Results 16 to 26 of 26
-
29-07-2014, 09:17 #16
- 29-07-2014, 10:12 #17
Θα επιλέγατε να παίρνετε φάρμακα εφορου ζωής ή να είχατε έναν ανώδυνο θάνατο? Οι ψυχικές ασθένειες είναι χρόνιες,αθεράπευτες και ίσως όλοι κάποια στιγμή έρθουμε αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα προβλήματα υγείας συν των ψυχολογικών προβλημάτων που οι αναπηρικές συντάξεις δεν θα μας είναι επαρκείς για να καλύψουν τα νοσήλια μας. Η ευθανασία στη χώρα μας είναι θέμα ταμπού όμως σε πολλές χώρες* έχει νομιμοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Οι ψυχικες ασθενειες δεν ειναι παντα χρονιες και αθεραπευτες. Ολοι καποια στιγμη οσοι αναπνεουμε αυτη τη στιγμη θα ερθουμε αντιμετωποι με το θανατο και θα οφειλεται σε ενα προβλημα υγειας. Απο κει και περα ειμαι κατα της ευθανασιας περαν ισως ορισμενων προυποθεσεων οπως ειπα πιο πανω.
Δεν ειμαι καν σιγουρος και αρκετα σκεπτικιστης με την προληψη των ασθενειων αυτων δια μεσου του DNA (δεν γνωριζω και πολλα πανω στην επιστημη αυτη και ισως λεω μαλακιες). Υπαρχει μαγεια σε καθε ανθρωπινο ον. Ειμαστε ολοι οι ανθρωποι τραγικες φιγουρες που καποια στιγμη θα παψουμε να υπαρχουμε και πιθανον να πεθανουμε στο κρεβατι του πονου. Αν δεν γενιομασταν και ποτε , δεν θα ποναγαμε και ποτε.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
30-07-2014, 00:54 #18
1.Μακραν η πιο καθυστερημενη απαντηση....
2.Σε ποιο συννεφακι ζεις εσυ?
3.Αυτοι που σε 15 μερες θα περπαταν στα 4 κ θα καταναλωνουν λαμπαδες ειναι θες δεν θες πνευματικοι σου συνοδοιποροι...ανθρωπος να περπαταει στα 4....μιλαμε για πνευματικη αυτοταπεινωση...
4,6,7,8....Ειναι δωρο η ζωη ε?...κ ο θανατος μεσα στη ζωη ειναι...κ μαλιστα το πιο σιγουρο δεδομενο αυτης της ζωης η οποια ειναι σχεδιασμενη απ τον θεο....που κ ο βιολογικος θανατος ειναι σχεδιασμενος απ τον θεο ....που υπαρχουν δισεκατομυρια δυστυχισμενοι κ πρεπει να ειναι πολυ μ@λ@καας κ σαδιστης καποιος για να νομιζει οτι κανεις απ αυτους δεν θα σκεφτει να βαλει τελος στην δυστυχια του...κ μαλιστα πολλαπλα σαδιστης που θα τον καταδικασει στην αιωνια κολαση!! ο ιδιος ...ο "δημιουργος" μιλαμε τωρα....ο παναγαθος!!!!!!..το ιδιο του το πλασμα!!!
...
--Αν σε σκοτωσει καποιος ποιος σου παιρνει τη ζωη ?ο φονιας ή ο θεος?(αυτο γτ ειπες "μονο αυτος μπορει να την παρει")
ΤΙ ΔΩΡΟ ΘΕς ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο Αι Βασιλης την πρωτοχρονια?...γτ δεν στελνεις ενα γραμμα?
τεσπα...
Το θεμα σ αυτα που ειπα ειναι οτι τους παπαδες σου τους πληρωνω εγω....κ γυρω στο 20% αυτης της χωρας οι οποιοι ειναι αθρησκοι (ουσιαστικα ή κ τυπικα)--δλδ ουσιαστικα οι θρησκευομενοι μας κλεβουν εμμεσα...
κανονικα θα επρεπε να πληρωνουν κ τις συναυλιες που γουσταρω εγω...αυτο ναι! θα ταν δικαιοσυνη!
η γνωμη μου στο σοβαρο ερωτημα του θεματοθετη ειναι η εξης...
Βασικα στις χωρες που δεν υπαρχει η ευθανασια σε νομιμη ισχυ...το κυριο εμποδιο στο να γινει ειναι η πιεση που ασκει η εκκλησια/ιες μεσω της προβατοποιησης κ των ψηφων των ενοικων της στανης(μαντρι)
τωρα στην ουσια για ποιο αυτονοητο πραμα συζηταμε???για το εξης...
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (ΕΛΑΧΙΣΤΟΥς ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕς ΑΙΤΙΕς ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΠΤ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥς...(ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙς ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...Κ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙς ΕΣΥ)
Η ΛΕΞΗ ΤΡΑΓΙΚΟ ΙΣΩς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΕΞΗ...ΟΠΩς Κ ΠΟΛΛΕς ΑΛΛΕς ΑΚΡΑΙΕς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς...
μιλαμε για εναν ανθρωπο που δεν μπορει να κανει τπτ..ουτε να βαλει τελος στη ζωη του...
επισης δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να θελει να κανει ευθανασια .., αν αντεχει την κατασταση που ειναι κ αν πιστευει πως εχει εστω ελαχιστες ελπιδες να αλλαξει εστω προς το λιγο καλυτερο...η κατασταση...
αυτος ο ανθρωπος εκλιπαρει να πεθανει...(κ εκλιπαρει για πολλα πολλα χρονια χωρις την παραμικρη αντιφαση κ χωρις την παραμικρη αμφιταλαντευση)
μιλαμε για αυτοταπεινωση μη ηθελημενη...
αυτο μπορει να κραταει ακομα κ για 40 -50 χρονια...
φυσικα δεν μιλαμε για ανθρωπους σαν το στιβεν χοκιν(κ πολλους ακομα αγνωστους) ο οποιος ο ανθρωπος δεν κουναει τπτ παρα μονο τα ματια του αλλα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΤ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ....κ 1000 ΜΠραβο του...
κ επισης δεν μιλαμε για ανθρωπους οι οποιοι πιστευουν οπουδηποτε κ δεν θελουν να κανουν ευθανασια...για 1002 λογους.....γτ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ηθικοσαδισμος...εκ μερους των χριστιανοταλιμπαν...κ των φανατικοταλιμπαν ολου του κοσμου...οι οποιοι επειδη ...μπορει να μην γουσταρουν το χρωμα των ματιων σου, σου επιβαλλουν διαμεσω νομου να φορας μαυρα γυαλια...καπως ετσι...
για να μην παρεξηγηθω ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΕΤΣΙ....
Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥς...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠ ΤΑ "ΛΑΘΗ ΤΗς φυσης" κ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ...ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕς
30-07-2014, 01:38 #19
Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία κατα τη γνώμη μου. Με βρίσκεις σύμφωνο diogenis, το θέμα του thread δεν αναφερόταν στην ευθανασία όπως εφαρμόζοταν παλιά απο τους Ναζί στις μειονότητες και για θέματα ευγονικής.
30-07-2014, 18:33 #20
diogenis δε με ενοχλεί η διαφορετική σου γνώμη αλλά το υφάκι που έχεις. η πρώτη σου κιόλας πρόταση είναι προσβλητική και η συνέχεια επίσης. Δεν θα μπω στον κόπο να επιχειρηματολογήσω για να τεκμηριώσω την άποψή μου. Δεν υπάρχει καν λόγος να κάνω μια ανούσια συζήτηση με κάποιον που δεν ξέρει να συζητά, παρά μόνο θίγει όποιον δε συμφωνεί μαζί του.
Είπα τη γνώμη μου , είπες τη δική σου. τέλοςμην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!
30-07-2014, 18:42 #21
μεχρι να παψει το νταβατζηληκι κ το παπατζηληκι της εκκλησιας να παιρνει χρηματα μεσω των φορων ολων! των ελληνων κ να πληρωνουμε πρωτοσυγκελους δευετεροσυγκελους σωφερ κ χρυσα μανικετοκουμπα θα εχω αυτο το υφος ...μετα θα παψω κ εγω να ασχολουμαι...
αντι να υπαρχουν ψυχολογοι στα σχολεια..κ γιατροι..πληρωνουμε επαγγελματιες παραμυθαδες χωρις καν να μας ρωτησουν
οπου ακουω τσιτατο παπαδων κ εκκλησιας θα τους την λεω ανελεητα
ουτε εγω θελω να κανω συζητηση μαζι σου...
30-07-2014, 18:51 #22
πιστευω στην ευθανασια,αλλα δεν θα μπορουσα να παρω τετοια αποφαση για κανεναν δικο μου,ουτε για τα ζωακια μου.
πριν ενα μηνα εφυγε ο γατουλης μου.
αρχησε πριν 3 μηνες να χανει βαρος,στην αρχη μας ειπαν παγκρεατιτηδα,μετα οι εξετασεις εδηξαν θηροειδη και απο 10 κιλα εφτασε 2,4.
μας ειχαν βαλει στο μυαλο οτι μπορει να εχει καρκινο στο εντερο γιατι ειχε συνεχεια διαριες.
οταν εφυγε ο γιατρος τον ανοιξε και τελικα ειχε καρκινο.
ολο το διαστημα που ηταν αρρωστος σκεφτομουν μην και ερθει η στιγμη κ μας πει ο γιατρος για ευθανασια.
δεν ηθελα ουτε να το σκεφτω,δεν υπηρχε περιπτωση να το κανω!
ελεγα στον εαυτο μου,δεν εισαι θεος για να αποφασισεις ποτε θα φυγει,απλως παρακαλουσα να μην εχει κατι και ποναει.
μονο αυτο παρακαλουσα,ισως ειμαι λιγοψυχη!
αλλα ρε παιδια ειναι ο μεγαλιτερος μου φοβος σε οτι εχει σχεση με τα ζωακια μου!
αυτο σκεφτομουν ολο το διαστημα που ηταν αρρωστος,η ζωη θα σε φερει αντιμετοπη με το φοβο σου μαρια και τι θα κανεις;
ποσο μαλλον να συμβει με καποιο αγαπημενο μου προσωπο,πιστευω πρεπει να ειναι τρομερο συναισθημα για αυτους που το κανουν,,πρεπει να εχουν δυναμη ψυχης!
οπως και σε αυτους που αποσυνδεουν τους αγαπημενους τους απο τα μηχαμηματα οταν ειναι κλινικα νεκροι.
30-07-2014, 20:35 #23
Παροτι ταλαιπωρουμαι πολλα χρονια με την κτθλψη , δεν σκεφτηκα ποτε την αυτοκτονια . Μονο αν ποναγα πολυ απο καρκινο , ημουν καταδικασμενος , κ δεν αντεχα αλλο , εκει θα το σκεφτομουν , αλλα μαλλον θα τοριχνα στα ισχυρα οπιοειδη, κ θαφευγα μενα τεραστιο χαμογελο , ποιος ειπε οτι ο αλλος κοσμος ειναι χειροτερος ? τι στα 70 , τι στα 80 , σκασιλα μου , δεν μαρεσουν τα γηρατεια .
Επι τη ευκαιρια , μετα απο ερευνα , τι απαντησαν ανθρωποι στο κατωφλι του θανατου ? θαθελα να ειχα δουλεψει λιγοτερο ( ευκαταστατοι ανθρωποι ) κ να ειχα γλεντησει περισσοτερο . Γλεντηστε λοιπον , πριν ειναι αργα , θαρθω κ εγω συντομως , αφου εξολοθρευσω την κτθλψη , πολυ την αφησα ......
31-07-2014, 16:43 #24
Πρόκειται για ένα μείζον βιοηθικό πρόβλημα: ένας νευροψυχικά φιλάσθενος πολίτης, είναι καταδικασμένος να δυστυχεί;
Δε μπορεί να ρυθμίσει την διατροφή του αποτελεσματικά;
Δε μπορεί να επιδιώκει την κινητικότητα αντί της αδράνειας;
Δε μπορεί να συντηρεί ζωογόνες ανθρώπινες επαφές σε μεγάλη κλίμακα;
Τέλος ο πλανευτής νους, κοινός για όλους τους πολίτες, γιατί να είναι αφόρητος γι'αυτόν;Last edited by dimoskon; 31-07-2014 at 17:00.
01-08-2014, 02:31 #25
dimoskon, Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις των νευρασθενών ίδιες και αυτοί που ζητούν ευθανασία είναι οι ελάχιστοι, που δεν μπορούν να αντέξουν την ασθένεια τους και με ότι αυτό συνεπάγεται.( δεν μπορούν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή λόγω στυτικής δυσλειτουργίας προκαλούμενης από τα φάρμακα-προλακτίνη, δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό του και ίσως να νοσήσουν από διαβητή και καρδιαγγειακά προβλήματα εξαιτίας των νευροληπτικων φαρμάκων και η λιστα συνεχίζεται)... Ας μην εθελοτυφλούμε.
02-08-2014, 17:57 #26
ρωσική ρουλέτα ή καμικάζι? δατς δε μπιγκ ντιλ