνώ με τη βάση της φιλοσοφίας του Νίτσε οπότε και δε συμφωνώ και με αυτή τη φράση του που βασίζεται σε αυτή τη φιλοσοφία.

Είναι υπόλογος ένας άνθρωπος σε όλους τους άλλους για την αγάπη του; Είναι σα να βάζεις από τη μια μεριά έναν άνθρωπο και από την άλλη όλους τους άλλους, ενώ αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι αγαπάνε τον πλησίον τους και αυτοί με τη σειρά τους τον πλησίον τους και τελικά γίνεται ένα πλέγμα από ανθρώπους που όλα τα μέρη του ενώνονται με κάποιον άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Κι επειδή επηρεάζονται μεταξύ τους συνειδητοποιούν ότι οι πράξεις τους και η συμπεριφορά τους έχουν ένα αντίκτυπο συνολικό που είναι πιο άμεσα φανερό στους γύρω τους και μετά αντικατοπτρίζεται στο υπόλοιπο σύνολο κατά βαθμό απόστασης.

Senior Member
    Εγω θα ελεγα πως η μεγιστη βαρβαρότητα ειναι η απουσια αγάπης.και οχι η αγάπη προς εναν.

Senior Member

Ένας άνθρωπος πάντως με διανοητική και ψυχική κατάσταση σαν αυτή του Νίτσε δε θα μπορούσε να αποδεχτεί άλλο ενδεχόμενο από την γενική και αδιάκριτη αγάπη από τη μια και την παντελή απουσία της από την άλλη. Μια οποιαδήποτε «μέση» κατάσταση πιστεύω ότι θα του ήταν αδιανόητη, απαράδεκτη, γιατί βαθιά μέσα του μόνο αποστροφή και φρίκη θα του προκαλούσε η (πιθανή ή υποθετική έστω) στέρηση της από κάποιον.

Senior Member
    αν σε βαζει να σκεφτεσαι τοτε δεν απετυχε.

ΥΓ... οσονούπω.
    Μπρε κρίνο να ισορροπήσει είπα οτι απέτυχε !! Διάβασε τι λέω ! τον θεωρώ μεγάλο στοχαστή !

ξαναλεω αμα τον θεωρεις μεγαλο στοχαστη τοτε δεν απετυχε.
    Μην λεμε τα ιδια συνεχεια ε?
    Καλά κρίνο μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε ! Είπα ποτέ εγώ οτι απέτυχε σαν στοχαστής ?????????????????? Τί είπα ????????? Οτι ο ίδιος απέτυχε να ισορροπήσει !!!!!!!!!! Ναι με βάζει να σκέφτομαι ! Οχι δεν συμφωνώ πάντα μαζί του, γιατί πιστευω οτι το γεγονός οτι δεν ισορρόπησε τον εαυτό του, επιρρέασε τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα !!!!! Δεν πέταξα ενα απέτυχε γενικό και ξεκάρφωτο, ενω εσύ απομονώνεις μια μου λέξη, που μόνη της βγάζει άλλο νόημα !!!!!!!!!!!!!! Τι στο καλό , να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε !!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    γιατί πιστευω οτι το γεγονός οτι δεν ισορρόπησε τον εαυτό του, επιρρέασε τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα
    Δεν συμφωνω...δεν μπορουμε να ξερουμε τι ισορροπιες ειχε με τον εαυτο του...ναι πεθανε τραγικα και ανισορροπος αλλα ειχε συφιλη.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Είχε προβλήματα και πρίν την σύφιλη ! Και πιθανόν οι αιτίες να οφειλόταν σε ψυχολογικά αίτια ! Αυτό έχω διαβάσει !
    Να ξέρω βέβαια ακριβώς για κάποιον άλλον αν ισορρόπησε, δεν νομίζω οτι ποτέ θα μπορώ ! Θα έπρεπε να είμαι και εσωτερικός και εξωτερικός παρατηρητής ! Ούτε και για τον εαυτό μου δεν μπορώ να το καταφέρω καλά - καλά ! Απλά με βάση αυτά που έχω διαβάσει και μέσα απο το δικό μου φίλτρο, αυτό συμπεραίνω !
    Εσύ έχεις αντίθετη γνώμη ?

Senior Member
    Δεν ξερω δεν εχω διαβασει αρκετα για τη ζωη του ωστε να απαντησω...και να διαβαζα ομως δεν νομιζω να επαιζε ρολο γιατι ο καθενας θα τα περιγραφει οπως θελει...με βαση με το κατα ποσο συμφωνει με το εργο του βασικα.
    Οσο για τα ψυχολογικα αιτια...ναι μπορει να ειχε ψυχολογικα οπως ολοι ή ισως περισσοτερα αλλα αυτο δεν σημαινει κατι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Μέχρι εδώ λίγες γνώμες έχουν ειπωθεί για το ίδιο το θέμα. Συζητάμε περισσότερο για το συγγραφέα. Θα μ ενδιέφερε να ακούσω γνώμες πάνω στο ζήτημα της περιοριστικής αποκλειστικότητας σε γενικότερα πλαίσια. Και εξηγώ, όχι κατ ανάγκη μέσα σε μία σχέση αν αυτό ακούγεται δύσκολο , αλλά και σε άλλους τομείς όπου καλούμαστε να \'\'παίζουμε\" ένα συγκεκριμμένο ρόλο παρέα με συγκεκριμμένους ανθρώπους που θα τον δεχτούν. Πιστεύω οτι μια ανάλογη στάση κρύβει κυρίως φόβο για το άγνωστο. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι το όμοιος ομοίω πελάζει. Είναι βέβαια μια αλήθεια που βολεύει αλλά θα μ ενδιέφερε να γνωρίσω κόσμο που \"αγαπά\" δηλαδή προσεταιρίζεται με ανοιχτή διάθεση αυτά τα πράγματα που δεν ανήκουν στον κύκλο του. Πηγαίνοντας παραπέρα, επειδή η ζωή δεν περιορίζεται στο \"ένα\", καλό είναι να αφήνουμε παραθυράκια για τα \"πολλά \". Υποστηρίζουμε βέβαια οτι είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε την άλλη άποψη, όμως μέχρι ενός σημείου. Εκεί που καλούμαστε να αλλάξουμε. Π.χ πόσοι δέχονται ότι είναι πολυγαμικά όντα ? κι αν ακόμα το δέχονται η το γνωρίζουν, πόσοι μπορούν με άνεση να ζήσουν ως πολυγαμικά ?

Θα έλεγα οτι βαρβαρότητα δεν είναι η έλλειψη αγάπης , αλλά ο βιασμός του να πρέπει να ακολουθήσω συγκεκριμμένα πρότυπα ζωής βάσει της ηθικής που μου το επιβάλλει έξωθεν.

Senior Member
    Αν νιώθεις οτι αυτή η ηθική δεν σου ταιριάζει, να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τους άλλους ! Θα βρείς ανθρώπους να ταιριάξεις και να έχετε μια αληθινή σχέση ! Ξέρω ανθρώπους που εβάλαν δικούς τους κανόνες στην σχέση ! Αν είναι οι ίδιοι ευτυχισμένοι, τότε είμαι μαζί τους και χαίρομαι για εκείνους !

Εγω στην ζωή μου λειτουργώ με τον εξής τρόπο : Δεν έχω στόχο να αντιδρώ σε κάθε τι, έχω στόχο να είμαι ευτυχισμένη ! Αν κάποια παγιωμένη κατάσταση δεν με ενοχλεί, δεν θα δώσω μαχη για να την αλλάξω ! Αν με ενοχλεί τότε θα δώσω μάχη !

Οσο για την πολυγαμικότητα ειναι μεγάλο θέμα και πρέπει να ανοιχτεί καινούργιο \'\'θέμα\'\' για να το συζητήσουμε διεξοδικά ! Δεν είμαστε μόνο πολυγαμικοί, είμαστε και κτητικοί και χρειαζόμαστε την συντροφικότητα και την αγάπη ! Οποτε κάτι αφήνεις και κάτι κερδίζεις ! Η επιλογή δική σου !

Senior Member

Δεν είμαστε μόνο πολυγαμικοί, είμαστε και κτητικοί και χρειαζόμαστε την συντροφικότητα και την αγάπη !

Η συντροφικότητα και η αγάπη δεν κερδίζονται με την κτητικότητα. Το αντίθετο, τότε είναι που τις χάνεις.

Senior Member
    Οταν λέω κτητικοί, εννοώ οτι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν την αποκλειστικότητα στη σχέση ! Νομίζεις οτι οταν έχεις μονογαμική σχέση, χάνεις την συντροφικότητα και την αγαπη ?

Senior Member
    ..εγώ προσωπικά απαιτώ αποκλειστικότητα από μία εξαρτητική προσωπικότητα που θα εκπέμπει πραγματικό μέσω της αφοσίωσης, ή μία δεοντολογική που θα με τσακίσει με τυψάρες αν δεν κάνει αυτό που πρέπει.

Για το καλό τους δηλαδή:D

Senior Member
    Νομίζεις οτι οταν έχεις μονογαμική σχέση, χάνεις την συντροφικότητα και την αγαπη ?

Absolutely! Αργά ή γρήγορα.

Senior Member
    Είμαι λίγο νέα για να ξέρω ! Εχω δει όμως ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί και καλά μαζί ! Απο την άλλη οι ελευθερες σχέσεις που έχουν πέσει στην αντιληψη μου, παρολο που υπήρχε αγάπη για ενα διαστημα, οδήγησαν σε χωρισμό ! Η δική σου εμπειρία ποια είναι ?

Page 4 of 19 FirstFirst ... 2345614 ... LastLast